Dodaj do ulubionych

doradźcie co kupić. tym razem rowerek biegowy.. ;)

03.04.14, 21:31
mam nadzieję, że za bardzo nie łamię regulaminu zadając pytanie nie dotyczące wózków... wink ale nie mam kogo zapytać, wam ufam bardziej niż innym na innych forach smile

otóż... młody ma 19 mies. chciałabym żeby już wiosnę, lato zaczął jeździć na rowerku.

NAPALIŁAM się na Wishbone bike TAKI smile

no ale jego cenaaa... mocno wysoka. jestem w stanie tyle dać... ale czy warto? młody mógłby już nic jeździć w tej opcji z 3 kołami...

druga opcja to kupić PUKY LRM i poczekać aż młody do niego dorośnie... bo teraz chyba za mały jest nie?? czy się mylę może?? puky o wieeele tańszy... ale czy starczy na długo?

pomóżcie smile jeszcze przed świętami muszę kupić jakiś rowerek bo będzie przypływ większej gotówki. jak nie kupię teraz to potem będzie ciężko wyskubać jakąkolwiek kasę.. wink
Obserwuj wątek
    • pomilak1 Re: doradźcie co kupić. tym razem rowerek biegowy 03.04.14, 21:42
      Już był taki wątekwink
      Ja polecam Puky!
      Miałam dla młodej lrM - miała ok 15 mcy jak zaczęła na nim jeździć, więc Twój maluch na pewno spokojnie dałby radęsmile
      Obecnie od prawie 2 tygodni młoda jeździ na Puky Lr1 br (z hamulcem) i też supersmile

Miałam jeszcze kettlera speedy i u synka się sprawdził,ale córka przyzwyczajona do ramy puky nie za bardzo chciała na kettlerze jeździć. Dopiero jak sprzedałam kettlera to się dopytywała gdzie jej niebieski rowerekbig_grin

Ja polecam Puky! smile
      • monika_kas Re: doradźcie co kupić. tym razem rowerek biegowy 03.04.14, 21:52
        Przepraszam za powtarzanie wątku smile nie dojrzałam poprzedniego.

Kurcze właśnie mam obawy czy mój syn da radę na 2 kołach.. on wszystko robi później niż inne dzieci. Siedział później, zaczął chodzić później... Mam parcie żeby jeździł jeszcze w tym sezonie na rowerku i dlatego chciałabym kupić coś na czym da radę.

Ten wishbone wydaje się łatwiejszy do ogarnięcia, widziałam nawet na you tube malucha 9 mies który dawał radę wink
        • magda79pn Re: doradźcie co kupić. tym razem rowerek biegowy 03.04.14, 22:12
          trochę się nie znam, bo ja średniemu dałam rower biegowy jak miał 2 latka, i teraz mały też dostanie jak będzie miał 2 latka, on urodził się w czerwcu, więc na lato jak znalazł, i myślę że sobie poradzi smile

rowerek już mamy, dostał pod choinkę, ale ja lubię te drewniane smile
          teraz mamy z Elmo, taki:

prijskiller.nl/houten-loopfiets-sesamstraat-elmo.html
          ale jak wyrośnie, to chcę kupić Early Rider na kołach 14" smile

classiccycleus.com/home/early-rider/
          jakoś tak dla mnie te rowerki drewniane mają swój urok smile i leciutkie są, a miałam dla średniego syna też metalowego czy tam aluminiowego kettlera surf i chrześniaczce kupowaliśmy kiedyś w prezencie hudorę.
          • monika_kas Re: doradźcie co kupić. tym razem rowerek biegowy 03.04.14, 22:15
            Mój 2 lata dopiero na koniec sierpnia będzie miał... uncertain
        • hanna79 Re: doradźcie co kupić. tym razem rowerek biegowy 03.04.14, 22:13
          Fajny ten Wishbone, ogladałam go ostatnio na DDTVN, nawet nie wiem ile kosztuję, a boję się zapytać tongue_out
          Po pierwsze ile wzrostu ma Twój synek, to istotne przy rowerkach biegowych.
          Z Puky, jeśli byłby jeszcze za mały na LRM (czy to wzrostem, czy rozwojowo), fajny jest ten rowerek ala jeździk Puky Wutsh: o taki
          Ostatnio mojemu 14miesięcznikowi kupiłam Pukylino (mniejszy trochę od Wutsch) i radzi sobie fajnie. Mogłam od razu mu kupić ten większy, Wutsch.
          • monika_kas Re: doradźcie co kupić. tym razem rowerek biegowy 03.04.14, 22:17
            Mój mały ma 87cm.

Wishbone zależy od wersji ale najtańszy kosztuje ponad 700zł.
            • hanna79 Re: doradźcie co kupić. tym razem rowerek biegowy 03.04.14, 22:27
              No to teoretycznie lrm byłby ok, bo jest od 85cm wzrostu (jeszcze długość nóżki trzeba by sprawdzić).
              Oj, drogo...
              • magda79pn Re: doradźcie co kupić. tym razem rowerek biegowy 03.04.14, 22:30
                my mamy taki pseudo rowerek firmy Lena, kupiony za 10e wink

timtoys.nl/ecommerce/artikel/artikelnr/3140
                • monika_kas Re: doradźcie co kupić. tym razem rowerek biegowy 03.04.14, 22:38
                  My mamy motorek pseudo.. teraz chcę coś z prawdziwego zdarzenia big_grin
    • romka78 Re: doradźcie co kupić. tym razem rowerek biegowy 04.04.14, 04:05
      Młody z maja na 2 urodziny dostał puky lrm załapał szybko i śmigał na nim do niedzieli, po mieszkaniu, po lesie, po placu zabaw. W niedziele go sprzedaliśmy i kupiliśmy Puky lr1 br z hamulcem- śmiga że hej. Polecam Puky!!
      • wrzesniowa_panna Re: doradźcie co kupić. tym razem rowerek biegowy 04.04.14, 07:56
        w wakacje jak Młody miał 16 m-cy kupiłam Puky LRM i załapał w dwa tygodnie, jeździł po dworze, zimą w mieszkaniu i teraz na dwa latka dostał Puky LR 1 Br z hamulcem i stopką - radzi sobie tak dobrze że ja musiałam kupić sobie rolki żeby za nim nadążyć smile
        • wrzesniowa_panna Re: doradźcie co kupić. tym razem rowerek biegowy 04.04.14, 07:59
          a i jeszcze jedno
          żeby dobrze dobrać rowerek należy zmierzyć dziecku nóżkę po wewnętrznej stronie ale w butach
          • pstrabiedronka Re: doradźcie co kupić. tym razem rowerek biegowy 04.04.14, 08:32
            kupiłam taki allegro.pl/milly-mally-rowerek-biegowy-dragon-dzwonek-i4086887746.html

i jestem bardzo zadowolona, kilka moich koleżanek też je ma.
            Najfajniejsza jest cena tongue_out i kolory, bardzo intensywne, nasycone.
            Aha - jest metalowy ale wcale nieciężki
            • hanna79 Re: doradźcie co kupić. tym razem rowerek biegowy 04.04.14, 08:58
              przy starszaku mieliśmy bardzo fajny rowerek z Decathlonu, był plastikowy, ale solidny, jeździł lekko i cichutko. Nie pamiętam nazwy, ale mogę polecić z czystym sumieniem, kosztował ok 200zł. Tak wygladał:
              https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/29/83/12/016e762043.jpg
              • eve_81 Re: doradźcie co kupić. tym razem rowerek biegowy 04.04.14, 10:22
                Własnie, a ten decatholowski?
                www.decathlon.pl/rower-dla-maluchow-new-run-ride-id_8237693.html
                Mój młody ( z lipca 2012) na nim ostatnio spróbował i nawet sobie radził, ku mojemu zdziwieniu big_grin
    • kkwroc Re: doradźcie co kupić. tym razem rowerek biegowy 04.04.14, 09:54
      Wczoraj właśnie kupiłam mojemu (za 3 tyg) 2-latkowi Puky Wutsch. Też miałam parcie, żeby w tym sezonie pojeździł na rowerku już. Chciałam LRM 2-kołowy ale niestety mój maluch ma 85 cm i na LRM nie dotykał piętami podłogi więc stwierdziłam, że lepszy Wutsch niż nic. Synek siadł i pojechał ale tak ostrożnie, że mogłam za nim nadążyć.

Dla 19-miesięcznego malucha co to wszystko robi wolniej kupiłabym chyba jednak Wutsch. To jednak małe dziecko i bym się bała, że się zniechęci bo jednak na 2-kołowym to nie ma zabawy od razu - trzeba poćwiczyć, nauczyć się. A wutsch mimo że ma 4 koła to uczy równowagi , bo ma wychylną oś. Jak synek jeździ to widać, że musi jakby trzymać ten rowerek, zupełnie inaczej to wygląda niż na zwykłym 3-kołowym "motorku" sąsiadki. Jak będzie dobrze śmigał to sprzedasz wutsch ze stratą 50 zł albo bez straty jak kupisz używany i kupisz lrm albo first bike (ponoć wg niektórych lepszy od lrm). Nawet jakbyś i wutsch i lrm kupiła jednocześnie to wyjdzie ci taniej niż te 700 zł tongue_out

Swoją drogą -czy ktoś zna niższy rowerek biegowy dwukołowy niż puky lrm? First bike jest niższy? Nie mogę go nigdzie znaleźć stacjonarnie we Wrocławiu. Bo w tempie rośnięcia mojego synka to do 4 lat nie dorośnie do tego lrm uncertain.
      • kkwroc Re: doradźcie co kupić. tym razem rowerek biegowy 04.04.14, 09:57
        Z takich przerabianych 3 na 2 koła to znalazłam jeszcze allegro.pl/rowerek-trojkolowy-i-biegowy-chillafish-bunzi-2w1-i4080196518.html. Tylko nie wiem jak z jakością bo na zdjęciach to wygląda raczej na domowy.
      • kkitka Re: doradźcie co kupić. tym razem rowerek biegowy 04.04.14, 10:00
        Mój synek w ubiegłe wakacje też miał Puky Wutsch, [url=http://allegro.pl/puky-rower-biegowy-wutsch-kolory-gratis-wysylka-i4089381168.html]puky[/url], i też jest z tych co wszystko robią trochę później niż rówieśnicy, śmiga na tym rowerku jeszcze teraz nawet, chociaż w piwnicy czeka biegowy z Dechatlonu. Warto jednak przymierzyć synka, bo może się okazać, że wutsch będzie trochę za niski uncertain
        • delphine_delphine Re: doradźcie co kupić. tym razem rowerek biegowy 04.04.14, 10:25
          Ja też jestem na fali poszukiwań rowerka i zdecydowanie będę brała PUKY.
          Mój synek też z tych łapiących wolniej wink i mam niezłą zagwostkę, czy brać LRM czy Wutch'a. Ostatnio koleżanka mówiła, że Wutch dla jej dziecka o wzroście 85cm, jest za mały uncertain A mój ma na pewno jakieś 87cm teraz i nie wiem, co zrobić.... Tak jak napisałyście, kupić 2-kołowy i zniechęcić, to też nie o to chodzi. Ech, chyba przejadę się z młodym do sklepu i niech próbuje na żywca big_grin
        • eve_81 Re: doradźcie co kupić. tym razem rowerek biegowy 04.04.14, 10:25
          Ja wutscha nie kupię, na 4 miesiace mi się nie opłaca, mój mały już w tamtym roku podbierał sąsiadce ten rowerek i dawal rade - teraz pora na 2 koła big_grin
        • marta.789 Re: doradźcie co kupić. tym razem rowerek biegowy 23.05.14, 13:35
          Sprawdźcie te rowerki www.delfinki.pl/wyniki-wyszukiwania

za ich ceną idzie ich jakość. Rowerki wykonano z drewna, są lekkie i do tej pory klienci byli zadowoleni
    • froggy80 Re: doradźcie co kupić. tym razem rowerek biegowy 04.04.14, 11:20
      My mamy wishbone smile Długo rozważaliśmy czy go kupić ze względu na porażającą cenę, ale udało mi się go kupić ze zniżką 15 %, co nadal sprawiało, że można było łapać się za głowę, ale "zaoszczędziłam" przynajmniej coś. wink
      Rowerek jest rewelacyjny - jeździł na nim mój szkrab już w wieku 15-16 mies. Teraz ma trochę ponad 2 lata i właśnie przymierzamy się do zmiany dwóch kółek z tyłu na jedno.
      Jego minusem wg mnie jest tylko cena. sad
      Z plusów: bardzo stabilny przy dwóch kołkach z tyłu, dość długi i szeroki, dziecko samo pokonuje krawężniki, lekko się podbija; ciche opony; rośnie z dzieckiem - ramę montuje się w dwóch pozycjach, siodełko też w kilku, więc jest to rower na kilka lat.
      • monika_kas Re: doradźcie co kupić. tym razem rowerek biegowy 04.04.14, 12:03
        Froggy a mogłabyś mi zdradzić na priv gdzie dostałaś taką fajną zniżkę? smile pisz na gazetowy smile
    • froggy80 Geuther jak Wishbone 04.04.14, 11:30
      Przypomniało mi się, że gdy szukałam rowerka dla synka kuzynki, znalazłam taki w stylu Geuther:
      www.amazon.de/Geuther-2970-NA-Laufrad-Bike/dp/B004TETTXW/ref=sr_1_22?ie=UTF8&qid=1396603542&sr=8-22&keywords=laufrad
      Ostatecznie kupiłyśmy dużo tańszy "zwykły" biegacz, ale ten ma bardzo dobre opinie, styl identyczny, a zawsze to mniej niż połowa ceny Wishbone. smile
      • monika_kas Re: Geuther jak Wishbone 04.04.14, 14:41
        no właśnie znalazłam tego geuthera... rzeczywiście wygląda identycznie. tylko ramy się nie odwraca... hmm... jeszcze taki podobny hudora znalazłam. no teraz to już mam wogóle mętlik w głowie.... masakra. gorzej niż z wózkami uncertain

www.pinkorblue.pl/Zabawa-nauka/W-ruchu/Rowerki-biegowe/GEUTHER-Rowerek-biegowy-2-in-1-2970-1.html
        www.pinkorblue.pl/Zabawa-nauka/W-ruchu/Rowerki-biegowe/HUDORA-Drewniany-rowerek-trojkolowy-2w1-kolor-zielony-10341.html
        no i ciągle po głowie chodzi mi jeszcze ten PUKY LR M.... kurcze naprawdę nie wiem. a nie mam gdzie młodego przymierzyć do jakiegokolwiek rowerka. u mnie tylko dostępne są tanie chińskie wynalazki..... uncertain
        • froggy80 Re: Geuther jak Wishbone 04.04.14, 15:22
          Z rowerkiem Hudora miałam przyjemność - oni produkują kilka fajnych biegówek, a na żywo widziałam zwykłą drewnianą dwukołową. Jakość wg mnie świetna.
          Tylko tutaj, jakbyś zastanawiała się nad zalinkowanym przez Ciebie rowerkiem, dopytaj o wysokość siodełka: regulacja 23-25 cm to bardzo marna regulacja sad i aż wierzyć mi się nie chce, że taka jest rzeczywiście.
          Generalnie oba to raczej dobre alternatywy dla Wishbone, jeśli siodełko Hudora ma większy zakres regulacji.
    • koo-lka Re: doradźcie co kupić. tym razem rowerek biegowy 04.04.14, 13:19
      Nasza zaczynala jak miala jakos 12-13 miesiecy na Wutsch, teraz ma prawie 16 miesiecy i jakos 85cm i nie jest wcale na niego za duza! pojezdzi nim do konca tego roku a w przyszlym dostanie Puky LR1, ten z hamulcem i nozka, najwazniejsze jest dziecko przymierzyc, cala stopa musi sie opierac o podloze
      • kkwroc Re: doradźcie co kupić. tym razem rowerek biegowy 04.04.14, 14:09
        No właśnie wróciłam z placu zabaw i nasz wutsch był rozchwytywany. Przymierzała się do niego mama 21-miesięcznego szkraba której synek jest głowę wyższy od mojego i totalnie nie jest zainteresowany jazdą na swoim 2-kołowcu. Wbrew obawom mamusi wcale rower nie był za mały tylko powiedziałabym w sam raz. Bo mój synek to sięga na nim piętami ale na raczej prostych nogach, a tamten chłopiec miał zgięte nóżki (ponoć powinno być coś koło 30st zgięcia idealnie) i dzięki temu zdecydowanie lepiej mu się jeździło a co najważniejsze hamowało. Bo mój jak się rozpędzi to już się nauczył (drugiego dnia big_grin) że mu łatwiej nogi o przednie koła oprzeć i zahamować niż bezpośrednio nogami o podłoże.

Myślę, że większość obaw że wutsch jest za mały wynika z tego że on na taki wygląda i że często mamy chyba żeby się dowartościować wmawiają sobie i innym, że ich dziecko to już wyrosło - z fotelika kołyski 8-miesięczniak czy nawet z kurteczki kupionej na początku zimy, która na moje oko jeszcze spokojnie by z 2 miesiące posłużyła. No ale oczywiście reguły nie ma i dziecko trzeba przymierzyć.
        • kkitka Re: doradźcie co kupić. tym razem rowerek biegowy 04.04.14, 15:34
          Bez jaj wink nie chodzi o to aby się dowartościować jak to mój synek szybko rośnie - bo tak na marginesie rośnie wolno i jest z tych drobniejszych tongue_out ale jeżeli zdziera czubki butów jeżdżąc na nim i nie tylko ja zauważam, że jest dla niego za mały ale nawet osoby na osiedlu to chyba coś znaczy. Mój synek ma teraz coś koło 92 cm ale ubrania 86 też są ok a ma 2 lata i 4 msc.
          • kkwroc Re: doradźcie co kupić. tym razem rowerek biegowy 04.04.14, 15:48
            Nie no pewnie, jak "gołym okiem widać", że dziecko za duże to nie ma gadania. I to nie do końca zależy od wzrostu w ogóle tylko od długości nóg malucha, a te uwierzcie mi często u dzieci są nieproporcjonalne do długości ciała. Także skoro sąsiadki synek 86 cm jest na wutsch za duży nie oznacza że mój 86 cm też będzie za duży - może być wręcz za mały. A 92 cm to już mnie zupełnie nie dziwi że wutsch za mały. Teoretycznie od 90 cm to jest LR1, że o LRM nie wspomnę big_grin
        • hanna79 Re: doradźcie co kupić. tym razem rowerek biegowy 04.04.14, 15:37
          Dla porówniania - tak wygląda 15miesięczniak, ok. 81 cm wzrostu na Pukylino (rozmiar mniejszy od Wutsch):
          https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/44/84/12/019d3b87cc.jpg
    • jw.ow Re: doradźcie co kupić. tym razem rowerek biegowy 04.04.14, 15:14
      a polecam PUKY albo Kettler
      • delphine_delphine Re: doradźcie co kupić. tym razem rowerek biegowy 04.04.14, 19:32
        No więc tak.... byłam dziś z synkiem w Go Sport - oglądaliśmy Kettlera i jeszcze jeden no name. A dokładnie rzecz biorąc TO JA OGLĄDAŁAM, bo mój młody w ogóle nie był tym rowerkiem zainteresowany. Jak mu zaczęłam pokazywać i i zachęcać do obejrzenia, to się skrzywił, pokazał za rowerek, powiedział 'yy-yyy' i pokręcił głową. A na koniec kazał się posadzić z powrotem do swojego wózka big_grin Także...... wyleczyłam się już z rowerka 2-kołowego, bo na to na pewno jest za wcześnie. Spróbujemy zrobić jeszcze podejście do Puky Wutch, a jak ten go nie zainteresuje, to odpuszczamy na razie.
        • pomilak1 Re: doradźcie co kupić. tym razem rowerek biegowy 04.04.14, 20:52
          Oczywiście nie urażając nikogo, ale mi się te drewniane trójkołowce kojarzą z jakimś inwalidzkim rowerkiemuncertain U mnie po osiedlu jeździ takie trójkołowiec i jest to mega duże:/Oczywiście za pewne ma zaletysmile

Ja tam pokochałam firmę Puky, obniżona rama jest super. Mój synek miał kettlera i nie raz zdarzyło mu się wywrócić przy wsiadaniu przez ramę. Córka od małego na puky więc kettler jej średnio (m.in przez tą poprzeczną ramę) nie podszedłsmile

Ale każdy wybiera to co dziecku wygodniejszesmile

Najlepiej podjechać i obejrzećsmile W Katowicach polecam sklep Gsport (na przeciwko Praktikera i stacji BP, Macdonalda) mają super wybór Puky i kettlera, sprzedawcy doinformowanismile

A myślałaś o hulajnodze mini micro z tym dodatkowym siedziskiem? Tak pomyślałam, bo to moje marzenie dla córki (hulajnoga) ale ona kocha swojego puky i nie chce patrzeć na minibig_grin Moje dzieci (zarówno syn jak i córka) bardzo lubią rowerkismile Córka widzę zaczyna wchodzić w taki etap jak syn czyli wszędzie zabiera biegaczuncertain jest to czasami uciążliwe wink
          • delphine_delphine Mam Puky Wutsch'a!!! 04.04.14, 21:06
            Upolowałam w sekundę na Tablicy. Pojechałam, odebrałam i już S szaleje na nim w domu big_grin
            Tylko weszłam, postawiłam w przedpokoju - a ten go namierzył i dłuuuga! big_grin
            Podszedł, usiadł i jaaazda. Nie trzeba było nic tłumaczyć ani pokazywać. No, także tak jak mówiłam, u nas na 2-kołowy jeszcze nie czas. Na razie młody musi się skupić co to to wink

A z ciekawości, czy jest coś innego, 4-kołowego w typie Wutsch'a? Pytam, bo ten wydaje mi się mocno dopasowany, a chciałabym mieć alternatywę, jakby młody nagle podrósł.
            • dominiczka87w Re: Mam Puky Wutsch'a!!! 04.04.14, 23:43
              Z tego co pisza na necie wusch ma siodelko na 24cm, prawda?
              Ja dla mojego duzego roczniaka zamowilam kettlera smoovy-siodelko ma 26 cm wysokosci, podobno...a ile na prawde okaze sie w przyszlym tyg. smile
              • delphine_delphine Re: Mam Puky Wutsch'a!!! 05.04.14, 00:29
                Masz racje, ten kettler jest 2cm wyzszy i niewykluczone, ze bylby dla nas lepszy. Ale kupowalam z ryzykiem, ze młody w ogole nie podłapie tematu, wiec wolalam wziac uzywke. Na razie niech pocwiczy jeszcze na tym, a najwyzej, jak sie rozhula, to zamienimy na nówkę Kettlera smile
                • pomilak1 Re: Mam Puky Wutsch'a!!! 05.04.14, 09:31
                  Super, że kupiłaś i syn zadowolony! To najważniejszesmile Dziecko się musi komfortowo i bezpiecznie czuć smile
                  Córka przed puky lrM miała taki "odpychacz" quicksmart i na tym się nauczyła odpychaćsmile
                • dominiczka87w Re: Mam Puky Wutsch'a!!! 06.04.14, 16:56
                  Przyszedł mi ten kettler smoovy i jak dla mojego synka (ma rok gdzieś 80cm i 11,5kg) jest idealny. Pięknie sobie chodzi jak na razie i się cieszy wink
          • gniesia007 Pomilak 05.04.14, 09:10
            Pomilak1 myslisz, ze jak młodej byś kupiła tą hulajnogę to by na niej nie jeździla? Wiadomo, ze łatwiej jej na tym puky bo kółka większe i nie trzeba się az tak mocno skupiać jak w hulajnodzesmile moja na ten przykład nigdy nie miała biegacza i juz pewnie mieć nie będzie ale hulajnogę dostała, co prawda nie mini micro tylko jakąś inną ale z tym samym systemem balansu, w tej chwili póki co tylko w domu na niej szaleje, ale jak widze co z nią robi to strach ją na dwor wypuścić, jeździ na niej nawet tyłem opierając się plecami o kierownice bo wiadomo ta się nie obracauncertain
            • pomilak1 Re: Pomilak 05.04.14, 09:28
              No właśnie sama nie wiem czy by jeździłabig_grin Może tak i wtedy by biegacz poszedł w odstawkę wink big_grin
              Jak kupowaliśmy rowerek to chciała próbować na wszystkim w tym sklepie big_grin minimicro tez tam mają, ale zaraz dosiadła akurat tą co miała to siedzisko doczepionewink

Mój syn miał takie etapy - najpierw biegacz, potem rower na dwóch kółkach, potem hulajnoga a teraz rolkismile Wszędzie by to zabierał, a wiadomo że jak idę na chwilę blisko do sklepu to trochę mnie irytuje to zakładanie wszystkiego tongue_out

Syn ma zwykłą hulajnogę z decathlonu i super jeździ ( w sensie hulajnogawink ) próbowałam i fajnie, mięciutko i dość szybkowink Ta mini micro mi się z wyglądu podobawink
    • chubabubba Re: doradźcie co kupić. tym razem rowerek biegowy 05.04.14, 10:15
      Moj najmlodszy pierwszy puky dostal jak mial rok i 4mce-Wutch.jak mial dwa lata dostal najmniejsza biegowke a od dwoch dni pomyka na puky Lr br1 z hamulcem. W sumie biegowek w domu bylo juz spokojnie 10 ale wszystkie puky bo dzieciaki je uwielbiaja ze wzgledu na podporke na nozki, rame i hamulecsmile
      • pomilak1 Chuba 05.04.14, 10:32
        Nie masz może mini micro do odsprzedania? kojarzę, że się "lubujesz" w tych hulajnogach big_grin
        • chubabubba Re: Chuba 05.04.14, 11:17
          Nopesmile okazalo sie, ze moj najmlodszy osobnik jest lepszy od starszego brata i w zeszlym roku rozwalil w drobny mak swoja i siostryuncertain zakupilam mu radio flyer i czekam jak dlugo wytrzymawink
        • calineczka793 Pomilak 05.04.14, 19:33
          Zastanów się może dla małej jednak nad Maxi Micro - ja Wrzaskunom kupiłam ostatnio Micro: Maxi dla 4 latka i Mini dla 2,5l. i szczerze to żałuję, że nie kupiłam dwóch Maxi - wysokość rączki w Maxi w najniższym położeniu jest minimalnie wyższa niż w Mini, Maxi jest też troszkę cięższa, ale widzę, że Wrzaskun nr 2 jak nie ma Wrzaskuna nr 1 to woli Maxismile

Zastanawiałam się nad hulajnogami z dechatolnu, jednak wykonanie hulajnóg Micro jest nie do przebiciasmile
          • pomilak1 Re: Pomilak 06.04.14, 17:45
            Ech, no to w takim razie czas zacząć oszczędzać i kupić dwie maxi microuncertain bo jak kupię Liwce to Kuba też będzie chciał uncertain
            Dzięki za infosmile Moja córka ma 2,9 ok 96cm więc pewnie masz rację, że mini już nie wartosmile
    • biba5 Re: doradźcie co kupić. tym razem rowerek biegowy 05.04.14, 13:03
      ja szczerze polecam wishbone, nasza mała ma 20miesięcy od dwóch miesięcy mamy po siostrzeńcu pucky i mimo wszelkich prób mała boi się jeszcze dwóch kółek i próbuje na nim jak na hulajnodze smile rowerek sam w sobie super, ale mała się go boi
      mieliśmy opcję wypożyczyć wishbone na chwilę od znajomego i mała załapała jazdę w 3minuty! stabilny bardzo, koła duże, siodełko bez nakładki wygodne bo jakoś tak fajnie pod małą pupę wyprofilowane, jednak widać różnicę w jakości, cena oczywiście powala... ale w większości sklepów z ceneo można wynegocjować zniżkę, znajomi kupowali w sklepiejedynym ale tam teraz nie widzę, a drudzy w tatata, my teraz zbieramy fundusze na wishbona smile
    • monika_kas kto mi sprzeda puky wutsch? :-D 05.04.14, 13:05
      Przymierzyłam młodego do jedynej biegówki jaka była u nas dostępna i średnio to widzę narazie... Zdecydowałam się kupić najpierw na chwilę wutcha a potem lrm.
    • anmaszy dla roczniaka pukylino czy wutsch? 13.04.14, 09:10
      doradźcie bo nie mam jak przymierzyć małego, za tydzień skończy rok, chodzi od 11mcy, ubranka na 80nosi, raczej standardowej budowy. Co lepsze pukylino czy wutsch?
      dodam że chciałabym używany i pukylino dość duża oferta a wutscha nie ma sad
      Czekać czy nie..?
      • monika_kas Re: dla roczniaka pukylino czy wutsch? 13.04.14, 10:27
        A jaki wzrost ma? Bo to ważne. Mój 19 mies. wzrost 87cm ale ubranka na 92 nosi także to różnie bywa. Wutsch jest od 80cm wzrostu. Dla mojego syna jest na teraz ok, ale latem napewno przesiądziemy się na puky lrm..
        • jelsaa Re: dla roczniaka pukylino czy wutsch? 13.04.14, 11:28
          Monika i Młody jak daje radę? Wstaw jakąś fotkę, mnie sie też udalo kupić, stan ponoć super, zobaczymy jak przyjdzie smile
          • monika_kas Re: dla roczniaka pukylino czy wutsch? 13.04.14, 12:57
            Teraz jest chory więc tak średnio chce mu się jeździć ale jak rowerek w piątek przyjechał to Karol 2 razy całe mieszkanie na nim przejechał (na innych pojazdach do tej pory mu się to nigdy nie zdarzyło a trochę tych pojazdów mieliśmy).. także generalnie jest ok. Powoli mu to idzie narazie, ale jakoś idzie.

zdjęcie wyślę Ci na maila bo piszę z telefonu i nie chce mi się kombinować z wstawianiem tutaj.
        • anmaszy Re: dla roczniaka pukylino czy wutsch? 13.04.14, 20:13
          zmierzyłam juniorka, równe 75cm czyli pukylino lepiej..prawda?
          • kkwroc Re: dla roczniaka pukylino czy wutsch? 13.04.14, 20:21
            To generalnie zależy od długości nóg, a nie samego dziecka, ale mój 85 cm tak na prostych nogach daje radę na wutsch. Także na 75 cm to raczej zdecydowanie pukylino. Szczególnie, że ten wutsch jest faktycznie trochę niestabilny (specjalnie) i dla takiego maluszka to może być na tym etapie niepotrzebne utrudnienie.
    • kkwroc Re: doradźcie co kupić. tym razem rowerek biegowy 13.04.14, 20:16
      No mój synek generalnie ma też dużo autek, ale wsiada na nie sporadycznie i raczej jest "mama chaj" (pchaj wink ). I dlatego zastanawiałam się czy kolejny czterokołowiec to jest sens, bo to właściwie taki jeździk jest. Ale nie jest, bo ma dużo różnic. Przede wszystkim to kierownica jest rowerowa, a nie okrągła jeźdikowa. W jeździkach mój synek kierownicy nie używał - przestawiał całe autko, a tutaj od razu zaczął używać. Po 3 tygodniach jak mamy ten rowerek to jeździ nim jak tylko wychodzimy z domu. Nawet na trasie dom-auto. No i jeździ tak szybko, że muszę za nim biegać - rozpędza się, nogi do góry i jazda - jestem pod wrażaniem. Tym bardziej mi szkoda że raczej w tym sezonie nie uda mi się dopasować na niego żadnego dwukołowca, a i za rok może być ciężko uncertain
      • mika8001 Re: doradźcie co kupić. tym razem rowerek biegowy 13.04.14, 22:35
        Kupiłam mojej córce pukylino jak miała niecałe 11 miesięcy. Puky Lrm kupiłam 1,5 miesiąca temu, jak miała 17 miesięcy. Uwielbia go i jest na nią dobry, chociaż ona jest drobna dosyć. Jak jesteś z północy Wrocławia to możemy sie zgadac i przymierzysz sobie nasz.
        • kkwroc Re: doradźcie co kupić. tym razem rowerek biegowy 13.04.14, 22:45
          Dzięki ale ja przymierzałam Lrm w sklepie rowerowym na Pomorskiej z miesiąc temu i synek dostawał tylko paluszkami - także bez szans. Istnieje jeszcze pewne prawdopodobieństwo że First Bike byłby dobry, ale nigdzie go nie ma do przymierzenia.

No mój synek jest wybitnie drobny. Jeszcze nie znalazłam mniejszego od mojego 2-latka. Waży 9,5 kg.
    • hanna79 Rowerek biegowy Chillafish Bunzi 14.05.14, 13:02
      Taki rowerek biegowy wpadł mi w oko wczoraj w Biedronce: www.biedronka.pl/pl/product,id,1120,name,rowerek-biegowy-2w1-chillafish-bunzi
      Jest opcja dwu i trzy kołowa, koła porządna guma, regulowane siodełko, kusi mnie... wink
      Poczytałam trochę opinie, generalnie pozytywne, na allegro i sklepach internetowych sporo droższe, nawet ponad 200zł.
      Co myślicie??
      • jelsaa Re: Rowerek biegowy Chillafish Bunzi 14.05.14, 13:12
        na filmiku wygląda fajnie, poszukalabym jeszcze na you tubie z dziecmi i zobaczyla jak faktycznie się na tym jeździ, ale wolalabym puky wutsch smile
    • sztucznamrowka Re: doradźcie co kupić. tym razem rowerek biegowy 14.05.14, 19:05
      Ja zdecydowanie polecam PUKY L1R smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka