Dodaj do ulubionych

Teutonia Be You V2 contra Cosmo

20.08.14, 09:10
Przeszukałam forum i nie znalazłam zbyt wiele o Teutoni. Czy ktoś użytkuje model z tego roku Be you albo cosmo, zeby cos wiecej powiedzieć o tych wózkach. Spodobał mi sie film na you tube, który pokazuje dobra amortyzacje (czy aby na pewno taka jest). Wózek ma sporo funkcji, wygląda solidnie i jak dla mnie ładnie sie prezentuje ( zwłaszcza z gondolą Comfort plus). Ważne dla mnie są skrętne koła, wygodna spacerówka i ładny wygląd (chociaz o gustach sie nie dyskutuje wink

Zastanawiałam sie jeszcze nad Peg Perego Book Plus (ale zniechecily mnie niektóre opinie dotyczace stelaża) i brałam jeszcze pod uwage Bebecar Ip-Op At (ale tez nie znam tego wózka. Teutonia jakaś najfajniejsza mi sie wydaje. A i jeszcze nie wiem, czy na kilka pierwszych miesiecy nie kupiue uzywanej Emmaljungi (na śniegi, jak by były ).
Moze ktoś mi coś poradzi w temacie. Niestety w moim mieście nie ma mozliwości zobaczyc tych wózków na zywo i dopiero we wrzesniu wybiore sie do sklepu do Krakowa. Przy okazji, gdyby ktos znał jakies namiary na dobry sklep wózkowy w Krakowie, bede wdzieczna.
Obserwuj wątek
    • mama1dawidka Re: Teutonia Be You V2 contra Cosmo 20.08.14, 13:30
      Be you jest bardziej miekki niz cosmo i wg mnie lepiej sie prowadzi podbija
      Siedzisko i gondola Maja te samo
      Fajna w be you jest przekladana raczka
      I hamulec Takie koleczko smile
      Jakbym miala wybuerac bYm napewno bez zastanowienia brala be you smile
    • bunny-funny Re: Teutonia Be You V2 contra Cosmo 20.08.14, 14:11
      hej, ja mam be you smile wprawdzie z roku zeszlego, ale jestem w niej absolutnie zakochana (do tego stopnia że mimo, że już prawie ją nie śmigamy ciężko mi zadecydować o jej sprzedaży smile )To faktycznie bardzo solidny wozek, po 1,5 roku wyglada i jeździ jak nowka sztuka. Super amortyzuje, szukalismy wozka na spacery wlasnie terenowe-spisala sie. Gondolka comfort plus jest kapitalna, spora i spokojnie nam posłuzyła chyba do 6,7 miesiaca. Spacerowka: łatwa regulacja oparcia, chyba wygodna bo dzieć lubi w niej jezdzic. Wózek mozna prowadzic doslownie jednym palcem wink z tym hamulcem to ja jednak wolałabym nożny, ale to już kwestia gustu. Opcja przekręcanej rączki jest bardzo fajna np kiedy słońce świeci nie z tej strony co trzeba wink lub teren jest ekstremalnie ciężki. Korzystaliśmy z tej opcji częściej niż wcześniej przypuszczaliśmy. Mieszkamy w Krakowie,ale wózek kupowałam przez internet, więc sklepu nie polecę sad Z minusów to obecnie największym dla mnie są jej gabaryty-z półtorarocznym dzieckiem po prostu łatwiej się pdróżuje parasolka.
      • chiyo28 Re: Teutonia Be You V2 contra Cosmo 20.08.14, 14:21
        Dzieki za dpowiedzi. Bałam sie, ze nikt nie odpisze, bo widze, ze tu troszke inne wózki teraz króluja smile
        bunny funny gdybys jednak zdecydowała sie sprzedac, daj znac, mieszkam niedaleko Krakowa i uzywany "jak nówka" tez by mnie interesował wink Mozesz na maila malqosiak@yahoo.com

A jak ze składaniem, czesto jezdze samochodem i wózek wrzucałabym do bagaznika (wymiarami sie nie martwie, bo mam kombi). Chodzi mi bardziej o łatwosc składania i rozkładania.
    • miamara Re: Teutonia Be You V2 contra Cosmo 20.08.14, 15:46
      Ja kupiłam Teutonie BeYou, jeszcze nie ma lokatora, bo termin mam na październik, ale kupiłam po dokładnym obejrzeniu w sklepie i poczytaniu opinii na zagranicznych forach, gdzie jest o wiele bardziej popularny, pewnie tez ze względu na dość wysoką cenę u nas. Wózek mam już w domu, tak więc wypróbowany na razie w warunkach domowych smile, ale nie rozczarowałam się. Zależało mi na przekładanej rączce i porządnej amortyzacji i to wszystko ma BeYou. Fajny ręczny hamulec, dość duża gondola, spacerówka rozkładana na płasko z porządną budą. Kupując zastanawiałam się tez nad Emmaljungą, ale rozmiary stelażu BeYou po złożeniu są o wiele mniejsze niż Emmaljungi i mimo, ze mam dużego SUVa, to nie chciałam by stelaż zajmował mi cały bagażnik, tym bardziej, ze mam jeszcze dwójkę dzieci i zawsze coś w bagażniku. Podoba mi sie w Teutoni, ze mogę sobie dokupić jeszcze przednie koła duże, gdybym miała taka potrzebę, tak wiec zobaczę jak te mniejsze dają radę na śniegu czy na piasku i wtedy zdecyduję.
      • bunny-funny Re: Teutonia Be You V2 contra Cosmo 21.08.14, 21:52
        małe też naprawdę dają radę, choć zima była licha więc za dużo szans na próby nie miałam wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka