Dodaj do ulubionych

pompowane koła na spacer

02.03.14, 08:46
Witam,
krótko i zwięzłowato - potrzebuję pomocy - propozycji wózków o cechach:
- spacerowy/wielofunkcyjny
- dla wysokiego roczniaka (pewnie od 48cm) do 15 kg
- rozkładany do spania
- na spacery po piachach, ubitych pagórach i trawiastych wertepach (taka okolica), prawdopodobnie mowa jest o pompowanych kołach
- z pałąkiem zdejmowanym
- jednocześnie na trasy autobusowe (żebym go dźwignęła do i nie zajęła całego autobusu)
- budżet słaby - max do 600 zł, najlepiej mniej
- nie musi to być najlepszy wózek świata, wystarczy "niezły"
Przeszpiegowałam pół forum i wózki rankingowe zwykle są diablo drogie, a te allegrowe z pompowanymi nie do końca są tu opiniowane.
Będę wdzięczna za wszelką pomoc - pozdrawiam - Gosia.
Obserwuj wątek
    • szangala_23 Re: pompowane koła na spacer 02.03.14, 10:46
      Jeśli mocno ograniczony budżet to rozważ używany wózek.
      Dla roczniaka miałam quinny speedi - teren u mnie do spacerów okropny ;p żadne tam równe chodniczki i asfalt ;p spisał się bardzo dobrze.
      Teraz kupiłam Bumbleride Indie dla 7 miesięcznej córki i jest jeszcze lepszy w ten teren z racji super amortyzacji - ale roczniak aż tak nie musi mieć zamortyzowanych nierówności - minus to koszt dwa razy taki jak zakładasz w swoim budżecie.
      Popatrz na TFK, mountain buggy ale to tylko używane w tej cenie.
      • astraldominae Re: pompowane koła na spacer 02.03.14, 13:55
        Tak coś czułam, że może być kiepsko, niemniej na allegro w tej cenie widzę jakieś marki (chyba polskie): ZAGMA, PRAMPOL, ZEBRA, poza tym BEBETTO FILIPPO i BABYACTIVE Q, co prawda jeszcze nie sprawdziłam rozmiarów oparcia etc., ale czy te nazwy komuś coś mówią, albo może tak - czy ktoś może mi powiedzieć, że któraś z tych marek jest w miarę O.K., albo zupełnie do bani? Oczywiście nie liczy się kolor tapicerki, ogólny wygląd ładne/brzydkie i takie tam.
        • martuska1982 Re: pompowane koła na spacer 02.03.14, 14:26
          tak, te nazwy coś nam mówią, a konkternie ze to szajs, na pewno nie są to "niezłe" wózki.
          Równiez przychylam się do opinii, ze w takiej ograniczonej kwocie lepiej szukać na rynku używek, bo wtedy jest szansa, że kupisz coś niezłego, z nowych w takiej kwocie na pewno nie kupisz przyzwotego wózka na trudny teren.
        • gochalodz Re: pompowane koła na spacer 02.03.14, 14:39
          Z tych to wg mnie żaden.
          Dobre opinie ma Tako Sportster,ale waga prawie 13kg,dasz radę wnieść go do autobusu?
          www.bangla.pl/opinie/p1650/tako-wozek-sportster
          Opcja 2 to niezbyt tutaj polecane wózki Hauck / Esprit Viper ,bo waga w miarę przyzwoita
          www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=2848
          albo jogger RUN Around firmy InSTEP
          www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1529&%3CosCsid%3E
          albo model Safari z allegro

Ja bym jednak z takim budżetem kupiła używany wózek np Quinny Speedi,który wg mnie jest naprawdę niezły i później jeszcze będziesz mieć szansę na dalszą odsprzedaż.
    • ollasja Re: pompowane koła na spacer 02.03.14, 15:02
      Też uważam, że korzystniej szukać w tej cenie wózka używanego nieco lepszej klasy niż wózka nowego. Szukaj na tablicy ogłoszeń z Twojej okolicy - zawsze możesz wówczas odebrać wózek osobiście, obejrzeć, ocenić.
      Szukałabym używanego Quinny Speedy, Concorda Fusiona (choć ona nie ma pompowanych kół), Jane slalom pro, może uda Ci się trafić na Nippera (ale nie ma on aż tak dużego siedziska). A może rodzimy, ale przyzwoity X-lander XA? Waży ok. 13 kg, ale to też zwrotny i bardzo wytrzymały wózek. Tak naprawdę każdy terenowy wózek będzie Ci trudno wnieśc do autobusu, jeśli nie pomoże Ci współpasażer smile
      W sumie 600 zł to też nie jest strasznie mały budżet i przyzwoity wózek powinnaś w tej cenie znaleźć smile
      • martuska1982 Re: pompowane koła na spacer 02.03.14, 16:57
        Nippera wczoraj na allegro widziałam, za mniej niż 600zł.
        • ollasja Re: pompowane koła na spacer 02.03.14, 17:04
          tylko nie wiem jak z wielkością siedziska w nipperze? albo dołoż troche i kup mbuj od Martuski wink
          • astraldominae Re: pompowane koła na spacer 02.03.14, 19:03
            Dzięki za podpowiedzi - chyba rzeczywiście rozejrzę się za proponowanymi przez Was używkami z okolicy, sama mam do opchnięcia Jedo Bartatinę 3w1, swoją drogą to mówiliśmy Jedo WRC, bo dawał rady na błocku, śniegu, lodzie itp.
            A jest cośkolwiek zgodnego z moim opisem na kołach niepompowanych, ale takich, od których dzieciach nie dostanie wstrząsu mózgu podczas jazdy na np. nierównej trawie czy glebie?
          • martuska1982 Re: pompowane koła na spacer 02.03.14, 20:15
            Moja cena jakby co jest do negocjacji. wink
    • astraldominae Re: pompowane koła na spacer + Teutonia 03.03.14, 15:12
      Tak sobie czytam o tych x-landerach etc. - kurka wodna, rzeczywiście wózek powiedzmy 13 kg, dziecka drugie tyle i mogę mieć problem autobusowy uncertain.
      Znalazłam takie Teutonie:
      www.gumtree.pl/cp-wozki-dla-dzieci/poznan/wozek-spacerowy-teutonia-spiwor-folia-dwukierunkow-569160622
      www.gumtree.pl/cp-wozki-dla-dzieci/poznan/wozek-spacerowy-teutonia-trzykolowy-folia-563422147
      Ale nie wiem co to za model - czy też nie bydlę. Kurde! To już wolę jakiś normalniejszy wózek, który względnie radzi sobie na wybojach (czyt. nie rozleci się od razu, nie uszkodzi mózgu), ale pojadę nim po ludzku autobusem (nie jestem auto-mobilna)!
      Macie jakieś propozycje? Bo na tę chwilę jestem głupsza, niż mądrzejsza i wpadam w wózko-rozpacz uncertain.
      • martuska1982 Re: pompowane koła na spacer + Teutonia 03.03.14, 15:52
        to jakieś mega starocie, koła też pompowane, wiec i wagowo wyjdzie podobnie do xlanderów raczej.Ja bym tych wózków nawet pod uwagę nie brała, a już na pewno za 300zł czy ileś.
      • maja1406 Re: pompowane koła na spacer + Teutonia 03.03.14, 15:57
        a ja polecam nippera, ma pompowane koła ale jest lekki (niecałe 10 kg). Ja swojego używam codziennie w komunikacji miejskiej, wnoszę na 1 piętro. Według mnie to bardzo wygodny wózek do miasta jak i na spacery po różnym terenie. Moja córka ma 82 cm wzrostu i jeszcze sporo miejsca.
        Teutonie mają niskie oparcia i źle wyprofilowane siedziska.
        • astraldominae Re: pompowane koła na spacer + Teutonia 03.03.14, 17:30
          O ja, gdybyście mi nie napisały, że ta Teutonia jest taka, to bym sobie pomyślała "wow!" i z miejsca brała surprised. Naprawdę, jak ktoś się nie zna to może sobie niezłą krzywdę zrobić big_grin.
          Nipper brzmi fajnie, ale na alle jest 1, tablica 1. Na alle trochę drogi, ale tutaj z wysyłką gratis:
          tablica.pl/oferta/outnabout-nipper-360-single-wozek-spacerowy-CID88-ID3BfLZ.html#4d670f08d0
          Co sądzisz maja, jak to wygląda?
          • szangala_23 Re: pompowane koła na spacer + Teutonia 03.03.14, 17:36
            ten z tablicy to tez jakis staruch ma nieskrętne przednie koło big_grin jak tym cudakiem manewrować big_grin
            • szangala_23 Re: pompowane koła na spacer + Teutonia 03.03.14, 19:30
              tablica.pl/oferta/wozek-mountain-buggy-CID88-ID4YDnt.html#88fa494439
              tablica.pl/oferta/wozek-quinny-speedy-sx-okazja-CID88-ID4CToB.html#63b7020c2e;promoted
              tablica.pl/oferta/wozek-quinny-speedi-sx-CID88-ID3yOqf.html#281af5bc7f
              tablica.pl/oferta/wozek-quinny-speedi-xs-CID88-ID5a2wZ.html#1753e300cf
              tablica.pl/oferta/wozek-quinny-speedi-sx-CID88-ID4PNcf.html#1753e300cf
              tablica.pl/oferta/wozek-dzieciecy-2w1-quinny-speedi-CID88-ID56V9n.html#1753e300cf
              tablica.pl/oferta/baby-jogger-city-mini-gt-CID88-ID59cp9.html#ab69fab833
              tablica.pl/oferta/wozek-jane-slalom-pro-CID88-ID54UFl.html#f062e157f2
              tablica.pl/oferta/trojkolowy-wozek-slalom-pro-firmy-jane-czarny-CID88-ID2UGHx.html#368e0f760f
              no masz tu parę propozycji wg mnie w bardzo dobrym stanie wózków i nie są to jakieś staruchy
              • martuska1982 Re: pompowane koła na spacer + Teutonia 03.03.14, 19:51
                Ten mbuj to jednak jest staruszek troche wink
                Ja mam sporo młodszy i nawet taniej. tongue_out
                • szangala_23 Re: pompowane koła na spacer + Teutonia 04.03.14, 19:01
                  wiem wiem ze ten mb czerwony to staruszek, ale wlasciowsci jezdnak pewnie i tak o niebo lepsze niz nówka srutek tutek z czestochowy ;P a cena za tyle chyba go nie sprzeda i jakas negocjacja zapewne wchodzi w gre big_grin
                  • koala0405 Re: pompowane koła na spacer + Teutonia 04.03.14, 19:12
                    My wczoraj po dwumiesięcznej przerwie wyszliśmy na spacerek z Mountain Buggy Urban. Cały czas jeździliśmy albo Britaxem affinity albo podwójnym Bob-em. Jak przyjemnie płynie urbanek, aż miło pogawędzić przez komórke prowadząc wózek jedną ręką bez wysiłku.
                    Zostanie z nami do końca wózkowania. Wart był tych pieniędzy.
                    Fotki Urbana z Lodgerem:
                    pokazywarka.pl/bvakjv/
                    Porównanie staruszka Urbana i nówki nierdzewki:
                    pokazywarka.pl/8z6cbh/
                • albramis Re: pompowane koła na spacer + Teutonia 04.03.14, 19:37
                  Witam, czy Twój MBUJ jest na sprzedaż ?
                  • martuska1982 Re: pompowane koła na spacer + Teutonia 04.03.14, 19:49
                    To do mnie? Bo nie korzysam z widoku drzewka, mam ustawione od najnowszych.Jeśli do mnie to tak, ciagle na sprzedaż. Jakby co pisz na priv.
                    • koala0405 Re: pompowane koła na spacer + Teutonia 04.03.14, 19:55
                      Martuśka, gdybym nie miała nowego urbana kupiłabym od Ciebie. Ja lubię czerwone wózki. Moje blondaski ładnie w czerwieni wyglądają.
                  • koala0405 Re: pompowane koła na spacer + Teutonia 04.03.14, 19:53
                    Tego staruszka sprzedałam i kupiłam sobie nowego w grudniu więc na razie nie planuję się go pozbywać. Te starsze modele z uwagi na inny, wg mnie lepszy bieżnik na oponach lepiej się prowadzi.
              • astraldominae Re: pompowane koła na spacer + Teutonia 03.03.14, 20:09
                Uo! Dzięki - nawet jest jedna quinny z Poznania, ale czy oparcie 45 cm to nie za mało? Mój syn ma 13 miesięcy i ma 77 cm wzrostu - obawiam się, że będzie skakał po dzieciach w przedszkolu wink
                • martuska1982 Re: pompowane koła na spacer + Teutonia 03.03.14, 20:30
                  mój syn mając dwa lata spokojnie w quinny speedi jeździł, no ale jak leżał to głowa trochę przez materiał wystawała.No ale w sumie da się spokojnie przewózkować w speedi.
                  Zreszta tu na forum parę razy przy okazji pytania o wysokośc oparcia w speedi wrzucałam zdjęcie mojego syna w speedi.Miał wtedy około 2,5 roku.
                  Może znajdziesz w wyszukiwarce, a jak nie to ja poszukam tego zdjecia u siebie i wrzucę ci tu.
                  • astraldominae Re: pompowane koła na spacer + Teutonia 03.03.14, 20:40
                    A wysoki był Twój synek? Bo jak tak patrzę w siatki to 2,5 miesięczny chłopak może już i metr mierzyć surprised.
                    • martuska1982 Re: pompowane koła na spacer + Teutonia 03.03.14, 20:45
                      mój syn od czasu "wyrównania się" zawsze wzrostem był na 50centylu.
                      Dowyjaśnię, że wyrównanie się do po prostu wyjście z początkowych kłopotów wagowych.
                      Jak miał miesiąc podejrzewano u niego nawet mukowiscydozę, bo mając miesiac nie wrócił nawet do wagi urodzeniowej.
                      No ale jak już ten problem rozwiązaliśmy to młody wzrostem wskoczył na 50centyl i tak się trzymał.
                      • martuska1982 Re: pompowane koła na spacer + Teutonia 03.03.14, 20:50
                        mam

https://i1296.photobucket.com/albums/ag8/swiatwozkowblog/sss_zps664575ea.jpg

miał tu około 2,5 roku.Na bilansie dwulatka wzrost wyszedł mu 89cm, więc tu na zdjęciu na pewno trochę więcej.
                        • astraldominae Re: pompowane koła na spacer + Teutonia 03.03.14, 21:29
                          O proszę, jak fajnie! Dzięki bardzo za szczegółową pomoc - zaprezentuję się małżowi z tym wszystkim i zobaczym smile.
          • maja1406 Re: pompowane koła na spacer + Teutonia 03.03.14, 17:39
            ten z tablicy to stary model. Nie ma regulowanej rączki i przednie koło nie jest obrotowe no i nie ma barierki z przodu. Ja mam taki jak ten na all. Według mnie to super wózek, świetnie się prowadzi, manewruje i ma bardzo fajnie wyprofilowane siedzisko. Cena używanych waha się między 500 a 600 z tego co obserwowałam. Powiem Ci tak, że kupiłam niedawno nippera drugi raz bo nic innego nie jest w stanie mnie zadowolić w takim stopniu jak ten wózek. smile
            • martuska1982 Re: pompowane koła na spacer + Teutonia 03.03.14, 17:40
              Ten z allegro miesci się w twoim budżecie, a na pewno lepszy niż te starocie. wink
              • astraldominae Re: pompowane koła na spacer + Teutonia 03.03.14, 19:05
                A do naszego stareńkiego peżota 406 to to wlezie? I czy zmieszczę się tym w przegródkę dla matek w busie? ;-D
    • astraldominae Re: pompowane koła na spacer 13.03.14, 18:22
      Witajcie! Wzięłam queeny speedi z jedną z aukcji proponowanych przez shangalę, a mianowicie: tablica.pl/oferta/wozek-quinny-speedi-sx-CID88-ID3yOqf.html#281af5bc7f - wygląda bdb, co prawda kółko do wymiany ale babka zeszła z ceny. Nie ma pałąka, no ale trudno. Jeździ fajnie nawet na flaku big_grin
      Pytanie do posiadaczek - czy to oparcie jest tylko takie pół-leżące do leżącego (na pasku), czy też my mamy coś nie tak? Czy to nie problem dla dzieciaczka? Pozdrówki, dzięki raz jeszcze!
      • martuska1982 Re: pompowane koła na spacer 13.03.14, 19:33
        w quinny speedi maksymalna pozycja siedząca bedzie nieco odchylona od pionu, a maksymalna leżąca to własnie półleżaca, taka jak na pierwszym zdjęciu z tego ogłoszenia.
      • gorajka Re: pompowane koła na spacer 13.03.14, 20:47
        właśnie miałam ci krótko i węzłowato zaproponować speedi'ego ale widzę że zakupiłaś
        siedzisko jest odchylone niestety
        albo dokup pałąk żeby dziecko nie musiało półleżeć albo dokup pasek i domowym sposobem podnieś i unieruchom oparcie wyżej
        któraś forumka wkleiła instrukcję obsługi, poszukaj w wątkach o speedi'm
        • szangala_23 Re: pompowane koła na spacer 14.03.14, 14:22
          ja oparcie podnosiłam prawie do pionu. tylko trzeba dość dużo siły do tego smile ja miałam z pałąkiem i polecam dokupić go smile cieszę się, że przydało się moje wyszukiwanie wózków smile Fajny jest, a synek jak wygląda w wózku, daj jakąś fotke.
          • astraldominae Re: pompowane koła na spacer 14.03.14, 15:15
            No naprawdę fajny, duży, zadbany - jak tylko mąż dzisiaj to kółeczko zrobi to pokażę, dzięki!
            Naprawdę podnosiłaś to do pionu?! To jak - mocno ciągnęłaś ten pasek? On tam w ogóle w środku jeszcze jest, czy po prostu jest taki krótki?! big_grin Ja już się szykuję do zrobienia paska mocującego w.g. instrukcji z forum!
            A powiedz mi - czy trzeba oryginalny pałąk (stówka zdaje się), czy nadaje się jakiś inny?
            • martuska1982 Re: pompowane koła na spacer 14.03.14, 19:05
              uniwersalny kutnik pasuje, taki:
              https://i1296.photobucket.com/albums/ag8/swiatwozkowblog/ddjd_zps762a637c.jpg

ale lepszy jest oryginalny, bo dzieku z nim wygodniej

https://i1296.photobucket.com/albums/ag8/swiatwozkowblog/sss_zps664575ea.jpg
              • astraldominae Re: pompowane koła na spacer 14.03.14, 20:37
                Tak jak patrzę po tych pałąkach to między oryginalnym a kutnikiem cenowo nie ma dużej różnicy! Ktoś gdzieś też pisał o pałąku chicco, czy to chodziło o coś takiego:
                allegro.pl/palak-do-spacerowki-chicco-nowy-i4052956165.html?
                • astraldominae Re: pompowane koła na spacer 19.03.14, 21:19
                  Cześć!
                  Powiem Wam troszkę o moich wrażeniach odnośnie quinny speedi. Wózek rzeczywiście spełnia swoje zadanie na trudnym terenie - pompowane koła, amortyzacja, w zasadzie można by z nim biegać przez krawężniki! ALE... no właśnie - ma sporo minusów, m.in.:
                  - mała, praktycznie bezużyteczna buda, która dodatkowo składa mi się przy podskokach (być może wada używki),
                  - przednie skrętne kółko czasem się blokuje - być może kiedyś się nie blokowało... albo trójkołowce tak mają, że jak się skręci kółko, to trzeba wycofać, żeby je naprostować,
                  - pochyłe oparcie na pasach - pozycja pochyła nie odpowiada mojemu młodemu, cały czas kombinuję, jak całość tak wycyrklować, żeby mu się fajnie jeździło, jak go przypnę pasami to jest przyklejony do oparcia i nie może siedzieć prosto i rozglądać się tak, jak lubi, z kolei jak ma nogi na podnóżku to wywala mi je na boki i jesteśmy jeszcze szersi, niż i tak w zasadzie w QS jesteśmy big_grin
                  Załączam zdjęcia. Tu siedzimy, niby wszystko fajno, ale te pasy go ograniczają, jak myślicie - poluzować je bardziej? Bo przecież zapięty być musi, tylko jak to zrobić, żeby mógł się wiercić tak, jak lubi? Kupić pałąk? I tak musi być zapięty...
                  https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/vi/ni/umap/cikkHWrMBAETeKtYTB.jpg
                  Tutaj śpi. Jest OK, nie musi być na płask.
                  https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/vi/ni/umap/oWPZDp5IDRR5J965rB.jpg
                  Tu opuściłam podnóżek, bo wywalał te swoje nóżyska na boki i biedne dziecko mi zwisa na kroczu jak kukiełka - to co dopiero będzie, jak poluzuję pasy, żeby mógł wywijać po swojemu? Dodam, że oparcie jest podniesione. Dobrze, że już byłam pod chatą bo tak to on mi metra nie ujedzie big_grin
                  https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/vi/ni/umap/BKkgHNs9Ko2vxHIZSB.jpg
                  Jakieś rady, jak "uwygodnić" ten wózek? Pozdrawiam!
                  • afroddytta Re: pompowane koła na spacer 19.03.14, 21:28
                    Miałam używane Speedi, miało 5 lat jak kupiłam chyba po 3 dzieci i te 2 wymienione pzrez Ciebie rzeczy nie miały miejsca tzn. buda chodziła idealnie, nic mi się nie składało, nie zamykało-wiem, że to chyba kwestia wyrobienia mechanizmów, bo kiedyś już ktoś się na to skarżył. Druga sprawa to przednie koło, akurat Speedi jest dobrze skonstruowanym wózkiem i przednie koło idealnie wraca na swoją pozycję (właśnie takie problemy to jest najczęstsza wada tanich i kiepskich 3kołowców) , jeśli tak nie jest to wymaga wyczyszczenia i nasmarowania i powinno być ok, chyba że są jakieś uszkodzenia mechaniczne.
                    Co do braku pionowego oparcia to zawsze można sobie go dorobić jakimś np. paskiem. Ogólnie brak pionu to też problem który dotyczy sporej ilości wózków.
                    • martuska1982 Re: pompowane koła na spacer 19.03.14, 21:46
                      a ja własnie dziś dostałam do domu siostrzanego wagtaila i zaraz luknę jak u niego z tym przednim kołem i budką. Wózek jest po trójce dzieci, bo kupowałam jej po dwójce, ona jeździła około 1,5 roku z jednym dzieckiem. Pamiętam, ze jej wszystko działało, budka chodziła ciasno, nie składała się.Moze w tym niebieskim masz wyrobione jak pisze Afrodyta.
                      A w co warto zainwestować? w pałąk. Jeśli różnica w cenie między oryginalnym a uniwersalnym nie jest znaczna to oryginalny warto kupić. No i warto jakiś daszek kupić doczepiany.
                      • martuska1982 Re: pompowane koła na spacer 19.03.14, 21:57
                        sprawdziłam wózek siorki, staruszek jakich mało wink a jednak wszystko sprawne ma, łącznie w przyciskiem do składania w rączce. Koła wołają o smar, a tapicerka o skrobanie z brudu, ale zarówno budka ciasno chodzi i trzyma jak i blokaga przedniego koła płynnie chodzi.

Z tą blokadą to weź może cały stelaż do wanny i mocnym strumieniem prysznica polewaj w zakamarkach tej blokady, moż epiach wypłucze. A z tą budką to wiele raczej nie zrobisz.
                        • szangala_23 Re: pompowane koła na spacer 20.03.14, 14:55
                          pałąk oryginalny kup. z tym uniwersalnym brzydko wyglada ;p zrob mu to oparcie do pionu, opusc podnozek na spacerach, kup teflon w spray'u w rowerowym i bedzie gitarka smile
                          • astraldominae Re: pompowane koła na spacer 20.03.14, 19:21
                            Pałąk z pewnością, bo jakoś "łyso" mu bez - trzyma się po bokach miejsc zaczepu pałąka big_grin Jak go posadzę prosto to jako tako jest okej przy luźnych pasach może się rozglądać, ale przy to przy podniesionym podnóżku, bo przy opuszczonym - wisi, w sensie - zjeżdża na luźnych pasach, a musi mieć takie, żeby sobie popatrzeć, także póki co zostaje podnóżek do góry, niech sobie ma te giry okrakiem, trudno.
                            A po co teflon w spreju? : o
                            • martuska1982 Re: pompowane koła na spacer 20.03.14, 19:43
                              Może pasy powinnaś ściągnąć, żeby nie zjeżdżał?
                              • szangala_23 Re: pompowane koła na spacer 20.03.14, 20:19
                                teflon do wypsikania wszystkiego co sie da by nasmarowac mechanizmy, oski. nie wd 40 i inne tluste bo sam piach sie do tego tlustego lepi,
                              • astraldominae Re: pompowane koła na spacer 20.03.14, 20:19
                                No właśnie pisałam wcześniej, że on nie toleruje przyklejenia do siedzenia - musi mieć możliwość rozglądania się, inaczej metra nie ujedzie uncertain
                                • martuska1982 Re: pompowane koła na spacer 20.03.14, 20:59
                                  to juz w takim razie chyba bezpieczniej by było zdjąć mu pasy z ramion (te w speedi musisz po prostu zdjąć i poprowadzić pod pachami) i tym samym zapinać dziecko tylko w pasie, ale za to ciasno, żeby nie fiknął.Ja tak przez pewien czas Adama woziłam, bo miał kilka tygodni buntu na pasy.Uznałam, ze zamiast mu całe luzować i ryzykować, że sie wymsknie z wózka niechcący to lepiej tylko w pasie, ale za to ciasno, by go trzymały.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka