Dodaj do ulubionych

Rok po roku. Mam dylemat!

12.06.13, 12:42
Niebawem urodzi się nasz synek a na świcie powita go 18-miesięczna siostra, która bardzo lubi jeździć w wózku.
Ze względu na to , że dużo chodzę po osiedlu (zakupy, przedszkole starszej) potrzebuję wózek dla dzieci rok po roku. Osiedle mamy bardzo pagórkowate z jedną wysoką i stromą górą więc wózek nie może być bardzo ciężki. Podjazd pod tą stromą górę jest pofałdowany i kosze od pojedynczych wózków o te garby często ocierają. Długim wózkiem nie mam szans wjechać bo się zawiesi a szerokim już tym bardziej bo nie ma tyle miejsca uncertain No i szerokim nie wjadę do sklepów.
Przejrzałam trochę wózki na polskim rynku i zastanawiam się nad dwoma:
- Phil & Teds promenade, który jest bardzo lekki i skrętny ale nie ma kosza (pouwieszanych toreb nie znoszę); no i nie jestem przekonana do tego, że dziecko jest tak bardzo pod spodem. Macie jakieś doświadczenia?
- Baby jogger city select też mi się bardzo podoba ale jest sporo cięższy; nigdzie nie mogę znaleźć jego wagi w podwójnej wersji;

Fajnie , że z obu wózków można zrobić pojedynczy bo córka pewnie za rok będzie wolała chodzić niż jeździć i nie będę musiała kolejnego wózka kupować.
A może coś jeszcze zaproponujecie co spełni nasze wymagania?
Obserwuj wątek
    • blueaha Re: Rok po roku. Mam dylemat! 12.06.13, 14:15
      a może mountain buggy one plus
      https://mountainbuggy.com/images/stories/mb_products/plusone/plusone_modes.jpg
      podwójne wersje mountain buggy maja rozstaw kół jak pojedyńcze, a bardzo lekko sie je prowadzi
      • makarcia Re: Rok po roku. Mam dylemat! 12.06.13, 14:46
        O! Tego nie widziałam . Zaraz poszukam zdjęć w internecie. Podobny jest od do wózków Phil&Teds. Ciekawa jestem jak tam się wkłada niemowlę (o komfort mi chodzi) i czy jest właściwa cyrkulacja powietrza bo w sierpniu i wrześniu może być duchota.
        • blueaha Re: Rok po roku. Mam dylemat! 12.06.13, 16:20
          Ja bym chyba jednak na początek zastanowiła się czy jednak nie podwójny obok siebie- w ofercie mountain buggy są wózki podwójne, które maja standardową szerokosć- tak jak pojedyńczy urban jungle. Generalnie problem w wózkach typu 2 w 1 zawsze będzie problem, gdy oba dzieciaki będa chciały spać, i zeby oboje mieli do tego wygodna pozycje. A moze na początek kup taki obok siebie- można wtedy gondolkę zamontować a nawet maxi cosi a potem sprzedasz i kupisz coś zgrabniejszego, albo i nawet pojedynczy, bo już starsze wyrośnie. Mieszkam w Belgii i tu jest dużo ogłoszen włąsnie o sprzedaży podwójnego urban jungle- ale moze on jest szerszy jednak, to trzebab by było sprawdzić.
          • makarcia Re: Rok po roku. Mam dylemat! 12.06.13, 16:52
            Bardzo Ci dziękuję za kolejną propozycję. Poczytałam teraz o tym MB Duet i ma szerokość 63 cm. Taką szerokość mają rzeczywiście wózki pojedyncze. Muszę go gdzieś znaleźć w realu i obejrzeć czy siedzisko i gondola nie są za wąskie czasem. Jestem z Bydgoszczy i u nas nie ma sklepu dobrze zaopatrzonego w wózki dla dzieci "rok po roku". Jestem skłonna podjechać do Trójmiasta lub Poznania.
            • zurekgirl Re: Rok po roku. Mam dylemat! 12.06.13, 19:03
              Zobacz wozki iCandy, do dostania w UK, dosc drogie, ale mozna poszukac na ebayu. Wygladaja bardzo zgrabnie i w wersji pojedynczej i podwojnej. Najbardziej podoba mi sie Peach. Kosz duzy, wozek waziutki i krotki.
              • martuska1982 Re: Rok po roku. Mam dylemat! 12.06.13, 19:06
                na allegro też się trafiają.Polskim allegro wysyłane do Polski (wystawiane zdaje się jednak z UK, ale to bez znaczenia skoro w PL można je kupić).
                • blueaha Re: Rok po roku. Mam dylemat! 12.06.13, 19:34
                  O icandy chcialam napisac, ale doszlam do wniosku, ze jesli wozek ma sie lekko prowadzic ze wzgledu na uksztaltowanie terenu to jednak mountain buggy byl by lepszy. Sama i candy nie jexdzilam, ale widzialam kilka razy i jakos tak wygladalo, ze nie pcha sie go lekko.
                  • zurekgirl Re: Rok po roku. Mam dylemat! 12.06.13, 20:05
                    Z Icandy ja lubie peach i ten sie chyba najlepiej prowadzi. Jezdzilam w wersji z jednym dzieckiem i bylo bardzo fajnie. W sklepie bawilam sie podwojnym Pear i byl tragiczny. Niezbyt duzy, ale czolgowaty i ciezki nawet na podlodze sklepowej. Z pojedynczych maja teraz fajny Strawberry. Kosz plytki ale bardzo duzy (tylko trzeba miec wszystko popakowane, a nie luzem). I jest jeszcze w UK nowosc, Oyster Max, podobno super, na pushchair trader dostal 5/5 gwiazdek.
    • arizonadreams Re: Rok po roku. Mam dylemat! 12.06.13, 22:34
      Ja mam dzieci z taką samą różnicą wieku. Kupiliśmy używany P&T - do końca nie wiem, czy wersje classic czy sport, ale powiem jedno: zakochana jestem w tym wózku na maksa. Sprawdzony: na plaży, leśnych drogach i wydmach. Nie zawiódł. Jedyny mankament to... cholernie ciężko to opisać, ale "dziura" po rozłożeniu oparcia w wersji pojedyńczej, czyli mamy przewiew na maksa: po prostu z tyłu nie ma żadnego osłaniającego materiału. Właśnie zamierzam to "naprawić". Nie wiem, czy tak powinno być czy nie, ale tak jak wpomniałam, kupiliśmy używke, w " ciemno" oglądajac wózek tylko w necie.
      • rebelka1986 Re: Rok po roku. Mam dylemat! 13.06.13, 09:01
        Tak jest w p&t, ja mam dasha i jest to samo. Dokupiłam foliową osłonkę, ale latem jest nam zbędna, za to zimą świetnie się sprawdzała. I też jest zakochana w moim wózku, żałuję że nie kupiłam go od razu wink

Co do dylematu autorki - mam podobną różnicę między chłopakami i też myślałam o bjc select, ale mimo wielu możliwych konfiguracji nie ma mozliwosci zamontowania przedniego siedziska przodem do kierunku jazdy, jesli chcemy miec gondolke blizej siebie. Zdecydowalam się na zooma, ale na opisywany teren jest zdecydowanie za długi. Dlatego polecam ww p&t, prowadzi się, wygląda i składa jak pojedynczy smile
    • makarcia Re: Rok po roku. Mam dylemat! 13.06.13, 10:10
      Chłonę Wasze opinie i propozycje. Dzięki.
      iCandy oglądałam w internecie i średnio podobają mi się małe kółka z przodu. W zimie na moim osiedlu nie da rady. Zresztą chciałabym gdzieś przetestować a w Polsce nie ma, przynajmniej w miastach do których mogę podjechać.

A jak Wam się wkładało niemowlę do P&T i czy nie było mu gorąco skoro nad nim jest siedzisko? Czeka nas cały sierpień i wrzesień spacerów.
      • wanielka Re: Rok po roku. Mam dylemat! 13.06.13, 10:24
        polecam Bumbleride Indie Twin - wózek prowadzi się super, można przewozić już noworodka, jest dosyć miękki, ma super kosz na zakupy i budki i wiele innych zalet. dzieci siedzą obok siebie, więc każde w razie potrzeby ma wygodne miejsce do spania, a przy tym jest na tyle wąski, że przejedzie przez normalne drzwi wink
        kupiłabym na Twoim miejscu wózek jeden obok drugiego, a za jakieś 1,5 roku starsze dziecko będzie chodziło na nogach, a młodszemu kupisz lekką parasolkę.
        • afroddytta do Wanielka 13.06.13, 10:47
          Wanielka a mogłabyś zmierzyć szerokość wózka? Tak z ciekawości pytam, bo ja moim EW duo też się wszędzie mieszczę, ciekawa jestem porównania szerokości, bo np. BBo Donkey od EW był kilka cm szerszy i to już robiło sporą różnicę.
          • wanielka Re: do Wanielka 13.06.13, 12:20
            szerokość wózka to 76-77 cm smile
            • afroddytta Re: do Wanielka 14.06.13, 10:51
              Dzięki
              Easywalker duo 74-75 cm.
              A Bugaboo Donkey wydaje mi się, że właśnie ok 78 cm.
    • agaciha Re: Rok po roku. Mam dylemat! 13.06.13, 10:41
      Ja bardzo polecam Mountan Buggy. Mialam Phila przy dzieciach z roznica 2 lata 2 miesiace i byl super ale od momentu jak mlodsze moglo siedziec na dodatkowym siedzisku na dole. Wczesniej ani maly nie lubil w kokonie ani starszy na plytkim siedzisku u gory. Mountain Buggy byl rewelacyjny! Prowadzenie- bajka, wygoda dzieci tez. Super wozek dla 2 dzieciakow. Prawie z placzem sprzedawalam smile
    • toya666 Re: Rok po roku. Mam dylemat! 14.06.13, 20:44
      Mieszkam w Niemczech i tu bardzo popularny jest Quinny Freestyle (nie wiem dokłądnie jak się nazywa model, tu mówią po prostu "Geschwisterwagen" czyli wózek dla rodzeństwa). Nie przyjrzałam się mu w realu co do wymiarów, ale rzuć okiem i sama oceń czy odpowiada Twoim wymaganiom.

https://bild8.qimage.de/kinderwagen-quinny-tandem-foto-bild-64511548.jpg

https://cache-cdn.kalaydo.de/mmo/3/321/700/13_1713495779.jpg

Inny wózek, ABC-Design model Zoom

https://blog.abc-design.de/wordpress/wp-content/uploads/2011/04/ABC-Design-Zoom.jpg

Kolejny: Hauck Freerider double pram

https://www.online4baby.com/arinclude/dl/uploads/wpmainl/mainimagelarge_1102WGvxsZJM7p.jpg/as/HAUCK%20FREE%20RIDER%20TANDEM%20red%20conversion%20TRAVEL%20SYSTEM.jpg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka