Dodaj do ulubionych

Trzylatek, zimowe ubranie i volo

08.03.14, 17:52
To tak gdyby ktoś był ciekaw jak przeciętny w senśie średni wymiarowo trzylatek w zimowym jeszcze urbaniu wygląda w volo, bo wczoraj na fejsie pod zdjęciem Adama w volo, ale w ciuchach domowych usłyszałam, że albo wózek jest duży (a volo to taki mikrusek przecież, ziziutki i malutki) albo syna mam małego.
Syn - że się powtórzę - 98cm wzrostku, wagi prawei już 15 kilo.

https://i1296.photobucket.com/albums/ag8/swiatwozkowblog/DSCF1789_zpsf02ecd86.jpg
https://i1296.photobucket.com/albums/ag8/swiatwozkowblog/DSCF1790_zps8160e41d.jpg

A co do samego volo to po spacerze w terenie jestem nim jeszcze bardziej oczarowana. smile
W tej chwili wiedząc, ze śniegu już nie będzie mógłby to być nasz wózek ostateczni, docelowy i jedyny. smile
Obserwuj wątek
    • monika_kas Re: Trzylatek, zimowe ubranie i volo 08.03.14, 18:25
      Fajnie sobie siedzi smile
      • agusia041 Re: Trzylatek, zimowe ubranie i volo 08.03.14, 18:35
        Ja dzisiaj z okazji dnia kobiet, zostawiłam swoich chłopów w domu i pojechałam na przegląd wózkowy. Obejrzałam sobie to volo dokładnie, leciuteńkie jak piórko, oparcie wysokie, na krótkie wyjścia rewelacja. Miałam jeszcze z nim poczekać, ale nie wiem czy wytrzymam tongue_out
        • djalli Re: Trzylatek, zimowe ubranie i volo 08.03.14, 18:39
          Fajnie wyglada Twoj maluch w tym wozku. Baaaardzo aie xiesze, ze jestes zadowolona smile
          • martuska1982 Re: Trzylatek, zimowe ubranie i volo 08.03.14, 18:50
            A ja bardzo się ciesze z tego, ze się dogadałyśmy i mogła to volo kupić. smile
            Dla mnie wózek rewelacja, dla takiego starszaka idealny (poza zimą oczywiście). U nas na spokojnie będzie służył nawet na dłuższe wyjścia, bo chodniki w Płocku mam ok, a i na nierównych jedzie w miarę dobrze (sprawdziłam dziś na dziurawych odcinkach). Za chwile zdejmiemy grube ubrania, więc i Adamowi będzie lepiej. Myślę tylko by dokupić daszek dopinany, bo mój syn wyjątkowo słońco-nielubny jest. wink
            • monika_kas Re: Trzylatek, zimowe ubranie i volo 08.03.14, 19:00
              Myślę też o takim daszku do toura... Bo dzisiaj Karolowi dawało trochę po oczach.

Serio fajne to volo. Jakbym dopadła gdzieś volo all black to bym była wniebowzięta smile
              • magda79pn Re: Trzylatek, zimowe ubranie i volo 08.03.14, 21:10
                super smile
        • thea19 Re: Trzylatek, zimowe ubranie i volo 08.03.14, 21:20
          eee tam. oparcie to jest malenkie w porywach 44cm. mnie volo za chiny do gustu nie przypadl bo ja nie umiem jezdzic ani skladac parasolek. w dodatku kijowo w bagazniku sie go upycha, gorzej niz bjce no i brakuje mi odchylanego oparcia. volo ma tylko trzy zalety - jest lekki i sie nie wygina w chinskie S pod moim klockiem oraz powinien sie latwo sprzedac
          • martuska1982 Re: Trzylatek, zimowe ubranie i volo 08.03.14, 21:23
            ja wczoraj mierzyłam i oparcie ma - licząc od tego szwu na siedzisku, bo tam przez brak usztywnienia nie ma typowej granicy - ma około 50cm.
            • thea19 Re: Trzylatek, zimowe ubranie i volo 08.03.14, 21:32
              zmierzylam wg wkladki - 44cm, od szwu 50 ale szew jest na siedzisku (u mnie calosc z siatki) a nie na styku oparcia. tak czy siak kupilam, zarejestrowalam, czasem uzywam ale mnie nie zachwyca. jak to jest najmniejsza parasolka,to ja za inne dziekuje. musze zrobic fotke z mc noa - to jest faktycznie maly wozek po zlozeniu. gdyby nie obawa o stelaz przy wadze mojego dzieciecia, to volo bym nigdy nie kupila bo noa odchyla sie do spania i ma 53cm oparcia, do tego sie nie trzesie na wybojach a buja
              • monika_kas Re: Trzylatek, zimowe ubranie i volo 08.03.14, 21:42
                bardzo proszę o takie fotki porównawcze z mc noa smile zawsze mnie ciekawił ten wózek smile
                • thea19 Re: Trzylatek, zimowe ubranie i volo 08.03.14, 21:46
                  sie postaram zrobic w tygodniu.
                  w ogole to forum wozkomania mi nie dziala, moge wchodzic tylko na watek widoczny na liscie glownej forum albo te, na ktorych cos pisalam a klikajac na wozkomanie wyskakuje mi brak parametru numeru forum. ratunku kurde
                  • pomilak1 Re: Trzylatek, zimowe ubranie i volo 08.03.14, 21:49
                    thea a może chcesz sprzedać to volo? ja bym z chęcią go wypróbowała tongue_out big_grin
                    A jak z głębokością siedziska w noa?oglądałam go na szybko w sklepie i to siedzisko mi się płytkie wydawałouncertain Ale tak jak piszę nie miałam czasu, więc może mi się przewidziało wink big_grin
                    • thea19 Re: Trzylatek, zimowe ubranie i volo 08.03.14, 21:56
                      ja noa musze sprzedac, tez ja uzylam z 5 razy i stoi w kartonie, siedzisko na pewno nie mniejsze niz w volo. mam sporego 3latka i miesci sie normalnie
                      • pomilak1 Re: Trzylatek, zimowe ubranie i volo 09.03.14, 17:38
                        thea to cyknij kilka fotek i napisz mi na priv cenę i jakieś szczegółysmileTy chyba tą noę kupowałaś na limnago, co nie? ma ona jeszcze gwarancję?
                        • thea19 Re: Trzylatek, zimowe ubranie i volo 10.03.14, 23:17
                          ciut nizej sa fotki. z limango jest. jakos rowno rok temu kupilam to jeszcze rok ma gwarancji. folie ma w pakiecie i uchwyt na parasolke (nigdy ich nie uzylam), z tylu kieszonka, calkiem spora. uzytkowanie widac tylko na kolkach (nie mylam ich), zadnych rys, tapicerka jak nowa
                          • martuska1982 Re: Trzylatek, zimowe ubranie i volo 10.03.14, 23:44
                            chcesz sprzedać? big_grin
                            • thea19 Re: Trzylatek, zimowe ubranie i volo 10.03.14, 23:51
                              przymierzam sie smile
                              zupy z niej gotowac raczej nie bede. ja sie bardzo przywiazuje do wozkow. nuny tez mi bylo szkoda a noa taka podobna, nawet w kolorze. bee tez stoi choc cholery nie lubie. rozmyslam tez nad bjcm bo ta raczka jest srednia ale zostanie mi elite. i moze te dwa wymienie na gt? tylko gt jednak ma male kolka. obiecalam sobie jednak, ze volo jest moim ostatnim nabytkiem. to sa dopiero zyciowe problemy big_grin
                              • martuska1982 Re: Trzylatek, zimowe ubranie i volo 11.03.14, 13:26
                                Gdybyś się zdecydowała na sprzedaż to prosze bardzo bardzo łądnie o wysłanie do mnie na priv jako pierwszej wiadomosci o cenie. Mnie sie strasznie candy bar podoba i teraz wiedząc, ze volo mi pasuje chętnie bym nabyła ten kolorek. smile
                                Kwestia włąsnie ceny i czasu, bo jak sprzedam UJ w końcu to na pewno będę miała kasę na candy bar, a jeśłi to to zależy od wielu czynników, więc może się uda mieć kasę a moze nie.
                                • thea19 ok 11.03.14, 20:43
                                  mi sie candy podoba na zdjeciach katalogowych. jak zobaczylam pierwszy raz w sklepie to sie rozczarowalam bo on jest taki....lowicki? no ludowy jakis.
                                  • martuska1982 Re: ok 11.03.14, 22:19
                                    Ja tam lubię kolorowe pstrokate papugi
                                    • pomilak1 Re: ok 12.03.14, 18:19
                                      halo, halo ja byłam pierwsza do volo candy bar - patrz post powyżej smilesmilesmile
                                      Thea pisała, że nie chce volo sprzedać dlatego pisałam odnoście noa smile
                                      • thea19 Re: ok 12.03.14, 18:24
                                        w tosi maja candy
                • thea19 noa vs volo 10.03.14, 23:14
                  [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ba/ac/3xol/kcAbV3nQxKi8iatvnB.jpg[/img]
                  [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ba/ac/3xol/iDBec0DZFRoaYObEkB.jpg[/img]
                  https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ba/ac/3xol/unoBmsLoBoBezE9qBB.jpg
                  https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ba/ac/3xol/8IkLyZxJQcZP0BLR5B.jpg
                  • hanna79 Re: noa vs volo 12.03.14, 10:10
                    Coraz bardziej ciekawi mnie ten Noa... smile
                    ale mam parę pytań... jak z wysokością rączek? Wyżej czy niżej niż w volo? No i podnóżek, jak w użytkowaniu, w trakcie drzemki dziecku nóżki się wygodnie opierają (chyba jest trochę pod katem, nie?) czy wiszą? I jak z komfortem jazdy prowadzącego? Mocno stuka, puka, trzęsie (może być w odniesieniu do volo, bo mam porównanie)? No szukam małego, fajnego wózka, który zmieści się do małego bagaznika uncertain
                    • thea19 Re: noa vs volo 12.03.14, 17:42
                      raczki sa tak samo jak volo, podnozek sztywny i nogi nie spadaja. kolka terkotaja jakchyba wszystkie male klekoty, dzieckiem nie trzesie bo wozek sie ugina (moje dziecko sporo wazy i troche sie obawiam zbyt mocnego wygiecia stelaza), nadgarstki tez tak nie obrywaja jak przy volo. z tylu na oparciu jest fajna kieszen. od volo jest ciezszy ale mniejszy po zlozeniu i ma odchylane oparcie. nie wywraca sie po zawieszeniu torby.
              • linkap_wawa Re: Trzylatek, zimowe ubranie i volo 09.03.14, 09:30
                Volo na pewno nie ma tak krotkiego oparcia - moja mala jak siedziala w macu xt to oparcie konczylo się jej w polowie glowy a jak usiadla w volo to oparcie konczylo się jej przy czubku więc odkad by nie mierzyc jest na pewno dluzsze niz w xt . Poza tym volo absolutnie wygrywa swoja waga i porecznoscia - noa jest zdaje się dosyc ciezka w porownaniu do volo - volo podnosilam jedna reka nawet jak byl rozlozony bez zadnego wysilku, w drugiej rece mialam mala i wchodzilam tak po schodach. Z zadnym innym wozkiem (nawet z cybexem ruby) nie było to tak latwe i bezproblemowe (choc nie twierdze ze niemozliwe wink)
    • my_way Re: Trzylatek, zimowe ubranie i volo 09.03.14, 08:16
      Wyglada calkiem ok. smile A w tych nowszych volo, te ktore maja na zlozeniach stelaza o bokach koleczka, sa jeszcze szersze w ramionach. Moj 2,8 l, 100 cm i 16,5 kg w kurtce zimowej mial jeszcze zapas po bokach. Szkoda, ze zdjecia nie zrobilam, a w tej chwili kurtek zimowych juz nie uzywamy.
      • magda79pn Re: Trzylatek, zimowe ubranie i volo 09.03.14, 08:58
        ale noa wazy 7kg, w tym przedziale wagowym mnóstwo jest wozkow z odchylanym oparciem, volo wazy 4,5kg i drugiego tak lekkiego nie ma, a ze sie nie rozklada, no coz, cos za cos...
        • thea19 Re: Trzylatek, zimowe ubranie i volo 09.03.14, 11:15
          mi 2 kg w ta czy w tamta roznicy nie robi bo z dzieckiem zadnego wozka juz nie podniose, ja tych gratow nie ma gdzie trzymac a czasem sie zdarza, ze 2 wozki mam w bagazniku i wtedy ciezko je upchac z zakupami i psem w transporterze.
          u mnie waga pokazuje na volo 5kg, hmm
          • my_way Re: Trzylatek, zimowe ubranie i volo 09.03.14, 13:00
            Na wadze lazienkowej?
            Ja sprawdzalam na recznej do bagazy i bez budki i kosza jest 3,9 kg a w calosci 4,4 kg. Rocznik 2011. Moze inne roczniki wazyly wiecej
            • thea19 Re: Trzylatek, zimowe ubranie i volo 09.03.14, 13:01
              lazienkowa elektroniczna. mam candy bar.
              • carole87 Re: Trzylatek, zimowe ubranie i volo 09.03.14, 16:27
                candy bar ma chyba dodatkową wkładkę wink
                • thea19 Re: Trzylatek, zimowe ubranie i volo 09.03.14, 22:37
                  no ma wkladke ale to szmatka jest, za to oparcie cale z siatki
        • pomilak1 Re: Trzylatek, zimowe ubranie i volo 09.03.14, 17:39
          Mi tam na wadze nie zależywink byleby się dobrze prowadził i podbijał wink
          • martuska1982 Re: Trzylatek, zimowe ubranie i volo 09.03.14, 19:03
            Pomilak, ja noę macałam swego czasu w smyku i to fajny zwinny wózek. Tak ma stelaż zrobiony, że na pewno jest dośc miekki, no tylko juz nie tak lekki jak volo.
            • martuska1982 a wiecie, ze... 09.03.14, 19:18
              ...micralite własnie wrzuciłam na szafę? wink
              Serio, tak mi ten volo przypadł do gustu, że na razie on stoi w przedpokoju i nim pojeździmy. smile
              • monika_kas Re: a wiecie, ze... 09.03.14, 19:40
                no way smile nie wierzę! serio taki fajny ten volo?? czy po prostu Micralite Cię znudziło? co?? suspicious
                • martuska1982 Re: a wiecie, ze... 09.03.14, 20:33
                  na pewno trochę znużenie micra, dlatego na szafę nie na sprzedaż, ale naprawdę fajny ten volo.
                  • martuska1982 Re: a wiecie, ze... 09.03.14, 20:34
                    mam jeszcze ogromną ochotę na yezza...
                    • my_way Re: a wiecie, ze... 10.03.14, 08:30
                      Ja wybieralam m.in miedzy volo a yezz. W yezz moj maly w ramionach i na wysokosc mial fajnie, ale siedzisko strasznie plytkie i kolana mial w powietrzu
              • koala0405 Re: a wiecie, ze... 09.03.14, 20:40
                oooo!! jak już na szafę wsadziłaś to pewno bliżej sprzedaży
    • martuska1982 Po dłuższym spacerze 10.03.14, 16:52
      Dziś piękna pogoda, od razu żyć się chce, więc poszliśmy na długi spacer. Wózek nadal mi się podoba, jedzie leciutko, podbija sie naprawdę dobrze, spokojnie moje zwyczajne codzienne zakupy się mieszcza, prowadząc syna za rękę bez problemu sobie turlam to piórko, lepiej niz ciężki wózek na pompowanych kołach.
      Spokojnie prowadziłam volo z synem na pokładzie jedną ręką, gdy rozmawiałam przez telefon.Jedynie podbicie wtedy wymagało siły. Plus też, ze zawsze wchodząc do sklepu ze schodami wciągałam wózek tyłem, volo mogłam spokojnie z synek i klamotami podnieść i wnieśc bez wysiłku.
      Na spacerze zaliczyliśmy bruk typu kocie łby, taki jak jest na starówkach i niestety tam porażka. Pomijam dźwięk (okropny, aż się boję jaki by był yezz na dłuższą metę wink ), ale tak telepało, miałam wrażenie, że wózek się rozsypie.
      Kolejny minus to jak syn zasnął.Oczywiscie głowę spokojnie sobie oparł i nie spadała, ale jak jechaliśmy pod słońce to już ja opuszczał w dół, bo świeciło mu.Musze dorychtować jakiś daszek.
      No i jednak mimo sympatii dla volo uważam, że na takie spanie to jednak lepszy wózek z choć odrobinę odchylanym opaciem, bo jakoś szkoda mi nieboraka było, gdy spał tak siedząc.
      Szkoda, że quest nie prowadzi się i nie podbija tak fajnie jak volo, bo w układzie snu na spacerze byłby idealny.
      • thea19 Re: Po dłuższym spacerze 10.03.14, 22:38
        moje dziecie dzis zasnelo w aucie i volo jedynie mialam w bagazniku. dzieciecie moje jechalo w tym klekotku na tylnich kolach by mu wygodniej bylo. na szczescie ta szmatka z budki z tylu jest sztywna i glowa sie na tym opierala bo mu cala wystaje ponad oparcie
    • sztucznamrowka Re: Trzylatek, zimowe ubranie i volo 11.03.14, 07:10
      Fajnie Twój synuś wygląda smile
      Ja uważam, że Volo to super opcja na końcu wózkowania, szczególnie latem.
      • martuska1982 Re: Trzylatek, zimowe ubranie i volo 11.03.14, 13:28
        Sztucznamrówko, u nas własnie ta końcówka na lato przypadnie, co w sumie fajnie wyszło.Młody z początku stycznia akurat latem będzie miał pi razy oko te 3,5 czyli wózek jeszcze pewnie potrzebny.Od września idzie bankowo do przedszkola, przedszkole mamy za oknami naszego bloku, więc nawet w kapciach można pójść. wink
        Wtedy wózek juz nie bedzie potrzebny, na dłuższe wyjścia przypadnie nam ewentualnie jesień-zima, więc najwyzej autobus, a po zimie to juz będzie czterolatek pełną gębą, wiec pewnie tylko rower i nogi zostaną.

Ehhhh.....smutno trochę, ale im częście to sobie powtarzam tym łatwiej się do tego przyzwyczaić, bo dzieci wiecej mieć na razie nie będę.
        • flower_v Re: Trzylatek, zimowe ubranie i volo 12.03.14, 00:13
          zgadzam sie z martuska, volo jest fajne na koncówke wózkowania wink
          ponizej moja 3latka (3l i 4mies) 14kg i 94cm
          http://images65.fotosik.pl/749/32130f270c9dac1amed.jpg

http://images62.fotosik.pl/749/dfe35bae50943fc1med.jpg
          • martuska1982 Re: Trzylatek, zimowe ubranie i volo 12.03.14, 09:23
            piękny jest ten kolor. smile
            • flower_v Re: Trzylatek, zimowe ubranie i volo 12.03.14, 09:47
              no piękny, mi tez sie bardzo podoba, no i wogóle fajne to volo, bo lekkie. a M. mnie po wczorajszym spacerze zaskoczył i mówi 'sprzedaj i kup GT smile
              • martuska1982 Re: Trzylatek, zimowe ubranie i volo 12.03.14, 09:55
                hmmm, to moze ty pierwsza sprzedasz, zanim Thea dojrzeje do rostania z wózkiem. wink
                Jakby co daj znać.
          • hanna79 Re: Trzylatek, zimowe ubranie i volo 12.03.14, 10:12
            Cudne volo, a modelka rewelacja !! big_grin
    • martuska1982 Spostrzeżenia 21.03.14, 14:44
      Zastanawiałam się co Thea miała na mysli pisząc, że dobrze ze ten pateriał z tyłu jest sztywny, bo gdyby nie to to jej śpiący syn po przechyleniu wózka nie mógłby oprzeć głowy.
      W tym jasnym volo materiał na budce był cienki, pojedynczy (w sensie jedna wartswa) i taki sam był ten wiszący z tyłu.Wiszący luzem dodam, więc w razie przechylenia wózka po prostu zwisał.
      Teraz już wiem, bo zakochana w volo tego coffee stripes zamieniłam za candy bar. smile
      Mam na ten temat kilka spostrzeżeń. W candy materiał na budzie i za budą jest podwójny, dwie warstwy, co więcej na rzepy ten materiał z tyłu podpina się do oparcia, stad właśnie śpiące dziecko po odchyleniu wózka do tyłu może na tym materiale położyć głowę, a on nie odfrunie, bo jest podpięty. smile
      To z czego jest siedzisko, ta siatka, to taka jakby plecionka z plastikowych żyłek w candy mam wrażenie, ze jest to takie grubsze niż w tamtym pasiaku te boczki siatkowe miały. Kolejną istotną różnicą jaką zauważyłam jest budka. W obu jest mocowana na prowadnicach, jednak w pasiaczku było to wsunięcie szyny w prowadnicę, przylegało to blisko siebie (budka do rurki), a w candy jest przy stelazu prowadnica, przy budce szyna, ale jakby na takim dodatkowym elemencie. W każdym razie chodzi mi o to, że w candy bardziej to odstaje, przec co budka patrząc z góry sprawia wrażenie taaaakiej szerokiej, a w pasiaczku była wąziutka zgrabniutka.
      Fajne jest też to, że pasy od spodu siedziska, z tyłu są przyczepiane na rzep, nie przesuwają się. Ogólnie moje pierwsze wrażenie było takie, że candy jest cięższy, masywniejszy.Nie pamiętam ile mi na wadze wyszło tamto volo, ale candy ważyłam wczoraj i z wkładką i budką dało wynik 4,7kg. Ogólnie w prowadzeniu i podbijaniu minimalnie, ale serio tyci tyci minimalnie, czuć tę różnicę w wadze. To jednak niuanse, a wyłapałam je bo po pierwsze wczuwałam się, a po drugie przesiadłam się na świeżo z volo pasiaczka na volo cukierka.
      Znaczna różnica jaką zauważyłam to dźwięk, candy mam wrażenie jest cichszy, no ale może to kwestia wieku (ten jest sporo młodszy), może stanu (aczkolwiek uczciwie przyznaję, że nawet jeśli luz w kółkach tego starszego był większy to naprawde minimalnie, był w super stanie).
      Aaaa! Jeszcze cos, zapomniałabym. Siedzonko to jak wiadomo w volo taki hamak na rurkach, nie sztywnie rozpięty na górze tylko ma luzu trochę, by główkę oprzeć. Mam wrażenie, że w candy jest on ciut bardziej luźny, w sensie jakby go tam ze 2cm wiecej było dlatego po oparciu głowy ona jakby bardziej do tyłu jest odchylona. Dla mnie na plus, bo postanowiłam juz do końca wózkowania mieć ostatnie dwa wózki, oba bez odchylanych oparć, więc volo będzie naszym wózkiem do spania i na zakupy, jakkolwiek absurdalnie moze to brzmieć wink ale on naprawdę ma fajny pojemny koszyk, lepszy niż w xt, łatwiej dostępny w sensie.
      • koala0405 Re: Spostrzeżenia 21.03.14, 15:02
        ale fotki wstawisz?
        • pomilak1 Ja też mam volo:) 21.03.14, 15:17
          Dziś dotarłsmile
          Wrażenia średnie, chyba mania mnie opuszcza, bo bardziej się ekscytuję dzisiejszym zakupem nowego Puky dla córki niż volotongue_out
          Córka usiadła, pozapinałam,prowadzi się spoko, podbija ok.
          Nie mam pojęcia jak się sprawi w tereniewink
          Oparcie niskie, moja córka ok 94cm a już jej główka wystaje (nie jakoś dużo ale jednak wystaje). No i jakoś spania w tym wózku to ja nie widzęuncertain Nic, na razie z nami zostaje, zobaczę bliżej lata, może uda mi go wypróbować i wtedy zdecyduję czy jedzie z nami do Włoch czy jednak kupię coś innegosmile
        • agusia041 Re: Spostrzeżenia 21.03.14, 15:17
          Volo kupię na bank, tylko rozmyślam jeszcze nad kolorem. W candy jakoś za dużo czerwonego, a tego wyjątkowo nie lubię. Martuska, czy to jest taka prawdziwa czerwień, czy może wpada choć trochę w pomarańcz?
          • martuska1982 Re: Spostrzeżenia 21.03.14, 15:26
            To prawdziwa żywa czerwień, u mnie na budce jest po bokach tam gdzie się przypina budkę plus na środku dwa pasy - gruby i cienki.
            Pomilak, jaki kolor kupiłaś?

A to mój, oboje z synem go uwielbiamy. smile Ja w większosci za prowadzenie, syn w większości za kolory. tongue_out

https://i1296.photobucket.com/albums/ag8/swiatwozkowblog/DSCF1797_zps09ac91f1.jpg
            https://i1296.photobucket.com/albums/ag8/swiatwozkowblog/DSCF1799_zpsd493663a.jpg
            https://i1296.photobucket.com/albums/ag8/swiatwozkowblog/DSCF1798_zps0abec4db.jpg
            https://i1296.photobucket.com/albums/ag8/swiatwozkowblog/DSCF1801_zpsb434b8c5.jpg
            https://i1296.photobucket.com/albums/ag8/swiatwozkowblog/DSCF1800_zps116a3df9.jpg
            • magda79pn Re: Spostrzeżenia 21.03.14, 16:07
              ja mam blacka 2011 i też mam budkę na rzep doczepianą do oparcia - fajna sprawa smile

mojemu prawie 2latkowi wystaje tyle samo głowy, co Twojemu Adasiowi Martuśka smile

ale ogólnie tak jak lubiłam parasolki, tak juz ich chyba nie lubię tongue_out
              • magda79pn Re: Spostrzeżenia 21.03.14, 16:07
                Albo 2012 ??? nie pamiętam...

===

magda79pn napisała:

> ja mam blacka 2011 i też mam budkę na rzep doczepianą do oparcia - fajna sprawa
                > smile

>
                >
                >
                >
                >
              • monika_kas Re: Spostrzeżenia 21.03.14, 16:49
                magda79pn napisała:

> ja mam blacka 2011 i też mam budkę na rzep doczepianą do oparcia - fajna sprawa
                > smile
                >
                > mojemu prawie 2latkowi wystaje tyle samo głowy, co Twojemu Adasiowi Martuśka smile
                >
                > ale ogólnie tak jak lubiłam parasolki, tak juz ich chyba nie lubię tongue_out
                >
                >
                >

Czyżbyś chciała sprzedać swoje volo? wink

>
                >
                • magda79pn Re: Spostrzeżenia 21.03.14, 17:23
                  NIE smile

volo zostaje do końca, bo jest super, mimo że jest dla mnie ciut za niski wink i ogólnie do dupy się prowadzi jedną ręką rozmawiając przez telefon big_grin

a że mi ciągle dzwoni telefon, więc jest to dosyć uciążliwe tongue_out

===============

monika_kas napisała:

> magda79pn napisała:
                  >
                  > > ja mam blacka 2011 i też mam budkę na rzep doczepianą do oparcia - fajna
                  > sprawa
                  > > smile
                  > >
                  > > mojemu prawie 2latkowi wystaje tyle samo głowy, co Twojemu Adasiowi Martu
                  > śka smile
                  > >
                  > > ale ogólnie tak jak lubiłam parasolki, tak juz ich chyba nie lubię tongue_out
                  > >
                  > >
                  > >
                  >
                  >
                  > Czyżbyś chciała sprzedać swoje volo? wink
                  >
                  >
                  > >
                  > >
                  • martuska1982 Re: Spostrzeżenia 21.03.14, 17:30
                    a ja osttanio miałam gorącą linię wracajac volo do domu wieczorem od mamy. Odcinek koło ich bloku ma super chodniki nowe, tak w sumie dwa skrzyzowania ale od drugiego do trzeciego skrzyzowania jest tragedia, dziura na dziurze, wypaczone i wyszczerbione stare płyty chodnikowe, a ja pchałam volo jedną ręką. wink
                    To był hardcore, ale po normalnych chodnikach jakie mam koło siebie bez problemu pcham volo jedna ręką. smile
                    • magda79pn Re: Spostrzeżenia 21.03.14, 17:34
                      to ja juz chyba nie umiem wink oduczyłam się smile

niby też daję radę, ale najlepiej jak idę koło wózka, wtedy jakoś łatwiej mi się go pcha jedną ręką, ogólnie ciężko jest
                      • martuska1982 Re: Spostrzeżenia 21.03.14, 17:48
                        cóż, jak to mówią w przyrodzie nic nie ginie. Ja kiedys sobie nie wyobrażałam jeżdżenia parasolką i zastanawiałam się co ludzie w nich widzą. wink
            • pomilak1 Re: Spostrzeżenia 21.03.14, 18:46
              Kupiłam limonkowy z jasną budą i na czarnym stelażu (uwielbiam tongue_out )Śliczny jest.
              Ale sprzedaję, bo mała w nim dziwnie siedziuncertain
              Kurde chyba mania mnie opuściłauncertain Non stop mi coś nie pasujeuncertain Zaczynam żałować że sprzedałam bee+ sad

martuska1982 napisała:

> Pomilak, jaki kolor kupiłaś?
              >
              • martuska1982 Re: Spostrzeżenia 21.03.14, 18:56
                wrzuc jakieś zdjecia zanim sprzedasz. smile
                chociaż jak znam życie to nawet jak sprzedasz pewnie bedzie okazja do oglądania jego zdjęć na forum. tongue_out
                • pomilak1 Re: Spostrzeżenia 21.03.14, 20:02
                  Wrzuciłam w wątku "sprzedam wózek" smile
    • martuska1982 Re: Trzylatek, zimowe ubranie i volo 22.03.14, 21:16
      Prawe przednie kółko zaczęło mi piszczeć, wszystkie ogólnie terkotały jak to w volo, ale to jedno piszczało. Wczoraj wieczorem sowicie spsikałam sprayem do konserwacji i od razu zauważyłam, ze wózek płynie. Dziś wyszliśmy na zwyczajowe sobotnie zakupy i szok! Mój volo jest cichuteńki. jedyne co słuchać to stukanie, ale leciuteńki bo jest miękka, pianki o te fugi między blokami kostki chodnikowej. Nie jest głośniejszy wcale od bee. poza tym płynie nie jedzie po popsikaniu, rewelacja. A ile zakupów władowałam do niego! Normalnie szok, a wózek nadal pięknie lekko gładko jechał. Kocham to volo. smile
      To będzie mój wózek zakupowy, a yezza zostawię sobie "do lansu" wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka