Dodaj do ulubionych

PASSO czy LUPO

16.10.14, 22:36
Witam,
jestem na etapie wyboru wózka dla dziecka, które urodzi się w lutym. Powiem szczerze ze mam mętlik w głowie bo za dużo sie juz naogladałam... na pewno zalezy mi na wózku wielofunkcyjnym. Waham się między wózkiem Euro Cart Passo i BabyDesign Lupo. Oba te wózki posiadaja funkcje na których mi zależy. Na pewno nie skusze sie na foteliki firmowe dołączane do zestawu tych wózków i na pewno wybiore inny np. Mimas Safety 1st. Doradzcie który wózek wybrac. Może posiadacie jeden z nich?
Pozdrawiam
Marta
Obserwuj wątek
    • thea19 Re: PASSO czy LUPO 16.10.14, 22:48
      wozek jak wozek, ja bym zadnego z tych wozkow nie kupila ale fotelik mimas to safety nie jest
      • asbu Re: PASSO czy LUPO 16.10.14, 23:50
        Co do wózków się zgadzam, ale fotelik to akurat jest OK: mimas. MaxiCosi to nie jedyna opcja. smile
        • thea19 Re: PASSO czy LUPO 17.10.14, 08:58
          safety to budzetowa linia dorela, producenta maxi cosi. i jest kopia maxi cosi, nie grzeszy jakoscia. sa znacznie lepsze fotele.
          • pycia21 Re: PASSO czy LUPO 17.10.14, 13:23
            no to teraz juz kompletnie nie wiem... ani jaki fotelik (taki do 250zł) ani jaki wózek zakupić
            • thea19 Re: PASSO czy LUPO 17.10.14, 14:25
              co do wozka, to podaj czego oczekujesz, jaki masz budzet i czy moze byc uzywany. fotelik to nie wozek - powinien byc porzadny i nieuzywany, opcjonalnie od kogos dobrze znanego i max 3letni.
              • pycia21 Re: PASSO czy LUPO 18.10.14, 06:56
                Na pewno zalezy mi na tym aby wozek mial duze , pompowane i skretne koła(takie jak w tych dwoch modelach) i wiekszej gondoli (dł. Wewn min 80cm). Jesli chodzi o wage to nie mam zadnych wymagan ale jesli bylby lekki nhe narzekalabym smile wozek i fotelik na pewno nowy. Na taki zestaw 3w1 jestem w stanie przeznaczyc max 1300 zł.
                • thea19 Re: PASSO czy LUPO 18.10.14, 10:44
                  nic godnego uwagi w tej cenie nie znajdziesz. popatrz na quinny speedi - choc gondola nie grzeszy wielkoscia i 1,tys starczy na sam wozek bez fotela
    • gochalodz Re: PASSO czy LUPO 17.10.14, 15:04
      Tylko nie wybieraj tej chińszczyzny...to już lepiej polskie Jedo czy Roan albo Delti.

Coś w kształcie ww wózków
      www.sklep-tosia.pl/roan-teo_p2452
      i fotelik
      www.sklep-tosia.pl/cybex-cbx-aton-basic_p2495
      Cybex się montuje na te same adaptery co maxi cosi,a tańszy...
      • kar-ula Re: PASSO czy LUPO 17.10.14, 22:34
        Lepiej zaoszczędż te 100-200 na wózku, a dołóż do porządnego fotela. Ja miałam Cybex Aton 2.
        • szangala_23 Re: PASSO czy LUPO 18.10.14, 12:43
          budzet bardzo skromny jak na wozek 3w1 . i do tego ma byc koniecznie nowy. a dlaczego chcesz nowego ciezkiego grzmota produkcji chinskiej bo nic innego nie znajdziesz w tej cenie. sledz tu na forum ogloszenia o sprzedazy wozkow - nie raz tu kupowalam uzywany wozek i uwierz mi ze sa w stanie idealnym. a i sama sprzedaje swoje wozki.do lutego masz jeszcze troche czesu mozesz co miesiac po 100zl odkladac i juz bedzie lepsza suma.
          • annulka79 Re: PASSO czy LUPO 18.10.14, 15:03
            Przy założeniu "wszystko nowe" budżet jest skromniutki niestety.
            Masz w tym wypadku 3 opcje:
            - kupić coś w tej cenie, będzie to chińszczyzna polskiego importera (tak importera a nie producenta) która zacznie się rozpadać prędzej czy później a z moich obserwacji wynika ze raczej prędzej. Po max roku sprzedasz za ułamek wydanej kwoty.
            - kupić używany zestaw (albo wózek a fotelik nowy) wybór będzie zdecydowanie większy i na pewno wybierzesz coś sensownego z czego będziesz zadowolona a potem sprzedasz niewiele tracąc
            - dołożysz troszeczkę i znajdziesz coś kompromisowego

Z nowych wózków w przystępnej cenie może być na przykład Britax B-Smart 4, Głęboko-spacerowy w promocji (gondolka jest przeciętna ale wózek naprawdę wart uwagi, nie jest ciężki wygodne i ładnie zabudowane siedzisko, dobra jakość)
            ale tu trzeba doliczyć jeszcze fotelik
            www.sklep-tosia.pl/britax-b-smart-4_p2106#
            www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=469
            • gochalodz Re: PASSO czy LUPO 18.10.14, 15:07
              akpolbaby.pl/pl/wozki-britax/172-b-smart-4-kolowy-5012124058749.html
              nawet za 800zł zestaw Britax jest, ale on nie ma kół pompowanych.
              • afroddytta Re: PASSO czy LUPO 18.10.14, 18:18
                A niże te TFK są teraz w smyki za na prawdę niskie ceny, tylko to tylko spacerówka, trzebaby kombinować z gondola i potem fotelik dokupić uncertain
                Jak ma być niwe to trzeba ostro szukać aby było cos przyzwoitego moze jedo bartina w jakiejś promo, quinny speedi nowa spacerówka plus tanio używana gondola.
                Sama oczywiście jestem zwolennikiem używki np bagaty zestaw 2w1 easywalker sky czy qtro kupisz poniżej 1000 zł, nawet za ok 700, a to zdecydowanie super wozek. Myśle ze po nawet 2 latach używania za kilka stówek sprzedasz dalej.
            • pycia21 Re: PASSO czy LUPO 20.10.14, 17:28
              a np. Riko Nano albo Solam firmy Prampol? fotelik kupie inny niz w zestawie. Używany wózek ani fotelik nie wchodzi w grę, więc jak juz to raczej przeznaczymy wiecej na ich zakup. A znacie jakieś wózki gdzie można kupić tylko zestaw: gondola + fotelik?
              • annulka79 Re: PASSO czy LUPO 20.10.14, 18:14
                W takim razie lepiej dołóżcie nieco. Ten Prampol to masakra a nie wózek. Riko Nano jest ciężki, krowiasta a siedzisko spacerówki ma jak dla krasnalka.
                A proponowany Britax B-smart Ci nie odpowiada?

Z wózków głęboki + fotelik są chyba wszystkie Mutsy, Navington, Joolz, Peg Perego Culla i Inglesina Sofia.
                Na Peg Perego i Inglesiną zamontujesz foteliki tych samych firm, są ok.
                Na Mutsy, Navington i Joolza foteliki Maxi Cosi, Cybex Aton, Besafe.
                • ela.dzi Britax B-smart 2w1 niebieski za 1200 20.10.14, 22:36
                  W Warszawie w Toys R Us w Blue City lub za 1300 w Bobowózkach. Do tego dołożysz do fotelika i masz sensowny zestaw na cały okres wózkowania za naprawdę niewielkie pieniądze. Serio.
              • gochalodz Re: PASSO czy LUPO 20.10.14, 19:10
                Tako Jumper Light oraz Roan Kortina można kupić z samą gondolą i za pomocą adaptera montować foteliki Maxi Cosi czy inne.
                dino.sklep.pl/nowy/tako-jumper-light-2014-stelaz-gondola-p-16919.html
                www.wozki-sosnowiec.pl/index.php?p179,roan-kortina-wozek-gleboki
                • afroddytta Re: PASSO czy LUPO 20.10.14, 21:33
                  Przeraża mnie ten Tako Light,wg. strony
                  waga gondoli 5,6kg
                  waga stelaża 8,9kg

czyli waga wózka 14,5 kg! trzeba mieć tupet aby to nazwać Light!
                  Ja rozumiem, że można wózka nie nosić ale na prawdę przy tej klasie wózka te kilogramy będzie czuć,do tego dziecko >3 kg itd. uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka