Dodaj do ulubionych

Dotarł! BI :D:D

02.10.13, 16:21
No doczekałam się! big_grin
Mam, rozpakowałam, złożyłam, wszystko mam, ale... nie umiem napompować opon uncertain big_grin Muszę czekać na M i może spróbować na stacji uncertain
Pierwszy raz widziałam tak spakowany wózek big_grin Matko, wszystko było osobno! Myślę, że przy sprzedaży na pewno nie zapakuję go w oryginalny kartonbig_grin

A do rzeczysmile
*Kolor wg mnie wcale nie jest czarny tylko mooooocno granatowy tongue_out (więc miałam rację tongue_out i taki wolałam wink )
* Tapicerka bardzo przyjemna, ale czy ja wiem czy lepsza niż w Urbanie??Wg mnie nie, bo będzie się wszystko czepiać uncertain
* Siedzisko na prawdę obszerne, córka mieści się bez problemu.
*Pasy fajnie regulowane i dość długie (pas krokowy również nie to co w bee+ wink )
*Buda suuuper! na pewno lepsza niż w UJ smileno i ta kieszonka z tyłu - uwielbiam to!
*Pałąk boski, bo regulowany - też lepszy niż w Urbaniesmile
*Kosz jest ogromny, ale tak dziwnie wisi (coś jak w Nipperze ten dodatkowy) więc raczej go zdemontujętongue_out Tu + dla UJ, ale bardziej kwestia designu niż obszerności, bo ten w BI na pewno sporo pomieścismile
*składanie hmm w obydwóch wózkach mnie trochę wkurza tongue_out BI się składa podobnie jak xlander XAwink
*Rozmiar po złożeniu - tu na pewno na duuuuży plus dla BI smile
* Podnóżek w BI regulowany, więc można zaliczyć jako + przy mnieszym dziecku, moja córka już z tej opcji korzystać nie będzie wink
*Design - wiadomo kwestia gustu, ale to moja opinia więc mój gust się liczy tongue_out Urban wymiata big_grinbig_grin BI też się fajnie prezentuje, ale bezaplecayjnie MB skradł moje serce tak jak bee+ big_grin
*Amortyzacja - baaaardzo wyczuwalna w BI, nawet nie wiem czy nie za miękka jak na moje upodobania tongue_out
*Rączka - w BI przyjemna pianka (ja akurat pianki lubię) ale położenie chyba bardziej wolałam w Urbaniewink
*Regulacja oparcia na 1 pasek w BI - już mnie irytuje tongue_out Bez dwóch zdań te dwa paski w UJ były dla mnie lepsze - łatwiej mi się je podciągało smile

Jeśli chodzi o prowadzenie i podbijanie napiszę, jak uda mi się napompować koła tongue_out A jazdę w terenie hmmm nie wiem kiedy, bo mój starszak w nocy dostał gorączki sadsad

Ogólnie wózek mi się podoba i myślę, że to własnie nim zimę przejeżdżę big_grin
Obserwuj wątek
    • mama1dawidka Re: Dotarł! BI :D:D 02.10.13, 16:23
      To sie nie chwal tylko lap za aparat i tu nam fotki wklejaj szybciutko
      • monika_kas Re: Dotarł! BI :D:D 02.10.13, 16:35
        Tak tak zdjęcia koniecznie smile
        • flower_v Re: Dotarł! BI :D:D 02.10.13, 16:57
          i to sie nazywa rzetelne porównanie big_grin
          z ilości uśmiechnietych ikonek widzę, ześ zadowolona wink a tapierka to z serii Movement Edition i ona taka jest, ze sie czepia wszystko i to jeszcze do ciemnego koloru, w Aqua juz o wiele bardziej mi sie tapicerka podoba. bo jest grubsza i taka jakby "chropowata", no dla mnie lepsza wink
          a kolor .....hmmmm jak dla mnie to czarny big_grin moze nie czarny czarny ;p ale czarny wink
    • kkitka Re: Dotarł! BI :D:D 02.10.13, 16:55
      Fajnie, że Ci się podoba i dawaj foty koniecznie smile
      • agusia041 Re: Dotarł! BI :D:D 02.10.13, 17:31
        Super, że już dojechał i jest w całości tzn. niczego nie brakuje wink Czekamy na fotki i ocenę jazdy w terenie smile
        • pomilak1 Re: Dotarł! BI :D:D 02.10.13, 17:42
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/sa/kg/ptqu/1mJhjTBhjObl1e4BvB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/sa/kg/ptqu/IrqAjOJWpfaxYybtJB.jpg

Wklejam dwa takie myślę najfajniejsze tongue_out Reszta w mojej galerii big_grin

Mąż mi napompował koła, prowadzi i podbija się b. fajnie. Ale myślę, że ciut gorzej niż MB - już w sumie nie pamiętam big_grin może Gosia będzie umiała lepiej porównać bo ma MB nadal na stanie big_grin

Flower dzięki za zdjęcia i namowę na BI big_grin Wózek mi się podobabig_grin Na razie więc zostaje z nami big_grin
          • maja1406 Re: Dotarł! BI :D:D 02.10.13, 18:04
            ten bumbleride podobał mi się już od dawna. A jak wypada w porównaniu z bj gt? W prowadzeniu, wyprofilowanie siedziska i jakościowo?
            • pomilak1 Re: Dotarł! BI :D:D 02.10.13, 19:17
              Kurcze już dość dawno miałam GT, ale wg mnie prowadzi i podbija się lepiej. Buda w BJ naciąga się bardziej ale BI zasłania na prawdę dość mocno.
              Jakościowo też bym powiedziała że są zbliżone - jedynie tapicerka wg mnie przyjemniejsza w BI. Siedziska są tak samo "gąbczaste", myślę,że GT miało głębsze siedzisko, ale znowu podnóżek nieregulowany też daje inne złudzeniesmile Trzeba by było porównać wymiarysmile

A kolor to już sama nie wiem, dla mnie to czarna czerń nie jest - np taką jak miałam joolza tongue_out wydaje mi się, że to mega intensywny granat wpadający w czerń tongue_out Myślę, że też do tego są te niebieskie lamówki smile
              • martuska1982 Re: Dotarł! BI :D:D 02.10.13, 20:39
                a siedzisko w porównaniu z UJ? Wyższe oparcie? Szersze siedzisko?

No i gratulacje, ze w końcu wymarzone cudo dotarło. smile
                Śliczny jest. smile
          • kkitka Re: Dotarł! BI :D:D 02.10.13, 18:52
            Bardzo fajnie i elegancko wygląda ta czerń/granat.
          • anmaszy Re: Dotarł! BI :D:D 03.10.13, 10:35
            świetny wózio! smile Jak dzisiejsza trasa do żłobka?
            pałąk jest w cenie czy osobno dokupiony? i- będzie się nadawał dla 6miesięczniaka na zimę?
          • flower_v Re: Dotarł! BI :D:D 03.10.13, 11:49
            pomilak ojj tam zaraz namowe wink dobrze, ze zadowolona jestes.
    • gosia_mrufka Re: Dotarł! BI :D:D 02.10.13, 18:22
      Ale masz fajnie! Moja ośka już w PL, więc jutro ja też będę mogła się w pełni nacieszyć. smile
      Kolor mi się wydaje czarny, ale jeszcze to ocenię w świetle dziennym na zewnątrz, może to taki granatowy odcień czerni? Właściwie tyle co zdążyłam pooglądać i popróbować, to zgodzę się prawie całkowicie z oceną. Wydaje mi się tylko, że regulacja oparcia jest łatwiejsza i wygodniejsza w BI, a oparcie jest bardziej pionowo. Może ma tu znaczenie waga dziecka i ciężar jaki się podnosi.
      • jesuisunpapillon Re: Dotarł! BI :D:D 02.10.13, 18:54
        on jest piękny!!!
        chcę go! sad
        Pomilak, a jak oceniasz jego pojemność? tzn twoje dziecię ile ma?
        Ja nadal się zastanawiam...więc błagam was o wymiary (tzn najbardziej zalezy mi jedynie na długości oparcia oraz długości do budy (czy budę można jakoś regulować czy też nie).
        Ale jest super wóz smile na prawdę.
        • pomilak1 Re: Dotarł! BI :D:D 02.10.13, 19:12
          Moja mała ma 2latka2m-ce15dni tongue_out Jest dość szczupła - waży jakieś 12kg mierzy jakieś 90cm. Przymierzałam ją w domu w legginsach i miała duużo miejsca po bokach. Założyłam śpiworek Magdowy więc jutro nim pojadę do żłobka to napiszę jak na dworze i w cieplejszych ciuchach się sprawuje smile

Wymiary hmmm nadal jestem nieodkopana po remoncie, jak znajdę metr to zmierzę tongue_out big_grin
          Budy nie da się regulować - myślę,że chodzi Ci o regulację góra-dół żeby była wyżej smile
          • basia752 Re: Dotarł! BI :D:D 02.10.13, 19:24
            Pomilak, a jak długi masz śpiworek? Będę taki z ortalionem zamawiać u Magdy smile, a chcę, żeby jeszcze za rok się sprawdził. W moim BI tapicerka jest bardzo fajna, ja mam kolor lava, nic się nie czepia.
          • agusia041 Re: Dotarł! BI :D:D 02.10.13, 19:25
            Dla mnie bomba, a z tym fioletowym śpiworkiem cudo smile
    • sztucznamrowka Re: Dotarł! BI :D:D 02.10.13, 20:14
      Suuper się wózek prezentuje smile A ten śpiworek to "Magdowy"?
      • hanna79 Re: Dotarł! BI :D:D 03.10.13, 10:40
        Też mi się bardzo podoba smile Szkoda, że u nas słabo dostępny i na używkę nie bardzo są szanse.
        • agusia041 Re: Dotarł! BI :D:D 03.10.13, 12:14
          Teraz szanse coraz większe, chyba dziewczyny zbyt długo ich nie będą trzymać winkbig_grin
      • monika_kas Re: Dotarł! BI :D:D 03.10.13, 12:13
        Tak Magdowy śpiworek smile bez wątpienia.
        • eve_81 Re: Dotarł! BI :D:D 03.10.13, 15:30
          Ślicznie sie prezentuje, aż ściska za gardło z takiej pozytywnej zazdrości ;P
          • pomilak1 Re: Dotarł! BI :D:D 03.10.13, 17:43
            Po dzisiejszej jeździe do żłobka stwierdzam, że prowadzi się BOSKO! Amortyzacja wyczuwalna, ale jakoś nigdy nie miałam na tym punkcie fioła tongue_out
            Siedzisko wg mnie porównywalne z Urbanem ale nie mam miarkitongue_out

Śpiworek oczywiście formowej Magdy, wewnątrz w miejscu butów jest ortalion a w pozostałych miejscach biały polar smile

Ten kolor jest jakiś dziwny - dzisiaj na dworze wydawało mi się, że to rzeczywiście czarnytongue_out

Jestem zadowolona, więc na zimę go zostawiam. Ale designu Urbana nic nie przebije tongue_out wink
            • flower_v Re: Dotarł! BI :D:D 03.10.13, 18:03
              heheh zamroczyło Cię ze szczęścia wink
            • kkitka Re: Dotarł! BI :D:D 03.10.13, 18:18
              Ale teraz mi narobiłaś ochoty na BI uncertain ehhh muszę przestać o nim myśleć, bo przecież mam urbana, ale ta buda tak mnie kusi.. A czy pałąk miałaś w zestawie i folię?
              • pomilak1 Re: Dotarł! BI :D:D 03.10.13, 18:29
                Ja mam model 2012 i miałam w zestawie pałąk i uchwyt na kubek. Ponoć w modelach 2013 jest już też dodawana folia, ale szkoda mi było prawie 100euro dać za nowszy roczniktongue_out I tak po przeliczeniu kursu euro przez mój bank dość sporo wyszedł mnie ten wózek tongue_out
                • flower_v Re: Dotarł! BI :D:D 03.10.13, 18:40
                  akyrat w tym dniu był taki kurs euro na sprzedaży uncertain
                  • agusia041 Re: Dotarł! BI :D:D 03.10.13, 19:33
                    Pomilak nie rób mi tego, tylko nie "bosko", może chociaż ciut gorzej od urbanka, tylko troszeczkę gorzej.... Cóż, chyba jednak wpadłam z tym BI tongue_out
                    • martuska1982 Re: Dotarł! BI :D:D 03.10.13, 21:41
                      Myślałam, ze i ja się trochę zarażę, ale na razie póki co nie. tongue_out
                      Na razie. big_grin
                • kkitka Re: Dotarł! BI :D:D 03.10.13, 22:05
                  Też byłoby mi szkoda 100 euro jeżeli nie różnią się specjalnie. Ale muszę sobie dać na wstrzymanie, urban też jest ok wink
                  • martuska1982 Re: Dotarł! BI :D:D 03.10.13, 22:24
                    ja dziś z urbanem zmuszona byłam zaliczyć krótki bieg i dał wyśmienicie radę. tongue_out
                    • mariolaer Re: Dotarł! BI :D:D 04.10.13, 09:41
                      Gratuluję nowego wózka smile. BI też rozważałam na zimę, szczególnie po postach pinik, wychwalających ten wózek.
                      Ja jednak z każdym dniem, a raczej z każdym spacerem jestem coraz bardziej zakochana w UJ, w zasadzie tak mi przypasował, że nie ma żadnej rzeczy która by mnie w nim denerwowała. Cieszę się, że jednak nie kupiłam BI, bo widzę po zdjęciach że to jednak nie mój design wink.
                      A jak porównujesz właściwości jezdne, podbijanie, prowadzenie BI w stosunku do UJ? Są porównywalne, czy jednak któryś z tych wózków wygrywa? Czy siedzisko jest dużo większe w BI? I tak na co dzień,który przyjemniejszy i łatwiejszy w użytkowaniu?
                      • pomilak1 Re: Dotarł! BI :D:D 04.10.13, 17:16
                        Wg mnie prowadzi się tak jak Urban. Wózek leciutko jedzie, bardziej miękko niż Urban. Siedziska wg mnie są podobne. Jedynie buda większa w BI no i ten regulowany podnóżek.
                        No i ważna sprawa, BI jest na pewno lżejszy niż UJ. Dziś w żłobku musiałam przenieść wózek przez całą wózkownię i spokojnie podniosła BI na wysokość mojej głowy big_grin Z UJ miałam ciężej big_grin
                        • gosia_mrufka waga 10,5 kg! 04.10.13, 18:39
                          Moja waga wskazała 10,5 kg, wózek kompletny gotowy do jazdy, z pałąkiem. Uważam, że to naprawdę świetny wynik dla tak dobrze amortyzowanego wózka, z regulowanym podnóżkiem, rączką, sztywnym oparciem i na pompowanych kołach.
                          • pomilak1 Re: waga 10,5 kg! 05.10.13, 09:35
                            zgadzam się w 100%! Myślę,że to poważna konkurencja np dla nipperasmile
    • gosia_mrufka my też już po jeździe próbnej :D 04.10.13, 12:06
      Cóż, mogę tylko potwierdzić, że jeździ się bosko! Przyjemnie, leciutko, mięciutko. Ten wózek to był strzał w dziesiątkę, całkowicie spełnił moje oczekiwania. Bardzo dobrze się prowadzi, łatwo podbija, lekko manewruje. Jak na razie wad nie widzę. Jedynie śpiworek wydaje mi się trochę za krótki, teraz jest akurat, ale synek ma rok i 2 m-ce, więc na następną zimę, to chyba będzie za mały.
      I jeszcze kilka fotek zrobionych telefonem, bo na prawdziwą sesję nie mam jak na razie czasu.
      https://images59.fotosik.pl/180/51f7a5421171748dgen.jpg
      https://images58.fotosik.pl/181/b1b113aaac2474bagen.jpg
      https://images60.fotosik.pl/180/e113616498d31150gen.jpg
      https://images57.fotosik.pl/180/08f5575b4191e420gen.jpg
      https://images60.fotosik.pl/180/edb3f1dfab1f43d3gen.jpg
      • basia752 Re: my też już po jeździe próbnej :D 04.10.13, 12:52
        Nam też BI baardzo pasuje, pozostanie do końca wózkowania na bank, kuzyn mojego M już nam powiedział, że bierze nasze wózki, a jego dzidzia dopiero w planach wink. BI super też jedzie po trawie, wtedy dopiero czuć miękkość jazdy, w lesie się sprawdził, do auta też dobrze wchodzi, nam zastąpił parasolkę Tempo, którą mam do auta. Chyba dobrze, że nie kupiłam tego śpiworka BI, jak taki nieduży jest
        • pomilak1 Re: my też już po jeździe próbnej :D 04.10.13, 17:14
          Gosia, super, że już masz! Swoją drogę sklep na 6!
    • calineczka793 Re: Dotarł! BI :D:D 04.10.13, 21:52
      Fajnie, że jesteś zadowolona - widzę, że zapoczątkowałaś szał na BI na nowowink Całe szczęście, że ja odpadam - jakoś nie przekonuje mnie wizualnie ten wózek...MB to MBwink
      • aga_1980_31 Re: Dotarł! BI :D:D 04.10.13, 22:03
        Mnie też MB się bardziej podoba BI porównałabym wizualnie z Quinny Speedy który jakoś też mnie nigdy nie zachwycał. No ale jak to ze wszystkim bywa o gustach się nie dyskutuje smile
        • gosia_mrufka Re: Dotarł! BI :D:D 04.10.13, 22:11
          Ja się przyznaję, że mi się MB też bardziej podoba wink Jednak BI ma tyle zalet, że design może pozostać sprawą drugorzędną.
          • aga_1980_31 Re: Dotarł! BI :D:D 04.10.13, 22:27
            Mnie akurat zalety MB wystarczają ale ja mam duże już dziecię i np regulowanego podnóżka nie potrzebujemy, buda też nam spokojnie wystarcza smile Ja to najpierw patrzę oczami a potem rozumem tongue_out
            • calineczka793 Re: Dotarł! BI :D:D 04.10.13, 22:50
              Ja mam jak Aga - mnie się wózek MUSI podobać, wózkiem który do mnie nie przemawia wizualnie choćby miał inne zalety nie mogłabym jeździć smile ...ale jak to mówią de gustibus non disputandum est.
              • gosia_mrufka Re: Dotarł! BI :D:D 04.10.13, 23:03
                Oczywiście Indie też mi się podoba, bo inaczej to "bym go za darmo nie chciała", ale MB podoba mi się bardziej i na pocieszenie właśnie dziś założyłam mojemu MB nowiuśki organizer i pałąk, żeby nie myślał, że o nim zupełnie zapomniałam wink
                • aga_1980_31 Re: Dotarł! BI :D:D 04.10.13, 23:09
                  gosia_mrufka napisała:

> Oczywiście Indie też mi się podoba, bo inaczej to "bym go za darmo nie chciała"
                  > , ale MB podoba mi się bardziej i na pocieszenie właśnie dziś założyłam mojemu
                  > MB nowiuśki organizer i pałąk, żeby nie myślał, że o nim zupełnie zapomniałam ;
                  > )

To powiedzenie jest zarezerwowane tylko dla jednej "paskudy" wink tongue_out BI nie jest taki zły no ale MB ładniejszy tongue_out
                  • pomilak1 Re: Dotarł! BI :D:D 05.10.13, 09:34
                    hehe Przecież już w pierwszym moim poście pisałam,że + dla MB za design tongue_out Tutaj nie ma chyba już niczego co by mi się tak podobało (no oprócz bee+,ale to inna kategoria )
                    Tak, więc owszem MB mi się bardziej podoba, ale lubię zmiany, a że więcej dzieci nie planuję (i mam nadzieję, że nieplanowanego mieć nie będę)to chciałam sobie coś innego kupić na te kilka zimowych m-cysmile W związku z tym, że swift mi nie podszedł, a elite jakoś nie był mi pisany (co kliknęłam to wychodziły jakieś problemy) więc kupiłam BI i jestem zadowolonasmile Szczególnie z tego, że prowadzi i podbija się (a to dla mnie II ważna rzecz po wyglądzie tongue_out ) równie bosko jak MB big_grin

No i tak jak Gosia pisze - jakby mi się w ogóle BI nie podobał to bym go nie kupiła mimo mnóstwa zaletsmile Osobiście dodałabym czarny stelaż i byłby super tongue_out
                    • aga_1980_31 Re: Dotarł! BI :D:D 05.10.13, 09:43
                      O tak w wersji all black byłby fajny
                      • flower_v Re: Dotarł! BI :D:D 05.10.13, 13:25
                        dokładnie w kolorze Jet mogliby dac czarny stelaż, bo jak patrzyłam na swojego Jeta to pierwsze widziałam stelaż, jakos tak sie odznaczał od razu.
                        a jak patrze na Aquq to najpierw widze piękną turkusowa tapicerkę, a stelaża wcale wink
                        • pomilak1 Re: Dotarł! BI :D:D 05.10.13, 17:42
                          flower no niestety nie miałam co wybierać w kolorach tongue_out wink w sumie nie wiem jaki bym wzięłatongue_out Ja lubię ciemne wózki, szczególnie all black big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka