Dodaj do ulubionych

MBUJ dla 100cm dziecka? A może coś innego

11.04.14, 11:41
Pomimo przekopania wielu wątków o MBUJ nie wiem czy do końca jest to dla mnie słuszny wybór.
Mam GT, do którego w końcu przekonała się moja córka i to nim chce jeżdzić na spacery, ale mi jest ostatnio coraz ciężej.mam problemy z kręgosłupem i po wtorkowym spacerze do dziś boli mnie kregosłup. Nie miało być już więcej wózków, GT miał być tym ideałem, ale niestety pomimo,że mam do niego słabość muszę mieć coś na szybkie wypady do miasta.
mam też fusiona,, który prowadzi mi się super, ale niestety jest już wyeksplatowany, wyblakły i słychać nas z daleka- troche już mi wstyd jechać nim do miasta.
Potrzebuje wózka, który się lekko prowadzi i lekko podbija i znalazłam właśnie MBUJ, ale np. po wątku i zdjęciach gniesi , gdzie jej dziecko miało bodajże 96cm wzrostu, a wyglądało na zdjęciach,że wózek już jest mały, buda opadała na główkę. Znowu zdjęcia agi pokazywały coś przeciwnego, że wózek zmiesci ponad 3 latkę. I zgłupiałam.
Moja mała ma 100cm wzrostu i dobija do 15 kg wagi. Czy brać Urbana czy może coś innego polecicie?
Obserwuj wątek
    • jasiek4 Re: MBUJ dla 100cm dziecka? A może coś innego 11.04.14, 11:52
      Zależy co masz na myśli pisząc szybkie "wypady do miasta" - leciutko się prowadzi i na pewno pomieści dziecko o gabarytach, które podałaś Quinny Yezz no ale kosza nie ma i nie rozkłada się do spania. Z tym MBUJ to jakoś dziwnie jest wszyscy są zgodni, że prowadzi się super i to jest pewne ale już siedzisko dla jednych duże dla innych małe - dla nas za małe młody (102 cm i 15 kg) wprawdzie się niby mieści ale nie jest mu zbyt wygodnie i tak jakoś dziwnie wygląda. Myślę, że musiałabyś córkę przymierzyć.
      A może Terrain byłby trochę większy ale nie jestem pewna albo BJ Elite też powinien się lepiej prowadzić niż GT. Bo tak na prawdę GT to trochę taki "ni pies ni wydra" w sumie na bazie małego wózka zrobione coś "ala terenówka" więc prowadzi się lepiej od zwykłego CM ale to nie znaczy, że super wink
      • car.in Re: MBUJ dla 100cm dziecka? A może coś innego 11.04.14, 12:08
        Mam podobnie. Syn 103 cm, 14,5 kg. Jeżdżę BJ Elite. Jest cudny. Nadal świetnie się podbija a syn ma dużo miejsca i nie wygląda dziwnie (prawie 4 latek) jest bardzo szczupły.
        Teraz chciałam coś na wakacje i lot samolotem bo mały jeszce sypia w wózku i kupiłam dwa dni temu TFK BUGGSTER.
        Zalety:
        jest piękny, świetnie wykonany
        mały po złożeniu
        dokupiłam torbę podróżną
        małe, fajne kółka pompowane, łatwo ściągalne
        na szerokość mnóstwo miejsca

Wady:
        na długość Mały jest na styk, dość nisko buda. nie przeszkadza kiedy jest rozłożona
        podbijanie z tą wagą to tragedia
        dla mnie za nisko rączki

Więc zastanawiam się czy nie kupię jeszcze Questa lub Inglesiny trip.
        Rączki mają wyżej i podbijanie chyba też.

Buggstera zostawiam dla planowanego bejbika. Jest super tylko dla lżejszego dzieciaczka.
      • kedro-dasos Re: MBUJ dla 100cm dziecka? A może coś innego 11.04.14, 12:12
        szybie wypady do miasta tzn na pieszo, dużo zakupów, czyli dodatkowe kilogramy i mało czasu.
        Parasolkę mam cybexa ruby, niby też prowadzi się dobrze ma wysokie oparcie, ale na nasze drogi w mieście się nie nadaje. ( nie dosc ,że krzywe, to dziurawe i często pochylone- masakra. A ja jeszcze pod górke do tego miasta mam smile
    • koala0405 Re: MBUJ dla 100cm dziecka? A może coś innego 11.04.14, 12:07
      Mam Urbana i mój 3,5 letni wtedy synek ok. 100 cm wzrostu mieścił się ale gdy złożyłam budę to w nowych modelach przeszkadza drut z budki /tzn budka wyprofilowana/. Wygodniej synkowi było w Elite i do tego tacka to dla niego było full wypas. Ja bym na twoim miejscu wybrała Elite, choć Urbana lżej się prowadzi. No chyba że Urbana w starszej wersji.
      • kedro-dasos Re: MBUJ dla 100cm dziecka? A może coś innego 11.04.14, 12:19
        koala napisałam na gazetowy, proszę odpisz
        • magda79pn Re: MBUJ dla 100cm dziecka? A może coś innego 11.04.14, 13:42
          dla mnie między elitem a gt nie było żadnej różnicy poza wysokością wózka, czułam się z nim jakby krowę prowadziła, a jestem wysoka (to pewnie kwestia przyzwyczajenia)

kocham naszego easy walker sky smile oparcie ma 48cm, ale szerokie na 38 (odbległość między bocznymi rurkami) smile budka jest wysoko, ale za to nie osłania po bokach dobrze (cos za coś) choć mi to obojętne, bo i tak młody budek nie lubi, ma duży kosz na zakupy z zameczkami smile
          • jesuisunpapillon Re: MBUJ dla 100cm dziecka? A może coś innego 11.04.14, 14:28
            ja cały czas myślę nad tym easywalkerem...kusisz

na razie idziemy do szpitala więc odkładam dumania nad wózkami, uwielbiam summita ale dla 3 latka (102cm) jest na równi z głową - więc jak zasypia to trochę trzeba pogimnastykować sie żeby go położyć, nie ma wózka idealnego...
          • kedro-dasos Re: MBUJ dla 100cm dziecka? A może coś innego 11.04.14, 15:08
            ja też Magda już się boję BJ ,bo nie wierzę w cuda. Jeśli BJCM się żle podbija, GT tylko troszkę lepiej to Elite też pewnie szału nie ma.
            poczytałam trochę o EW ale niestety cena nowego nie dla mnie, a używek braksad
            • jesuisunpapillon Re: MBUJ dla 100cm dziecka? A może coś innego 11.04.14, 15:11
              summit podbija duzo lepiej niz elite ale jak wspomnialam budka to zło
              ew faktycznie cena kiepska, juz poruszylam wiele stron i nie znalazlam niestety tanszego
              • jesuisunpapillon Re: MBUJ dla 100cm dziecka? A może coś innego 11.04.14, 15:18
                www.babyjungle.nl/easywalker-sky-plus-last-colors-sale-p-16293.html tu widze tanszy ale ja nie ogarniam czy mozna stamtad zamawiac?

dobra uciekam wink
            • kedro-dasos Re: a Bebe confort high trek? 11.04.14, 15:24
              mój kuzyn miał ten oto wózek, widziałam go tylko raz i córka też nim jechała, ale jak miała coś koło roczku, więc nie zwracałam wtedy praktycznie na nic uwagi. Bardzo go sobie zachwalał, miał go dla dwójki dzieci i ponoć dalej poszedł w świat i się świetnie sprawuje. Prowadziło mi się go dość dobrze, ale mała była lżejsza. czy ktoś miał z tym wózkiem jakieś doświadczenie?
              • martuska1982 Re: a Bebe confort high trek? 11.04.14, 19:41
                ja kiedys tu o high treka pytałam, to mi dziewczyny napisały, że ma małe siedzisko.
                • magda79pn Re: a Bebe confort high trek? 11.04.14, 20:05
                  high trek ma małe siedzisko

a EW Sky można kupić w PL za 1300zł, nowego powystawowego smile
                  • magda79pn Re: a Bebe confort high trek? 11.04.14, 20:07
                    Tzn były po tyle ostatnio, ale czy jeszcze są to nie wiem, trzeba by zapytać

=================

magda79pn napisała:
                    >
                    > a EW Sky można kupić w PL za 1300zł, nowego powystawowego smile
                    >
                    >
                    >
                    • ajantura easywalker sky? 11.04.14, 20:26
                      Mam pytanie: gdzie jest wieksza, dluzsza powierzchnia do spania? W ew czy w mbuj? Tez.mysle o jednym z tych dwoch dla dwulatki dosc sporejsmilemoja m mala lubi duze budki .
                      • magda79pn Re: easywalker sky? 11.04.14, 21:05
                        MB będzie miał więcej, bo ma wyższe oparcie (chyba, pewna nie jestem ale raczej ma wyższe niż 48cm) i siedzisko chyba też głębsze (gdzieś kiedyś podawałam wymiary EW)
                        ale za to EW szerszy jest i to dużo, budki chyba takie same są

zaraz poszukam fotek porównawczych, bo kiedyś były na forum
                        • magda79pn Re: easywalker sky? 11.04.14, 21:09
                          forum.gazeta.pl/forum/w,101614,145276294,145295837,Porownanie_MB_UJ_EW_Sky_zdjecia.html
                          • martuska1982 Re: easywalker sky? 11.04.14, 21:19
                            MBUJ ma więcej niż 48? Jakoś nie jestem przekonana. Moze ktoiś zmierzyć? Z ciekawości już choćby.
                            • magda79pn Re: easywalker sky? 11.04.14, 21:23
                              mnie się kojarzy, że 50 albo nawet 52, ale nie miałam, więc może źle kojarzę...
                            • jelsaa Re: easywalker sky? 11.04.14, 21:23
                              No mój ma 52 cm oparcie
                              • martuska1982 Re: easywalker sky? 11.04.14, 21:25
                                mnie własnie też coś koło tego się kojarzyło
                                • agusia041 Re: easywalker sky? 11.04.14, 21:32
                                  W moim UJ wys. oparcia wynosiła 49-50 cm smile
                                  • magda79pn Re: easywalker sky? 11.04.14, 21:57
                                    pewnie też od rocznika zależy
              • wodadobra Re: a Bebe confort high trek? 11.04.14, 22:36
                O nie, nie.
                Małe siedzisko. Dość szerokie, krótkie i wzwyż i wzdłuż. Dziwnie wyprofilowane. Tzn w pozycji siedzącej moim zdaniem dziecko może się zsuwać.
                I na zakupy do miasta się nie nadaje. Bardzo szeroko rozstawione tylne koła. I koszyk z siateczki, która ciągle się nadrywała. No i ilość miejsca, który zajmuje stelaż PORAŻAJĄCA.
                Moim zdaniem nie spełnia twoich oczekiwań.
    • koala0405 Re: MBUJ dla 100cm dziecka? A może coś innego 11.04.14, 22:02
      tutaj macie linka do mojego wątku z porównaniem MBUJ stary i nowy:
      forum.gazeta.pl/forum/w,101614,148474853,,MB_Urban_stary_i_nowy_porownanie.html?v=2
      • martuska1982 Re: MBUJ dla 100cm dziecka? A może coś innego 11.04.14, 22:18
        mój był średni, ani stary ani też nie najnowszy, z 2010 był.Oparcie na pewno 50 miało, nie dam sobie ręki uciąć czy 51 czy 51, ale piątkę jakoś pamiętam.
        • ajantura Re: MBUJ dla 100cm dziecka? A może coś innego 12.04.14, 09:44
          Caly czas mysle I mysle, co tu kupicsmileprzepraszam, ze wcinam się w watek ale ten mbuj nie daje mi spokoju. I ew sky .a teraz doszedl jeszcze ten bi.smile I z tych trzech chcialabym jednego zabrac do auta na wakacje I na plaze polskiesmile I zeby takie dziecko, troszke krotsze niz autorki watku moglo wygodnie pospac. Budka wazna, pałąk, skladanie do auta I lekkosc jazdy. Wiem, ze juz zameczam ale prosze powiedzcie, ktory wybralybyscie I moze ktos by chcial sprzedac?
          • jelsaa Re: MBUJ dla 100cm dziecka? A może coś innego 12.04.14, 10:05
            Zależy jak duze dziecko, ja miałam BI, teraz sprzedaję UJ, Dla młodszego dziecka BI lepsze, bo ma lepsza budę, lepsza amortyzaję i regulowany podnóżek, dodatkowo jest lżejszy i po złożeniu mniejszy, dla starszego wybrałam UJ, skaya niestety nie miałam, ale kto wie? smile
            • magda79pn Re: MBUJ dla 100cm dziecka? A może coś innego 12.04.14, 10:07
              ja wzięłam sky'a ze względu na szerokość siedziska, żeby młody zimą jak śledź nie siedział, i ze względu na składanie też, bo jest dużo krótszy od MB (wyżej są zdjęcia porównawcze)

o reszcie się nie wypowiem, bo MB nie miałam
              • ajantura Re: MBUJ dla 100cm dziecka? A może coś innego 12.04.14, 10:18
                Moja mala wazy cos kolo 12 kilo a ubranka na 98 kupuję, dwa latka w lipcu skonczy.te Porownawcze zdjecia ogladalam, super sa, ew lepiej by mi wszedl do bagaznikasmile na all jest rozowy mozliwe , ze jakiejs forumki? Chyba nie bo nie widze w sprzedam wozek.
                • kedro-dasos Re: MBUJ dla 100cm dziecka? A może coś innego 12.04.14, 10:53
                  ten różowy już krąży na allegro, zobacz w zakończonych
                  • ajantura Re: MBUJ dla 100cm dziecka? A może coś innego 12.04.14, 11:45
                    Okismile
                    • magda79pn Re: MBUJ dla 100cm dziecka? A może coś innego 12.04.14, 12:57
                      różowego sky'a sprzedaje handlara, kupiła go na all na innej aukcji za 900zł i myslała że kokosy zbije wink wystawiała juz go za 1200 i doopa wink teraz zeszła na 950 +60 przesyłka, która w rzeczywistosci kosztuje 15-19zł...

sorki, ja wam swojego nie sprzedam smile
                      • ajantura Re: MBUJ dla 100cm dziecka? A może coś innego 12.04.14, 13:37
                        smileoki tez bym chyba nie sprzedalasmilenapisalam do sklepu hip... czy maja powystawowe
                        • magda79pn Re: MBUJ dla 100cm dziecka? A może coś innego 12.04.14, 13:45
                          daj znać, bo sama jestem ciekawa czy jeszcze je mają
                          • ajantura Re: MBUJ dla 100cm dziecka? A może coś innego 12.04.14, 14:29
                            Obecnie nie maja zadnych sky'owsad I nie napisali , kiedy w ogole będą.
                            • martuska1982 Re: MBUJ dla 100cm dziecka? A może coś innego 12.04.14, 15:03
                              też własnie mi się wydawało, że o tym piszecie i zdziwiło mnie stwierdzenie, że może forumka. To nie jest ta hanldara co któras forumka skusiła się u niej na pomarańczowego toro, którego stan okazał się fatalny?
                              • magda79pn Re: MBUJ dla 100cm dziecka? A może coś innego 12.04.14, 15:07
                                tak, to ta sama, może login inny, ale fotki na tym samym tle

choć przyznam szczerze, że wyglada bardzo OK, a poprzedni sprzedający też dali fotki na all i też nie było widać wad

więc akurat ten egzemplarz może być w porządku

-==========

martuska1982 napisała:

> też własnie mi się wydawało, że o tym piszecie i zdziwiło mnie stwierdzenie, że
                                > może forumka. To nie jest ta hanldara co któras forumka skusiła się u niej na
                                > pomarańczowego toro, którego stan okazał się fatalny?
                                • ajantura Re: MBUJ dla 100cm dziecka? A może coś innego 12.04.14, 15:31
                                  Dobrze, ze mowicie,za duze ryzyko, zeby kupowac- jak dla mnie. Moze ktos bedzie jeszcze sprzedawal, w kazdym razie dziekuje sa te wymiary I porownaniasmile
                                  • ajantura Re: MBUJ dla 100cm dziecka? A może coś innego 12.04.14, 15:32
                                    Mialo byc "za" te wymiarysmile
                                  • kedro-dasos Re: MBUJ dla 100cm dziecka? A może coś innego 12.04.14, 16:23
                                    jesli odpowiada Ci kolor to ja bym napisała maila do tej pierwszej osoby z zapytaniem w jakim faktycznie stanie był wózek. Już go sprzedała więc może szczerze Ci odpisze.
                                    • ajantura Re: MBUJ dla 100cm dziecka? A może coś innego 12.04.14, 16:34
                                      Wstrzymam się, ogladam wlasnie w necie nowe I zakladajac ze corka jeszcze rok pojezdzi wozkami to moze nowy kupiesmiletakie ladne sasmilewariactwo normalniesmile
                                      • kedro-dasos Re: MBUJ dla 100cm dziecka? A może coś innego 12.04.14, 16:37
                                        Mi tutaj tez dziewczyny zamieszały w głowie. Zamiast sprzątać przed świętami przed kompem siedzę i wózka szukam. Szaleństwo.
                                        • ajantura Re: MBUJ dla 100cm dziecka? A może coś innego 12.04.14, 17:18
                                          Ha ha, mam to samosmile ostatnio snilo mi się, ze kupilam mbuj taki zielony z tablicysmile no nic,swieta szybko miną a wozki dalej będąwink
                                          • martuska1982 Re: MBUJ dla 100cm dziecka? A może coś innego 12.04.14, 17:42
                                            w okolicach świąt czyli przed i troche po zazwyczaj licytacje dużych cen nie osiagają, bo ludzie z kasy wypstrykani. wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka