magda79pn 11.09.13, 10:02 za ile można najtaniej kupić nowego? czy z cięższym dzieckiem (ponad 15kg) też się nim dobrze manewruje i podbija? bo GT z moim synem (12,5kg) + zakupy, dobre 5kg, pcha się masakrycznie... po ubitym piachu pojedzie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koala0405 Re: znowu concord fusion ;) 11.09.13, 10:03 no to pozostaje ci tylko mb urban Odpowiedz Link
magda79pn Re: znowu concord fusion ;) 11.09.13, 10:09 nie, bo nie ma podnóżka poza tym, chyba nie chcę już trójkołowca... Odpowiedz Link
gosia_mrufka Re: znowu concord fusion ;) 11.09.13, 10:09 Od 14.09. ma być Concord i Jane na limango, ale nie wiadomo czy będzie Fusion. Odpowiedz Link
magda79pn Re: znowu concord fusion ;) 11.09.13, 10:10 one tam po 1200 były, dobrze pamiętam? Odpowiedz Link
linkap_wawa Re: znowu concord fusion ;) 11.09.13, 10:13 ja kupowalam fusiona na limango w poprzednim rzucie - kosztowal wtedy 1300zł - czekalam z poltora miesiaca no i niestety dostalam egzemplarz z krzywym stelazem i musialam odeslac, a tam nie ma mozliwosci wymiany.... szkoda. Odpowiedz Link
atwar1 Re: znowu concord fusion ;) 11.09.13, 10:10 Moja mala jeszcze taka duza nie jest (jakies11kg) Ale wlasnie zamienilam fusiona na gt i w sumie troche zaluje.(mimo ze concord dosc zajechanybkupilam a gt nowy) Concord prowadzi sie duzo lepiej, lżej a podbija rewelacyjnie w porownaniu do gt. No ale gt tez ma swoje zalety wiec na pare miesiecy go zostawie zeby nie denerwowac meza ciaglymi zmianami Mi w concordzie najbardziej przeszkadzalo ze nie mozna tam latwo zdjac tapicerki do prania- trzeba odkrecic pare srub, wyjmowanie usztywnienia z oparcia- masakra- rwie sie material przy tym. Generalnie trzeba wozek czyscic bez wrzucania jej do pralki. Poza tym wszystko super. Odpowiedz Link
magda79pn Re: znowu concord fusion ;) 11.09.13, 10:12 czytałam, że on ma powierzchnię spania 108cm, a nomad ile ma? Odpowiedz Link
basia752 Re: znowu concord fusion ;) 11.09.13, 10:13 Kusicie Fusionem, już sama nie wiem co będzie lepiej się prowadzić, podbijać,który mniejszy po złożeniu, Fusion czy BI, bo lżejszy chyba BI Odpowiedz Link
linkap_wawa Re: znowu concord fusion ;) 11.09.13, 10:20 mniejszy po zlozeniu jest na pewno BJ. Odpowiedz Link
agusia041 Re: znowu concord fusion ;) 11.09.13, 10:39 Jakoś wzięłam ostatnio fusiona, tak z czystej ciekawości (u mnie ten wózek służy jedynie do usypiania małego w ciągu dnia) i naprawdę byłam zdziwiona lekkością prowadzenia. Z obciążeniem ok.15 kg jechał i podbijał się super. A do spania jest niezastąpiony, długi, szeroki, komfortowy, synek śpi jak król, nie znam wygodniejszego wózka Odpowiedz Link
monika_kas Re: znowu concord fusion ;) 11.09.13, 10:41 ja szukałam po sklepach internetowych i najtaniej widziałam za 1699zł, więc tak średnio.. Może na Limango będzie za parę dni. Też się napaliłam trochę na Fusiona, bo z GT coraz ciężej mi się jeździ... Ahh.. Jak ja żałuję, że sprzedałam Urbana (( Odpowiedz Link
magda79pn Re: znowu concord fusion ;) 11.09.13, 10:46 a ja się boję, że będę żałowała sprzedaży GT... inaczej nie jestem w stanie go kupić jeszcze cały czas nomad chodzi za mną kto ma nomada? napiszcie jaką ma powierzchnię spania Odpowiedz Link
pstrabiedronka Re: znowu concord fusion ;) 11.09.13, 10:47 magda ja miałam Nomada dawno ale pamietam że wtedy porównywałam w sklepie mój Nomad i Fusion sklepowy - powierzchnia spania raczej taka sama. 108 to chyba trochę przesada, ale przez to że on jest bardzo szeroki to naprawdę do spania jest kompletnie inny niz wózki z podobną długością. Odpowiedz Link
magda79pn Re: znowu concord fusion ;) 11.09.13, 10:57 nomad jednak sporo tańszy jest... i używek więcej Odpowiedz Link
magda79pn Re: znowu concord fusion ;) 11.09.13, 11:02 znalazłam info, że nomad ma 95cm spania jutro pojadę chyba jakiegoś obejrzeć Odpowiedz Link
monikamar3-3 zmierze i podam 11.09.13, 11:12 wieczorem zejde do piwnicy, zmierze i podam wymiary dokladne siedziska w concordzie. Odpowiedz Link
linkap_wawa wymiary 11.09.13, 11:28 jesli chodzi o fusiona to dlugosc siedziska wychodzila rozna w roznych rocznikach - te starsze mialy krotsze a nowsze dluzsze - wychodzilo ok. 104 cm w tych nowszych (bo w starszych bylo lekko ponizej 100cm) - tu masz zreszta watek na ten temat - wszystko dokladnie pomierzone : forum.gazeta.pl/forum/w,101614,143098521,,Concord_fusion_wymiary_siedziska.html?v=2 Odpowiedz Link
gniesia007 Re: znowu concord fusion ;) 11.09.13, 14:29 Widzę, ze w końcu dostrzegacie ciężar prowadzenia gt i podbijaniu z cieższym dzieckiem i zakupami szczególnie zakupy powodują, że wózek dużo gorzej się prowadzi jednak uj i na pusto i z zakupami nie robi różnicy Tak sie też przyglądam temu fusion tylko czy on daje radę jeździć zimą, bo faktycznie rozmiary siedziska ma imponujące? Odpowiedz Link
pstrabiedronka Re: znowu concord fusion ;) 11.09.13, 14:40 ja kiedys jeździłam zimą Nomadem i było bardzo ok. Fusion jest jeszcze lepszy bo ma pojedyńcze koła. Odpowiedz Link
magda79pn Re: znowu concord fusion ;) 11.09.13, 15:43 kurcze... ja wiem, że fusion lepszy od nomada, ale nomada nówkę mozna kupić za 1200zł, fusion kosztuje 1700zł, moim zdaniem różnica jest spora fusionów używanych za bardzo nie ma, a jak są to tylko na srebrnym stelażu (one były na czarnym?) nomad jest łatwiej dostępny, przynajmniej u mnie, concorda nawet nie mam gdzie obejrzeć jakbym sprzedała GT (nadal nie wiem czy to dobry pomysł) to dołożę troszkę i kupię nowego nomada, fusiona już nie (nie liczę tego na limango, bo to trzeba mieć leżącą kasę ) Odpowiedz Link
monikamar3-3 Re: znowu concord fusion ;) 11.09.13, 16:56 fusiony byly i sa na srebrnym stelazu. Na czarnym byly byc moze, jakas wersja carbon czy cos ale to trzeba by sprawdzic. Ogolenie fusion ma srebrny (matowy) stelaz. A i co do jazdy zima to jedzie po kazdym sniegu bez problemu. Po plazy jezdzilam, i tez dawal rade. To swietny wozek. Czasem sie zastanawiam czy go nie sprzedac i dla drugiego dziecka kupic cos innego, ale jakos mi go szkoda.. Odpowiedz Link
pinik Re: znowu concord fusion ;) 11.09.13, 15:38 No macicie mi w glowie tym fusionem Wiecie, ktory to moze byc rocznik i czy za okolo 1000 zl warto go wogole ogladac? www.malvik.cz/BAZAR/Bazar-Concord-Fusion-2012-Indigo Odpowiedz Link
pinik Re: znowu concord fusion ;) 11.09.13, 15:41 Pisza, ze to 2012, ale cos mi sie nie zdaje, bo ma starsze felgi... Odpowiedz Link
magda79pn Re: znowu concord fusion ;) 11.09.13, 15:44 nie zaczęłam sie jeszcze nimi interesować pewnie kupili go w 2012 Odpowiedz Link
monikamar3-3 Re: znowu concord fusion ;) 11.09.13, 16:58 wg mnie to rocznik 2010, bo na 100% w roku 2010 był kolor indigo. Moze byl kupiony w 2012 ale na pewno jest z roku 2010. ja kupowalam w 2011 roku (na poczatku) i juz miala mnowa kolekcje (mam kolor mocca). Odpowiedz Link
martuska1982 Re: znowu concord fusion ;) 11.09.13, 18:14 Pinik, ten w twojego linku to max 2010 jeśli chodzi o kolekcję.Moze w 2012 kupili, ale jeśli tak to powinien chyba być jeszcze na gwarancji, więc zapytaj o to. Jeśli chodzi o powierzchnie spania, to te z czarną budką mają wiekszą, znaczy oparcie wyższe. Miałam starego pomarańczowego - powierzchnia spania z podnóżkiem to 96cm, a w tym nowszym nie pamiętam, ale na pewno minimum 100cm, może ze 102. No i fkt, podbija się lepiej niż gt. Ogólnie to chyba fusion jest najbliższy UJ jeśli chodzi o podbijanie nawet z cieżkim dzieckiem. Odpowiedz Link
monika_kas Re: znowu concord fusion ;) 11.09.13, 18:07 z tym fusionem wszystko byłoby super... tylko że on nie ma wogóle okienka w budce.... jakoś sobie tego nie wyobrażam w praktyce żeby nie mieć wglądu w to co robi młody w wózku.... GT jest super, ale już z moim 10kg ciężarem i zakupami.... zaczyna być niepodbijalny.... serio nie wiem jak sobie radzą dziewczyny z dziećmi wagi cięższej.... kurcze, ale sprzedać GT dla Fusiona? a co wozić w aucie? GT się rewelacyjnie składa....... ahh.. Odpowiedz Link
gosia_mrufka Re: znowu concord fusion ;) 11.09.13, 21:44 Na niemieckim limango jest info, że fusiona nie będzie. Nie będzie też akcji maclarena. A na polskim gdzieś mi się rzuciło w oczy, że możliwa jest też płatność przy odbiorze, więc jest czas na zorganizowanie się. Odpowiedz Link
pomilak1 Re: znowu concord fusion ;) 11.09.13, 21:54 Kurcze!wkurzacie mnie Też spoglądam na tego fusiona, ale u mnie wchodzi w grę tylko używka. Na razie nie sprzedam UJ ani bee+ bo boję się, że będę żałować Odpowiedz Link
pinik Re: znowu concord fusion ;) 11.09.13, 22:11 Pojechalam dzis obejrzec tego uzywanego fusiona. Tez mi sie wydaje, ze on starszy, ale kupiony niby w 2012. Sprzedaje go uzywanego sklep, ktory daje rok gwarancji. Wszystko w nim ok, oprocz tego, ze tapicerka troche wyblakla w niektorych miejscach. Ja duzo dofarbowywuje granatowe i czarne rzeczy (bo mam takich koszulek duuuzo i one szybko sie robia "sprane") i tak pomyslalam, czy ta tapicerke by sie dalo tez dofarbowac, ale zdajsie ja trudno zdjac i do pralki wsadzic i pewnie sztuczna jest, wiec raczej odpada. W sklepie obejrzalam nowego fusiona. Wlasnie tego na czarnym stelazu (Magda!). Czarny stelaz, czarna tapicerka. Ale byl w calym duzym komplecie, wiec dziekuje. Porownalam tak na szybko tez z nomadem. Oparcie wydaje sie byc naprawde sporo wyzsze, budka glebsza... No i zobaczylam wreszcie na zywo concord Wanderer!!! Fajny! Wielkie siedzonko tez ma i obracane. I fajne te resory. Takie elastyczno-gumowe. Odpowiedz Link
mariolaer Re: znowu concord fusion ;) 11.09.13, 23:01 Pinik, a jak się Twoim zdaniem prowadzą i podbijają te Concordy w porównaniu do MBUJ? Odpowiedz Link
magda79pn Re: znowu concord fusion ;) 11.09.13, 23:30 Ja dzisiaj oglądałam nomada i moim zdaniem odpada, tzn dla mnie odpada, przede wszystkim jest za niski (rączka) mimo że regulowana, to dla mnie zabrakło poziomu po drugie siedzisko jest jakieś takie nisko zabudowane, dziwne dosyć, mam wrażenie że leżące dziecko, leży jakoś tak płytko, nie podobał mi się. Odpowiedz Link
pinik Re: znowu concord fusion ;) 11.09.13, 23:58 No wlasnie, Magda, mnie nomad wiele lat temu tez nie powalil z nog. Naczytalam sie tu o nim samych zachwytow. Wreszcie udalo mi sie zdobyc juz wtedy trudno osiagalny kolor i.... wozek odeslalam. Stwierdzilam, ze jednak jakos cos mi w nim nie pasuje, choc codziennie godzinami zachwycalam sie jego wygladem w necie wczesniej i o nim marzylam. Jak juz go odeslalam, to mi sie zal zrobilo. W miedzyczasie nie mozna go juz bylo dostac. Az ze dwa miesiace pozniej sie na moment znow pojawil. Szybko zamowilam, dostalam, pojezdzilam i.... sie rozczarowalam. Hamulec mi opadal (to byla wada tych wozkow, nie wiem, czy to poprawiono), buda marna, a moje dziecko w tym wozku jakos dziwnie siedzialo. Cale pokrzywione. Dla mnie to obszerne siedzonko bylo wtedy minusem. Mialam wrazenie, ze maly sobie miejsca nie mogl znalezc, jakos tak zjezdzal i siedzial w na skos w tym wozku. Sprzedalam i raczej juz nie zalowalam. Dzis po zachwytach nad concordem, ktory nigdy mnie nie interesowal, bo wizualnie wolalam nomada (jego podwojne kolka z przodu), pojechalam ten wozek obejrzec. Ale jakos tez bez zachwytu. Gdyby mial byc to wozek do spania np. codziennie dziecka, to ok - duza powierzchnia do spania. Ale czy do siedzenia ta szerokosc jest potrzebna? Moje dzieci jakies wielkie nie sa i do tej pory nawet w parasolkach, kurtkach i spiworach majac po trzy lata sie spokojnie miescily, wiec... Wizualnie to mi sie ten concord jakis niezgrabny wydaje. Krowiasty. Czy sie podobnie podbija jak UJ? Nie wiem Mala sie dala na moment wsadzic, ale w sklepie ciasnota byla i nie bardzo bylo jak sie przejechac. Ale wlasnie tu chyba jest pies pogrzebany: zalezy jaki ktos wysoki. Ja niby mala jestem (165 cm), ale w concordzie i nomadzie raczka w pozycji poziomej mi za nisko byla. A jak sie z poziomu choc jedna pozycje do gory przestawi, to juz wozek sie gorzej podbija i prowadzi (i mysle, ze dlatego niektore z was narzekaja na podbijanie w GT - ja mam tam raczke na "poziomo" wlasnie i mi sie naprawde dobrze go podbija. Wogole nie zauwazylam w tej materii problemu. UJ tez baaaaardzo dlugo juz nie jezdzilam. Jakos mnie na parasolki wzielo latem. Wiec trudno mi naprawde powiedziec, czy concord sie podobnie do UJ prowadzi. Mysle jednak, ze raczej nie. Magda, u mnie UJ byl pierwszym wozkiem bez regulowanego podnozka. Tez mialam obawy, ale nijak to nam nie przeszkadzalo w praktyce. Ten podnozek jest jakos pod innym katem niz w innych wozkach. Jakos sie stosunek dlugosci siedzonka i tej powierzchni pod nozki zgadza i dziecku wg. mnie naprawde jest wygodnie w tym wozku spac. W GT juz to dla mnie o wiele gorzej sie prezentuje. Odpowiedz Link
pinik Re: znowu concord fusion ;) 12.09.13, 00:00 P.S. To ja zadalam to pytanie, czy bedzie Fusion na niemieckim limango. NIestety nie bedzie. A na polskim tez mozna tak pytac? Pytal ktos, bo nie widze? Odpowiedz Link
magda79pn Re: znowu concord fusion ;) 12.09.13, 00:32 wiesz z czym jest problem w tym GT? mojemu małemu nie jest w nim przytulnie... nie ma boczków, nie ma o co główki oprzeć, pamiętam jak jeździliśmy chwilę loolą, mały główkę sobie oparł i szedł spać, a wczoraj jak patrzyłam, jak nie może zasnąć, kręci tą głową na lewo i prawo i ona spada mu na boki, i nie może sobie miejsca znaleźć w tym wózku, w końcu się wkurza i wiesza się na pałąku, do tego dopełnieniem jest brak podnóżka... ja teraz kupuję pliko switcha, myślę że będzie mu w nim przytulniej jestem wysoka i ten wózek z dzieckiem posadzonym przodem do mnie, z wyciągniętymi na maxa rączkami, podbija mi się całkiem dobrze - a większość tutaj psioczyła na niego Odpowiedz Link
pinik Re: znowu concord fusion ;) 12.09.13, 00:43 Magda, rozumiem. Ja GT bardzo lubie, ale tez nie mam poczucia, ze Melli jest w nim jakos bardzo wygodnie. W XT jej pozycja wydaje mi sie np. o wiele bardziej wygodna. Ale np. concord fusion tez "malo przytulny" mi sie wydaje. Za to Si juz tak Ma boczki Za mna teraz chodzi bardziej ten Wanderer, a tak wogole to chyba na zime sobie znow Bumbleride sprawie Odpowiedz Link
martuska1982 Re: znowu concord fusion ;) 12.09.13, 00:59 moim z kolei zdaniem fusion jest przytulny.Ma bardzo mięciutkie siedzisko i oparcie, prawie jak kołderka, jak się położy oparcie i zaciągnie budkę to dziecko jest tak przytulnie schowane, a jak siedzi to własnie są takie boczki, skrzydełka czy jak to nazwać, nie rurki jak np. w gt. Jeśli chodzi o podbijanie i ustawienie rączki - w każdym wózku rączkę mam wysoko, w tych regulowanych przegubowo zazwyczaj rączkę mam na prosto. W gt ustawiona prosto i wózek podbijał mi się średnio, a uj ustawiona prosto i wózek podbija się genialnie, w fusionie ustawiona prosto i podbijał sie super. Odpowiedz Link
pinik Re: znowu concord fusion ;) 12.09.13, 07:01 Martuska: raczka prosto tzn. jak??? Poziomo? Dla mnie w concordzie poziomo jest za nisko, choc wysoka nie jestem. Odpowiedz Link
martuska1982 Re: znowu concord fusion ;) 12.09.13, 08:35 Pinik, prosto czyli bez złamania. Po linii prostej na przegubie, bez tworzenia kąta (dla upartych kąt 180stopni). Dokładnie takie połozenie mam na myśli: czasem podczas jazdy sobie o jeden poziom opuszczam, ale zazwyczaj wszystkie wózki (fusiona też) prowadzę większosc czasu w takim połozeniu rączki. Wzrost mam stały, położenie rączki prawie zawsze takie samo i mnie UJ podbija się genialnie, a fusion tylko ciut gorzej. Nomada podbijało mi się tak samo jak fusiona, a gt dużo gorzej niż wyzej wymienione. Odpowiedz Link
kedro-dasos Re: znowu concord fusion ;) 12.09.13, 10:41 Dla nas też concord jest przytulny, sam fakt-córka dzięki temu wózkowi stała się bardziej wózkowa i spacer nasz trwa nawet godzinę!!!!! zabiera do wózka misie, lalki, koło niej muszą leżeć zakupy, nogi ma rozłożone na boki i siedzi dalej jak lord. Mam 172, mój mąż prawie 2 metry i jeżdzi nam się na najwyższym poziomie rączki super. Moja mama, która ma 160 też lubi rączkę na tym poziomie. Podbija się ten wózek zawsze super, nie ma porównania do GT. Ale wydaje mi się, że każde dziecko lubi co innego- jedno ciasno, drugie przestrzeń, jedno musi mieć podnóżek inne nie itd , dlatego często coś co jest hitem wśród 100 dzieci u 1 być nie musi. Odpowiedz Link
mariolaer Re: znowu concord fusion ;) 12.09.13, 07:50 Pinik, kupujesz Bumbelride na zimę? Jeździło Ci się nim lepiej w tym okresie niż UJ? Pytam, bo sama poszukuję wózka na zimę właśnie. Ostatniej zimy miałam Speediego, z którym się nie polubiłam, Indie wydaje się bardzo podobny do niego, choć może to tylko wizualna strona. Odpowiedz Link
basia752 Re: znowu concord fusion ;) 12.09.13, 10:32 Pinik, a twój BI poszedł do flower_v ? Fusion jednak nie dla nas, BI chyba jednak bardziej nadaje się na terenowe spacery, no nic, może do wiosny uda mi się znaleźć coś używanego, no chyba, że rocznik 2012 będą baardzo przeceniać, chociaż na to średnio liczę. Na razie mała się wozi w emmie cc, BI fajny byłby na wyjazd na ferie, lepiej by się wpasował do bagażnika Odpowiedz Link
kar-ula Re: znowu concord fusion ;) 12.09.13, 22:06 Wychodzi na to, że GT fatalnie się podbija. A może macie porownanie Elite z GT lub Elite z Concordem? Odpowiedz Link
darusia2012 Re: do kedro-dasos 13.09.13, 17:35 kedro-dasos powiedz mi czy gt podbija się tak samo fatalnie jak pp si ? zamierzam wymienić si na gt, ale już nie wiem główny powód to mega dziurawe chodniki i ulice po których codziennie się przemieszczam z si jestem umęczona bardzo i wydaje mi się, że gt byłby fajny z drugiej strony jak ma być tak samo niepodbijalny to juz sama nie wiem Odpowiedz Link
martuska1982 Re: do kedro-dasos 13.09.13, 17:56 przepraszam, ze sie wetnę. Nie wiem jak podbija się si, ale jeśli tak jak pliko p3 to gt podbija się o niebo lepiej. Moja znajoma ma pliko p3 i byłam w szoku jak cięzko tego kloca podbić.Zupełnie jakby na przednich kołach miał ciężarki. Odpowiedz Link
darusia2012 Re: do kedro-dasos 13.09.13, 18:45 p3 nie miałam, ale miałam switcha i podbijał się lepiej od si w sumie to moja przygoda z si jeszcze się nie skończyła, bo co by nie gadać si ma fajne siedzonko i mojej małej (13 kg ) wygodnie się w nim siedzi. Postanowiłam swego czasu wybaczyć mu to podbijanie na rzecz wygody dziecka, ale już nie wyrabiam. Do tego doszły bardzo dziurawe chodniki i ulice (przeprowadziłam się niedawno). Tak sobie dumam jeżeli gt podbija się lepiej choć bez rewelacji, to może jednak warto się skusić. Jedyna obawa, że mała nie polubi kąta nachylenia oparcia i braku podnóżka. Odpowiedz Link
agusia041 Re: do kedro-dasos 13.09.13, 19:36 Nie byłam zagorzałą wielbicielką GT, ale z pewnością podbija się lepiej niż Si, dla mnie PP podbijał się fatalnie, szczególnie przy niewysuniętych na maxa rączkach. Jeżeli masz wokół nierówne chodniki GT bez problemu da radę, koła Si stają w każdej dziurze Odpowiedz Link
darusia2012 Re: do kedro-dasos 13.09.13, 19:46 no i tak właśnie jeżdżę obecnie mam tylko 2 wózki ten drugi stoi w piwnicy, pojedzie po wszystkim, ale swoje waży i nie chce mi się go wytargiwać. szukam czegoś w miarę lekkiego a jednak dobrego na taki księżycowy krajobraz jaki mam na osiedlu. A da rade wnieść gt na czwarte pietro? Odpowiedz Link
martuska1982 Re: do kedro-dasos 13.09.13, 19:59 da radę. moja mama mieszka na czwartym pietrze i na początku jak mój gt był nowiuteńki jakoś bałam się go zostawić na dole, zwłaszca, ze maja przeszklone drzwi i wszystko widać. Wnociłam go kilka razy, z tym, że na ramieniu torba z klamotami, w ręku gt za uchwyt i obok za rękę syn. Z maluszkiem na rękach nie dałabym rady, a i wnoszenie go codziennie też mi się nie widzi. Jednak 9 kilo też jest sporo. Odpowiedz Link
darusia2012 Re: do kedro-dasos 13.09.13, 20:13 si waży 8 kg a dokładnie 7,8 bez folii przeciwdeszczowej młoda waży ponad 13 kg więc nawet się nie przymierzam do dźwigania jej i wózka jednocześnie uprawiam za to inny masochizm: idę z nią za rękę i z wózkiem w ręku w bardzo ślimaczym tempie na to czwarte piętro, do tego zakupy w plecaku i torebka .. Mieszkałam na parterze a zachciało mi się 4. piętra bez windy Odpowiedz Link
kedro-dasos Re: do kedro-dasos 13.09.13, 23:16 darusia wg mnie Gt podbija się lepiej niż Si. Czy wejdziesz z GT na 4 piętro trzymając małą za rękę hm...... trochę się namęczysz, ale nie przez wagę wózka tylko jest mniej poręczny do niesienia niż Si.Zresztą przed chwilą spróbowałam wejść z nim po schodach w domu i jak dla mnie ciężko. A jeszcze dziecko i zakupy? Zresztą ja mam zakaz dżwigania i może moje odczucia co do Gt są inne, ale wnosić bym go nie chciała za żadne skarby. Składać , pakować do samochodu, rozkładać, znów składać OOOOOO!!!!!! to bym mogła cały dzień. Odpowiedz Link
darusia2012 Re: do kedro-dasos 14.09.13, 01:01 To pozostanie mi zostawiać go w piwnicy tzn. jeśli kupię Si jest faktycznie poręczne, ale ja na 4. piętrze mam już kawałki plastiku wkomponowane w dłoń . Uchwyt do noszenia wózka bardzo się wrzyna. Teraz w kieszonce budki noszę kawałek szmatki i nakładam go na uchwyt przy wnoszeniu. Odpowiedz Link
ichmama do Pinik 13.09.13, 19:16 jeju Pinik, widziałaś serio tego Wanderera?? Bo ja właśnie chciałam coś jak Fusion, tylko z odwracanym siedziskiem i miększą amortyzacją i ten Wanderer wydaje mi się idealny jakby tak było. A jak kolory? i gdzie widziałaś, w Czechach? U nas w Wawie to chyba jeszcze niedostępne.. Odpowiedz Link
pinik Re: do Pinik 13.09.13, 23:05 Tak! Pojawil sie nagle w kilku sklepach. Widzialam kilka kolorow (czarny, granat, czerwony, bezowy...). Sliczne! Wozek fajnie sprezynuje i ma bardzo dlugie siedzonko. Ja chce rozowy!!!!!! Odpowiedz Link
grudniowa.mama Re: do Pinik 14.09.13, 16:25 pinik,a patrzylas może na budę tego wanderera?ona jest rozsuwana?jeśli tak to czy ta czesc rozsuwana jest z materiału czy z siateczki?naciaga się do samego palaka?czy tam jest jakieś okienko w niej?sorry ze Cie tak zasypalam pytaniami ale nigdzie nie ma szczegółowych zdjęć.... Odpowiedz Link
pinik Re: do Pinik 14.09.13, 23:57 Buda nie jest rozciagana. Ma tylko wentylacje (ten widoczny ekspres). Za to w komplexie jest baldachim sloneczny. Buda mi bardzo Brio Go przypomina (nie tylko buda). Okienka niestety nie ma (ale ja zamierzam wozic mala przodem do siebie). Odpowiedz Link