Dzien dobry wszystkim!
Dla mojego drugiego dziecka wybralam wozek Bugabo Bee, ktory ma posluzyc od urodzenia do ok 2 lat.
Od razu narzekanie na brak amortyzacji, pompowanych kol itd. Mieszkam za granica, w duzym miescie, korzystam glownie z metra, tramwau, chodniki mam asfaltowe ale waskie, przejscia w kasach, windy wszystko waskie, samochod niewielkich rozmiarow, do tego drugie dziecko, ktore jadac na wycieczke zabiera rowerek (16 cali czyli spory), hulajnoge i inne graty. Na wedrowki, chodzenie po gorach bede mala nosidlo ergonomiczne. Szukalam wiec wozka typowo miejskiego, malych rozmiarow, skladanego, ale tez z obracanym siedziskiem, jedna raczka i koszem na zakupy troche wiekszym niz w Maclarenie.
Dla starszaka mialam Buzza-byl za duzy od razu po pierwszej niemalze przejazdzce musialam sprzedac, potem mialam Peg Perego Switch-w zasadzie ok, ale juz sprzedany no i jednak w bagazniku z tymi rowerkami troche bylby za duzy, potem kupilam Maclarena Quest no i jego uzywalam najdluzej. Tego Maclarena jeszcze mam wiec mysle, ze ok 2 lat dziecko i tak do neigo przesadze.
W kazdym razie moj wybor padl na Bugaboo Bee+ i mam teraz kilka pytan. Dziecko urodzi sie w sierpniu, pewnie w srodku miesiaca, u nas to jest bardzo upalny miesiac, potem bedzie bardzo cieplo do pazdziernika, zimy sa tu bardzo lagodne, nie ma mrozu, snieg nawet jesli cudem jakims spadnie raz czy dwa to nie lezy tylko od razu topnieje.
Bugaboo Bee nie ma gondolki i teraz nie wiem...czy na poczatek wystarczy cosy Pebble zakladane na stelaz? czy jest sens kupowac ta miekka niby gondolke ? Niby jest wersja letnia bez polaru, ale nie wiem czy dziecko sie w tym nie zagotuje i czy nie lepiej kupic zamiast tego "kokona" samej wkladki, takiej kolorowej, ktora mozna zakladac i do Bee i do Cameleona?
Czy w ogole kupowac taka wkladke nawet na pozniej czy ona ma funkcje typowo ozdobna?
Czy do Bee pasuja inne miekke gondolki-nosidla np Britax czy Phil&Teds czy jeszcze inne?
Bardzo prosze uzytkowniczki o opinie!
Z gory dziekuje