Dodaj do ulubionych

BJ Elite kolor SAND 2012, a 2013

15.09.13, 10:59
są jakieś różnice w kolorze sand z roku 2012 a 2013?

widziałam fotki w necie i jedne są jasne (ładne - ten mi się podoba), a drugie ciemne (nie za ładny ten kolor) i teraz nie wiem czy są w dwóch odcieniach, czy zależy jak komu na zdjęciach wyszedł?

potem w grę wchodzi czarny, niby bardzo uniwersalny, ale czy one nie płowieją?
sama nie wiem czy chcę całego czarnego... na zimę... która i tak jest ponura... potem na lato, gdy słońce praży...

podpowiedzcie coś plissss
Obserwuj wątek
    • pomilak1 Re: BJ Elite kolor SAND 2012, a 2013 15.09.13, 11:05
      magda79pn napisała:

>
      >
      > sama nie wiem czy chcę całego czarnego... na zimę... która i tak jest ponura...
      > potem na lato, gdy słońce praży...
      >
      > podpowiedzcie coś plissss
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      Nie wierzę,że go do lata będziesz miała tongue_out big_grinbig_grin
      Uwielbiam czarne wózki, wiec głosuję na black'a, ale sand też jest ładny smile

o ile dobrze pamiętam to w 2013 jest inna tapicerka więc ten rocznik bym brała pod uwagę smile
      • gniesia007 Re: BJ Elite kolor SAND 2012, a 2013 15.09.13, 11:07
        I czarny nie jest caly czarny bo ponoc te klapki od okienek ma jasnesmile
        • magda79pn Re: BJ Elite kolor SAND 2012, a 2013 15.09.13, 11:17
          co mi po klapach od kieszonek wink przez to że on taki zabudowany, to chyba śpiącemu dziecku bardzo przytłaczająco tam będzie

kurcze, chyba poproszę faceta ze sklepu o real fotkę
      • magda79pn Re: BJ Elite kolor SAND 2012, a 2013 15.09.13, 11:22
        Raczej będę, mało tego, jak mnie mąż z PL wywiezie, to będę go musiała mieć do końca wózkowania sad

dlatego teraz muszę sobie trochę pokupować, dopóki go nie ma i za dużo nie widzi big_grin

===================================

pomilak1 napisała:

> Nie wierzę,że go do lata będziesz miała tongue_out big_grinbig_grin
        > Uwielbiam czarne wózki, wiec głosuję na black'a, ale sand też jest ładny smile
        >
        > o ile dobrze pamiętam to w 2013 jest inna tapicerka więc ten rocznik bym brała
        > pod uwagę smile
        • magda79pn Re: BJ Elite kolor SAND 2012, a 2013 15.09.13, 11:25
          dwa filmy na youtube:
          jasny: www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=j0keAxuwOog#t=22

ciemny: www.youtube.com/watch?v=LPp35jmQ5V0

albo ja już mam zwidy tongue_out
          • gniesia007 Re: BJ Elite kolor SAND 2012, a 2013 15.09.13, 11:55
            Ten pierwszy film jest taki podkręcony, reklamowy, dali dużo światła i materiał się pięknie błyszczy, a ten drugi film to widać nawet na nim, ze w kolejnych minutach światło się zmienia i jest jeszcze ciemniejszy, ogólnie wyglądają na takie same, tym bardziej ze one sa z 2012 roku, musiałabys znaleźć taki z 2013, patrzałam ze nowy sand ma taką obwódkę na podnóżku w innym odcieniu i fajnie to wygląda a nie cały jasny jak w poprzednich modelach.
            • magda79pn Re: BJ Elite kolor SAND 2012, a 2013 15.09.13, 12:03
              ja pierniczę, człowiek chce kupić wózek i same problemy big_grin
    • thea19 sa takie same 15.09.13, 12:29
      a w tym roku doszedl brazowy. sand jest w wersji jasniejszej. na gizmo obraz jest przyciemniony. czarny glupio wyglada z bezowym srodkiem budki i klapek
      • magda79pn Re: sa takie same 15.09.13, 13:20
        a masz jakieś real fotki tego swojego sanda?

mogłabyś mi przysłać na maila? sowa796@wp.pl
        • kar-ula Re: sa takie same 15.09.13, 22:43
          Magda, jak wsadziłam moje dziecko do Elite'a, zaczęłą bardzo krzyczeć, tak tam w środku było głęboko i ciemno. No a to był Sand. Myślę, że w czarnym to dopiero kapsuła się tworzy smilesmile
          • magda79pn Re: sa takie same 15.09.13, 23:08
            sama już nie wiem co zrobić...

nie chcę innego wózka (innego modelu) podoba mi się bardzo x-lander x-move, ale ma małą/wąską spacerówkę
            • magda79pn A Brąz ??? :) 16.09.13, 08:08
              dzisiaj przed południem muszę coś zamówić, żeby jutro dotarł, bo nie mamy wózka...

czarny najlepszy bo... all black wink bo wszystko pasuje wink bo niebrudzący (tu bym się kłóciła) wink

ale jeśli nie planuję go w najbliższym czasie sprzedawać (nigdy nie planuję !!!) a z góry wiem, że będę często spacerować nad morzem, prawie zawsze z rozłożoną budką... to takim czarnuchem? w słońcu? bo raczej na plaży czy promenadzie nie ma nawet odrobiny cienia...

mój M mówi, że on by czarnego nie kupił... raczej go nie słucham, więc Wy też nie słuchajcie big_grin

Sand nie bardzo, bo trochę nie taki ten piasek jakbym chciała tongue_out z dodatkami kłopot, no ale nie nagrzeje się latem tak jak czarny...

a może Brąz? nie jest czarny tongue_out i nie jasny tongue_out tylko z dodatkami równie do doopy jak przy piaskowym...

śpiworek to żaden problem, wkładkę też się jakąś dobierze, choć chciałam tą:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/V028jsY2WAMcakQuGX.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/hb7b6z4PL1WBWzDFXX.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/ZDHaShKEUET5qxj2uX.jpg

Pasuje to do brązu? do beżu raczej nie, do czarnego wszystko pasuje...

a mały ma taką kurtkę na zimę (też bym chciała, żeby to jakoś pasowało...)

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/aGjIOjHF997WAESV7X.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/gShgFO3VuaAeXj644X.jpg

czyli co ??? brać czarnego i nie myśleć co będzie latem ??? wink
              • darusia2012 Re: A Brąz ??? :) 16.09.13, 08:41
                Magda nad morze się przeprowadzasz ?wink
                Brałabym czarny, bo lubię czarne. Brązowy jak ma spłowieć na słońcu to też spłowieje.
                Osobiście do ubrań nie dopasowywałabym koloru wózka.
                • magda79pn Re: A Brąz ??? :) 16.09.13, 08:52
                  darusia2012 napisała:

> Magda nad morze się przeprowadzasz ?wink
                  ====

tak, ale nie nasze, tylko takie brzydsze wink
              • linkap_wawa Re: A Brąz ??? :) 16.09.13, 09:47
                jak ci sie czarny podoba to zamawiaj czarnysmile ja mialam czarnego i bylo ok. Latem mialam czarna gondole i nie bylo tragedii - bez przesady - zreszta jelsi dobrze pamietam, to w tropiki sie nie przeprowadzacie tylko do Holandii, a poza tym nad morzem zazwyczaj wieje, wiec bedzie przyjemny chlodek.
                A jak by bylo malemu za czarno w srodku (choc jak dla mnie to bzdurasmile) to zawsze mozesz wkladke kolorową albo jasna zamontowac - ja w swoim elicie mialam taka jasna w bezowo-szare sowy - do tej bezowej budy pasowala idealnie.
                • martuska1982 Re: A Brąz ??? :) 16.09.13, 09:58
                  Zazdroszczę tej Holandii. smile Sama chętnie bym tam zamieszkała. tongue_out

Jeśli chodzi o wózek to tak jak koleżanki myślę, ze nie ma co dopasowywac wózka to ubrań no i czy czarny czy brąz jak ma spłowiec to spłowieje. Tak naprawdę kwestia płowienia głównie zależy od materiału nie od koloru. wink

A tekst o nie słuchaniu meża mnie rozwalił. tongue_out
                  • magda79pn Re: A Brąz ??? :) 16.09.13, 10:00
                    martuska1982 napisała:

> A tekst o nie słuchaniu meża mnie rozwalił. tongue_out
                    ===

bo ja się go zawsze pytam o zdanie, a i tak zawsze kupuję to co ja uważam za właściwe big_grin big_grin big_grin
                    • magda79pn Dzisiaj Was zamęczę :D tacka czy pałąk ? 16.09.13, 10:04
                      big_grin big_grin big_grin

normalnie będziecie miały dosyć tego mojego Elita big_grin

w GT miałam pałąk, teraz chciałam tackę, bo może mały by się czymś zajął, ale...
                      ta tacka jest bliżej oparcia niż pałąk i to chyba dużo bliżej, poza tym nie ma regulacji wysokości, a pałąk mieliśmy najniżej

teraz znowu o M - twierdzi, że w tym kubku będzie ciągle syf się zbierał i deszcz/śnieg napada...

chyba wezmę pałąk, niech chociaż coś będzie po jego myśli big_grin
                      • darusia2012 Re: Dzisiaj Was zamęczę :D tacka czy pałąk ? 16.09.13, 10:34
                        Magda u mnie z mężem jest tak samo smile Niby się go pytam i chcę żeby doradził, ale i tak robię po swojemu. Tylko, że on mnie rozkminił i wkurza się, gdy go pytam.

• thea19 Re: Dzisiaj Was zamęczę :D tacka czy pałąk ? 16.09.13, 10:48
                        mialam jedno i drugie i uzywalam tylko tacki. nic sie nie zbieralo
                        • magda79pn Re: Dzisiaj Was zamęczę :D tacka czy pałąk ? 16.09.13, 10:54
                          a mieści ci się dziecko zimą w śpiworku za ta tacką?
                          • thea19 miesci sie 16.09.13, 18:37
                            ja uzywalam od bugaboo plus zimowe kurtki i bylo ok ale jak dzieciaka zapielam w kombinezon to tacka byla nieuzywana bo i rece schowane
    • calineczka793 Re: BJ Elite kolor SAND 2012, a 2013 16.09.13, 12:08
      To ja Ci Magda namieszamsmile Ja miałam dwa Elite starszy model z DE właśnie Sand, ale z tą "gorszą tapicerką", a potem czarnego Elite z 2012 z tą milszą w dotyku tapicerką. I jak teraz widzę Sand z nowszą tapicerką to on już nie jest wg mnie taki ładny jak ten mój z DE.

No ale czytałam, że Tobie zależy na podnóżku w Elite i niestety muszę Cię rozczarować, o ile podnóżek zdaje zadanie przy młodszym dziecku, o tyle przy starszym już opada, jak dzieć mocniej ruszy nóżkami, to podnóżek opada - ot taka niefortunna konstrukcja, pamiętam jak jedna z forumek o tym pisała, ja wtedy miałam Elite dla małego dziecka i nie zaobserwowałam tego problemu, a potem już przy starszym już wiedziałam o co jej chodziłowink

Tacka czy pałąk - wg mnie bez dwóch zdań pałąk - regulowany jest, a to komfort, tacka jest sztywna i faktycznie syf po chrupkach/ciasteczkach może się zbieraćsmile
      • calineczka793 Re: BJ Elite kolor SAND 2012, a 2013 16.09.13, 12:10
        Ja tackę miałam do któregoś Mini i nie lubiłam jej, w sumie moje dzieci również nie przepadały za nią.

Z tą folią p/c deszczową mimo, że śliczna to bym się wstrzymała - wg mnie ona nie będzie pasować na żadnej z BJów, ale mogę się mylić - pierwsze sprawdź ją w realu.
        • magda79pn Re: BJ Elite kolor SAND 2012, a 2013 16.09.13, 12:20
          bardzo mi pomogłaś smile

osłonę przeciwdeszczową kupię, jak nie do Elita, to będę miała do innego wózka wink

ale wiesz, ja umiem szyć big_grin to może coś z boku wytnę, dołożę na długość i sobie ją do Elita dopasuję

nie wzięłam tego sand jednak...

kupiłam czarnego + pałąk, bo mi sie przypomniało, że mały jak dostanie picie i będzie miał tackę, to będzie rozlewał (nawet z niekapka potrafi "nakropić" ile trzeba) i będzie mi to rozmazywał łapkami po tej tacce wink

o podnóżku nie czytałam, ale zdaję sobie sprawę, że nie jest za stabilny, mój mały ma 15 miesięcy, ma mieć podnóżek żeby się oprzeć o oparcie i zasnąć smile no i podczas snu (choć z GT mu tylko buty wystawały za oparcie i siedzisko)

generalnie, to miałam ochotę na coś wymienić GT - to sobie wymieniłam smile a że uwielbiam ich składanie i budkę, to tylko baby jogger wchodził w grę, nawet myślalam o summicie x3, ale nie miał regulowanej rączki, kupiłam Elita i będę miała teraz pseudopodnóżek i większe koła na zimę wink
          • calineczka793 Re: BJ Elite kolor SAND 2012, a 2013 16.09.13, 14:45
            Fajnie, że zdecydowałaśsmile Ja też uwielbiam BJ i pewnie w przyszłym roku zamienię Urbana na Elite - chociaż mój eM uważa, że to chore kupowanie 3 raz identyczny wózek, ale cóż zrobię jak odpowiada mi on pod prawie wszystkimi względamismile No i mam cichą nadzieję, że w roczniku 2014 poprawią to co spartolili wg mnie w stosunku do rocznika np 2010smile

Taaa, wiem, że umiesz szyć - miałam od Ciebie przeca śpiworek, tak jak 3/4 tego forumsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka