Dodaj do ulubionych

Zapowiedź Britaxa - jak dla mnie super

12.04.13, 12:18
Widziałyście już to
www.britax-roemer.pl/wozki-spacerowe/wozki-spacerowe/b-motion-4
Wygląda na B-Agile z pompowanymi kołami i łamaną rączką czyli dokładnie z tym czego trochę mi brakuje.
Tylko nigdzie nie mogę znaleźć ceny i terminu kiedy się pojawi.
Myślę, że może być konkurencją dla BJ GT.
Obserwuj wątek
    • jasiek4 Re: Zapowiedź Britaxa - jak dla mnie super 12.04.13, 12:30
      Sama sobie odpowiadam wink
      Dowiedziałam się, że ma być dostępny po weekendzie majowym.
      Podoba Wam się ?
      • monika_kas Re: Zapowiedź Britaxa - jak dla mnie super 12.04.13, 12:37
        jak dla mnie również super!!!

jeśli po weekendzie majowym to ja czekam niecierpliwie... (to sprawdzone - wiarygodne info?)

a przypuszczalna cena? wiadomo?
        • magda79pn Re: Zapowiedź Britaxa - jak dla mnie super 12.04.13, 12:39
          ja chcę !!!

i te sprężynki w tylnych kołach... miodzio

jak tylko dowiecie się jaka cena, to dajcie znać
        • jasiek4 Re: Zapowiedź Britaxa - jak dla mnie super 12.04.13, 12:50
          Nie wiem czy wiarygodna, tak mi powiedział dystrybutor, że wjadą do Polski najpóźniej po weekendzie majowym, nowe wózki i nowe akcesoria (pytałam o torbę transportową i organizer na rączkę). O cenie nic nie wiem.
          Ale to chyba pierwszy raz kiedy tak mi się podobają zmiany wprowadzone przez producenta wink
          Ja się zastanawiam czy można będzie kupić w serwisie same koła wtedy chyba można by zrobić mały tuning B-Agila bo wygląda, że powinny pasować ...
    • zona.102 Re: Zapowiedź Britaxa - jak dla mnie super 12.04.13, 12:46
      Suuuuuuuuper! Chetnie GT wymienie na tego Britaxa smile)))
    • zona.102 Re: Zapowiedź Britaxa - jak dla mnie super 12.04.13, 12:53
      To bedzie chyba cos takiego: www.youtube.com/watch?v=J8UQtn5vli4

www.barnvagnsblogg.com/britax-b-motion-2/
    • agusia041 Re: Zapowiedź Britaxa - jak dla mnie super 12.04.13, 13:03
      Też go chętnie wypróbuję, nie jestem fanką GT, więc może właśnie britax? Ma fajniej wyprofilowany stelaż, przyjemną tapicerkę ( nie znosiłam ortalionu w GT) a teraz jeszcze pompowane koła i regulowaną rączkę. Ciekawe tylko czy cena nie powali...
      • monika_kas Re: Zapowiedź Britaxa - jak dla mnie super 12.04.13, 13:13
        myślę że jeśli cena nie będzie z kosmosu to sporo osób będzie miało na lato nowego Britaxa smile
    • gosia_mrufka Re: Zapowiedź Britaxa - jak dla mnie super 12.04.13, 13:06
      Cz to nie to samo, co BOB Motion ?
      W końcu to jedna "stajnia" Romer, Britax, Bob.
    • sztucznamrowka Re: Zapowiedź Britaxa - jak dla mnie super 12.04.13, 13:15
      SUUUUPER też go chcę big_grin Tylko ciut cięższy od GT 10,5kg ale buda się nie zmieniła sad a mogli dać taką jaka jest w B-Agile3 (bez tej siatki)
      • pomilak1 Re: Zapowiedź Britaxa - jak dla mnie super 12.04.13, 13:16
        Fajny, ale mnie ta buda irytuje uncertain
        Na cholerę tam jest ta siatka??? uncertain w lato świeci przez nią słońce, jesienią pada deszcz a zimą śnieg tongue_out
        • sztucznamrowka Re: Zapowiedź Britaxa - jak dla mnie super 12.04.13, 13:31
          Właśnie się dowiedziałam, że cena to 1350zł i będzie na początku maja.
          No to ja wolę GT - ma być u mnie w poniedziałek tongue_out
          • sztucznamrowka Re: Zapowiedź Britaxa - jak dla mnie super 12.04.13, 13:39
            Ale wózio do poważnego rozważenia jak zaciążę......
            Mój M z powodu mojej wózkomanii chce iść ze mną na terapię małżeńską big_grin
            • magda79pn Re: Zapowiedź Britaxa - jak dla mnie super 12.04.13, 13:45
              a gdzie się dowiedziałaś?
              bo ja bym sie chciała dowiedzieć czy koła będą pasowały smile

za 1350 to go nie chcę, myślałam że będzie z 1000 kosztował, za dużo musiałabym dołożyć do britaxa smile
              • monika_kas Re: Zapowiedź Britaxa - jak dla mnie super 12.04.13, 16:24
                ja dostałam odpowiedź z Akpolu że będą na początku maja za 1300zł... cholera drogo trochę, też się spodziewałam, że mniej będzie... tak maks 1100zł to bym dała bez zastanawiania.. a tak to nie wiem... czy czekać na niego, czy brać GT....
          • zona.102 Re: Zapowiedź Britaxa - jak dla mnie super 12.04.13, 17:11
            1350... a za ile sprzedam czarno szare GT w nowym kompletem kół oraz pałąkiem? smile
    • wanielka Re: Zapowiedź Britaxa - jak dla mnie super 12.04.13, 17:27
      fajny, szkoda tylko, że podnóżek nie jest regulowany uncertain
      • sztucznamrowka Re: Zapowiedź Britaxa - jak dla mnie super 12.04.13, 18:42
        Ja na niego czekać nie będę a jak się jeszcze okaże, że coś tam wypadło i będzie opóźnienie....
        to już w ogóle...no i cena wcale nie atrakcyjna 500zł droższy od B-Agile.
        Ja dowiedziałam się dzwoniąc do Akpol Gdańsk - tam dali mi nr tel. do działu marketingu.
      • didis Re: Zapowiedź Britaxa - jak dla mnie super 12.04.13, 18:58
        No jest to fajna alternatywa dla GT, dla osób lubiących 4 kółka. No i nie lubiących materiałów w wózkach BJ.
        • afroddytta Re: Zapowiedź Britaxa - jak dla mnie super 12.04.13, 19:51
          Fajny, te kółka pompowane wyglądają bardzo dobrze. Ciekawe czy można gondolę do niego zamontować, bo wtedy byłby dopiero alternatywą dla GT.
          • nori28 Re: Zapowiedź Britaxa - jak dla mnie super 13.04.13, 07:50
            Chyba będzie można zamontować gondolę, na str britaxa, przy tym wózku, w zakładce akcesoria widać twarda i miękka gondolę.
            Tapicerka pewnie będzie taka, jak w b-agile, drogie uzytkowniczki, jak się wam sprawdza, nie brudzi się specjalnie, jak się czyści?, nie blaknie?
            Czekam na zamówionego BJCM gt, ale się waham, czy nie odesłać i wstrzymać się do czasu pojawienia britaxa...
            • magda79pn Re: Zapowiedź Britaxa - jak dla mnie super 13.04.13, 13:24
              można montować i gondolę i fotelik

ja mam tapicerkę Sand, więc raczej nie wyblaknie, ale czytałam że czarny blaknie
    • monika_kas JUŻ JEST :D 29.04.13, 15:27
      jest już w Tosi za 1099zł smile więc cena niższa niż zapowiadał Akpol smile

Gdyby nie ta siatka w budzie.... Ale można się na niego skusić smile
      • magda79pn Re: JUŻ JEST :D 29.04.13, 15:51
        oj tam, czepiacie się ten siatki, bardzo fajna rzecz na lato smile

a teraz dodatkowy daszek i jest super wink
        • agusia041 Re: JUŻ JEST :D 29.04.13, 16:10
          i cena jaka przyjazna, tańszy od GT smile
          • kropkowo_11 Re: JUŻ JEST :D 29.04.13, 22:37
            Rewelka, już się nie mogę doczekać aż będzie we Wrocławiu, muszą go pomacac i nim pojeździć, ciekawa jestem jaka będzie różnica między nim a moim b-agile smile
            a siateczka w budzie jest fajna, coraz bardziej ją doceniam smile
            • gosia_mrufka Re: JUŻ JEST :D 29.04.13, 23:11
              Ciekawe czy poza pompowanymi kołami są jeszcze jakieś różnice? Dla mnie zwykłe B-Agile jest super, więc ten to pewnie miodzio będzie.
              Nie wiem czemu ta siateczka w budce B-Agile ma być zła, ja jak na razie się nie przekonałam, by to wada była. Jak dla mnie B-Agile i CM bardzo podobne są, przy czym B-Agile tańsze i ma pałąk w standardzie.
              • magda79pn Re: JUŻ JEST :D 30.04.13, 08:30
                on ma na pewno lepszą amortyzację (widać sprężyny z tyłu) i łamaną rączkę, no ja żałuję że nie wiedziałam wcześniej o nim, na pewno bym b-agile nie kupiła sad

ale teraz próbuję się dowiedzieć czy te pompowane koła pasują, jak tak to spróbuję je dokupić i choć po części być zadowoloną big_grin jeśli nie, to chyba będę myślała nad zamianą.

po weekendzie majowym powinnam coś wiedzieć - na pewno dam wam znać smile
                • monika_kas Re: JUŻ JEST :D 30.04.13, 08:36
                  ahh ja tak tylko o tej siatce napisałam... sama mam ochotę wielką na niego. tylko nie wiem czy jest sens mieć i GT i tego britaxa... bo to by bardzo podobne wózki były chyba.. zbyt podobne, żeby mieć oba. uncertain
                  • gosia_mrufka Re: JUŻ JEST :D 30.04.13, 10:03
                    Właśnie też mi się wydawało, że rączka jest łamana, to kolejny plus. Amortyzacja to kolejny plus. A czy GT ma amortyzację, czy tylko pompowane koła amortyzują?
                    Na szczęście mi wizualnie bardziej się podoba Agile 3 niż 4, więc póki co mnie nie korci na zmianę. Poza tym nie bardzo miałby zastosowanie u mnie, bo teraz Summit jest moim super wygodnym wózkiem, a Agile galeriowcem. Ale wypróbować bym mogła smile
                    • agusia041 Re: JUŻ JEST :D 30.04.13, 10:23
                      W GT amortyzowane jest tylko przednie koło, ogólnie to twardy wózek. Też mam ochotę na tego Britaxa, ale koniecznie muszę go najpierw zobaczyć na żywo smile
                      • gosia_mrufka Re: JUŻ JEST :D 30.04.13, 14:44
                        Czekam tylko na B-Motion 3 na czarnej ramie i wtedy nie będę się nawet zastanawiać big_grin Od razu wymienię moje B-Agile na niego. A Summita zostawię na naprawdę trudny teren i do biegania.
                        • agusia041 Re: JUŻ JEST :D 30.04.13, 15:38
                          a będzie w ogóle B-Motion 3, czy tak sobie marzysz tylko? wink
                          • gosia_mrufka Re: JUŻ JEST :D 03.05.13, 13:15
                            Marzę, czekam, zbieram już kaskę na niego big_grin A jak nie będzie to kupię sobie coś innego na pocieszenie. big_grin big_grin
                  • gniesia007 Re: JUŻ JEST :D 03.05.13, 13:01
                    A ja sie chyba skusze na niego i porownam czy gt zostawic czy sprzedac. Na tosi jest prawie 1100, chyba ze maja gdzies taniej?
                    • monika_kas Re: JUŻ JEST :D 03.05.13, 14:50
                      raczej taniej nie będzie, bo Akpol zapowiada nadal cenę 1300zł za niego.. także Tosia i tak ma dobrą cenę... smile

gniesia007 napisała:

> A ja sie chyba skusze na niego i porownam czy gt zostawic czy sprzedac. Na tosi
                      > jest prawie 1100, chyba ze maja gdzies taniej?
                      • maja1406 Re: JUŻ JEST :D 06.05.13, 19:53
                        znalazłam parę zdjęć na żywo www.bestbuggy.co.uk/2013/05/britax-b-motion/
                        • martuska1982 Re: JUŻ JEST :D 06.05.13, 20:51
                          kuźwa no.Wygląda bosko, ale to widać. tongue_out Jeśli chodzi o funkcje to wydaje się być takim czterokołowym gt. Szkoda, ze to nowośc, bo przy synku nie wypróbuję, ale czy więcej dzieci mieć będę to nie wiem... uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka