Dodaj do ulubionych

pranie tapicerki speediego

20.09.13, 20:50
czy jak wsadzę do pralki i upiorę na praniu ręcznym bez wirowania, to tapicerka przeżyje? kupiłam używanego, który chyba był przechowywany w garażu, bo ma garażowy zapach.
Po wczorajszej próbie spacerowej nie jestem zachwycona speedim ani ja, ani młody. Już odgrzebałam info, jak postawić oparcie do pionu...
poza tym budka się słabo trzyma stelaża i odpada, kiedy budkę chcę rozłożyć - chyba trzeba będzie taśmą "poprawić". dodatkowo przy jeździe ściąga mi jakoś wózek na lewo.
No i moje drobne dziecko ginie w tym wózku. Ale może zimą po zapakowaniu Młodego w śpiwór będzie to lepiej wyglądać i wolna przestrzeń "się zagosporaduje". A póki zimy nie ma, to się speedieego złoży i upchnie gdzieś na tych naszych 36m2 smile

niemąż stwierdził, jak zobaczył paczkę, że coś mu się zdaje, że to nie jest mój ostatni wózek wink a jak wczoraj po spacerze złorzeczyłam, to jeszcze raz powtórzył, że to nie ostatni... każdy ma jakiegoś bzika
Obserwuj wątek
    • martuska1982 Re: pranie tapicerki speediego 20.09.13, 21:22
      ja wirowałam i było ok.Nawet te naklejkowe loga na oparciu i podnózku nie naruszyły się. wink
    • afroddytta Re: pranie tapicerki speediego 20.09.13, 22:02
      Z tym ściąganiem w bok to może być problem tzn. mój speedi 2006 nic nie ściągał, kilka koleżanek miało używane i też ok, tu na forum akurat przy speedim też nikt nie narzekał na ściąganie uncertain sprawdz powietrze w tylnych kołach i ogólnie czy są w porządku, potem przednie czy się trzyma prosto czy ono nie jest krzywe. Jeśli tu wszystko ok to prawdopodobnie tylne amortyzatory są nierówne tzn. jeden bardziej zuzyty, się ugina (tu trzeba zrobić testy z dużym obciążeniem i na pusto czy w obydwu przypadkach wózek skręca, jeśli pzy pustym jedzie prosto to zapewne amortyzatory przy tylnych kołach) -miałam tak w innym wózku, tylko tam amortyzatory były na wierzchu i ten zbyt rozszerzający się został spięty opaską uciskową i było ok, w speedim tego chyba nie da się zrobić. Skupiłabym się najpierw na ustaleniu czy z tą awarią się da coś zrobić, bo jeśli nie to praktycznie wózek jest uszkodzony i jeżdzenie nim będzie udręką sad
      • ajserped Re: pranie tapicerki speediego 20.09.13, 22:16
        koła jeszcze obejrzę, jak będę w lepszym nastroju. Najpierw wypiorę tapicerkę, może jak nabierze lepszego zapachu, to będę mieć dla niego więcej sympatii.
        Nie ściągało jakoś mocno. Myślałam, że to może dlatego, że Młody się na lewą stronę obsunął- tak ma, że się lubi do czegoś przytulić w wózku, a w speedim to nie za bardzo ma do czego. Ale jak dziecko wyprostowałam to właściwie nie było lepiej.
        A jak się nie przyda zimą, to sprzedam go bez żalu. I już.
        • mahogany6 Re: pranie tapicerki speediego 21.09.13, 22:04
          hejka, a masz do speedziaka folie ? też kupiłam z myślą o zimie używanego ze śpiworkiem, ale folia była tylko do gondoli. nie wiem teraz czy kupować oryginalną czy jakaś z tych tańszych będzie fajnie pasowała. Swoją drogą że też nie da się dokupić większej budki do tego wózka ech
          • afroddytta Re: pranie tapicerki speediego 21.09.13, 22:13
            Ja miałam do speediego zwykłą i pasowała bardzo dobrze. Jak kupowałam wózek chcieli mi sprzedać oryginalną folię za 30 zł, ale nie chciałam bo może folia fajna, ale bardzo duża po złożeniu, a w speecdim niewiele miejsca na wożenie ją na stałe (uniwersalną można złożyć do malutkich rozmiarów).
            Mam podobną do tej, nadal w użyciu, ale już z innymi wózkami allegro.pl/folia-przeciwdeszczowa-na-spacerowke-tanio-i3534237958.html
            • mahogany6 Re: pranie tapicerki speediego 21.09.13, 22:29
              dzięki!
              • mahogany6 Re: pranie tapicerki speediego 21.09.13, 22:41
                Ach miałam się już kiedyś ciebie pytać afrodytto czy to twoje były zdjęcia w górach ze speedziakiem? Jeśli tak to można się z tobą jakoś na priva skontaktować?
                • afroddytta Re: pranie tapicerki speediego 21.09.13, 23:01
                  No właśnie sobie przypomniałam o tej fotce smile
                  aż łezka się w oku kręci...
                  https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/dg/be/ev00/rVqoZdkf6vHE8hkEvB.jpg

Jak coś to pisz na pocztę gazetową lub afroddytta0@tlen.pl
              • ajserped Re: pranie tapicerki speediego 22.09.13, 17:44
                Sprawdziłam, jaką folię dostałam i mam właśnie taką, jak Afrodytta podlinkowała. Narzuciłam ją próbnie na wózek i pasuje. I po złożeniu jest malutka- ja mam na nią fajny woreczek.
                • martuska1982 Re: pranie tapicerki speediego 22.09.13, 18:02
                  To jest chyba jakaś unowersalna.Ja miałam taką do xa i pasowała na speedi jak miałam oba, ale jak sprzedawałąm xa to sprzedałam ją z nim, nie wiem czemu, zaćmienie chyba miałam.
                  Teraz niedawno jeszcze jak miałam speedi poszłam do sklepu wózkowego, w którym około 1,5 roku wcześniej kupowałam tamtą folię uniwersalną i tym razem też mieli uniwersalna, ale inną i laska (sprzedawczyni) naciągając na siłę sobie tą folię porwła. wink
                  Dobrze, ze ona nie ja bo bym płacić musiała. tongue_out

No ale generalnie speedi jest na tyle długim wózkiem, ze nie każda nawet uniwersalna folia pasuje. Taka z lamówkami własnie (ja miałam z granatowymi) pasowac powinna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka