Dodaj do ulubionych

jak najmniejszy po złożeniu wózek

24.05.13, 12:32
Zwracam się do was z prośbą o pomoc w doborze wózka, mojego pierwszego smile

Wózek musi być jak najmniejszy po złożeniu + mieć składaną gondolę ze względu na wyjątkowo mikroskopijny bagażnik. Nie chciałabym malutkich, plastikowych kółek, poza tym dziecko urodzi się jesienią, więc pewnie przydałaby się trochę większa gondola. Ze względu na cenę raczej przymierzam się do zakupu używanego wózka.

Przeglądałam wyszukiwarkę, kilka wózków wydało mi się w miarę sensownych. Który z nich jest najlepszy? Gdzie mogę jak najwięcej z nich obejrzeć w jednym miejscu w W-wie?

1. Jane Muum - chyba mi się (przynajmniej w teorii) na razie wydaje najfajniejszy, poza tym przekonuje mnie niekubełkowa spacerówka

2. Quinny Buzz - niestety prawie nie widziałam ofert sprzedaży używanego ze składaną gondolą

3. Maxi Cosi Mura - widziałam, że spacerówka jest bardzo krytykowana + problem jak przy Buzzie

4. Graco Symbio

5. Teutonia Fun System

6. Bugaboo Camaleon - kompletnie mi się nie podoba wizualnie uncertain

Czy przychodzą wam jeszcze jakieś do głowy?

Dzięki za pomoc!
Obserwuj wątek
    • pinik Re: jak najmniejszy po złożeniu wózek 24.05.13, 12:37
      Moze Baby Jogger City Mini (GT) z gondola?
    • afroddytta Re: jak najmniejszy po złożeniu wózek 24.05.13, 12:48
      Niestety większość gondolek się nie składa, np. te od Quinny. Ja właśnie wczoraj sprzedałam jakąś starą wersję Quinny z gondolą składaną, ale to raczej unikat był wink
      Składa się gondola do Bugaboo. Chyba składają się gondole ABCdesign, ale nie jestem pewna czy wszystkie, poza tym te wózki nie są specjalnie polecane.
      A może Joolz mi bardziej podpasował niż Bugaboo, gondola się odpina i rozkłada, ale nie wiem jak bardzo jest to skomplikowane.
      Było ostatnio kilka wątków o sklepach w Warszawie, musisz poszukać.
      • tereferefretka Re: jak najmniejszy po złożeniu wózek 24.05.13, 13:03
        quinny ma jakies nowe gondole 'foldable' to chyba skladane... wiem ze do moodda pasują ale czy buzza,hmm nie wiem,

joolza widzialam po zlozeniu, i to sam stelaz. no szalu nie ma szczerze mowiac. a poza tym spacerowke ma kubełkową, abc designy chyba też, cameleon tez..buzz także
        • rockiemar Re: jak najmniejszy po złożeniu wózek 24.05.13, 13:18
          O, Joolz bardzo fajny, dołącza do grona faworytów smile

Do Quinny pasuje gondola foldable, ale nie widziałam ofert używanych, a nie chciałabym wydać ponad 3000zł na wózek...

A Graco Symbio? W necie ma dobre i bardzo dobre opinie, ale tu na forum jakoś nie widziałam, żeby był często wspominany?
    • koala0405 Re: jak najmniejszy po złożeniu wózek 24.05.13, 13:14
      Phil&teds Smart jest mały ale ma długaśną /79 cm/ składaną na płasko gondolę.
      • rockiemar Re: jak najmniejszy po złożeniu wózek 24.05.13, 13:27
        Nie słyszałam wcześniej o tym wózku, bardzo ciekawy, zwłaszcza że ma niezwykle atrakcyjną cenę w porównaniu do reszty smile Oprócz Joolza to kolejny w takim razie, który koniecznie muszę obejrzeć na żywo.

A jak przedstawiają się opinie odnośnie jego użytkowania?

• tereferefretka Re: jak najmniejszy po złożeniu wózek 24.05.13, 13:41
          no nad teutonia tez bym sie radzila pochylic, fajny wozek, noi spacerowke ma normalna, w sensie,niekubełkową.

ceny tych gondolek do quinny fakt sa duze, jak dla mnie przesadzone zupelnie..

co do graco to tu na forum nie cieszy sie dobra opinia, podobno piszczy i trzeszczy,w kazdym watku na jego temat jest to napisane.
    • alo_ha [...] 24.05.13, 13:27
      Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
    • alo_ha Re: jak najmniejszy po złożeniu wózek 24.05.13, 13:57
      z tymi wymiarami gondoli to nie do końca jest tak dramatycznie bo ja np miałam teutonie fashion uważaną za gondolę małą, dziecko z czerwca, chłopiec wiecznie na 97 centylu wagowym i wzrostowym (znaczy się duuuuuuży) i jeździł gondolą 5 miesięcy... czyli do listopada i nie przesadziłam go do spacerówki bo wyrósł z gondoli, tylko dlatego że już jeździł na łokciach bo chciał świat oglądać.
      • martuska1982 Re: jak najmniejszy po złożeniu wózek 24.05.13, 15:57
        A widziałaś na żywą tą gondolę quinny foldable? Ja macałam w sklepie kilka mieisęcy temu i powiem szczerze, ze o ile zwykła godnola quinny dreami jest mała to ta jest jeszcze mniejsza.Wewnątrz przy materacyku jest mało miejsca, jakby wąsko.Generalnie odn iosłam wrażenie "mikrości".
    • rockiemar wymiary bagażnika :/ 25.05.13, 11:59
      Zmierzyłam swój bagażnik, jest jeszcze mniejszy niż myślałam...

Najbardziej mi się chyba spodobał Joolz Day, ale raczej nie wejdzie, nawet bez kół uncertain

Bez kół powinny się zmieścić:
      1. Quinny Buzz - niestety najdroższy
      2. Jane Muum - najtańszy i ma normalną rozkładaną spacerówkę, ale za to również najmniejszą gondolę
      3. Seed Pli Mg - dedykowany mojemu samochodowi (więc na pewno bagażnik da radę), ale jakoś nie jestem pewna czy mi się podoba
      www.motokobiety.pl/Seed,Pli,Mg,idealny,do,Fita,500,1876.html
      • bad_girl10 Re: wymiary bagażnika :/ 25.05.13, 15:39
        ja mam buzz'a z tą nową gondolką, mieści mi się do bagażnika toyoty corolli, czyli tez nie za duży bagażnik. a cena ponad 3 tysiące jest nieco przesadzona. za spacerówkę + gondolę zapłaciłam w bobowózkach ok. 2300zl - a wózek kupiłam w kwietniu. Ceny na stronie maja raczej nieaktualne, trzeba dzwonić i pytać.
      • martuska1982 Re: wymiary bagażnika :/ 25.05.13, 17:54
        rockiemar napisała:

> 3. Seed Pli Mg - dedykowany mojemu samochodowi (więc na pewno bagażnik d
        > a radę), ale jakoś nie jestem pewna czy mi się podoba
        > www.motokobiety.pl/Seed,Pli,Mg,idealny,do,Fita,500,1876.html

ale nawet fajny ten wózek, taki inny. smile
      • tereferefretka Re: wymiary bagażnika :/ 25.05.13, 17:58
        ee a tak serio wink nie lepiej zmienic auto?wink ewentualnie kupic cos naprawde malutkiego jako stelaż pod fotel zeby sie nie tarabanic z calym wozkiem?

wiesz,sam wozek to że tak powiem pikuśwink potem się zaczynają rowerki hulajnogi itd...
    • mancipi Re: jak najmniejszy po złożeniu wózek 26.05.13, 09:48
      a jesteś pewna że czesto będziesz jeździłą z gondolą + czy to wasze jedyne auto? my częściej używaliśmy fotelika, gondola to była ostateczność, tylko przy wyjeźdize na weekend do rodziców. wtedy albo gondola, albo stelaż wózka lądowały na tylnej kanapie, obok dziecka i jakoś dawaliśmy radę
      jeżeli masz jeszcze jedno auto to bym się nie przejmowała rozmiarami i kupiła wózek który posłuży w wersji gondolowej dłużej niż 3 m-ce. my mamy mylo i mały spokojnie się mieścił
    • rockiemar Re: jak najmniejszy po złożeniu wózek 27.05.13, 00:36
      Dziewczyny, samochodu na pewno nie będę w najbliższej przyszłości zmieniać, jeszcze się nim nie nacieszyłam wink Innym w tym momencie nie dysponuję, więc wózek po prostu musi się do niego zmieścić.

Na razie obejrzę seeda, buzza, joolza oraz muuma i sprawdzę, który mnie do siebie najbardziej przekona (i który naprawdę się zmieści do bagażnika).
    • tygisek Re: jak najmniejszy po złożeniu wózek 27.05.13, 13:36
      mi przychodza do glowy wszystkie, ktore podobnie sie skladaja w paczke, jak ten dedykowany do F500 smile - np mutsy urban rider - ale one maja raczej twarde gondole, od stelaza odepniesz latwo kola, a zamiast gondoli mozna sie posilkowac rozkladanym na plasko fotelikiem play (tez dedykowanym do mutsy) jest to jakies rozwiazanie...pozniej stelaz sklada sie z siedziskiem spacerowym rowniez do dosc plaskich rozmiarow, ale za to ma inne wady, np ciezki jest, specyficzny w prowadzeniu, no i niezbyt obszerny (ale na pierwsze 1,5 r.-max 2 lata wystarczy)...
      mama's&papa's ma kilka modeli skladanych w paczke, ale to wozki w moim przekonaniu bardziej miejskie, napewno zmiesci ci sie bugaboo bee+, ktory tez mozna uzywac od urodzenia, jako stelaz pod fotelik, no i jako leciutka spacerowka rozkladana na plasko, tylko to wozek przewozowy i typowo spacerowy, dla malenstwa na idealnie gladkie powierzchnie jezdne (jak dla mnie - przy starszaku ma naprawde niezla amortyzacje, ale wozek musi byc odpowiednio dociazony w moim odczuciu), z wozkow przewozowych znajdziesz wiecej takich co sie skladaja do malych rozmiarow niestety....obawiam sie, ze bedziesz musiala pojsc na kompromis dobierajac wozek do fiacika...do glowy wpadl mi jeszcze jeden wozek, z ktorego byla bardzo zadowolona jedna z naszych forumowych guru wozkowych - Pinik - miala swego czasu Brio Go, moze sie mu przyjrzyj blizej, byla zadowolona z wlasciwosci jezdnych, nie wiem jak sklada sie gondola, czy jest sztywna, czy nie, ale stelaz chyba tez sklada sie w paczke....

moze mozna tez rozwazyc wozenie gondoli obok dziecka na tylnej kanapie? ja w mniejszym aucie, gdzie mi sie gondola nie miescila do bagaznika tak wlasnie ja transportowalam, kiedy wyjezdzalam i chcialam ja wziac ze soba, spakowalam do niej czesc bagazu (np ciuszki dziecka) tez sie dalo w razie godziny "W"
    • rockiemar seed pli 27.05.13, 16:33
      Im dłużej na niego patrzę, tym bardzie zaczyna mi się jednak podobać wink W dodatku starszą wersję (nie mg) da się kupić po bardzo okazyjnej cenie, więc nie musiałabym jednak szukać używanego wózka.

Tylko czy wiecie może, gdzie go można obejrzeć w W-wie? Google niestety nie jest za pomocny w tym temacie.

I ładniejszy czerwony czy beżowy?
      • tereferefretka Re: seed pli 27.05.13, 16:40
        oj poszukaj moze w forumowej wyszukiwarce ,kiedys pinik o nim pisala, ale nie wiem czy ogladała go w Czechach czy w Niemczech,moze poszukaj na zagranicznych stronach,niestety jesli google milczy to w w-wie mozesz go nie dostac...
        • pinik Re: seed pli 01.06.13, 20:04
          Zakupilam go wczoraj! W wersji Fiat 500!!
          • rockiemar Re: seed pli 01.06.13, 21:33
            Ooo, to czekam na recenzję smile
    • rockiemar jane 28.05.13, 23:38
      Do Seeda trochę mnie zniechęca niemożność obejrzenia go stacjonarnie.

A co myślicie o Jane Rider? Lepszy niż Muum? Nie bardzo wiem, jaka jest różnica między nimi oprócz kubełkowej w jednym i rozkładanej na płasko w drugim spacerówki. I kolorystyka trochę lepsza w Riderze niż w Muumie wink
      • sylki Re: jane 28.05.13, 23:49
        nie szukaj na siłę składanej gondoli wink, do jane muum możesz poszukać gondoli jane capazo, to starsza gondola, ale i największa
      • tereferefretka Re: jane 29.05.13, 10:13
        zawsze można zamówić i ewentualnie odesłac gdyby bardzo nie podpasował.no ale to już ostateczność

rider jest fany,mi sie bardzo podobał,zerknij może też na concord neo bo to w sumie ten sam wózek,no konstrukcyjnie przynajmniej,jak mi się wydaje.
    • rockiemar po pobycie w sklepie 01.06.13, 19:00
      Jednak Jane Muum mnie nie zachwycił, a z samych zdjęć był moim faworytem wink Ridera niestety nie było na stanie. Czy on jest zgrabniejszy i mniejszy od Muuma?

Sprzedawca natomiast bardzo mnie zachęcał do Hartana Lite, faktycznie był (nawet optycznie na tle innych wózków) w miarę nieduży, zgrabny i składał się do bardzo małych rozmiarów. Co o nim myślicie? Hartan, z tego co widziałam, ogólnie ma świetne opinie, ale nie wiem jak ten Lite konkretnie? Był też Quinny, pod względem designu zdecydowanie bardziej w moim stylu, ale chyba Hartan lepszy?
      • rockiemar hartan lite 03.06.13, 21:15
        Jak wyżej, czy ktoś coś może wie na jego temat? smile
      • tereferefretka Re: po pobycie w sklepie 04.06.13, 10:38
        z quinny to jedno jest pewne-slaba jakosc stelaża, chocby nie wiem jak sie chuchało i dmuchało niestety srebrny kolor brzydko się wyciera i rysuje,
        podobno też siedzisko malutkie,ale zakladajac ze nie szukasz od razu wozka na 3lata który bedzie tym jedynym, to chyba do poltora roku(oczywiscie zalezy od dziecka) powinno być ok

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka