Dodaj do ulubionych

Wózkiem w góry

04.10.14, 20:25
Drogie Panie, jako ze jesteście skarbnica wiedzy wszelkiej, bede wdzięczna za Wasze sugestie i pomysły, odnośnie miejsca w PL gdzie warto i mozna sie wybrać teraz, z dziecmi: 4latek i 7miesieczniak. Marzą nam sie góry, na stanie mamy MBUJ, myśle ze na spacery po dolinach i łączkach sie nada? Macie sprawdzone jakieś konkretne miejsca, szlaki i hotele/pensjonaty/apart.na wynajem? Ew.jesli nie góry (Bieszczady najchętniej) to skrajnie, gdzie nad morzem? wink Ostatecznie cos w niedalekiej odległości od stolicy, z atrakcjami dla 4latka i parkami/promenada komfortowa do spacerów z wózkiem. Ja ze swojej strony ogromnie polecam Świnoujscie i pensjonat rodzinny Park i Plaża. Jeździmy co sezon, od 4lat, naprawde warto. Pozdrawiam i dzieki za pomysły!
Mrozu
Obserwuj wątek
    • ollasja Re: Wózkiem w góry 04.10.14, 21:36
      Nam się całkiem dobrze jeździło wózkiem po Kotlinie Kłodzkiej. Choć oprócz wózka mieliśmy też nosidło. Ze słyszenia wiem, że przyjazne wózkowym są tez okolice Krynicy Zdrój.
      • mrozonka82 Re: Wózkiem w góry 04.10.14, 22:19
        Dzieki za odpowiedz. Nosidlo oczywiscie tez wezmiemy, ale ze wzg. na 4latka, tak czy inaczej nie możemy rozważać długich i zbyt trudnych szlaków. wink Zdradzisz prosze gdzie dokładnie w K.Klodzkiej byliście? wink
        • ollasja Re: Wózkiem w góry 04.10.14, 22:24
          Byliśmy w Polanicy. Wynajmowaliśmy prywatnie apartament/mieszkanie. jesli chciałabyś namiary, napisz maila. Choć tam generalnie bardzo dużo fajnych ofert znalazłam.
          Wózkowo do zwiedzania są wszyskie tamtejsze uzdrowiska. Z nosidłem mozna sie wybrać nieco wyżej - my chodziliśmy z trzylatkiem za rękę i roczniakiem w nosidle (twardym u tuli) i dawali radę...
          • pomilak1 Re: Wózkiem w góry 05.10.14, 09:26
            Myśmy byli w Karłowie (pensjonat "Pod Szczelińcem, a innym razem domek letni), ale moja młodsza córka wówczas miała rok i mąż po szlakach niósł ją w nosidle turystycznym, starszak - wówczas 4 latek spokojnie przechodził nasze wycieczki smile
            W tym samym czasie byliśmy nad Soliną (domek letni) i mieliśmy nippera + nosidło - super się sprawdziłosmile

Jak starszak miał 3.5 a córeczka 6mcy to wybraliśmy Szczyrk (Ośrodek Orle Gniazdo) w sumie dlatego że było blisko i znamy tą miejscowośćsmile Na spacery wózkiem fajne miejscesmile

Ostatnio była Wisła i hotel STOK oraz Karpacz (pensjonat ale już nie pamiętam nazwy)- też polecam, ale moje dzieciaki są już duże (6lat i 3lata) i można z nimi dość długie trasy zrobić smile

O tej porze to już chłodno w górach, więc fajnie mieć blisko jakieś atrakcje dla dzieciaków typu basen, sala zabaw, coś do zwiedzania ale nie na świeżym powietrzu itd wink

• mrozonka82 Re: Wózkiem w góry 06.10.14, 20:22
              Bardzo Wam dziekuje! Cały czas sie zastanawiam jaki kierunek wybrać, koleżanka poleciła mi pensjonat 5 Dolin w Zakopcu, byli z dziecmi, zachwyceni. Pytanie na ile UJ dałby realnie radę w Tatrzańskich dolinach...
              • wrzesniowa_panna Re: Wózkiem w góry 06.10.14, 20:52
                Eve była w Tatrach z UJ mamawozibardziej.blogspot.com/
                na blogu masz opis i foty
                • gleana Re: Wózkiem w góry 06.10.14, 21:03
                  Dolina Białki i Chochołowska - asfalt. Można próbować Kościeliską, Białego, Strążyską, Ku Dziurze, Za Bramką,dolną część Jaworzynki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka