Dodaj do ulubionych

GT wypróbowany :)

14.06.13, 18:59
myślałam że to będzie inny kolor, na fotkach w google widziałam jaśniejszego wink ale bardzo się cieszę, że jest to taki ciemno stalowy szary i że ta czerwień nie jest czerwona, tylko wiśniowa wink

po krótkim spacerku mąż stwierdził, że jedzie o niebo lepiej od britaxa b-agile, a mały w domu już właził na niego i nie przewraca się wink

ogólnie jestem baaardzo zadowolona z tej zamiany smile

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/d6q2aa2EdYGGzvhMrB.jpg
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/6cRUYwzy45gw9leOuB.jpg
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/hmUydpF6pia45NKFwB.jpg
Obserwuj wątek
    • gniesia007 Re: GT wypróbowany :) 14.06.13, 20:16
      O jak miło zobaczyć mój koloreksmile
      Wszystkie maluchy uwiebiają się wspinać na te wózki, moja starsza a i tak dalej sie wspinasmile
      • martuska1982 Re: GT wypróbowany :) 14.06.13, 21:15
        gniesia007 napisała:

> Wszystkie maluchy uwiebiają się wspinać na te wózki, moja starsza a i tak dalej
        > sie wspinasmile

Mój syn nie. wink On tylko czasem jak doczekać się nie moze spaceru siada na podnóżku i bajki ogląda jak jest gotowy do wyjścia, a ja jeszcze się zbieram i ogarniam. wink
    • sztucznamrowka Re: GT wypróbowany :) 14.06.13, 20:22
      Ten "szary" w GT to właściwie grafit - moim zdaniem bardzo ładny kolor - ładnie komponuje się z wieloma innymi kolorami np. z jeansem.
      A ja mojemu synkowi nigdy nie pozwalałam wspinać się tak na wózki tongue_out
      • silke85 Re: GT wypróbowany :) 14.06.13, 20:27
        jak tak dalej będę was czytać i oglądać to normalnie wezmę kredyt na tego gt big_grin
        • linka.pin Re: GT wypróbowany :) 14.06.13, 21:39
          i o to tu chodzibig_grin wózek, który na zachodzie szału już nie robi, trzeba gdzieś upchnąćbig_grin to bardzo droga, przeciętna spacerówka bez amortyzacji, bez pompowanych kół ( do forumki niżej: proszę nie wpowadzać innych w błąd.) bez podnoszonego podnóżka, z kiepską tapicerką, bez dodatków. no to trzeba ją jakoś sprzedaćbig_grin
          proponuję poczytać zagraniczne fora. GT dupy nie urywabig_grin
          • linka.pin Re: GT wypróbowany :) 14.06.13, 21:51
            jeszcze niedopracowana buda, siedzisko bez pionizacji, i parę innych rzeczysmile Ale reklama czyni cuda: siedzisko na pasek od spodni można wziąść, budę podwinąć, podnóżek zrobić własnoręcznie, na kiepską tapicerkę uszyć matę i wmówic sobie że wózek ma amortyzacjębig_grin itd.. a to wszystko w niby super wózkutongue_out
            • martuska1982 Re: GT wypróbowany :) 14.06.13, 22:03
              ale jaka reklama? Przecież my piszemy na podstawie własnego użytkowania.szczerze? Hameryka autorytetem dla mnie nie jest w niczym. wink
              GT ma wady jak każdy, ale jedzie super, ma wygodne dla dziecka siedzisko i nie ma na to wpływu reklama czy czyjaś opinia.
            • martuska1982 Re: GT wypróbowany :) 14.06.13, 22:10
              linka.pin napisał(a):

> jeszcze niedopracowana buda, siedzisko bez pionizacji, i parę innych rzeczysmile A
              > le reklama czyni cuda: siedzisko na pasek od spodni można wziąść, budę podwinąć
              > , podnóżek zrobić własnoręcznie, na kiepską tapicerkę uszyć matę i wmówic sobie
              > że wózek ma amortyzacjębig_grin itd.. a to wszystko w niby super wózkutongue_out

Mi siedzisko pionizuje się odpowiednio (90st być nie może, bo to nienaturalna pozycja), buda według mnie jest genialna, a złożona nie leży na głowie mojego dziecka, tylko za.
              Podnóżka nie wypychałam, bo moj syn odkąd skończył rok nie używał podniesionego,a dla młodszego dziecka gt nie musi mieć podnoszonego podnóżka, bo siedzisko jest tak obszerne, ze nóżkami dziecko do podnóżka ledwie dosiegnie,tapicerka moim zdaniem jest ok, widywałam gorsze w niby markowych wózkach, wkłądkę jak wożę to tylko dla oka, żeby rozweselić wózek, na brak amortyzacji nie narzekam zaczynałam przygode z wózkami od xlandera wiec twardziej być nie może. wink
            • jasiek4 Re: GT wypróbowany :) 14.06.13, 22:24
              O to nie tylko ja nie rozumiem tych zachwytów nad BJ wink a już zaczynałam podejrzewać że coś ze mną nie tak ...
              • magda79pn Re: GT wypróbowany :) 15.06.13, 07:52
                GT jedzie tysiąc razy lżej niż b-agile, b-motion jechałam tylko w sklepie, mimo że ma amortyzację, to jest niestety dla mnie za niski sad ma też z przodu małe kółeczka, których ja zimą nie widzę (a, może się mylę...)

tak jak kiedyś już pisałyśmy, każdy dopasowuje wózek do swoich indywidualnych potrzeb, my jesteśmy wysocy, i GT jest jedynym zgrabnym wózkiem na rynku, z tym systemem składania i do tego wysokim, więc coś za coś, oparcie mi nie przeszkadza, a tapicerka nie jest przyjemna - ale niestety na coś musiałam przymknąć oko wink nie ma ideałów
                • jasiek4 Re: GT wypróbowany :) 15.06.13, 22:46
                  No przecież już pisałam, że co kto lubi i fajnie że jest GT i B-motion wink . Ciekawa jestem jak długo u Ciebie zagości ...
                  Dla mnie tapicerka i buda na głowie nie do przełknięcia, tylko, że mój syn dużo większy więc ta buda bardziej przeszkadza.
                  A kolorek fajny, ładniejszy na Twoich zdjęciach niż na tych sklepowych.
                  • martuska1982 Re: GT wypróbowany :) 15.06.13, 22:50
                    zielony też ładniejszy niż na katalogowych. Ja wybierałam miedzy zielonym i pomarańczowym.Wybrałam pomarańcz i trochę żałuję. Osttanio w sklepie obejrzałam sobie zielony i wolałabym.No ale może to dlatego, że pomarańczowy mi się opatrzył. wink
                  • magda79pn Re: GT wypróbowany :) 15.06.13, 23:39
                    Masz rację, a jeszcze nie powiedziane, że b-motion potem nie kupię, bo coś tam wink i wtedy przymknę oko na niską rączkębig_grin

============

jasiek4 napisała:

> No przecież już pisałam, że co kto lubi i fajnie że jest GT i B-motion wink . Ci
                    > ekawa jestem jak długo u Ciebie zagości ...
                    > Dla mnie tapicerka i buda na głowie nie do przełknięcia, tylko, że mój syn dużo
                    > większy więc ta buda bardziej przeszkadza.
                    > A kolorek fajny, ładniejszy na Twoich zdjęciach niż na tych sklepowych.
              • agusia041 Re: GT wypróbowany :) 15.06.13, 08:25
                Wszystko z Tobą w porządku, dla mnie GT również był przeciętny, za dużo mi w nim nie pasowało do tego żeby zachwycał uncertain
            • lenam77 Re: GT wypróbowany :) 15.06.13, 09:22
              Do "linka.pin"
              Coż, nie jestem (jeszcze) posiadaczką tego modelu, ale nie wiem dlaczego ktos tak mocno krytykuje wózek, który ma naprawde sprytne rozwiązania. Czepiasz się podnóżka bez regulacji- wózek to raczej dla starszaka więc nie jest to konieczność, poza tym moja 2 letnia córka! mieści sie w pozycji leżacej bardzo wygodnie a nogi jej do podnózka ledwo sięgają - nie widziałam innego wózka z tak duzym opaciem. Budka jest super a materiał to kwestia gustu. Krytykując GT, którego cena (moim zdaniem) wcale nie jest zabójczo wysoka, radzę wpierw przejść się do sklepu wózkowego z wózeczkami z nizszej półki (bo sądzę, że takich pijesz) i poszukac wśród tych super fur takiego, w którym drobnemu dwulatkowi głowa nie będzie wystawać ponad oparcie siedziska a nogi znajdą w pozycji leżącej jakiekolwiek podporę i nie będą "dyndały". O właściwościach jezdnych nie wspominam!, bo na razie jeździłam tylko po sklepie. GT kupie na pewno na sierpniowy wyjazd, choć wczoraj przyjechał do mnie mój bee+, swoją drogą bee+ pewnie też Ci "D...y nie urywa" ...smile a mnie sie bardzo podoba! tongue_out
          • pomilak1 Re: GT wypróbowany :) 15.06.13, 09:57
            Nie za bardzo rozumiem Twojego wpisu, no ale ok...już nie takie się tu wymądrzałybig_grin

GT ma koła "wiecznie-POMPOWANE" proponuję zatem najpierw dokładnie chociaż obejrzeć wózek (gdzie tam do użytkowania) a potem wypisywać brednie.

No ale na zagranicznych forach to elita siedzi, gdzie tam nam szarym polaczkom do nich big_grinbig_grinbig_grin
            • linka.pin Re: GT wypróbowany :) 15.06.13, 11:11
              wózkiem jeździłam, sprzedałam po miesiącu.
              natomiast brednie...
              brednie to koła :" wiecznie pompowane".D>D>D takie coś nie występuje, to tylko sprytna nazwa marketingowa. proponuję się dokształcić, a nie wypisywać bzdury.
              brednie to także stwierdzenie, że GT ma amortyzację.
              to by było na tyle. rozumiem, że wpisy negatywne nie są tu mile widziane - mogłyby przecież obniżyć sprzedaż tego modelutongue_out
              a na tym forum jest parę osób żywo zainteresowanych tym, aby ten przeciętny wózek dobrze się sprzedawałbig_grin kaska leci, tak?

kończę już dyskusję. jak napisałam wyżej: wolno tu piać hymny pochwalne na temat GT, wolno mijać sie z prawdą i opowiadać bzdury o pompowanych kołach i amortyzacji.... natomiast jak widać nie wolno wyrazić odmiennego zdania i sprostować kilku baboków - bo natychmiast rusza odsieczsmile
              • pomilak1 Re: GT wypróbowany :) 15.06.13, 11:27
                Oczywiście, że można wyrażać swoje zdanie, po to jest to forum.
                W żadnym swoim poscie nie napisałam, że gt ma amortyzację na tylnej osi, zawsze zwracam uwagę, ze ma na przednim kole. Za nim zaczniesz krytykować inne forumki , i to jeszcze w tak nieelegancki sposób to poczytaj kilka postowuncertain
                Tak, nadal uważam, że gt ma pompowane koła, ale jakbyś czytała wpisy na tym forum to byś wiedziała, że milion razy pisaliśmy, że są wypełnione pianką, a nie mają wentyli.
                Jak masz taka wiedzę o chwytach marketingowych to je wykorzystaj i zacznij bić grubą kasę na sprzedaży gt big_grin
              • linkap_wawa Re: GT wypróbowany :) 15.06.13, 12:29
                no wlasnie to forum jest po to zeby dzielic sie swoimi opiniami - ja osobiscie bardzo ciekawa jestem, ktore wozki twoim zdaniem nie sa tak przecietne jak GT - moze wniesies jakies nowe odkrycie...
                co do opon - to juz pomilak wytlumaczylasmile
                co do amortyzacji... hm, jak czytalam wypowiedzi odnosnie gt, to spotykalam sie raczej ze stwierdzeniem ze to twardy wozek, tyle ze dobrze sobie radzi w terenie i ze fajnie buja siedziskiem.. a amortyzowane jest tylko przednie kolo.. (bo jest i to jest fakt)
                jak dziewczyny pisaly ze super buda - to chodzilo o to jest jest duuuza po rozlozeniu i dobrze zaslania siedzisko ale narzekaly ze wiekszym dzieciom zlozona wchodzi na glowe
                co do pionizacji siedziska, tez wszystkie pisaly ze nie jest w pionie..
                wiec ja jakos nie kojarze, zeby ktos tutaj wprowadzal w blad... wiec, co? masz pretensje, ze wozek podpasowal wielu forumkom - jak one tak mogly! - no to moze na stos z nimi!
                • slona78 Re: GT wypróbowany :) 15.06.13, 15:23
                  O... to widzę, że nie tylko ja mam o nim kiepskie zdanie wink
                  Też zupełnie nie rozumiem tego kompletnego zachwytu, ale niech każdy kupuje co mu się podoba.
                  • martuska1982 Re: GT wypróbowany :) 15.06.13, 15:43
                    bo wszystko zalezy co dla kogo w wózku jest najważniejsze i co komu przeszkadza. Dla mnie wazny jest wygląd i z tego chociażby względu nie mam nawet ochoty sprawdzić zasadnosci pozytywnej opninii nippera, który dla mnie jest tak brzydki, że nie do rpzeskoczenia. Materiał w GT zupełnie mi nie przeszkadza.N ie znam się na materiałach, nie wiem czy to faktycznie ortalion (inaczej ortalion sobie wyobrażam, bardziej w myślach mam pstrokate dresy z lat 80tych wink ), ale jeśli to faktycznie ortalion to gruby i porządny. Poza tym na siedzisku wkładka i jest git.
                    Deszcz z budki spływa, nie przyjmuje wody i dla mnie ten materiał to plus.
                    Całkowicie pionowe opracie jest nienaturalne, a naciagnięte maksymalnie w GT nie jest pochylone bardziej niż to konieczne,tworzy idealną linię pleców z nogami opartymi o podnóżek i mojemu synowi jest bardzo (jest i to jest fakt, nie można tego zanegować) jest wyczuwalna, wyłapuje dziury, przez co wózek jedzie płynnie. Brak amortyzacji z tyłu to jest coś co sprawia, że dla mnie gt jest tylko niemal idelany.

Reasumujac, dla mnie najważniejsze w wózku cztery rzeczy - łatwośc manewrowania, wygoda dziecka,wygląd i podbijanie, w gt są zupełnie satysfakcjonujace.

Jeśli ktoś uważa, że mam mózg wyprany kryptoreklamami to jego problem.Ja mówię co widzę i jak odbieram wózek w użytkowaniu.

PS.Chętnie poczytałabym o tych niszowych które są lepsze, ale nie tak reklamowane. Podajcie nazwy modeli, argumenty w czym lepsze.
                    Być może jakiegos cuda forum zwyczajnie jeszcze nie odkryło. wink
                    • martuska1982 Re: GT wypróbowany :) 15.06.13, 15:47
                      martuska1982 napisała:
                      i mojemu synowi jest bardzo ............(jest i to jest fakt, nie możn
                      > a tego zanegować) jest wyczuwalna
                      Wcisnięty niechcący jeden klawisz z klawiatury i zeżarło częśc postu. Uzupełnie.

Mojemu synowi jest bardzo wygodnie. Amortyzacja na przednim kole (jest i to jest fakt...)

Ten fragment zjadło. wink
              • martuska1982 Re: GT wypróbowany :) 15.06.13, 14:35
                linka.pin napisał(a):

> brednie to także stwierdzenie, że GT ma amortyzację.

Chętnie poczytam posty, w których o amortyzacji gt ktoś pisał.Pocytuj może. smile
              • saras-wati Re: GT wypróbowany :) 25.06.13, 12:24
                linka.pin napisał(a):
                rozumiem, że wpisy negatywne nie są tu mile widziane - mogł
                > yby przecież obniżyć sprzedaż tego modelutongue_out
                > a na tym forum jest parę osób żywo zainteresowanych tym, aby ten przeciętny wóz
                > ek dobrze się sprzedawałbig_grin kaska leci, tak?
                >
                > kończę już dyskusję. jak napisałam wyżej: wolno tu piać hymny pochwalne na tema
                > t GT, wolno mijać sie z prawdą i opowiadać bzdury o pompowanych kołach i amort
                > yzacji.... natomiast jak widać nie wolno wyrazić odmiennego zdania i sprostować
                > kilku baboków - bo natychmiast rusza odsieczsmile

Wiesz, nie do końca masz rację - widać nie czytałaś wątków o bj, bo jest w nich wiele rzetelnych informacji i sporo sceptycznych opinii. Sama kupowałam i sprzedawałam bj kilka razy, bo zawsze coś mi w nim nie pasowało - głównie buda, która złożona wisi starszym dzieciom na głowie.

Wszystkie, również negatywne opinie, są zamieszczane i mile widziane, bo wtedy ktoś, kto szuka wózka dla siebie będzie mógł spokojnie rozważyć wszystkie "za" i "przeciw" i dopasować wózek do siebie. Każdy wózek będzie miał jakieś wady i zalety - każdy indywidualnie może sobie dobrać, aby stosunkowo zminimalizować ilość wad w stosunku do zalet.

Nie zgodzę się, że ma wygórowaną cenę. Wg mnie to dosyć tani wózek i jakość, którą prezentuje jest adekwatna do ceny - stąd zdarzają się krzywo ponabijane napy, ortalion, wystające nitki...Nie mniej sprawdził mi się w wielu sytuacjach, choć nie przypadł mi do gustu, jak MB czy Bugaboo.

Tylko dlaczego tak od razu agresywnie napadłaś na forumki? Nie znasz ich, nie znasz ich wcześniejszych postów, a poza tym nie wszyscy są fanami bjtongue_out
        • kedro-dasos Re: GT wypróbowany :) 14.06.13, 22:04
          ja wzięłam
    • pomilak1 Re: GT wypróbowany :) 14.06.13, 20:28
      Widzę, że jednak się skusiłaśbig_grin
      I jak wg Ciebie z tymi oponami i amortyzacją?
      Moja mała też się tak wspinała big_grin
      • magda79pn Re: GT wypróbowany :) 14.06.13, 20:59
        z amortyzacją nie jest źle, myślałam że będzie gorzej, a koła jak najbardziej ok smile choć jechałam dzisiaj chwilkę, mąż mi nie chciał wózka oddać smile jedzie mi się nim tak samo dobrze jak nipperem
      • delphine_delphine Re: GT wypróbowany :) 14.06.13, 21:01
        U nas tez GT sie sprawdzil. Obecnie jestesmy w Chorwacji, gdzie zdal egzamin po licznych starowkach, lasach i zwirowych sciezkach z konarami. Generalnie moj maz tez chwali. Chociaz amotyzacja nie jest mocna strona tego wozka, to chyba jest to najbardziej wszechstronny wozek, jaki do tej pory uzytkowalam.
        • martuska1982 Re: GT wypróbowany :) 14.06.13, 21:15
          delphine_delphine napisała:

chyba je
          > st to najbardziej wszechstronny wozek, jaki do tej pory uzytkowalam.
          Też tak uważam
    • kkitka Re: GT wypróbowany :) 14.06.13, 21:22
      Super kolorek smile I jak zauważyłam faceci to lubią pompowane kółka, a im większe tym lepsze wink
    • sztucznamrowka Re: GT wypróbowany :) 15.06.13, 18:29
      Ja kupiłam GT dla dziecka ponad dwuletniego, gdzie amortyzacja to już nie jest taki priorytet ale i tak uważam, że jeździ się nim o niebo lepiej niż innymi wózkami "wielofunkcyjnymi" jakie miałam. Zdecydowanie ma więcej zalet niż wad a jak wszystkie wiemy ideałów nie ma.....smile
      A tak a pro po Magda - synuś Ci rośnie i fajne czerwone autko ma big_grin
      Mój synek kocha samochody a najbardziej te czerwone wink big_grin
      • martuska1982 Re: GT wypróbowany :) 15.06.13, 18:38
        tez na to autko zwróciłam uwagę. wink
        Mój też kocha, a na więsze cieżarówki/wywrotki, które ma siada i się nogami odpycha. wink
    • babyprams Re: GT wypróbowany :) 15.06.13, 22:29
      są osoby które te wózki sprzedają na forum jestem jedną z nich i powiem tak sprzedaż zaczełam tych modeli po tym jak stałam się posiadaczką GT wierzcie albo i nie wasza sprawa nikt tu nikogo siła do zakupów wózków nie namawia czy nie zmusza każdy ma prawo decyzji i odmiennych gustów mnie gt bardzo odpowiada buda jestem zachwycona najbardziej jedynie w zimie chciała bym by miał koła jak elite i kombinuję jak to zrobićsmile wózków troszke miałam w swoim zyciu i kazdy ma jakieś wady i zalety .A czemu tu takie oburzenie na temat bj to nie sie zastanawiam przecież po to to forum żeby każdy mógł sob ie pisac o swoich nabytkach i testowanych modelach smile a to że osoby sprzedające sie tu wypowiadają to bardziej bym powiedziała że mogą doradzic osoba które nie maja mozliwośc wózków zobaczyć realnie bo jednak w sklepach stacjonarnych mało ich jest a jak sa to tylko citi mini .
      • magda79pn GT z WKŁADKĄ !!! :) 15.06.13, 23:45
        a co !!!

jak już zostałam posądzona o reklamę, to reklamuję do końca big_grin

oto mój wózio z wkładką, wkładka uszyta z froty, a konkretnie z ręcznika big_grin specjalnie przeszukałam wszystkie markety, aby kupić taki odcień big_grin druga strona jest też z ręcznika, ale gładka wiśniowa, nie zamierzam jej używać, mam awaryjnie wink

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/dIBnR0POzflN53yiiB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/qrYFkJaSVfBiCaWwtB.jpg
        • martuska1982 Re: GT z WKŁADKĄ !!! :) 15.06.13, 23:48
          czyli nawet na wakacjach po pluskaniu się w wodzie wkadka jak znalazł. wink
          • magda79pn Re: GT z WKŁADKĄ !!! :) 15.06.13, 23:49
            tak tak smile
            • sztucznamrowka Re: GT z WKŁADKĄ !!! :) 16.06.13, 17:21
              Magda - z tymi ręcznikami to super wymyśliłaś big_grin a mojemu synkowi Elmo bardzo by się spodobał smile on go uwielbia!
              I do kompletu nakładka z metkami - suuper! big_grin
              • sztucznamrowka Re: GT z WKŁADKĄ !!! :) 16.06.13, 17:37
                Magda - napisałam do Ciebie maila w sprawie Elmo wink
        • kedro-dasos Re: GT z WKŁADKĄ !!! :) 15.06.13, 23:57
          magda79pn-szyjesz może osłonki na rączke do GT?
        • pomilak1 Re: GT z WKŁADKĄ !!! :) 16.06.13, 09:45
          CUDO! Elmo wymiatabig_grin

ps moja mała śpiwór ma pod ręką, bo non stop chodzi i mówi "duuuzia kiti" big_grinbig_grinbig_grin
      • kaskk Re: GT wypróbowany :) 16.06.13, 13:47
        Bardzo proszę daj znać jak z tymi kołami do elite Ci poszło? bardzo mnie to interesuję. Mam city mini double gt i wożę w nim noworodka i 2 latka i jestem wózkiem zachwycona. Ma pewne wady- no jasne ale poza tym jest przecudownysmile
        • martuska1982 Re: GT wypróbowany :) 16.06.13, 14:24
          bo wady to w sumie ma każdy wózek. Kwestia oczekiwań.To tak jakby ktoś powiedział, że stokke to dno i beznadzieja, bo kiepsko sobie radzi na leśnych scieżkach. wink
          GT jako wózek lekki i mały po złożeniu, ale przy tym obszerny i wygodny dla dziecka i łatwy w manewrowaniu, lekki w obsłudze dla rodzica jest ok. No pobujać w nim dziecka się nie da, ale w sumie jakby ktoś szukał wózka do bujania to kupiłby emmę czy maritę. wink
          • agusia041 Re: GT wypróbowany :) 16.06.13, 16:21
            Niestety nie ma takiego wózka na rynku, który pasowałby absolutnie wszystkim. Jeździłam GT ponad pół roku i najbardziej chyba nie lubiłam w nim tapicerki, to jedyny wózek w którym dziecko mi się latem pociło pomimo wentylacji i bawełnianej wkładki. Porównując jazdę nipperem i urbanem, GT wypada u mnie na końcu. Jedyne za czym czasami tęsknię to składanie, tu bj nie mogę niczego zarzucić smile
    • sztucznamrowka Re: GT wypróbowany :) 16.06.13, 17:24
      Na Forum nikt nikogo nie zmusza do zakupu konkretnego modelu wózka....Ja osobiście mam zaufanie do "starych bywalczyń" Forum i wiem, że ich opinie to nie jest naciąganie na jakiś model ale rzetelna opinia.
      • martuska1982 Re: GT wypróbowany :) 16.06.13, 17:40
        sztucznamrowka napisała:

> Na Forum nikt nikogo nie zmusza do zakupu konkretnego modelu wózka....Ja osobiś
        > cie mam zaufanie do "starych bywalczyń" Forum i wiem, że ich opinie to nie jest
        > naciąganie na jakiś model ale rzetelna opinia.

Ja mam to samo.Wiem, ze niektóre dziewczyny tak jak ja dużą wagę przywiązują do lekkości manewrowania i podbijania i jeśli one mówią, że coś podbija się i jedzie super to mogę brać w ciemno. smile
    • babyprams Re: GT wypróbowany :) 16.06.13, 21:56
      A co do podbijania to żle wam sie podbija?? u mnie ok choć wóżek nie ma mega amortyzatorów to dla mnie całkiem fajnie sie spisuje na wertteplach wcale wózek nie jest taki twardy ugina się do tego jak mój mały śpi to tapicerka sie buja i mu idealnie smile miałam wczesniej kilka wózków ostatnie to mutsy w którym byłam zakochana do póki go nie kupiłamsmile gondola super w zimie sie spisała ale potem jakos ze spacerówka mnie chciało trafic brak parasolki słońce i tak przenosiłam to siedzisko zmieniałam i nerwicy sie nabawiłam smile potem kupiłam tako vento niby amortyzacja jest a wcale rewelacji nie ma trzeszczy ten wózek choc mam nówke jeżdzimy nim po domu fajnie wygląda bo wygląd mnie pociagnoł do zakupu ale kosz jak ktos mi powie że w bj jest do d.... to w tako to już nie wiem do czego zaliczyc jak dziecko spi to juz wcale ani bokiem ani przodem nie dojde do koszykasmile szkoda tylko żę BJ nie robi kół wszystkich identycznych tylko jedne z bolcami inne bez bo można było by sobie zmieniac na jakie komu pasuje smile ale to takie zamiany to juz kombinatorki wózkowe robia standartowo użytkownicy nie robia takich tuningówsmile mnie GT bardzo pasuje i ciesze sie że zobaczyłam go u znajomej ,wkładka z ręczników super pomysł ja nie jestem tak uzdolniona więc sama nic nie szyjesmile
      • magda79pn Re: GT wypróbowany :) 16.06.13, 22:29
        ja na początku chciałam coś z odwracaną spacerówką, tak żeby do zimy zostało, ale jak powoziłam króciutko małego w inglesinie zippy free, to on się ciągle w tym siedzisku podnosił na kolanka i odwracał do przodu, bo chciał widzieć co bracia robią smile

więc mimo, że ja bym go chciała od wiatru i mrozu ochronić, to on chyba za chętny do współpracy nie będzie, choć jak przyjdzie mróz, to może i zmieni zdanie smile wtedy kupię coś maksymalnie taniego, za około 400zł, jakieś mutsy, albo hartana, albo bugaboo froga...

a ponieważ od b-agile bolał mnie brzuch (od podbijania) bo mały z tych podróżników co wiszą na pałąku i nie ułatwiają mi podbicia, to postanowiłam go na coś zamienić, bardzo podobało mi się jego składanie, generalnie wszystko w nim było OK, poza podbijaniem i niską rączką (pewnie to taki nieudany zestaw w tym wózku), chodziła mi po głowie myśl, aby go zamienić na b-motion, ale rączka była tylko 2-3cm wyżej i to w najwyższym położeniu (tym niepodbijalnym jak dla mnie), podbijał się w miarę dobrze tylko wtedy, gdy rączka była ciut niżej niż max, ale wtedy też była tak samo nisko jak b-agile uncertain a szkoda, bo reszta super

mężowi tak ten wózek przypadł do gustu, że chyba nie pozwoli go szybko sprzedać, on cały czas tęsknił za nipperem smile mówi, że tym jeździ się tak samo dobrze, a o wiele lepiej składa smile

a dla mnie podbija się super (nawet jak mały wisi na pałąku), manewruje super, a w jeździe ten wózio jak dla mnie płynie smile

denerwuje mnie tapicerka (ale już mam wkładkę), budka pewnie zacznie później, na tą chwilę mały za niski i ma jeszcze luz, i ta raczka trochę niefajna, taka gumowa, ale na nią po wakacjach może też coś wymyślę smile
        • darusia2012 Re: GT wypróbowany :) 16.06.13, 23:38
          Magda,
          wg mnie od wiatru może uchronić jedynie przekładana rączka, bo samo przekładane siedzisko nie do końca. No chyba, że przekładasz siedzenie z dzieckiem w środku, ale nie w każdym wózku jest to łatwe.
          • martuska1982 Re: GT wypróbowany :) 17.06.13, 01:06
            Magdzie raczej chodziło o stałe wożenie dziecka przodem do siebie.Stąd mowa o przekłądanym siedzisku, nie do przekładania non stop tylko do ustawienia przodem do siebie.
            • darusia2012 Re: GT wypróbowany :) 17.06.13, 09:20
              Ja to rozumiem wink
              Piszę o tym, że wożenie dziecka przodem nie chroni od wiatru i mrozu
              • pstrabiedronka Re: GT wypróbowany :) 17.06.13, 10:32
                pewnie, że nie ma jednego idealnego wózka - ja mam przy trzecim dziecku aktualnie na stanie 4 sztuki i każdego żal mi się pozbyć bo każdy do czego innego jest "idealny", tzn do innych celów smile
                A i tak to co ja lubię - nie lubi mój bardzo wysoki mąż smile

mam też koleżankę, która nie cierpi parasolek, choćby były najlepsze. Cały okres wózkowania jeździła dużymi wózkami z pompowanymi kołami, ale ona nei ma samochodu ani schodów w domu, a wózek trzyma na klatce.

Gusta są różne i nie da się czasem doradzić idealnie bo co jeden kocha - drugi nienawidzi smile
                • martuska1982 Re: GT wypróbowany :) 17.06.13, 13:30
                  co do mężów - mój jakoś nie wpisuje się w forumowy mężowski trend, bo dla niego gt to wózek jak wózek, porównał go do speedi, no ale on miał go na spacerze dwa razy raptem. wink
                  • kasjopeja84 Re: GT wypróbowany :) 25.06.13, 12:04
                    Magda jak Ci się sprawdziła ta wkładka z ręczników frotte? Możesz napisać jak ją szyłaś, rozumiem, że dałaś 2 ręczniki, a w środek coś jeszcze dałaś? Jakie ręczniki kupiłaś?
                    • magda79pn Re: GT wypróbowany :) 26.06.13, 21:48
                      na tą chwilę, tu gdzie jestem nie ma upałów smile ale w PL sprawdziła się super

kupiłam zwykłe ręczniki, 2szt, w markecie, po chyba 9,90zł/szt, o wymiarach 50x90 (albo 100cm, nie pamiętam) i niczego do środka nie dałam, ale przyznam że jest wiotka ta wkładka, z tym że ja nie chciałam aby ona grzała (z jakąś wewnętrzną warstwą jeszcze) więc wolę mieć wiotką i przywiązaną do oparcia (przywiązałam do szlufek)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka