Dodaj do ulubionych

Mam BJ City Micro i oddaję, lub Wam odstąpię

11.07.14, 12:51
Wszystko jest w nim prawie takie samo jak w city mini, kółeczka moim zdaniem ładniejsze i fajniejsze (te tylne w city mini jechały jak walec), w ogóle jest ładniejszy, bo ma czarne kółka na czarnym stelażu smile
zauważyłam tylko jedną róznicę, z tyłu za oparciem nie ma siatki, jest zwykły materiał, mnie by to akurat nie przeszkadzało, bo wkurzało mnie ciągłe zwijanie i rozwijanie tej szmaty z tyłu

wszystko mi się w nim podobało, dopóki nie odpięłąm górnych pasów (naramiennych) bo ich nie używamy, i patrzę, a tam na siedzisku nie ma po bokach plastikowych kółeczek i nie mam tych pasów do czego dopiąć, mój syn nigdy nie jeździł przypięty 5-punkowymi pasami, więc dostanie wścieklizny i w ogóle nie będzie chciał w nim siedzieć

wymiary siedziska takie same, rozstaw tylnych kół 60cm, a CM miał chyba 62cm

brak zrobienia pasów biodrowych dyskwalifikuje u nas ten wózek

jeśli któraś jest chętna, to mogę odsprzedać, zamiast odsyłać do sklepu, wyślę któreś z Was

FOTKI:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/q2mrxfI2CR1h3NjiwB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/J1HK1fQA16TCHIPeEB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/FB44fplhyzgbQDbbDB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/hE0raZ9aytWlYmb4EB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/yJbocVTR8yenmvuQqB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/MaRRVEqwp6paE3Ga2B.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/nmkeALBDyhK5CdjTAB.jpg
Obserwuj wątek
    • koala0405 Re: Mam BJ City Micro i oddaję, lub Wam odstąpię 11.07.14, 12:57
      ładny ale ja myślałam że kupisz niebieski taki jak ten:
      www.kiddies24.de/shop/de/Kinderwagen-Tragen/Jogger3-Rad/Baby-Jogger-City-Micro-3-Rad-DARK-BLUE-GRAY-2013::31934.html
      ostatnio szarości mnie prześladują /kiedyś same czerwienie/
      oddaj do sklepu
      • magda79pn Re: Mam BJ City Micro i oddaję, lub Wam odstąpię 11.07.14, 13:03
        taki był na zdjęciu a przysłali inny...
        • jprzeczek Re: Mam BJ City Micro i oddaję, lub Wam odstąpię 11.07.14, 13:11
          • jprzeczek Re: Mam BJ City Micro i oddaję, lub Wam odstąpię 11.07.14, 13:13
            A może wysłali prawidłowy kolor, tylko zdjęcia producenta były podkręcone. Kolorystyka nowych GT też odbiega od rzeczywistości. Jeśli będziesz miała czas i możliwość, to zważ proszę ten wózek. A kolor nie jest brzydki.
    • monika_kas Re: Mam BJ City Micro i oddaję, lub Wam odstąpię 11.07.14, 13:12
      Nie wiem na ile ten kolor na zdjęciach odpowiada realnemu ale mi się zupełnie nie podoba... uncertain brak siatki też kaszana... A z tymi pasami to ja akurat zawsze tak robię że zapinam normalnie tyle że tych naramiennych nie daję na ramiona tylko puszczam bokiem.. wink mój syn tak się przyzwyczaił i u nas to się sprawdza.
      • magda79pn Re: Mam BJ City Micro i oddaję, lub Wam odstąpię 11.07.14, 13:25
        mi się kolor podoba, on taki ciemny dżins jest, ale nie jest to ten co pokazano na stronie, mój ma szare lamówki, a tamten nie.

zobaczę jak M wróci, może przeszyję te pasy i będziemy jeździli

póki co mały śpi, więc nawet go nie widział smile

brak siatki tez mi nie przeszkadza, bo mój syn się nie da na płasko położyć, tylko na półleżąco, więc siatka niepotrzebna, w tropiki z nim nie jadę wink a wręcz przeciwnie, w NL, na północy, pogoda taka w w Anglii wink

ważyłam, wychodzi mi 8,1kg - tak samo jak Mini
    • afroddytta Re: Mam BJ City Micro i oddaję, lub Wam odstąpię 11.07.14, 14:04
      Widziałam ten wozek na ulicy, nawet mój m powiedział CM tylko mA mniejsze koła -jestem z niego dumna smile
      A na poważnie to jakoś nie widzę sensu zamiany CM na ten skoro wszystko takie samo gl.waga a jedynie kolka mniejsze uncertain choć kolorystyka fajna ze bez tych pasów.
      • magda79pn mam dylemat 11.07.14, 14:31
        Afro - jest tańszy i dużo ładniejszy smile

mój mały fajnie w nim wygląda, może jednak zostawię... ??? normalnie jak dla niego szyty ten wózek smile budka lepiej leży niż w GT, choć już w CM lepiej leżała niż w GT

mały ma 2 lata i 95cm

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/Gg48BgjnwAb1uLYlCB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/DRGpAWuDP6x2ZHTF6B.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/9Z6butVyNbbvW88eAB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/TnWeMWCfGktrL3DdJB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/OtEOcBGoaDNNnvywbB.jpg
        • koala0405 Re: mam dylemat 11.07.14, 14:35
          ale super wygląda synek
          wózek jak skrojony na niego
          • jprzeczek Re: mam dylemat 11.07.14, 14:45
            Skoro nie przysłali tego koloru, który zamawiałaś, to powinni zwrócić Ci również koszt wysyłki. A tak w ogóle, to wózek wygląda fajnie, tylko pytanie, czy chce Ci się te pasy przeszywać, czy wolisz mieć coś seryjnie odszytego. Moja córka zakłada pasy normalnie, ale są one na tyle luźne, że sama często rączki z nich uwalnia i wtedy jedzie tak jakby była zapięta w biodrowe. Myślałam, że kupisz PP Booklet smile.
            • basia752 Re: mam dylemat 11.07.14, 14:56
              A jak się prowadzi, da radę pchać jedną ręką? Szkoda, że nie waży mniej niż 8 kg
              • magda79pn Re: mam dylemat 11.07.14, 15:10
                Prowadzi się fajnie i lekko i mozna jedną ręką, jeśli jesteś wysoka, to podbijanie tez znośne, ale ogólnie ciężko się podobija (tak samo jak city mini)

=================

basia752 napisała:

> A jak się prowadzi, da radę pchać jedną ręką? Szkoda, że nie waży mniej niż 8 k
                > g
                • basia752 Re: mam dylemat 11.07.14, 16:02
                  No niestety mam 160 wzrostu, pewnie byłoby mi ciężko go podbić, gdyby ważył tak 6-6,5 kg to bym zaryzykowała
                  • magda79pn Re: mam dylemat 11.07.14, 16:06
                    no niestety nie podbijesz go sad

==============================

basia752 napisała:

> No niestety mam 160 wzrostu, pewnie byłoby mi ciężko go podbić, gdyby ważył ta
                    > k 6-6,5 kg to bym zaryzykowała
            • magda79pn Re: mam dylemat 11.07.14, 15:08
              Mi ten kolor akurat nie przeszkadza, choc faktycznie to nie ten, który był na zdjęciu

bookleta nie zamówiłam, bo przestał już mi się podobać big_grin

=========================

jprzeczek napisała:

> Skoro nie przysłali tego koloru, który zamawiałaś, to powinni zwrócić Ci równie
              > ż koszt wysyłki.
              • jprzeczek Re: mam dylemat 11.07.14, 15:11
                A ten drugi, który chodzi Ci po głowie zamiast micro, to jaki?
                • magda79pn Re: mam dylemat 11.07.14, 15:57
                  sama nie wiem co, chciałabym coś lekkiego (najlepiej do 6kg) ale rozkładanego choć troszkę do spania, bo mój synek już tylko okazjonalnie jeździ wózkiem...

pełna raczka byłaby super, ale tak dobrze to nie ma wink

może zaryzykuję wreszcie tą inglesinę swift... mac triumph byłby idealny, ale ich nie ma (poza tymi za 800zł)
                  • jprzeczek Re: mam dylemat 11.07.14, 16:35
                    Wydaje mi się, że lżejszy, a podobny do BJCM będzie valco snap. Waga niby 6,2 kg, cena około 750 zł w CZ.
        • afroddytta Re: mam dylemat 11.07.14, 15:54
          A ile on w ogóle kosztuje i jakie są kolory, bo w necie nic nie widzę uncertain
          Ten kolor to mnie już nie kręci od kiedy mam córkę wink zreszta zaraz wyrzucę wątek co mnie teraz cieszy big_grin
        • monika_kas Re: mam dylemat 11.07.14, 16:00
          Kurcze Magda.. młody w tym wózku super wygląda. Rzeczywiście jakby był dla niego skrojony! Chyba bym go zostawiła na Twoim miejscu.. naprawdę fajnie wygląda. Zdecydowanie z młodym w środku bardziej mi się podoba big_grin
          • magda79pn Re: mam dylemat 11.07.14, 16:08
            Taa, nie szata zdobi człowieka... big_grin

============

monika_kas napisała:

> Kurcze Magda.. młody w tym wózku super wygląda. Rzeczywiście jakby był dla nieg
            > o skrojony! Chyba bym go zostawiła na Twoim miejscu.. naprawdę fajnie wygląda.
            > Zdecydowanie z młodym w środku bardziej mi się podoba big_grin
            • magda79pn Re: mam dylemat 11.07.14, 16:09
              sklep napisał, ze na pon przyślą kuriera i zwrócą wszystkie koszty
              M już wraca z pracy, dzisiaj zdecydujemy

a może by go na zielonego city mini zamienić ? waga ta sama, wymiary te same, tylko tapicerka weselsza i te pasy da się zrobić...
              • magda79pn zostawić czy zamienić ? 11.07.14, 17:22
                mogę za dopłatą 100zł zamienić go na city mini zielonego

co myślicie?
                warto dokładać?(większe koła, waga ta sama, jaśniejsza/weselsza tapicerka, siatka wentylacyjna i z pasami nie trzeba kombinować

mi się trochę smutny ten Micro wydaje sad
                jest ładny, ma ładne czarne koła i stelaż, ale jest smutny...

we wrześniu prędzej się pewnie sprzeda city mini niż micro, co?

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/os2RVDvnZPNPjouwpX.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/q2mrxfI2CR1h3NjiwB.jpg
                • puchatka.kratka Re: zostawić czy zamienić ? 11.07.14, 17:31
                  A czym ten micro różni się od mini?
                  Jest tańszy..może gorszy materiał czy mniejsze kółka.?serio wart polecenia ??
                  • magda79pn Re: zostawić czy zamienić ? 11.07.14, 17:45
                    czym się różni:
                    mniejsze koła
                    nie ma za oparciem siatki wentylacyjnej

poza tym to samo, z wyglądu ładniejszy moim zdaniem, czarny stelaż i koła

=================================================

puchatka.kratka napisała:

> A czym ten micro różni się od mini?
                    > Jest tańszy..może gorszy materiał czy mniejsze kółka.?serio wart polecenia ??
                • monika_kas Re: zostawić czy zamienić ? 11.07.14, 17:38
                  Miałaś już zwykłego mini, generalnie wszystko wiesz... Przydałoby się porównać prowadzenie micro i mini... Hmm... Mini się napewno lepiej sprzeda. Nie wiem... Sama nie wiem co bym zrobiła. uncertain
                  • magda79pn Re: zostawić czy zamienić ? 11.07.14, 17:47
                    one się prowadzą tak samo - dobrze, podbijają tak samo - raczej źle wink
                    różnica to siatka za siedzeniem

================

monika_kas napisała:

> Miałaś już zwykłego mini, generalnie wszystko wiesz... Przydałoby się porównać
                    > prowadzenie micro i mini... Hmm... Mini się napewno lepiej sprzeda. Nie wiem...
                    > Sama nie wiem co bym zrobiła. uncertain
                    • afroddytta Re: zostawić czy zamienić ? 11.07.14, 18:30
                      Doradzając po forumowemu to weź ten zielony CM i każ sobie kolka od Micro założyć big_grin

A z tymi kolkami to jednak trochę gorzej może być n chodnikach chyba łatwiej mogą wpaść w dziurę czy utknąć, szkoda ze ich takich szerszych nie zrobili. W ogóle jakby z 1,5 -2kg był lżejszy to jakaś dyskusja by była a tak to w sumie prawie to samo a różnica 100 zł w cenie to w sumie niewiele.
                      • evra_only Re: zostawić czy zamienić ? 11.07.14, 19:38
                        Ja bym zostawiła tego Micro smile
                        Synek fajnie w nim wygląda, no i jakby nie patrzeć - sam wózek jednak parę deko lżejszy jest od Mini wink A kolor wg mnie fajny, ja bym go nazwała deep blue wink dodasz jakąś jasną wkładkę i będzie super smile
                        • magda79pn Re: zostawić czy zamienić ? 11.07.14, 19:49
                          według mojej wagi nie jest wcale lżejszy wink teraz jeszcze okazało się, że ma jednowarstwową budkę, a Mini i GT ma dwie warstwy
                          • evra_only Re: zostawić czy zamienić ? 11.07.14, 19:57
                            Ooooo, to nieładnie z tą wagą.. Powinien być lżejszy, przecież kółka mniejsze.. W takim razie cofam mój argument 'za' wink
                          • afroddytta Re: zostawić czy zamienić ? 11.07.14, 21:18
                            To po co ten cały nowy wózek?
                            Mogli dorobić więcej tapicerek do wyboru, własnie takie jednokolorowe, czy jakieś limitowane, dać koła do wyboru małe/duże -inne firmy tak mają pompowane/piankowe, wybór koloru ramy srebrna/czarna chyba już jest i byłby chyba większy szał, a tak trochę to bez sensu uncertain
                            • magda79pn Re: zostawić czy zamienić ? 11.07.14, 21:45
                              ja zamieniam na zielonego mini

już napisałam maila do sklepu
                              • silke85 Re: zostawić czy zamienić ? 11.07.14, 22:13
                                ja bym zostawiła tego i wymyśliła coś z tymi pasami smile tylko że ja nie cierpię zielonych wózków big_grin synek fajnie w nim wygląda, faktycznie ta buda tak nie wisi, czemu w gt tego nie zrobia
                                • magda79pn Re: zostawić czy zamienić ? 12.07.14, 10:19
                                  postanowiłam go zamienić za względu na większe przednie koło w Mini

załatwiłam ze sklepem zamianę bez kosztów przesyłki, w końcu to nie moja wina, że przysłali inny kolor niż oferują

jeszcze pomyślałam, że mógłby zostać, gdyby zwrócili jakiś % jego ceny, ale wątpię aby było im to na rękę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka