jk_75
14.05.13, 14:22
Właśnie przesadziłam synka do Peg Perego Aria. Do tej pory jeździł w Jedo i tam kółka duże pompowane i świetna amortyzacja. Dzisiaj pierwszy raz wyjechaliśmy Arią na spacer, synek zadowolony,jechało mu sie chyba dobrze, ale te terkoczące kółka...Wózek fajnie jedzie po płaskim wylanym chodniku, a po płytkach i kostce brukowej strasznie trzęsie i terkocze, co powiem szczerze lekko mnie wkurza.
Wiem, że wózek jest z nie najwyższej półki i nie ma się co spodziewać cudów, ale zanim go zakupiłam przeczytałam mnóstwo opinii i zdecydowana większość była pozytywna i nikt nie pisał o tych kółkach.
Czy to normalne , że kółka w takich wózkach tak terkoczą? Córka jeździła 6 lat temu w Peg Perego Centro i nie pamiętam, żeby coś takiego się działo. Może jestem upierdliwa i sie czepiam?
No i drugie pytanie, wózkiem troche trzęsie podczas jazdy i zastanawiam sie czy synek (zaraz 9 mies.) nie jest troche za mały na taki wózek. W instrukcji napisane, że od 12 mies. życia, ale wiem, że dużo mam przesadza do tego wózka młodsze dzieci.