Dodaj do ulubionych

Cos pomierzyc? :-)

04.03.14, 16:38
Nienawidze mierzyc, ale dzis wyciagnelam centymetr i moge cos zmierzyc (ostatnio cos komus zmierzyc mialam, ale nie pamietam juz co). W domu mam Pliko Mini, PP Si, Bee+ oraz Gessleina S4.

Jednej rzeczy nie znosze, nienawidze, nie chce mierzyc: wysokosci raczej w parasolkach!!!! Nigdy nie wiem, gdzie to zmierzyc smile
Obserwuj wątek
    • nicolcia9 Re: Cos pomierzyc? :-) 04.03.14, 17:02
      Bardzo chętnie poproszę o zmierzenie Pliko Mini big_grin
      szerokość, głębokość, wysokość siedziska oraz dł. podnóżka, dł. pozycji leżącej przy podniesionym podnóżku, odległość od podestu na nóżki dziecka do siedziska smile oraz szerokość rozłożonego wózka big_grin (w kołach) z góry dziękuję przeogromnie, bo wiem jak nie lubisz miary tongue_out
    • magda79pn Re: Cos pomierzyc? :-) 04.03.14, 17:31
      gessleina siedzisko pomierz smile
      • gosia_mrufka Re: Cos pomierzyc? :-) 04.03.14, 19:15
        Tak. Zgadzam się z Magdą- zmierz s4.
        • gniesia007 Re: Cos pomierzyc? :-) 04.03.14, 20:07
          Pinik a jaką on ma faktycznie nazwe na siedzisku S4 czy F4? W googlach na siedzeniu z boku pisze F4 gdzie inndziej piszą, ze S4 o co w tych nazwach biega?
    • pinik Wyimary Gesslein S4 04.03.14, 22:27
      forum.gazeta.pl/forum/w,101614,149853319,149896562,Gesslein_S4_wymiary_i_inne_.html
      • pinik Wymiary PP Pliko Mini 04.03.14, 22:33
        W cm:

W nawiasie dla porownania wymiary PP Si:

Szerokosc wozka: 49 (51)
        wysokosc oparcia: 48 (50)
        szerokosc oparcia na samej gorze: 29 (29)
        glebokosc siedziska: 25 (22)
        siedzonko + podnozek: 38,5 (39)

I o dziwo mi wyszlo, ze to niby wielkie siedzonko mini wcale nie jest duzo wieksze od siedzonka Si!
        Mini ma glebsze siedzonko, a krotszy podnozek, a Si na odwrot. Po rozlozeniu podnozka wymiary bardzo podobne.

Si jest ciezszy, troszeczke dluzszy po zlozeniu, ciszej jedzie, ma troche lepsza budke (bardziej sie naciaga, ma dodatkowa siateczke z przodu, zakrywane okienko z kieszonka), o wiele wiekszy kosz z lepszym dostepem, wyzsze raczki, jest dluzszy (odstep kol przednich od tylnich jest wiekszy), ale tez jest troche ciezszy od Mini.

Si ma palak standartowo i dwie zaczepki na uchwyt na kubek (Mini jedna). Si ma mieksza tapicerke i wyzej ustawione siedzonko, troche bardziej oddalone od prowadzacego, przez co moze troche ciezej sie podbija. Za to przez mocniejsze wysuniecie raczek sie to troche neutralizuje, bo efekt dzwigni robi swoje.
        • yoasik86 Re: Wymiary PP Pliko Mini 15.05.14, 14:51
          Witam,
          mam prośbę - czy mogłabyś zmierzyć jeszcze na jakiej wysokości są mocowane pasy? Znajoma szyje mi wkładkę, ale niestety nie ma jak pomierzyć wózka, a ja też jeszcze go nie mam sad Będę wdzięczna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka