Dodaj do ulubionych

wozki blizniacze wroclaw

11.12.13, 19:20
hej , wstepnie wybralam donkeya ale im blizej zakupu tym sie bardziej waham bo cena mnie przerasta .... i tak pomyslslam o tym ze podjade do wroclawia ostatni raz (mieszkam na totalnym zadupiu i ogladam tylko w necie)w styczniu obejrzec moze na zywo inne ale nie wiem do jakich slkepow sie udac czy orientujecie sie gdzie zobacze wiekszy wybor wozkow blizniaczych ? prosze o podanie adresow sklepow godnych polecenia ...
interesuja mnie baby jogger city select, icandy peach blossom ,donkey bugaboo,mountain buggy, abc design pozdrawiam i z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • run_away83 Re: wozki blizniacze wroclaw 11.12.13, 19:58
      Szukałam niespełna pół roku temu wózka bliźniaczego lub tandemu, objechałam wszystkie trzy sklepy ascot i smyki w magnolii i renomie. W sumie obejrzalam trzy wozki bliźniacze (jeden czołg hartan, jedną parasolkę chicco i jeden tandemowy graco). W askocie dowiadywałam się nawet o sprowadzenie wozka na zamówienie (miałam na oku jane twone) ale mi odmówili, choć są dystrybutorem wózków tej firmy uncertain
      Nie byłam w baby-maxx, może tam coś mają.

Ostatecznie przejrzałam w necie opisy, zdjęcia użytkowników i filmiki na YouTube na temat kilkunastu różnych wózków (w tym wszystkich, które wymieniłaś) i kupiłam britax b-dual.
    • jasiek4 Re: wozki blizniacze wroclaw 11.12.13, 21:46
      Możesz jeszcze zadzwonić do 3kiwi (adres w necie) ale nie sądzę byś pooglądała we Wrocławiu wózki bliźniacze bo ich raczej w sklepach nie ma. Do Askotów też można zadzwonić to powiedzą czy coś mają.
      Co do Britaxa B-Dual ja bym się nie zdecydowała na wożenie noworodka w koszu na zakupy wink - no trochę przesadzam ale to nie zdrowe (im bliżej ziemi tym więcej spalin i kurzu) i nie wygodne dostęp do malucha byle jaki a starsze dziecko może się buntować w tak umiejscowionej spacerówce, ale co kto lubi ...
      Donkey jeden w sąsiedztwie jeździ i jest super i nawet całkiem zgrabny jak na bliźniaka, przynajmniej dla postronnego obserwatora wink
      • run_away83 Re: wozki blizniacze wroclaw 16.12.13, 13:23
        W britax b-dual nie trzeba wozić noworodk na dole - można w rozłożonym na plasko górnym siedzisku, a można też w miejsce siedziska zamontować gondolę.

Moje chłopaki (aktualnie prawie 4 miesiące i prawie 3 lata) wymieniają się siedziskami, zależnie od okoliczności i tego jak nam wygodniej. Młodszego sporo noszę w chuście.
    • rebelka1986 Re: wozki blizniacze wroclaw 12.12.13, 09:04
      Nie pomogę w kwestii adresów sklepów, ale powiem Ci, że testowałam donkeya z trzylatkiem i roczniakiem i jakoś mnie nie zachwycił, wydaje mi się, że dzieciaczki szybko Ci z niego wyrosną. No i ta cena... Jeśli chcesz wózek obok siebie to może podwójny easywalker albo właśnie mountain buggy - można trafić używkę i z pewnością dłużej Ci posłuży smile
    • mama1dawidka Re: wozki blizniacze wroclaw 12.12.13, 10:10
      Kajaczek jak chcesz sobie Mb uj duo zobaczyc
      To zapraszam chetnie pokaze wink
      Od 21 jestem w Pl
      Z wrocka do mnie jest 100 km wink
    • srebrno-listka Re: wozki blizniacze wroclaw 12.12.13, 12:22
      a baby jogger city select? to bardzo fajny wózek, miałam możłiwośc obejrzenia i uzywania donkeya, selecta mam i to jedne z lepszych zakupów wózkowych.
      • jasiek4 Re: wozki blizniacze wroclaw 12.12.13, 13:29
        Tylko czy do bj selecta da się wpiać dwie gongole? Nie udało mi się znaleźć takiej kombinacji ale może źle szukam ?
        A MB fajny jedyne czego bym się trochę obawiała to momentu jak maluchy wyrosną z gondoli a będą jeszcze trochę małe do spacerówki i to tylko przodem do kierunku jazdy w tym momencie odwracany kubełek lepszy wink
        • kaerna Re: wozki blizniacze wroclaw 12.12.13, 13:47
          Widziałam zdjęcie reklamowe bj select z dwiema gondolami, więc się da wink ale sama nie wiem, jak to się sprawdza, też bym najchętniej usłyszała opinie, jak się sprawdza i zobaczyła na żywo.
          • roga.laa Re: wozki blizniacze wroclaw 12.12.13, 14:13
            skoro kubełki to chyba ten ma -First Wheels City Twin. tu masz przykładowy linka z ebaya www.ebay.co.uk/itm/First-Wheels-City-Twin-Buggy-with-Carry-Cot-/331083299003?pt=UK_Baby_BabyTravel_Pushchairs_GL&hash=item4d161a38bb
            jeden minus ma ten wózek - niedostępny w POlscesad
            • kajaczek22 Re: wozki blizniacze wroclaw 12.12.13, 17:48
              ten wozeczek tez mi sie podoba , ale szukalam dlugo i nigdzie go nie mozna dostac zbyt trudna sprawa ale bardzo fajny jest
        • srebrno-listka Re: wozki blizniacze wroclaw 12.12.13, 14:40
          Widziałam z dwiema gondolami, więc się da.
          ja używałam go dla dzieci z różnicą wieku i sprawdził mi się rewelacyjnie. Teraz już chłopcy mi wyrośli z wózka, ale z trzech używanych przeze mnie podwójnych wózków ten był najbardziej uniwersalny. I normalnie zakupy z dziećmi dało się zrobić smile
        • eve_81 Re: wozki blizniacze wroclaw 12.12.13, 16:01
          Da się wpiąc dwie gondole - jedna jest wyzej nieco druga niżej. Sąsiadka moja tak wpinała
    • justka_live Re: wozki blizniacze wroclaw 12.12.13, 16:39
      Byłam 2 dni temu w Askocie na Zakrzowskiej to na pewno był ten
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/lh/ee/bbvq/iZ35DlBFnu0OnRirOX.jpg
      zapamietałam bo mojemu M się spodobał wink był też P&T Vibe
      • kajaczek22 Re: wozki blizniacze wroclaw 12.12.13, 17:50
        dzieki dziewczyny a wiecie moze gdzie zastane baby joggera city select ? we wrocku ? kurcze ale lipa z tymi wozkami
        • eve_81 Re: wozki blizniacze wroclaw 12.12.13, 23:15
          Sąsiadka moja ma selecta, przyjżałam mu sie ostatnio dośc uważnie. jak ja spotkam zapytam gdzie kupiła, jak by coś to pytaj.
        • wrzesniowa_panna Re: wozki blizniacze wroclaw 13.12.13, 07:50
          ja widziałam selecta w askocie na zakrzowskiej ale to jakiś czas temu było... zadzwoń do nich i zapytaj czy mają smile
    • kajaczek22 Re: wozki blizniacze wroclaw 15.12.13, 12:06
      a nie wiecie moze gdzie mozna zobaczyc w dolnym slasku baby joggera city selecta dla blizniat?orientuje sie ktos? czy Wy naprawde kupujecie w glownej mierze przez internet lub poprzez zamowienia katalogowe w sklepie ? ja chcialabym bardzo najpierw na zywo zobaczyc smile
      • roga.laa Re: wozki blizniacze wroclaw 15.12.13, 16:10
        ja na żywo obejrzałam aż 3,4 wózki bliźniacze, w tym 2 były spacerówki. musiałam się specjalnie bujnąć do gdańska na oględziny.
        stacjonarnie jest bardzo mały wybór, bazowałam głównie na forach/opiniach i filmikach youtube big_grin, no i kupiłam sobie czołga (teutonie), ale szybko zmieniłam na Bumblerida big_grin
        jakoś wózki typu tramwaj do mnie nie mówią.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka