Dodaj do ulubionych

Maly wozek od urodzenia-doradzcie bo zwariuje!!!

05.06.13, 10:37
Niby juz wybralam wozek- Bugaboo Bee wczoraj walkowalam tutaj temat gondolki bo mam okazje kupic Micralite Toro, ale znowu dopadly mnie watpliwosci...
Ogladalam Inglesina Avia i strrrasznie mi sie podoba!
Ogolnie-szukam wozka od urodzenia dla dziecka, ktore urodzi sie w sierpniu, ktory bedzie spelnial kryteria:
*waski mieszkam we Francji w duzym miescie, chodniczki sa waziutkie, przejscie do metra tez (miesci sie maclaren i bee wlasnie)
*maly po zlozeniu-mamy niewielkie auto i starszaka, ktoremu woze rowerki i inne sprzety
*na malych kolkach -chodniki sa asfaltowe
*z obrotowym siedziskiem, poprzednio synek wyrzucil chyba z 10 par bucikow i wolalabym tego uniknacwink nie bede sie jednak slepo upierac...
*z pelna raczka bo lubie gadac przez telefon
*z mozliwoscia wpiecia fotelika, gondoli, miekkiej gondoli itd
*lekki-bede po cc i jesli bede musiala nie daj boze go podniesc...
*taki zeby posluzyl ok 1,5-2 lata na potem mam Maclarena Quest
*nie musi byc cieply, puchaty bo u nas zimy sa lagodne temp nie spada ponizej 0 stopni i do grudnia raczej bedzie cieplo (rok temu 20 stopni w Boze Narodzenie wiec to jest taki klimat)

Napisze jeszcze ze mialam do tej pory Quinny Buzz- za wielki-sprzedany, Peg Perego Switch-niby ekstra, ale jak juz zaczal klekotac! brak pelnej raczki no i po zlozeniu jest jednak spory-tez juz sprzedany!
Jak dotad ogladalam Bee, Bebe Comfort Streety, Inglesine Avia, Phil&Teds Smart, nowa Loola...
Co byscie wybraly kompaktowego do uzywania wylacznie w duzym miescie ?
Obserwuj wątek
    • zurekgirl Re: Maly wozek od urodzenia-doradzcie bo zwariuje 05.06.13, 13:36
      Avio jest bardzo fajna, ale watpie, ze bedzie jezdzic plynniej niz bee, a do tego taki typ raczki (do skladania w parasolke) nie dla kazdego jest wygodny. Mialam taki w chicco trio i sie pozbylam tak szybko jak nabylam. Ja obstawiam bee z gondola toro, bo to chyba najbardziej rozwojowy zestaw i do tego latwo go sprzedasz.
    • my_way Re: Maly wozek od urodzenia-doradzcie bo zwariuje 05.06.13, 13:58
      Cybex Callisto z gondola smile
      • elmo34 Re: Maly wozek od urodzenia-doradzcie bo zwariuje 05.06.13, 14:47
        Cybex Callisto bedzie jak Maclaren xlr ?
        Rozmiarowo i wagowo?
        Bo nie widzialam u nas Cybexow, za to Maclarenow zatrzesienie! Musialabym kupic Cybex przez internet bez pomacania...
        • my_way Re: Maly wozek od urodzenia-doradzcie bo zwariuje 05.06.13, 15:16
          Nie porownywalam go dokladnie do xlr. Ale jest w typie parasolek - waski i lekki a przy tym mozna zamontowac gondole czy fotelik no i ma pelna raczke.
          Poszukaj nawet tu na forum wiecej opini na jego temat.
        • tereferefretka Re: Maly wozek od urodzenia-doradzcie bo zwariuje 05.06.13, 20:45
          wg mnie bardziej pod maca xt podchodzi callisto, bo jednak nie wydaje sie tak szeroki i krowiasty jak xlr, rzeczywiście we Francji jest zatrzęsienie maclarenów wlasnie tego modelu, mam dwie kuzynki które tam mieszkaja i same mowia,ze w najblizszym otoczeniu wszyscy nimi jezdza...
          • tygisek Re: Maly wozek od urodzenia-doradzcie bo zwariuje 05.06.13, 21:01
            zostan przy pierwszym typie smile
            ja bardzo zaluje ze tak dlugo zwlekalam z kupieniem bee+
            jest genialny, sliczny, idealnie pasuje do warunkow, jakie posiadasz smile i do wymogow jakie mu stawiasz - rzeczywiscie moze zainwestowalabym w gondolke toro (celowalabym w czarna, bo moze "optycznie" bedzie nieco zgrabniejsza) albo w miekka gondolke dla maluszka (dobrze by bylo obejrzec ja i obmacac - czy spelni Twoje oczekiwania ew.) kupilabym napewno letnia budke dla maluszka i wkladke, jesli zimy macie takie lagodne to kupno spiwora pewnie odpada, do bee swietnie moim zdaniem rowniez pasuje bunker lodger, no ale pewnie tez bedzie zbyteczny
            bee jest zwrotny i na gladkich powierzchniach plynie, nie bedzie ci telepac dzieckiem, nawet malutkim i leciutkim...warto kupic nowy egzemplarz lub z naprawde sprawdzonego zrodla (jesli uzywany), zeby uniknac przykrych niespodzianek wink i moc sie w pelni cieszyc tym naprawde sympatycznym i wdziecznym wozkiem smile
          • elmo34 Re: Maly wozek od urodzenia-doradzcie bo zwariuje 05.06.13, 21:14
            No wlasnie zatrzesienie, za to Cybexa ze swieca szukac...Bez ogladania to slabo sie decydowac, w sumie dopiero po jazdach probnych po sklepie zrezygnowalam np z nowej Looli, ktora jest na zywo niezbyt urodziwa (wedlug mnie oczywiscie!!!) . A bylam pewna ze ja kupie, potem mialam etap Smarta Phil&Teds, ale siedzonko spacerowki jest po prostu maciupenkie! Widac je tutaj na ulicach te P&T, dzieci takie mniej niz roczne ledwo sie mieszcza-a frnacuskie dzieci sa drobne!
            Jeszcze ten Bebe Comfort Streety mnie ciagle zastanawia...
            No i Inglesina...gdyby miala obracane siedzisko, lepszy fotelik...i nizsza cene!
            Poki co negocjuje znizke na gondole Micralite taka czarno-zielona montowana do Bee, zobacze co mi kobitka odpowie.
            Jeszcze bardzo popularne sa tutaj wozki Red Castle mozna do nich montowac i gondole i fotelik. Znacie na pewno to opcja CityLink albo Luxor ! :
            www.redcastle.fr/shop_category_combines-poussettessieges-auto_68.html
            No tylko : raczki typu joysticki, siedzisko sie nie obraca i niestety poniewaz produkt francuski obawiam sie rychlego rozklekotania...
            • elmo34 Re: Tygrisek 05.06.13, 21:42
              Dziekuje za opinie...no wlasnie najbardziej sie sklaniam...tym bardziej ze szukajac gondoli Micralite na brytyjskich stronach znalazlam info, ze do Bee mozna montowac barierke z Britax B-Agile wiec juz zupelnie bylby super zestaw bo w zasadzie najbardziej mi tam brakuje barierki do zarzucenia malyh nozekwink
              Na ebay angielskim znalazlam ta gondole Micralite cala czerwona w bardzo dobrej cenie, nowa z dostawa do Francji wychodzi tyle co tutaj uzywana. Ale ta uzywana czarno-zielona tez byla uzywana tylko przez 4 miesiace, na zdjeciach nie widac sladow uzytkowania. Czekam, czekam co mi odpisze kobitka w sprawie ceny.
              • pysia.78 Re: Tygrisek 06.06.13, 02:25
                A ja toro odradzam,milal moja kolezanka i po jednym spacerze z bee oddala ja do sklepu,gdyz przez to pochulenia mala jej sie ciagle do dolu zjezdzala.Bee wudzialam tylko cocon na zime wiec nie doradze.
                • elmo34 Re: Tygrisek 06.06.13, 09:10
                  No masz...i znowu cos...sad
                  Dziewczyny z tego forum mi polecaja Toro, ze lepsza niz godnola Quinny i to przechylenie jest bardzo lekkie, na zdjeciach jego nie widac za bardzo.
                  • pinik Re: Tygrisek 06.06.13, 09:17
                    Mnie mala w tej gondoli toro nie zjezdzala w bee (ale my jezdzilismy ze spiworem w tej gondolce, wiec moze to zmienia sprawe troche.

Streety jest beznadzieja. Nawet o nim nie mysl, jesli stac Cie na bee.

Mysle, ze do twoich wymogow najbardziej bee pasuje jednak. Jesli masz gladziutkie chodniki, to powinno byc ok.
                    • elmo34 Re: Tygrisek 06.06.13, 09:35
                      No wlasnie przekopalam forum francuskie "wozkomaniaczek" i dziewczyny pisza, ze w godonoli Quiny dziecko ma glowe nizej niz nogi. To juz chyba wole glowe wyzej...Hmmm a nie mozna tego materacem uregulowac tej roznicy poziomow ?

Jeszcze widze ze Micralite ma dwie gondole pasujace do Bee-jedna to Fastfold taka :
                      www.ebay.co.uk/itm/BRAND-NEW-BOX-MICRALITE-FASTFOLD-CLASSIC-AND-SUPERLITE-CARRYCOT-PLUS-RED-/130922571101?_trksid=p4069.m2059&_trkparms=aid%3D111000%26algo%3DREC.CURRENT%26ao%3D1%26asc%3D27%26meid%3D8180325839398874271%26pid%3D100039%26prg%3D1011%26rk%3D1%26sd%3D130922571101%26
                      a druga micralite toro :
                      www.ebay.co.uk/itm/BRAND-NEW-MICRALITE-TORO-NEWBORN-CARRYCOT-BURNT-ORANGE-MATTRESS-LINER-/310611956974?_trksid=p4069.m2059&_trkparms=aid%3D111000%26algo%3DREC.CURRENT%26ao%3D1%26asc%3D27%26meid%3D8180337671701896847%26pid%3D100039%26prg%3D1011%26rk%3D2%26sd%3D130922571101%26
                      Czy to jest jedno i to samo? Bo roznica jest w cenie spora...no i ktory model bedzie lepiej pasowal na stelaz bee...?
                    • tereferefretka Re: Tygrisek 06.06.13, 09:42
                      a mi sie wydaje ze to kiepskie rozwiazanie od urodzenia, sporo forumek pisalo,ze wozkiem 'wozi' jak obciażenie za male,i wracały do tego modelu jak dzieci byly starsze/cięższe

ale co to za kryterium myślenia..jeśli stac cie na bee

sadze ze elmo szuka wózka który jej podpasuje,a nie na który ją stać

ja bym celowała w coś innego ze względu na ten zjazd gondoli,jednej nie zjeżdza a innej mamie bedzie dziecko zjezdzalo,i co wtedy?.
                      jesli jest jedna jedyna oferta odsprzedaży gondoli toro,to w razie nie podpasowania nie liczyłabym na szybką odsprzedaż,nie wiem jak z samym wozkiem, bo we Fr nie mieszkam.

ale elmo,zakładając że szukasz jednego wozka od urodzenia a nie 5-ciu naprzemiennie, to raczej zmiany i odsprzedaż odpadają,bo bedziesz tymczasowo bez wózka.

a co do fotelika pewna jesteś,że pebble? mi cabrio jak wybierałam wydal się bardziej obszerny i na niego sie zdecydowałam.
                      • pinik Re: Tygrisek 06.06.13, 09:49
                        Sorry, moze zle sie wyrazilam, ale pisze z dzieckiem "u nogi". Z tym "jesli stac Cie na bee.." mam na mysli, ze bee i ten Streety moze na zdjeciach wydaja sie dosc podobne, ale juz na zywo to dwa swiaty. Wiec jesli mozna sobie finansowo pozwolic (bo nie kazdego mysle stac na bee, co chyba nie jest zadna obraza) na bee, to nie warto myslec o streety, bo to kiepska alternatywa (a tak wogole: sprawdzalas szerokosc streety? Bo mi sie cos pamieta, ze ma dosc szeroki stelaz). Lepiej wtedy zainwestowac w bee. Chaotycznie pisze, ale mam tu troche innych spraw na glowie.

Gondola Quinny na bee faktycznei wlasnie jest pochylona w "zlym" kierunku.

To nachylenie w toro troche mozna zniwelowac podkladajac cos pod materacyk.
                      • pinik do tereferefretka 06.06.13, 09:54
                        Jeszcze raz przeczytalam ta wypowiedz, bo mnie zabolala.

> ale co to za kryterium myślenia..jeśli stac cie na bee
                        >
                        > sadze ze elmo szuka wózka który jej podpasuje,a nie na który ją stać

Przeciez ja wogole takim tokiem nie myslalam, ze elmo ma kupic najdrozszy wozek, na jaki ja stac!

Nienawidze snobstwa! Lubie dobre rzeczy, ale przedewszystkim musza mi sie podobac i musze je uznac za praktyczne. I nikomu nie doradzam w sensie: masz szanse, to sie lansuj!
                        • tereferefretka Re: do tereferefretka 06.06.13, 10:12
                          przepraszam, ja nie miałam na celu obrażenia cię,pinik ale trochę tak to zabrzmiało 'po snobsku' wink

w poprzednim wątku elmo pisała,że ma dylemat bo za tą gondolkę Pani słono sobie każe płacić,a to będzie już na granicu budetu wózkowego, więc domyślam się,że skoro nie jest przekonana, szuka alternatywy, ibardzo dobrze,bo we wszystkim trzeba jednak wykazać się trzeźwością umysłu i nie kupować ślepo tego,co polecają,bo jak wiemy,każda sroczka swój ogonek chwali a mieszkamy tak porozrzucane po różnych regionach,że o ile u jednej cos się sprawdza,o tyle u drugiej będzie klapą po całości, oczywistewink
                        • elmo34 Re: do tereferefretka 06.06.13, 10:15
                          A mnie stac na nowego Bee wlasnie dlatego, ze mam do jutra ponad 100€ znizki na ten wozek i dlatego zaraz zbieram brzuch do kupy i jade go zamowic smile bez "kokona"
                          Pinik nie przejmuj sie-to tylko "slowo pisane" czasem pisze sie szybko, czyta sie szybko i reaguje za szybko i to wszystko.
                          Ja dobrze zrozumialam Twoja wypowiedz, mam okreslony budzet na wozek i jest kwota ktorej nie przekrocze. Ale tez przekonalam sie ostatnim razem,ze na wozku nie ma co nadmiernie oszczedzac.
                          Nie stac mnie na snobowanie, ale nauczona doswiadczeniem z Paryza patrze jakie wozki maja inne lyonskie mamy i wiem, ze skoro jest ich sporo to znaczy ze sie sprawdzaja. A bb bee jest sporo. Streety i Loola tez wink
                          • elmo34 Re: Dobra do rzeczy:-) 06.06.13, 10:24
                            Bo wlasnie dostalam maila, ze kobitka sprzeda mi gondole micralite za 70€ z przesylka (wychodzi ok 50-60€ za gondole bez kosztow przesylki)
                            ona wyglada tak :
                            www.soup-dragon.co.uk/micralite-toro-carrycot-emerald.ir?cName=baby-products-buggies-micralite-toro
                            Ta druga, ktora linkowalam wyzej jest cala czerwona i jest Micralite Fastfold wiec podnosze pytanie-czy to jest jedno i to samo? I ktora jest mniej pochylona na stelazu ?
                            Pinik jaka Ty mialas opcje ?
                            bo teraz cenowo obie mi wychodza podobnie, no moze ta zielona jest troche tansza dzieki upustowismile
                            • pinik Re: Dobra do rzeczy:-) 06.06.13, 10:29
                              Ja mialam taka, jak ta w linku, tylko cala czarna.

Mnie sie zdaje, ze to nie ma roznicy, czy one do toro czy fastfolda.

TEraz zdajsie nawet wyszla jakas nowa gondola micralite, widzialas?

www.micralite.com/products.php?productid=4
                              I tu pisza, ze pasuje do obu, czyli musza miec takie same zaczepy. To i ta starsza powinna byc taka sama - pasujaca do obu.
                          • pinik Re: do tereferefretka 06.06.13, 10:26
                            Ok.

Absolutnie nie chcialam nikogo urazic i tez uwazam, ze zawsze nalezy poszukac alternatyw, czy tez promocji itd.

Ja sie tez przekonalam, ze bugaboo niby sa drogie, ale bardzo trzymaja cene i sie na nich stosunkowo malo traci.
                            Wiec na dluzsza mete bee moze nawet wyjsc troche taniej niz inny wozek, ktory teraz ma cene wyjsciowa nizsza.

Niestety przy tych kryteriach, ktore wypisalas, elmo, to nie wielki jest wybor.

Jesli chodniki masz naprawde rowne i gladkie ( u mnie na osiedlu sa niby gladkie, ale te szparki miedzy nimi sa jakies takie, ze wozki na nich bardzo slychac), to ten bee moze byc niezla opcja.

Gondolke toro sciagnelabym z GB. Jak nie podpasuje: mozesz zawsze sprzedac. Ja bym wystawila na niemieckim ebayu. Ja swoja uzywana (malutko coprawda, bo kilka razy na krotko) sprzedalam zdajsie za 120 euro w momencie.
                            • elmo34 Re: do tereferefretka 06.06.13, 10:57
                              No ta z UK jest Fastfold cala czerwona! smile Tam ma cene 49 funtow razem z dostawa do Francji bedzie 80 euro, uzywana Toro mam za 70 euro z dostawa czyli wychodzi na jedno. Tylko teraz juz mi sie zaczyna podobac ta czarna z zielona budka, a nie cala czerwona! Nie dogodzisz babie! Uzywana jest w stanie super-czyli po 4 miesiacach wozenia niemowlaka, w oryginalnym kartonie itd
                              Nowe gondole z UK do Toro kosztuja sporo drozej niz Fastfold stad wnosze, ze moze, moze ta Toro jest w czyms lepsza...? Albo to tylko oplata za designsmile Moje jedyne watpliwosci to ta nierownosc poziomu godnoli, ale ona jest chyba taka sama w gondoli Toro i Fastfold-tak mi sie wydaje jak patrze na zdjecia z roznych forum.
                              A co do chodnikow-mam wylacznie asfaltowe tutaj nie ma ani kostki bauma ani plytek chodnikowych tylko asfalt. Stad tyle ludzi uzywa hulajnogi, rolek na chodnikach.
                              Za to jest tak wasko ,ze jak ide z mezem za raczke i ktos idzie z naprzeciwka to musimy sie rozdzielac bo nie ma miejsca na 3 osoby!!! Jasne sa pasaze, szersze chodniki, ale w naszej dzielnicy-ciasnota!
                              Dobra juz lece i kupuje na razie sam wozek, maz chce niebieska budke smile i korzystajac z promocji chyba kupie od razu wkladke do wozka tzn ta kolorowa podkladke czy jak tam zwal.
                              I obejrze foteliki...mowiac szczerze nawet nie myslalam o Creatis tylko wylacznie o Pebble...Nie jestem pewna czy Creatis pasuje do adaptorow maxi cosi.
                              • wrzesniowa_panna foteli 06.06.13, 11:23
                                Pebble jest dość ciężkim fotelikiem w porównaniu z Cabrio Fix a w testach zderzeniowych mają takie same wyniki smile
                              • blueaha Re: do tereferefretka 06.06.13, 11:27
                                nie chodzilo o creatis (bebeconfort) tylko o cabrio (maxi cosi). Cabrio jest obszerniejszy niz peeble i dziecko w nim dłużej pojeździ, co jest tym bardzo ważne o ile nie zamierzacie kupowac następnego fotelika tyłem do kierunku jazdy,a dziecko powinno jeździć w ten sposób jak najdłuzej się da.
                                • pinik Re: do tereferefretka 06.06.13, 11:50
                                  Tez wybralam fotelik cabrio fix, a nie pebble.

Mam go na sprzedaz (ale jest rozowy). Mam tez baze do niego z isofixem i montowaniem pasami i mam tez adaptery do bugaboo do fotelika maxi cosi na sprzedaz. Moze jestes zainteresowana takim kompletem? smile
                                  • elmo34 Re: do tereferefretka 06.06.13, 14:56
                                    Achaaaa!!!!
                                    No ja sierota nie zalapalamwink
                                    Jakos mi sie ten Pebble spodobal nie wiem czemu, a Cabrio fix tez ma wkladke dla niemowlaka, taka pod glowke ?
                                    Tutaj wszyscy Pebble i Pebble jakies wariactwo z tym fotelikiem wiec zalozylam, ze najlepszy na swiecie. Pojade pomacac ten Cabrio fix.
                                    Pinik bylabym super zianteresowana calym zestawem gdybym znala plec dziecka i czekala na dziewczynke. Nie wiem co sie urodzi w sensie plci, a nie chce wkladac chlopaka w rozowy fotelikwink Zobacze zreszta czy to bardzo rozowy ten rozowy wink

A w ogole to wlasnie bylam, kupilam i w sobote maz przywiezie. Bugaboo Bee kupilam czarny stelaz z elektrycznie niebieska budka i dokupilam grafitowy pokrowiec na siedzisko-nie wiem jak sie to fachowo nazywa-taka wkladka na siedzisko. Za wszystko zaplacilam 460€ wiec uwazam ze zrobilam super dobry deal !
                                    Jeszcze dostalam bon na kolejne zakupy wazny do wrzesnia, tez na ladna kwote wiec jestem naprawde zadowolona z siebiesmile
                                    No to teraz gondola, fotelik, zaczepy na torbe...smile
    • sztucznamrowka Re: Maly wozek od urodzenia-doradzcie bo zwariuje 06.06.13, 18:19
      Ja bym na Twoim miejscu kupiła M&P URBO - spełnie większość Twoich wymagań
      • tereferefretka Re: Maly wozek od urodzenia-doradzcie bo zwariuje 06.06.13, 18:41
        mrówko no chyba nie wszystkie. przede wszystkim nie jestem pewna,ale na pewno nie ma szerokosci questa ani chyba bee+
        • tereferefretka Re: Maly wozek od urodzenia-doradzcie bo zwariuje 06.06.13, 18:42
          nie jestem pewna,ale na pewno

ale bzdury, sorry mala mnie zagadała wink
          • elmo34 Re: Maly wozek od urodzenia-doradzcie bo zwariuje 06.06.13, 21:22
            tereferefretka nie przejmuj siesmile zrozumialam wink))
            Fajny nawet ten M&P , ale juz troche musztarda po obiedzie. Kupilam juz Bee.
            Skoro jest szerszy niz Bee to nie mam nawet co zalowac-no i ten stelaz mi sie kompletnie nie podoba jak rurki do namiotu!
            Dostalam maila od sprzedawcy Micralite Fastfold...:
            "Hi,
            Thank you for your enquiry. The Micralite Toro carrycot will only fit the Toro stroller.
            regards,
            Nikki"

Za chwile odwioza mnie do Tworek...to w koncu pasuje gondola Toro do Bee czy nie pasuje ?
            Znaczy mam kupic Fastfold ...?
            • pinik Re: Maly wozek od urodzenia-doradzcie bo zwariuje 06.06.13, 21:51
              No to gratulacje! Jesli kupilas Allblacka z tymi gadzetami (tez z serii limitowanej) w tej cenie, to super akcja!

Ja narazie nasz fotelik trzymam (moze sie przyda na jakis wyjazd???), wiec napisz, jakbys byla zainteresowana, moze bede go jeszcze miec.

TE wkladki do bee sa bardzo fajne!
            • pinik Re: Maly wozek od urodzenia-doradzcie bo zwariuje 06.06.13, 21:52
              A z tymi gondolami do toro i fastfold to nie rozumiem zupelnie. No ale nie znam sie na tym za dobrze, wiec lepiej zaufaj sprzedawcy. A moze napisz do polskiego dystrybutora micralite i zapytaj?
              • elmo34 Re: Maly wozek od urodzenia-doradzcie bo zwariuje 06.06.13, 22:09
                Tez nie kumam bo widzialam zdjecia Micralite Toro na stelazu Bee prosze bardzo :
                puericulture.forumactif.com/t13305-bugaboo-bee-avec-nacelle-micralite-toro
                i Micralite Fastfold na tym samym stelazu-zdjecie jest na dole stronki :

puericulture.forumactif.com/t13305p100-bugaboo-bee-avec-nacelle-micralite-toro
                Zreszta to pierwsze zdjecie jest wypisz-wymaluj Womysi smile Wychodzi na to, ze obskoczylo juz fora wozkomaniaczek w polowie Europy smile))
                no lepiej wyglada ta gondola Toro no jak nic...nawet przechyl mniejszy...
                • elmo34 Re: Maly wozek od urodzenia-doradzcie bo zwariuje 06.06.13, 22:12
                  Pinik cene traflam taka bo byla "prywatna wyprzedaz" dla posiadaczy kart sklepu. Za kazde wydane 50 euro 10 euro znizki czy jakos tak. W kazdym razie oplacalo sie zrobic duzy zakup smile
                • my_way Re: Maly wozek od urodzenia-doradzcie bo zwariuje 06.06.13, 22:19
                  Wydaje mi sie, ze nie mogli po prostu odpowiedziec inaczej w sprawie tej gondolki i w ten sposob niejako polecac stelaz innej (konkurencyjnej przeciez) firmy.
                  • elmo34 Re: Maly wozek od urodzenia-doradzcie bo zwariuje 06.06.13, 22:44
                    Ale to sprzedawca z Ebay ! Nie dystrybutor Micralite tylko roznych marek, no nic chyba kupie na miejscu we Francji Micralite Toro uzywana-lubie czarny kolor, na zielony nie bede patrzec wink)) No i skoro polskie dziewczyny wyprobowaly ja na stelazach Bee to juz przetarty szlak. Fastfold ma podejrzanie niska cene...albo mi juz na mozg pada od upalu wink
                    • martuska1982 Re: Maly wozek od urodzenia-doradzcie bo zwariuje 06.06.13, 23:11
                      macie upał? Zazdroszczę.. sad
                      • elmo34 Re: Maly wozek od urodzenia-doradzcie bo zwariuje 11.06.13, 17:33

• mama1dawidka Re: Maly wozek od urodzenia-doradzcie bo zwariuje 11.06.13, 17:36
                          ta do bee napewno bedzie pasowal cabriofix smile
                          • elmo34 Re: Maly wozek od urodzenia-doradzcie bo zwariuje 11.06.13, 18:13

--Na tych samych adapterach co Pebble? Bo to jakis groch z kapusta MaxiCosi na Francje robi foteliki i wozki razem z Bebe Comfort wiec ja nie moge dojsc nawet ogladajac bazy isofix do ladu....Nacudowali....Czyli jak kupie adaptery w sklepie Bugaboo bankowo beda pasowac do Cabrio Fixa? To chyba zaczne szukac teraz fotelika i bazy po calej Europiewink a tymczasem na vente privee ( cos jak limango) Pebble po 120 eurasow...Az mnie swiezbi wink
                            lbdf.lilypie.com/xl1Up1.png
                            • martuska1982 Re: Maly wozek od urodzenia-doradzcie bo zwariuje 11.06.13, 18:52
                              na te same adaptery pasuje w Polsce, wiec i we Francji powinien. wink
                            • tereferefretka Re: Maly wozek od urodzenia-doradzcie bo zwariuje 11.06.13, 23:17
                              nie kupuj pebble w zadnym wypadku...

ja mialam co prawda z bbconfort creatis ale mala sie darla nienawidzila go,po 4miesiacach kupilam cabrio i jezdzila nim ponad rok, to na prawde lepszy fotelik od pebble

poszukaj fotelika razem z adapterami do bee(jesli sklepy zagraniczne), chociaz pebble pasuje na te same adaptery co i cabrio i city,wiec wg mnie nie masz sie co martwic,ze nie bedzie pasowal

moze któras forumka zgłębiała temat i wie czy są różne adaptery na rozne rynki eu. mi sie to wydaje malo prawdopodobne.
                              • elmo34 Re: Maly wozek od urodzenia-doradzcie bo zwariuje 12.06.13, 10:06
                                No szukam szukam tego CabrioFixa... Jest kilka uzywanych we Francji nawet w moim regionie, sprzedawanych z baza isofix problem tlyko, ze maja po 5-6 lat. Jak na fotelik to troche dlugo...Bo nowego w sklepie kupic to nie mam szans-sa jeszcze nie niektorych stronach, ale jak wchodze w szczegoly sprzedazy dostaje info, ze zapas wyczerpany i polecaja Pebble albo City. Ciekawe czemu tutaj Cabrio jest wycofany z rynku...?
                                • tereferefretka Re: Maly wozek od urodzenia-doradzcie bo zwariuje 12.06.13, 10:53
                                  nie wiem, trzeba by sie zapytac moze na forum fotelikowym,czy ktoś się orientuje wink,

o ile mi wiadomo bebe confort to od zawsze francuska firma, a maxi-cosi(koncern dorel) to chyba razem z quinny wymysł holenderski, popatrz moze na stronach w Holandii z ewentualna przesylka?

6-cio letniego raczej nie polecam,wiadomo, nie znajac przeszłości fotela trochę słabo go kupować...

a nie masz kogoś w PL żeby ci zakupił i przesłał?

Ja mam rodzinę we Francji i często jakieś tam paczki podajemy przez kuriera/kierowcę autokaru,ale u nas średnio raz na 2mce ktoś kursuje jak nie w jedną to w drugą,więc i z podaniem czegoś nie jest taki duży problem,

a tak sobie jeszcze teraz pomyslalam,moze zwroc sie do dystrybutora we Fr,niech zajmie jakies stanowisko albo przynajmniej sie okresli dlaczego ich tam nie sprzedają?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka