Dodaj do ulubionych

Terkoczące kółka w Peg Perego Aria

14.05.13, 14:22
Właśnie przesadziłam synka do Peg Perego Aria. Do tej pory jeździł w Jedo i tam kółka duże pompowane i świetna amortyzacja. Dzisiaj pierwszy raz wyjechaliśmy Arią na spacer, synek zadowolony,jechało mu sie chyba dobrze, ale te terkoczące kółka...Wózek fajnie jedzie po płaskim wylanym chodniku, a po płytkach i kostce brukowej strasznie trzęsie i terkocze, co powiem szczerze lekko mnie wkurza.
Wiem, że wózek jest z nie najwyższej półki i nie ma się co spodziewać cudów, ale zanim go zakupiłam przeczytałam mnóstwo opinii i zdecydowana większość była pozytywna i nikt nie pisał o tych kółkach.
Czy to normalne , że kółka w takich wózkach tak terkoczą? Córka jeździła 6 lat temu w Peg Perego Centro i nie pamiętam, żeby coś takiego się działo. Może jestem upierdliwa i sie czepiam?
No i drugie pytanie, wózkiem troche trzęsie podczas jazdy i zastanawiam sie czy synek (zaraz 9 mies.) nie jest troche za mały na taki wózek. W instrukcji napisane, że od 12 mies. życia, ale wiem, że dużo mam przesadza do tego wózka młodsze dzieci.
Obserwuj wątek
    • tereferefretka Re: Terkoczące kółka w Peg Perego Aria 14.05.13, 17:57
      tak,to normalne, ciesz się,ze nie masz peg perego pliko mini, te to dopiero potrafią hałasu narobić.

to terkotanie odczuwasz dotkliwiej bo mialas wczesniej duże komfortowe kola..
      • magda79pn Re: Terkoczące kółka w Peg Perego Aria 14.05.13, 18:51
        ale chyba im dziecko cięższe, tym koła mniej hałasują smile

ja bym 9 miesięczniaka nie woziła (mam w tej chwili 11 miesięczniaka) ten wózek ani nie rozkłada się na płasko do spania, ani nie ma podnóżka, ale spoko, moi znajomi wozili wink
        • jk_75 Re: Terkoczące kółka w Peg Perego Aria 14.05.13, 20:17
          Dziękuję za rady.
          Zadecydowałam,że pojeździmy jeszcze Jedo miesiąc lub dwa, dla wygody dziecka, a pegperego bedziemy używać na razie w czasie wyjazdów, ze względu na mniejsze gabaryty bedzie lepiej się mieścił w bagażniku. Mały w tym czasie podrośnie i, jak napisała magda, koła będą mniej terkotaływink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka