Dodaj do ulubionych

pomozcie podjac decyzje

16.05.13, 22:03
Ech, bo juz sie zakrecilam i nie wiem co dalej. Mam BJCM gt ale chodzi za mna strasznie Bumbleride Indie. Oczywiscie na stanie musialby zostac jeden z nich. Chcialam kupic rocznik 2012 kolor fog, ale juz nie ma - zostal na pewno czarny (drozszy o 20euro ) i moze seagrass (pani ma sprawdzic jeszcze). I motam sie przeokropnie czy zamieniac, bo w sumie gt jest fajny, taki zwinnynie za duzy - ale BI w sumie nie jest wcale wiekszy a ma i regulowany podnozek, i fajna bude i chyba lepsza amortyzacje. W BI boje sie tego lekko pochylonego oparcia siedziska - niby w gt tez nie jest na prosto ale w BI przynajmniej na zdjeciach i filmikach wyglada na jeszcze bardziej pochylone. No i zastanawiam sie czy nie bede kopac w stelaz i narzekac na wysokosc raczki....
No pomozcie bo zwariuje.. moze jakies glosowanie?
Krzyś, ur. 24.12.2008

https://www.suwaczki.com/tickers/relge6yd1en0047o.png
Obserwuj wątek
    • martuska1982 Re: pomozcie podjac decyzje 16.05.13, 22:28
      mnie sie strasznie bi podoba, zwłaszcza kolorek seagrass. smile
      Tylko nie wiem czy ta budka tak fajnie osłania jak w baby joggerze. Jeśli chodzi o oparcie to u mnie w gt jest na tyle pionowo, że syn siedzi prosto, nie wychyla się jak w niektórych wózkach.Nie mam porównania z bi, ale tym podnóżkiem wygrywa, koszyk też wydaje się znośny.Jakbym miała kasę to może bym się skusiła na zamianę. smile
      Tylko czy to siedzisko w BI jest tak wysokie jak w GT?
      • pinik Re: pomozcie podjac decyzje 16.05.13, 22:40
        Ja moze bede sprzedawala mojego BI (choc z zalem, ale mam za duzo wozkow typu jogger, a cos mnie ostatnio na parasolki wzielo). Koszyk w BI jest super! Bardzo duzy ladunek mozna tam wygodnie wsadzic. Pozycja pionowa chyba tez ok (nie zwracalam na to tak uwagi, bo moja mala lubi jeszcze miec troche odchylone do tylu oparcie).

Na stelaz sie nie wchodzi (przynajmniej mnie sie nie zdarzylo nigdy przy 165 cm).

Amortyzacja mieksza niz w GT. Wysokosc oparcia: nie wiem, nie porownywalam (moja mala jest jeszcze dosc mala, wiec nie ma to dla mnie takiego znaczenia).

Podnozek podnoszony bardzo powieksza powierzchnie do spania. Dziecko moze sie bardzo komfortowo wyspac w tym wozku.

Budka sie naprawde dobrze naciaga i dobrze chroni. Ma odpinany tyl na lato.

Mnie sie podoba skladanie tego wozka: latwo, szybko i tak, ze siedzonko sie nie brudzi, jak wozek zlozony (chowa sie wewnatrz, nie tak jak w Baby Joggerach).

Moj jest turkusowy (aqua). Chyba ten kolor sie rzuca w oczy, bo ludzie sie za nim ogladaja.
        • martuska1982 Re: pomozcie podjac decyzje 16.05.13, 23:07
          Pinik, a weź zmierz wysokośc oparcia w BI, bo mi to spokoju nie daje. smile
          • agusia041 Re: pomozcie podjac decyzje 17.05.13, 06:30
            Pinik już kiedyś podawała w wątku o Indie, wys. oparcia 47 cm smile
            • martuska1982 Re: pomozcie podjac decyzje 17.05.13, 07:39
              o, dziękuję.Musiało mi umknąć. Czyli niewiele więcej (chyba centymetr lub dwa) niż w speedi, więc ja bym wolała gt.
        • linkap_wawa Re: pomozcie podjac decyzje 17.05.13, 09:01
          czyli ze wartowink OOOO Pinik - jesli bys sprzedawala swojego to ja bylabym zainteresowana - a kiedy bys planowala ewentualna sprzedaz?... a tak niesmialo chcialabym cie o cos poporsic - bo ty masz i gt i BI - dalabys rade jakies zdjecia porownawcze zrobic>?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka