Dodaj do ulubionych

Perypetie z poszukiwaniem używki :(

05.10.14, 13:53
Pierwszy raz chcę kupić używkę - patrz wątek:
forum.gazeta.pl/forum/w,101614,154903993,154903993,Jaki_czolg_na_zime_dla_niemowlaka_.html
Wysyłam więc zapytania do sprzedających - na all, tablicy.
Niektóre osoby każą mi przyjeżdżać np. do W-wy by obejrzeć wózek choć piszę im uprzednio, że ja z Trójmiasta jestem....uncertain i wolę z wysyłką....
Niektóre czynią uwagi, że mam za duże wymagania bo chcę dodatkowe zdjęcia (najczęściej z bliska) i nie odpowiadają na pytania.
Dzisiaj do południa miałam dwóch takich "gagatków" on-line.
Oto cytat z jednego:
"Znalazłem jeszcze pozłacane wentylki i tuningowe kokardki by wózek miał mniejszy opór powietrza przy spacerach ... najlepiej jak by wózek był 2013r i za 100 zł.
Pozdrawiam."
Dodam, że z gościem nie negocjowałam w ogóle ceny.....a pytałam jedynie o szczegóły dotyczące wózka....

Jedynie jedna z Forumek przysłała super opis wózka z bardzo dokładnymi zdjęciami smile

Nie myślałam, ze zakup używki to taka "ciężka" sprawa.....tym bardziej, że ja już na "ostatnich nogach" jestem i mogę rodzić w każdej chwili....
Muszę się chyba ogłosić we wątku dla chcących zakupić wózek wink tongue_out

A Wy Dziewczyny gdzie najczęściej kupujecie używki oprócz Forum? Czy wybieracie bardziej oferty ze swego miejsca zamieszkania?
Ja nie ukrywam, że wolę dostawę do domu, nie lubię jeździć na oglądanie, teraz w moim stanie tym bardziej nie mam na to ochoty....
Najbardziej chciałabym kupić Emmę Smart Duo Combi tak do 900zł max - czy w tej cenie będą po 1 -2 dzieci czy to raczej nierealne???
Obserwuj wątek
    • dominiczka87w Re: Perypetie z poszukiwaniem używki :( 05.10.14, 14:56
      Widać masz pecha do sprzedających...apropo dokładnych zdjec uważam,że to w interesie sprzedającego jest spełnić prośbę kupującego.
      A ze sprzedającym robiacym głupie uwagi itp nie miałabym ochoty robić interesów....
    • betty1234 Re: Perypetie z poszukiwaniem używki :( 05.10.14, 15:34
      Nosz kurcze podeślij linka do ogłoszenia tego "dowcipnisia" bo jeszcze kilka - kilkanaście zapytań o szczegóły mu się przyda wink wink wink

Ja najczęściej na ebayu kupuję, czasem na olx i allegro. Może z dwa razy zdarzyło mi się, że ktoś zdjęć dodatkowych nie chciał dosłać
      Sama zawsze staram się na prośbę o dodatkowe zdjęcia i szczegóły w miarę dokładnie wszystko sfotografować i opisać.
      • martuska1982 Re: Perypetie z poszukiwaniem używki :( 05.10.14, 16:56
        betty1234 napisała:

> Nosz kurcze podeślij linka do ogłoszenia tego "dowcipnisia" bo jeszcze kilka -
        > kilkanaście zapytań o szczegóły mu się przyda wink wink wink
        >

To samo pomyślałam, że trzeb kolesia nauczyc pokory i jak sprzedawać w sieci używaną rzecz. wink
    • atwar1 Re: Perypetie z poszukiwaniem używki :( 05.10.14, 17:10
      Ludzie są dziwni crying
      Kiedyś maż chciał kupić samochód używany i mu facet nie chciał dac się przejechać- no przecież pan widzisz samochód- albo bierzesz jak stoi albo nie wink
    • pomilak1 Re: Perypetie z poszukiwaniem używki :( 05.10.14, 20:22
      Kurcze, szkoda że tak późno się zdecydowałaś, bo teraz masz mało czasu wink
      Ja praktycznie wszystkie używki kupiłam poprzez forum smile Wolałam dać tą stówę więcej ale wiedzieć że mam praktycznie nowy wózek, nawet jak był używany np przez dwójkę dzieciaków wink
      • sztucznamrowka Re: Perypetie z poszukiwaniem używki :( 06.10.14, 15:34
        Tak, pomilak masz rację, nie ma to jak z Forum wózek kupować big_grin wink
        • mama1dawidka Re: Perypetie z poszukiwaniem używki :( 07.10.14, 07:53
          Ale Nie kazdy sprzedajacy ma ochote wysylac wiecej Foto wink
          I nie widze w tym serio nic zlego
          Bo Sama Tez duzo sprzedaje i Tez Raczej nie odpowiadam na Takie mAile
          Dlaczego?
          Juz odpowiAdam bo jesli po fotkach Mailach bedzie jakas rYska wiecej bedzie dym tongue_out
          Noi jak kogos interesuja mocno szczegoly To moze niech Szuka w okolicy
          Swoja droga To ludzie na tablicy Maja niekiedy fantazje typu wozek za 1500 Zl
          A ja dostaje Mail za 800 möge go kupic i To jeszcze z wielka laska big_grin
          Lub tekst proszacy onwysylke wozka za pobraniem
          Gdzie w ogloszeniu Pisze ze nie wysylam za pobraniem smile
          A jak o emme chodzi To w Tamtym tygodniu upolowalam dla siostr emme z Tej bialej ekoskory learthe duo combi
          Za 800 Zl. big_grin
          A Co do tego czy wozek po pierwszym dziecku czy po Drugim To ciezko wg mnie okreslic
          Bo emmaljunga nawet po 3 dzieci bedzie w idealnym stanie o ile Rodzice dbaja o wozek
    • afroddytta Re: Perypetie z poszukiwaniem używki :( 05.10.14, 21:03
      Moja kumpela ostatnio kupowała wózek, było ogłoszenie i zaczęło się, najpierw, żeby przyjechać (a to ze 300 km), potem, że no to jak? potem, że może kurier-ale jak to spakować?, maż się nie zgadza, to może allegro-ale nic jeszcze tak nie sprzedawała itd. Trwało to na prawdę długo, a oferta była na tyle dobra, że myślałam, że w ogóle szans nie będzie na zakup, ale widać inni byli mniej zmotywowani i odpuszczali smile

Ja teraz się na tego Nippera czaiłam, taniego na olx, wisiał i wisiał, odpisano mi, poprosiłam fotkę koła z rdzą i ogłoszenie zniknęło. Ciekawe czy faktycznie sprzedali.
      • gleana Re: Perypetie z poszukiwaniem używki :( 05.10.14, 22:27
        Czaiłaś się na tego z Warszawy czy tego drugiego, co był za 150? Bo ja tak z ciekawości rozmawiałam z z facetem w sprawie tego drugiego, miał wysłać zdjęcia (na kołach i amortyzatorach miały być ślady rdzy) ale nic nie wysłał a ogłoszenie znikło. Jak tak czasem piszecie że udało wam się upolować super okazję to myślę że naprawdę miałyście szczęście. Ja na razie kupiłam jeden używany wózek - Concord Fusion i całe szczęście udało mi się go odesłać właścicielce. Chyba inaczej rozumiem stan bardzo dobry i że wózek zadbany.
        • zoja1977 Re: Perypetie z poszukiwaniem używki :( 05.10.14, 22:41
          a ja myślę, że nie każdy kto wystawia wózek na olx chce sprzedać z wysyłką. Może dlatego wystawia na olx, żeby właśnie nie musieć robić dodatkowych zdjęć, tylko chce żeby osoba zainteresowana przyjechała, obejrzała i ew. kupiła wózek.
          Ja kupiłam parę dni temu parasolkę volo na allegro, wózek po zapewnieniach pani był w idealnym stanie - praktycznie jak nowy. Jak wózek doszedł to śruby od spodu były całe w rdzy, a przednie koło miało wygiętą oś tak że ósemkowało. Nie dało się szybciej jechać bo wózek wręcz "zarzucało" Chciałam wózek zwrócić i żeby owa sprzedająca zwróciła mi za sam wózek już bez kosztów wysyłki, pani stwierdziła że ostatecznie może mi zwrócić i kazała wózek odesłać. następnego dnia stwierdziła, że mąż jej nie kazał i ona go nie przyjmie z powrotem. Zaczęła mnie obrażać w mailach itd. Skończyło się na negatywnym komentarzu (a jakże ja też otrzymałam), wózek odsyłam do serwisu za 50 zł go naprawią. Dużo mnie to nerwów kosztowało.
          • gleana Re: Perypetie z poszukiwaniem używki :( 05.10.14, 22:49
            Tylko najgorsze jest to że nie zawsze ma się możliwość obejrzenia na żywo. Jak ostatnio zobaczyłam co jest w moich regionach to masakra.
          • afroddytta Re: Perypetie z poszukiwaniem używki :( 05.10.14, 22:50
            Ja na wstępie pytam o wysylke, jak ktoś sie nie zgadza to przecież go nie mecze o zdjecia. Rozumiem ze można nie chcieć wysyłać ale można to napisać krótko i tyle, nie wchodząc juz w dalsze dyskusje.
            Niezależnie co by to było i za ile samo sie nie sprzeda.
            • magda79pn Re: Perypetie z poszukiwaniem używki :( 05.10.14, 23:04
              ja wystawiam na olx jak nie jestem pewna czy chcę sprzedać big_grin
              jak już jestem zdecydowana na sprzedaż, to wystawiam na allegro wink
          • dominiczka87w Re: Perypetie z poszukiwaniem używki :( 06.10.14, 16:42
            Niestety ale Pani sprzedająca ma obowiązek przyjąć wózek jeśli nie zaznaczyła w ogłoszeniu wad lub nie zrobiła im zdjęć z tytułu niezgodności towaru z umową.
            Ja kupiłam też volo na allegro ale tylne koła środkowe były jakoś 1-1.5cm mniejsze niż zewnetrzne... tak zjechane a na zdjęciach ni bylobtego widać bo kółka były ustawione pod kątem...
            Napisałam Pani maila...dzięki Bogu wykazała się uczciwoscia i zwróciła za wózek i 2xkw.
            Jednak skutecznie się z volo wyleczylam....
    • kr.kr Re: Perypetie z poszukiwaniem używki :( 05.10.14, 23:17
      Na olx robia sie jakies lipne zdjecia. Z opisami tez zwykle ludzie nie szaleja, wiec faktycznie bezpieczniej z odbiorem. Ja kupilam uzywke raz. Z olxa wlasnie. W tytule bylo tylko: "wozek dla dziecka". W opisie ze 3w1. Marka ani razu nigdzie nie wymieniona. Gosc odebral telefon i okazalo soe, ze nie wie w ogole co sprzedaje smile tylko ze czarny smile mialam nawet przez moment wyrzuty sumienia, ze go okradam, ze powinnam go uswiadomic wink Okazalo sie co prawda, ze wozek to tylko spacerowka z minigondola. Za to jakims cudem (zdjecia fatalne!) udalo mi sie zidentyfikowac ze to emma city cross. Za cale 500zl smile no to wzielam... Stan okazal sie idealny. Mam nadzieje, ze bede zadowolona - nigdy nie mialam takiego grzmota smile
      Dokupilam jeszxze duza gondole, bo wkladana do spacerowki mi sie nie podoba i mam za ulamek ceny sklepowej super (chyba) bryke wink
      Moja rada: jak masz czas to przegladaj wszystkie oferty po kolei, moze sie trafic bez nazwy w tytule czy opisie prawdziwa perelka... No ale...to czasu i cierpliwosci trzeba. Ja trafilam przez zupelny przypadek!!
      • martuska1982 Re: Perypetie z poszukiwaniem używki :( 05.10.14, 23:59
        Dokładnie w ten sam sposób nabyłam moją teutonię cosmo za 50 zł tongue_out
        • agnie-sia80 Re: Perypetie z poszukiwaniem używki :( 06.10.14, 15:20
          w malomiasteczkowym komisie kupilam Roana Marite za 100zl. w stanie,moim zdaniem,bardzo dobrym
    • sztucznamrowka Link do oferty 06.10.14, 15:32
      Gościo mi dzisiaj odpisał i zapraszał do zakupu wózka, co za bezczelny typ! Ja już interesów na pewno z nim nie zrobię......
      Ta jego oferta jest z Gdańska więc miałabym okazję zobaczyć wózek osobiście ale nie mam zamiaru się do niego fatygować...jeszcze mi zaczął nosidełko proponować i inną atrakcyjniejszą cenę....
      Oto link do oferty:
      olx.pl/oferta/wozek-dzieciecy-emmaljunga-gondola-spacerowka-CID88-ID7gxOf.html
      A w ogóle to mi pisał, że wózek sprzedaje tylko dlatego, że potrzebuje kasę na OC uncertain bo go trzymał dla szwagra....
    • sztucznamrowka Która Emma - pomocy 06.10.14, 17:01
      Wybrałam 3 oferty Emmaljunga 2w1:

1) Smart Duo granat/krem - wyblaknięta nieco budka, wnętrze gondoli czyste, opony ok, felgi ok, minimalna rdza na śrubkach, rączka ok, miły kontakt, dodatkowe zdjęcia, cena 700zł do negocjacji
      olx.pl/oferta/komplet-emmaljunga-gondola-spacerowka-CID88-ID71KaF.html
      2) Smart Duo piaskowy/kratka - rdza na śrubkach, opony i felgi ok, brak wyblaknięć, stelaż ma parę większych rys, brak dodatkowych zdjęć
      allegro.pl/sprzedam-wozek-emmaljunga-2-w-1-chassis-c1s-i4668909736.html
      3) Smart Duo beż/oliwka + czerwona lamówka - brak rdzy ale na felgach brzydko odpada nikiel, rączka ok, opony ok, stelaż bez większych rys, miły kontakt, dodatkowe zdjęcia
      allegro.pl/wozek-emmaljunga-gondola-i-spacerowka-super-stan-i4662104378.html
      No i co tu wybrać???
      Co jest gorsze (przy dalszej odsprzedaży) - wyblaknięta budka czy rdza czy brzydkie felgi???
      Co byście wybrały? A może szukać dalej?
      To ma być wózek dodatkowy...
      • zoja1977 Re: Która Emma - pomocy 06.10.14, 17:13
        Ten drugi egz. sobie odpuść to jest b.stary model chyba 2006 lub 2005. Nie ma mocowania na "klik" tylko takie bardziej skomplikowane.
        Dla mnie wyblaknięcie jest mocniej drażniące niz rdza na kolach. Swoją drogą chyba podrozaly te emmy, ja swoją 2 lata temu kupilam używaną 9 mies. za 900 zl.
        • sztucznamrowka Re: Która Emma - pomocy 06.10.14, 19:03
          O,oo dzięki za podpowiedź z tym wpinaniem na klick smile
      • atwar1 Re: Która Emma - pomocy 06.10.14, 18:30
        Na wyblakniętą budkę raczej nic nie poradzisz. Na rdzę da radę. Moja stara Marita miała pordzewiałe szprychy i kupiłam w sklepie metalowym odrdzewiacz- super zadziałał. Po zimie znowu wyszła rdza i pan polecił mi jakiś inny, które de facto "pokolorował" mi szprychy na czarno. Ale akurat kuzynka była przed porodem i wzięła ode mnie ten wózek- poszli do lakiernika samochodowego i za grosze im je polakierował- wygladały jak nowe.
        • dominiczka87w Re: Która Emma - pomocy 06.10.14, 22:35
          Właśnie wydaje mi się ze gorszą jest wyblaknieta tapicerka jak rdza czy nawet rysy na stelażu...
          • silke85 Re: Która Emma - pomocy 06.10.14, 22:49
            jak dla mnie to wyblaknięta budka/tapicerka jest nie do przyjęcia
            • the_isabelle Re: Która Emma - pomocy 06.10.14, 23:10
              Podobnie u mnie, jestem w stanie przełknąć rysy na stelażu, uszkodzona piankę na rączce ( i tak zawsze obszywam skora wink ), lekka rdze nawet bo z nia nietrudno sobie poradzić, ale wyblaklej tapicerki nie zdzierżę wink

Mi sie podoba Np. Ten egzemplarz, tylko nie wiem czy wchodzi w grę wysyłka. Ma wszystko co trzeba, zestaw kolorystyczny bardzo w moim guście i cena mieści się w Twoich widełkach wink
              • sztucznamrowka Re: Która Emma - pomocy 08.10.14, 20:49
                A jaki to egzemplarz the_isabelle? bo mi nic nie linkuje? smile
                • the_isabelle Re: Która Emma - pomocy 08.10.14, 21:02
                  Cholera nie wkleilam smile To byla Emma smart duo w kolorze czarny+ srebrny. Po jednym dziecku. Za cos kolo 750zl. Zaraz spróbuje znalezc ja raz jeszcze.
                • the_isabelle Re: Która Emma - pomocy 08.10.14, 21:16
                  allegro.pl/wozek-gondola-spacerowka-emmaljunga-i4644488580.html
                  To byl chyba ten. Cena 850. Ale dopiero zobaczyłam ze sprzedający ma 0 komentarzy. Troszkę bym się bala chyba wózek kupic. Choc w sumie to kazdy kiedys zaczynal.
                  • the_isabelle Re: Która Emma - pomocy 08.10.14, 21:17
                    Ale i moze dzieki temu zeru nikt nie podbije ceny wink
                    • sztucznamrowka Re: Która Emma - pomocy 08.10.14, 21:31
                      A kojarzę ten wózek...pisałam do niej i prosiłam o wysyłkę za pobraniem właśnie ze względu na brak komentarzy al się nie zgodziła....
                      • sztucznamrowka Re: Która Emma - pomocy 11.10.14, 20:06
                        Znalazłam taką ofertę na all - sprzedający ma dobre komentarze, jak myślicie warto?
                        Który to rocznik może być?
                        allegro.pl/wozek-emmaljunga-smart-duo-combi-i4683487615.html
                        A na tablicy taką:
                        olx.pl/oferta/wozek-emmaljunga-mondial-duocombi-kompletny-okazja-najtaniej-CID88-ID6BFZ9.html
                        • koala0405 Re: Która Emma - pomocy 11.10.14, 20:44
                          Ta pierwsza emma od handlarza. Bałabym się. Ma co najmniej trzy konta na allegro. teraz jest jakieś nowe
                          zresztą porównaj:
                          allegro.pl/wozek-peg-perego-duette-blizniaczy-i4684491726.html
                        • asbu Re: Która Emma - pomocy 11.10.14, 23:52
                          Pierwsza ładna, ale proś o więcej zdjęć (zbliżenia). smile
                          A w drugiej nie zdzierżyłabym popękanej budy. Ale ja wolę materiał zamiast ekoskóry. smile
                          • the_isabelle Re: Która Emma - pomocy 12.10.14, 00:16
                            Mi tez zdecydowanie bardziej podoba sie pierwsza smile

Elegancko wygląda smile
                            • sztucznamrowka Re: Która Emma - pomocy 12.10.14, 16:31
                              A ja nawet nie zajarzyłam, że ta mondial to z ekoskórą jest....tongue_out ja też nie lubię ekoskóry....

Mam jeszcze takie 2 oferty z mojej okolicy:
                              granatowa:
                              olx.pl/oferta/wozek-emmaljunga-smart-CID88-ID6rE7B.html
                              beżowa:
                              olx.pl/oferta/wozek-dzieciecy-emmaljunga-smart-duo-combi-CID88-ID75OLL.html
                              Co Wy na to?

• gochalodz Re: Która Emma - pomocy 12.10.14, 16:52
                                2, ta jaśniejsza z Gdyni.
                                W 1 zdjęcia nie za wyraźne i normalne ślady użytkowania...cokolwiek to dla sprzedającego znaczy.
    • polinqa Re: Perypetie z poszukiwaniem używki :( 08.10.14, 21:39
      masz pecha po prostu, ale przynajmniej wiesz, że nie warto od takich gagatków kupić.
      Ja wiele razy wolałam dopłacić niewiele i mieć dobry wózek niż cwaniakować smile kilka razy przejechałam się na handlarzach czy własnie sprzedawcach co to mają problem i nigdy więcej smile
      Stąd tylko możesz się cieszyć, że wysłałaś zapytanie i masz skreslone z listy głupie oferty smile powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka