Dodaj do ulubionych

Pasy w maclarenach

28.07.14, 21:58
Czy we wszystkich maclarenach takie wnerwiające pasy? Wsadziłam młodego do questa, zapięłam pasy ale były za ciasne więc postanowiłam poluzować. Za cholerę nie umiałam. Mój mąż zaczął się mocować i tak się wkurzył, że kazał mi go od razu pakować do wysyłki bo te pasy dyskwalifikują wózek do dalszego użytkowania. Instrukcji nie czytałam bo nie lubię.
W bugaboo bee, bob-ie wystarczy poluzować pasek jak w plecakach , ściąganie przez pociągnięcie pasów. W emmie też do dooooopy te pasy.
Obserwuj wątek
    • jelsaa Re: Pasy w maclarenach 28.07.14, 22:21
      Mnie najbardziej wkurzaja zapiecia pasów w macach, działaja tak ciężko że pomimo smarowania chwilę się muszę z nimi mocować, Bardzo wkurzalo mnie to w globetrotterze bo to typowa podwieźdupka i często dziecko wkładałam i wyciągałam z wózka. Teraz w Volo chodzą najfajniej, a Mark ma już inaczej to zapięcie rozwiązane. A ta regulacja o ktorej piszesz też jest wkurzająca, ostatnio to w Marku regulowalam i klelam na czym świat stoi, pocieszeniem jest tu fakt, że raz wyregulujesz i masz spokój.
      • koala0405 Re: Pasy w maclarenach 28.07.14, 22:22
        taaaa spokój...chyba, że założę młodemu kurtkę
    • gabilu Re: Pasy w maclarenach 28.07.14, 22:29
      Ja też mam problem z pasami w XT. Odpinanie ich to dla mnie masakra.
      • delphine_delphine Re: Pasy w maclarenach 28.07.14, 22:38
        Faktycznie, te pasy nie należą do najłatwiejszych.
        Tak na marginesie, ja odpięłam tę część naramienną i zostawiłam tylko biodrowe. Przy czym też regulowałam ich rozpiętość i zostawiłam sporo miejsca, żeby właśnie w razie grubszego ubrania, można było bez problemu zapiąć.

Ps. bardziej od pasów wkurzają mnie te paskudne rączki!!!
        • koala0405 Re: Pasy w maclarenach 28.07.14, 22:40
          zapinałam biodrowe do czasu aż młody się uwolnił i wypadł z wózka /po prostu wyszedł górą/
          • magda79pn Re: Pasy w maclarenach 29.07.14, 07:42
            no są wkurzające to fakt, ale za to mały nigdy mi ich nie odpiął big_grin a w EW czasem uda mu się je odpiąć i podczas zapinania już kilka razy przyszczypnął sobie paluszki sad
            • jelsaa Re: Pasy w maclarenach 29.07.14, 09:52
              Wiadomo że ci którzy konstuowali te zapiecia mieli na mysli to, aby dziecko ich nie odpięło, ale można to rowiązać w inny sposób, np jak concordzie fusionie, po zapięciu obraca się takie kółeczko i pasy są nie do odpięcia w normalny sposób
              • gabilu Re: Pasy w maclarenach 29.07.14, 21:33
                Fajnie gdyby skonstruowali tak żeby przynajmniej rodzic mógł je rozpiąć wink Mój mąż w akcie desperacji chciał raz wyciągać młodego z pasów bez rozpinania.
                • magda79pn Re: Pasy w maclarenach 29.07.14, 21:39
                  bo je trzeba obsługiwać z angielskim spokojem big_grin
    • polinqa Re: Pasy w maclarenach 29.07.14, 23:46
      hahah ja z tego samego powodu chciałam pakować swojego maca a potem z powodu tego, że nie umiałam ich odpiąć. Znalazłam na to sposób, ale fakt faktem straszne!
      Ale nie wiem czy to Cię pocieszy, że to normalne big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka