Niebawem urodzi się nasz synek a na świcie powita go 18-miesięczna siostra, która bardzo lubi jeździć w wózku.
Ze względu na to , że dużo chodzę po osiedlu (zakupy, przedszkole starszej) potrzebuję wózek dla dzieci rok po roku. Osiedle mamy bardzo pagórkowate z jedną wysoką i stromą górą więc wózek nie może być bardzo ciężki. Podjazd pod tą stromą górę jest pofałdowany i kosze od pojedynczych wózków o te garby często ocierają. Długim wózkiem nie mam szans wjechać bo się zawiesi a szerokim już tym bardziej bo nie ma tyle miejsca

No i szerokim nie wjadę do sklepów.
Przejrzałam trochę wózki na polskim rynku i zastanawiam się nad dwoma:
- Phil & Teds promenade, który jest bardzo lekki i skrętny ale nie ma kosza (pouwieszanych toreb nie znoszę); no i nie jestem przekonana do tego, że dziecko jest tak bardzo pod spodem. Macie jakieś doświadczenia?
- Baby jogger city select też mi się bardzo podoba ale jest sporo cięższy; nigdzie nie mogę znaleźć jego wagi w podwójnej wersji;
Fajnie , że z obu wózków można zrobić pojedynczy bo córka pewnie za rok będzie wolała chodzić niż jeździć i nie będę musiała kolejnego wózka kupować.
A może coś jeszcze zaproponujecie co spełni nasze wymagania?