Dodaj do ulubionych

Bugaboo cameleon, chcę zmienić

14.07.13, 23:51
Witam, obecnie moja 8 miesięczna córeczka jeździ spacerówką - Bugaboo Cameleon, chciałabym ją jednak zmienić na jakąś lekką składaną spacerówkę. Cameleon mimo kilku wad nie jest zły, ale nie mieści mi się do bagażnika (vw polo) muszę zdejmować jedno koło, a przy częstym przemieszczaniu się samochodem jest to męczące. Od sierpnia wracam do pracy potrzebny jest mi wózek, którym podwiozę córkę z mieszkania na parking, sprawnie go złożę i zmieszczę do bagażnika. A potem po podwiezieniu córki do dziadków zostawię go tam, aby mogli wychodzić z małą na spacery. Najlepiej żeby wózek miał siedzenie rozkładane na płasko i żeby radził tez sobie na leśnych ścieżkach (koło dziadków jest park).
Wszelkie sugestie mile widziane.
Obserwuj wątek
    • ciupaczzka Re: Bugaboo cameleon, chcę zmienić 15.07.13, 00:24
      ja po dlugich poszukiwaniach szukalam tez czegos uniwerslanego (tez mam cama3) i wybralam baby jogger gt, super szybko sie sklada, do malych rozmiarow i jest uniwersalny i w miasto i w teren, dla mnie idealny.
      do tego w krolestwie dzieci maja teraz super promocje cenowa.
      • lamciad Re: Bugaboo cameleon, chcę zmienić 15.07.13, 08:42
        Ja do cama mam zamiar dokupić bugaboo bee+.
        Jezeli nie miesci ci się cameleon w szerokosci w bagazniku to obawiam się,ze i ze wspomnianym bj gt moze byc problem.Szybko sie składa i powiedzmy,ze do małych rozmiarów,ale zostaje krótki,za to nadal szeroki.
        • akdt Re: Bugaboo cameleon, chcę zmienić 15.07.13, 08:47
          Mam ten sam problem. Tylko, ze bee nie jest jakos duzo mniejszy o lżejszy po złożeniu od cama. A cos mega małego?
        • porto-bella Re: Bugaboo cameleon, chcę zmienić 15.07.13, 23:32
          sprawdziłam wymiary i niestety bj jest za szeroki, chociaż jako wózek jest godny uwagi.
    • wrzesniowa_panna Re: Bugaboo cameleon, chcę zmienić 15.07.13, 10:53
      na Twoim miejscu zostawiłabym Cama u dziadków żeby nie wozić codziennie a do siebie do domu kupiłabym coś małego i zwrotnego na zakupy smile
      GT jest fajny mieści mi się do bagażnika TOYOTY AYGO smile tylko półka się podnosi ale kół nie muszę ściągać
      • porto-bella Re: Bugaboo cameleon, chcę zmienić 15.07.13, 23:27
        Problem w tym, że dziadki narzekają na Cameleona, również ze względu na nich myślę o jakimś innym wózku.
        • aggggass Re: Bugaboo cameleon, chcę zmienić 21.07.13, 02:05
          A na co narzekają? Też go mam i uwielbiam za to mój mąż m iej i też chce go zmienić. Mi się mieści bez zdejmowania kół w VW garbus ( miałam kiedyś polówkę ale za nic nie mogę sobie przypomniec czy bagażnik był dużo mniejszy od tego w garbusku) a próbowałaś różnych pozycji ułożenia stelaża w bagażniku? Bo mi się mieści tylko w jednej i żadnej innejwink
          • akdt Re: Bugaboo cameleon, chcę zmienić 22.07.13, 10:06
            Kupiłam nune pepp i jestem na maxa zadowolona. Ma takie bajery, których mi brakowało w camie.
          • porto-bella Re: Bugaboo cameleon, chcę zmienić 24.07.13, 23:02
            najczęściej na luzy w rączce, małą gondolę, słabą amortyzację ogólnie to wg. nich wózek powinien być na paskach tak jak kiedyś, żeby dziecko można było bujać. Chyba udzieliło im się moje narzekanie na składanie wózka, bo wbrew pozorom nie jest tak płynne jak na filmikach na youTube. Poza tym niepotrzebnie poznali cenę wózka, co dla nich jest kolejną wadą. Od tygodnia mam małą spacerówkę, która składa się bardzo łatwo i nie zajmuje mi całego bagażnika, a Cameleon zyskał w moich oczach na plus bo wreszcie nie muszę się z nim szarpać przy składaniu i mogę się nim cieszyć tylko na spacerach. Na tą zimę jeszcze go zostawię bo mam koła terenowe, które idealnie sprawdziły się w tym roku.
            • womysia Re: Bugaboo cameleon, chcę zmienić 28.07.13, 14:56
              mam identyczną sytuację - na codzień złożony cameleon stoi i czeka, żeby go zabrać na spacer. do samochodu tylko bee+ używam i jest to moim zdaniem duet świetny. a bee+ złożone jest dużo, dużo mniejsze niż cam.
            • aggggass Re: Bugaboo cameleon, chcę zmienić 29.07.13, 15:21
              Luzu sa faktycznie, gondola moim zdaniem i w porownaniu do innych wózków duża tzn długa bo mogłaby być ciut szersza. Szczerze to ze składaniem nie mam żadnych problemów, nie umiem go tylko rozkładać w taki sposób jak na filmiku. Zaczynam się tylko zastanawiać czy mój synek wyubierany w kombinezon zmieści sie do spacerówki
    • minininja Re: Bugaboo cameleon, chcę zmienić 24.07.13, 12:19
      porto-bella, będziesz sprzedawać ta spacerówkę Cameleona? Bo ja właśnie szukam samej spacerówki smile
      • porto-bella Re: Bugaboo cameleon, chcę zmienić 24.07.13, 22:51
        mam cały komplet, głęboki+spacerówka+koła terenowe+adaptery do maxi cosi w kolorze deep purple, ale na chwilę obecną nie przewiduję sprzedaży

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka