flourtime 05.07.14, 14:47 Witajcie podoba mi się siedzisko w britaxie, ale zależy mi też na lekkim wózku. Czy pomiędzy b-motionem a b-agile jest duża różnica jeśli chodzi o komfort prowadzenia. Niektóre z Was miały oba modele, proszę o porównanie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jasiek4 Re: b-agile a b-motion 05.07.14, 15:28 Ja miałam oba modele (a w zasadzie B-motion jeszcze mam choć zastanawiam się nad sprzedażą ). B-motion zdecydowanie lepiej prowadzi się po nierównym terenie i lepiej się podbija, łamana rączka też jest plusem. Ja wózka nie noszę więc zmieniłam B-agile na B-motion i jestem zadowolona a siedzonko oba mają rewelacyjne ale my chyba w ogóle już kończymy wózkowanie. Odpowiedz Link
flourtime Re: b-agile a b-motion 05.07.14, 15:35 a b-agile dużo gorzej prowadzi się po nierównościach od b-motion? Chodzi mi o jazdę w mieście, nierówne chodniki, alejki w parku? Odpowiedz Link
jasiek4 Re: b-agile a b-motion 05.07.14, 15:44 b-motion ma pompowane koła i amortyzację a taki wózek zawsze będzie lepiej jechał. A co to znaczy dużo czy nie dużo gorzej ? Dla mnie warte to było wymiany a jak jest dla kogoś innego nie wiem ... Odpowiedz Link
the_isabelle Re: b-agile a b-motion 05.07.14, 17:35 Ja też miałam oba modele. I b-motion prowadzi się zdecydowanie lepiej. Jedzie płynnie, wjeżdża swobodnie na małe przeszkody (na które b-agile trzeba było nieustannie podbijać, nawet takie metalowe progi u wejścia do klatki schodowej), jest cichutki, dzięki łamanej rączce o wiele lepiej się podbija. Ale fakt jest trochę cięższy. Ale wiesz co, oba wnosiłam na 2 pietro i o dziwo odkryłam że b-motion wnosi mi się o wiele lepiej. Długo nie mogłam obczaić dlaczego, az wpadłam. B-agile przez niełamaną raczkę jest dłuższy po złożeniu i ja miałam fazę żeby nie porysować rączki wnosząć go (mimo że zaraz po zakupie obszyłam ja skórą ) więc siła rzczy tachałam wózek podnosząc go wysoko w nienaturalnej pozycji. W motionie, po prostu maksymalnie łamałam rączkę i wnosiłam jak walizkę, nie zawadzał o schody. Było mi o wiele wygodniej (mam 165cm). No i wielki dla mnie plus motiona, sam stoi po złożeniu. Odpowiedz Link
the_isabelle Re: b-agile a b-motion 05.07.14, 17:39 jeszcze jedno. Mój motion ma o wiele fajniejszą tapicerkę od b-agile którego miałam. Zapewne to kwestia roczników (b-agile wyprodukowany 2012, b-motion 2013). W b-agile była taka bardziej sztuczna śliskawa, z połyskiem w ciepłym odcieniu, faktura bardziej przypominała prążki niż krateczkę, sztywniejsza. B-motion mięsista, miękka, w krateczkę, zupełny mat w szarawym odcieniu. o wiele przyjemniejsza w dotyku. Odpowiedz Link
maglin700 Re: b-agile a b-motion 05.07.14, 22:10 Testowałam tylko w sklepie i wybrałam b-motion, bo agile jest o wiele twardszy, a łamana rączka w b-motion to duży atut. Z b-motion jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link