Dodaj do ulubionych

jane muum czy britax smart lub affinity

27.05.14, 10:33
witam
prosze o pomoc w wyborze wozeczka dla 6 mcznego synka ,mam teraz cos w stylu gondoli m&p pliko i jest okropny, trzeszczy, a on nie chce juz lezec tylko siedziec i musze cos szybko wybrac, i chce na niego patrzec jeszcze, czyli poszukuje wozek z odwracanym siedziskiem , rozkladanym na plasko. Nie wiem jak to jest z siedzeniem kubelkowym bo affinity je ma, ( nie wiem jak to jest ze spaniem maluszka bo chyba nie moze on sie przekrecic na boczek w takim siedzisku, nigdy nie mialam ), ale za to ma siatke z tylu budy na sloneczne dni., jest maly. britax smart ma duza bude i oparcie na nozki. siedzenie sie ladnie rozklada do spania i ma okienko z siatka w budce rowniez, wazy ok 12kg, za to jane muum nie ma tego oparcia na nozki i czytalam ze pasy bezpieczenstwa sa niezbyt dobre, ze niewygodnie. , ale za to jest lekka i super sie sklada, ale tez budka jest dosc mala, choc pewnie mozna dokupic oslonke w postaci daszka doczepianego na bude. wszystkie maja duzy kosz co jest plusem dla mnie. wiec czy kubelkowy affinity czy rozkladany na plasko smart czy jane?
myslama o x landerze pulse, bo ma duza budke i jest sliczny, ale nie wiem.
mieszkam w mniejszym miescie wiec zadnego wozka nie mam okazji na zywo zobaczyc, niestety
a moze cos innego doradzicie...

dzieki wielkie i serdecznie pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • gosia_mrufka Re: jane muum czy britax smart lub affinity 27.05.14, 19:12
      Miałam muum i affinity. Affinity dla mnie wygrywa. Ma lepszą amortyzację, podbijanie, lepiej się prowadzi. Muum wcale nie jest lekki, waży ponad 12 kg.
      • kar-ula Re: jane muum czy britax smart lub affinity 27.05.14, 21:37
        Siedzisko kubełkowe dla dziecka w wieku twojego jest jak najbardziej ok. Daje dobre podparcie dla miednicy, utrzymuje fizjologiczne krzywizny kręgosłupa. Trochę nie rozumiem, o co chodzi z tym przkeręcaniem na boczek - że niby po co dziecko miałoby się przekręcać na boczek? Żadna z moich córek - i ta, kóra do 9 miesiaca jeździła w gondoli, i ta która oprotestowała ją w 3 miesiacu - nie potrzebowała się przewracać na boczek nawet w gondoli, a co dopiero w spacerówce, w której dziecko jest przecież przypięte pasami (bezwględnie). Młodsza jak miała 3,5 miesiaca zaczęła się obracać z pleców na brzuch i zrezygnowaliśmy z gondoli właśnie na rzecz kubełka, bo było to już niebezpieczne.
        Co do samego Britaxa, to nie znam go. Ja miałam Quinny Buzza i dla takiego malca jako wózek przejściowy jak najbradziej polecam. Poza budką, bo ta jest symboliczna, ale Quinny ma genialną parasolkę, poza tym nowe Buzzy mają super budki.
        • koala0405 Re: jane muum czy britax smart lub affinity 27.05.14, 21:52
          a ja rozumiem o co koleżance chodzi
          Wózek z siedziskiem kubełkowym jest super bo maluch siedzi bardzo wygodnie. Jak zaśnie to ma też wygodnie i przytulnie. Miałam britaxa affinity i uważam że to świetny wózek. Ale...kubełek jest dobry wg mnie na okres przejściowy tzn po gondoli a jeszcze przed tradycyjną spacerówką rozkładaną na płasko. ja na spacery i tak wolę dla syna kubełek .
          Jednak mam od jakiegoś czasu emmaljungę spacerówkę i synek w niej sypia w domu i w ogródku. Ma mnóstwo miejsca /zapinam go tylko pasami biodrowymi/ i śpi raz na jednym raz na drugim boku. To jest nasz wózek domowy. W nocy też zaczął spać na boku od jakiegoś tygodnia. Wyjechałam emmą na spacer i co chwila młody opadał na boki i musiałam go poprawiać. Synek obecnie bardzo dobrze siedzi w bugaboo bee, choć widzę że brakuje mu pałąka /trzyma się kurczowo rurek po bokach/ oraz w MB urbanie i tutaj chyba najlepiej z wszystkich /ma pałąk/.
          • martad28 Re: jane muum czy britax smart lub affinity 27.05.14, 23:27
            koala, czemu tylko na okres przejsciowy ten kubelek? na jak dlugo starczy mowisz? bo ja bym chciala taka spacerowke na troche dluzej, wiec moze zainwestowac z siedzeniem rozkladanym niz kubelkowym wlasnie, tylko chodzi mi o taki wozek skladany w calosci bez wypinania siedziska.

• koala0405 Re: jane muum czy britax smart lub affinity 28.05.14, 07:21
              chodziło mi o to że na okres przejściowy jest najlepszy a na później to już kwestia wyboru
              Ja mam Wielki KUBEŁEK tzn Ozone city Emmaljunga i on wystarczy na bardzo, bardzo długo. Najważniejsze, że w kubełkach oparcie można ustawić w pionie. Dzieci to lubią. W affinity mój siedział jak król trzymając za pałąk . Acha w briatxie affinity siedział mój 4 latek i mieścił się dobrze /jedynie co jemu przeszkadzało to płytkie siedzisko ale w Urbanie tez nie jest za głębokie/.
        • martad28 Re: jane muum czy britax smart lub affinity 27.05.14, 23:22
          myslalam o przekrecaniu na boczek, bo on b lubi tak spac, ale pewnie to niemozliwe ze wzgledu na pasy bezp, i w sumie nie wyobrazalam do tej pory jak to wyglada, bo zadnego dobrego wozka nie mialam, ale dzieki za opinie.
          wozki britax ciesza sie popularnoscia w Uk i czytalam opinie, ze ludzie sa zadowoleni
      • martad28 Re: jane muum czy britax smart lub affinity 27.05.14, 23:18
        dzieki Gosia, podoba mi sie affinity ale balam sie o ten kubelek, ale moze niepotrzebnie, ale dobrze ze piszesz o swietnej amortyzacji
        • koala0405 Re: jane muum czy britax smart lub affinity 28.05.14, 07:23
          wg mnie affinity jest lepszy niż sławetny, o którego się tu biją na forum gesslein s4 air
    • dominiczka87w Re: jane muum czy britax smart lub affinity 28.05.14, 00:05
      Mam cameleona, synka (13,5 m-ca ubranka 86/92) przypinam pasami biodrowymi tylko i jak synek potrzebuje to bez problemu przekreca sie na boczek i wtula w siedzisko.
      Jesli chodzi o siedzisko w britaxie to tez nie taki 100% kubelek bo ma regulowany podnozek.
      X-lander ma malutkie siedzisko..znaczy moze nie waskie ale niskie i jak miesiac temu wkladalam mojego wielkoluda to widac bylo ze dlugo w nim jezdic nie bedzie smile
      Ja bym z tych 3 brala affinity smile
      • martad28 Re: jane muum czy britax smart lub affinity 31.05.14, 08:32
        dzieki Dominiczka, to mi pomoglo.
        znalazlam jeszcze jeden wozek ktory biore pod uwage a podobny do britax jest Sola2 m&p, co o nim myslicie, bo sie do niego przekonuje coraz bardziej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka