Dodaj do ulubionych

Peg Perego Booklet - Wow! :-)

04.02.15, 16:28
Dzis zaliczylam pierwszy spacer bookletem. I wiem, ze wiele razy juz myslalam, ze nie powinno sie pisac swoich wrazen o wozku po pierwszym spacerze, bo zwykle sa troche pozytywniejsze niz nastepne, ale wozek naprawde milo mnie zaskoczyl i musze napisac smile

Wozek bardzo fajnie sie prowadzi. Gdyby mial jeszcze pompowane kola, to naprawde byloby super. TAk to jednak czuc, ze to piankowe, dlatego raczej powinno sie go porownywac do parasolek bardziej niz np do joggerow typu GT/B-Motion.

O wrazeniach "na sucho" pisalam juz wczoraj w innym watku (byly pozytywne). Ale manewrowanie to naprawde przyjemnosc i mimo piankowych kolek wozek jedzie miekko. Zdecydowanie czuje w nim amortyzacje (w tym terenie, w ktorym jezdzilam czyli centrum miasta czuje ja w booklecie bardziej niz w Britax B-motion, a myslalam, ze bedzie na odwrot).

Koszyk super do wrzucania mnostwa rzeczy, tylko troche nisko wisi. I ten jego obnizany tyl tez jakos sam na gorze sie nie trzyma (jest tam jakas blokada???).

Mysle, ze kosz moze sie z czasem przetrzec gdzies. Cala reszta mi pasuje. Moze jeszcze jeden maly detal jest nie do konca rozwiazany: klapka nad okienkiem po otworzeniu nie da sie nigdzie przymocowac i wiatr ja znow zamyka. Wkurzalo mnie to dzis. A tak prosto bylo to rozwiazac jedna petelka z guzikiem wiecej.

Ogolnie po pierwszym spacerze wrocilam bardzo zadowolona. Troszke mi jazda (moze ta amortyzacja) przypominala jazde XT smile

Raczka pojedyncza, wozek lekki. Latwo sie samemu otwieralo drzwi sklepow i wjezdzalo.

No i wozek ma podnoszony podnozek, a my to lubimy smile
Obserwuj wątek
    • atwar1 Re: Peg Perego Booklet - Wow! :-) 04.02.15, 16:33
      O tym okienku pisalam kiedys. Ja doszylam maly guziczek na petelce z przodu(do zawieszania zabawek) i o niego zaczepiam klapke. 5 minut roboty a duze ulatwienie smile
      • pinik Re: Peg Perego Booklet - Wow! :-) 04.02.15, 17:11
        Atwar, dokladnie ten sam pomysl mialam. I tu firmy nie rozumiem, zeby takiego detalu nie zrobic do konca.
        • magda79pn Re: Peg Perego Booklet - Wow! :-) 04.02.15, 17:40
          o właśnie !!! muszę też guziczek doszyć smile

co do koszyka, to zobacz czy przy tylnych kołach (na tej osi co je łączy) tam po bokach są dwa jakby guziczki i musisz tam zapiąć koszyk, wtedy nie będzie ci się nic ciągnęło, i nie będzie ci się też uchylała ta ruchoma tylna część smile

ja swój koszyk delikatnie przytarłam, bo kupiłam stacjonarnie, oni w sklepie nie dopięli tego, dopiero w domu do tego doszłam

ja cały czas rozmyślam jak tą budkę powiększyć...
          • dominiczka87w Re: Peg Perego Booklet - Wow! :-) 04.02.15, 21:41
            A ja zaczepialam o ten koleczek z przodu budki co to niby do zabawek jest smile
            • atwar1 Re: Peg Perego Booklet - Wow! :-) 04.02.15, 21:52
              Dominiczka- a Ty mialas tam kołeczek z przodu? Bo my właśnie nie mamy- tylko sama pętelka- może mamy wybrakowane egzemplarze? Dlatego właśnie doszylam guzik bo nie było o co zaczepic!
              • maja1406 Re: Peg Perego Booklet - Wow! :-) 04.02.15, 22:00
                Ja miałam bookleta od dominiczki i potwierdzam, że był tam kołeczek z przodu budki przy tej gumce do zawieszania zabawki.
                • atwar1 Re: Peg Perego Booklet - Wow! :-) 04.02.15, 22:04
                  Czyli zagadka niedopracowania rozwiązana wink
                  Z założenia wymyślili dobrze, tylko w niektórych seriach o nim zapomnieli
                  • magda79pn Re: Peg Perego Booklet - Wow! :-) 04.02.15, 22:07
                    o nie !!! ja też nie mam kołeczka sad
                    • magda79pn Re: Peg Perego Booklet - Wow! :-) 04.02.15, 22:10
                      ale wiecie co mam? powiększoną budkę, coś jak baby joggery big_grin uszyłam sobie jeszcze jeden panel, jak skończę to zrobię fotki smile
                      • atwar1 Re: Peg Perego Booklet - Wow! :-) 04.02.15, 22:14
                        Magda- super pomysl. Czekam na fotki.
                        Doszylas ją czy jakoś doczepiasz?
                        • maja1406 Re: Peg Perego Booklet - Wow! :-) 04.02.15, 22:45
                          U mnie było tak

https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/59/38/18/01a6cf73ac.jpg

A swoją drogą tez jestem ciekawa tej poszerzanej budki smile
    • pinik Re: Peg Perego Booklet - Wow! :-) 04.02.15, 22:54
      No wlasnie ja tez nie mam koleczka, a on sie tam az prosi!

Magda, dzieki za podpowiedz z tymi guziczkami pod koszykiem. Widzialam je, ale chyba bym sama nigdy nie znalazla tych otworow do nich w koszyku na dole. Ja w instrukcje tez nigdy nie patrze raczej. Poprawilo sie.

Jeszcze zeby taki koleczek miec smile

Mnie narazie w budce panela nie brakuje. Uwazam, ze budka jest calkiem przyzwoita.
      Ale chetnie twoje fotki obejrze.

I dzis sie zastanawialam, jak ja moglam sie zastanawiac, czy zostawic Bugaboo bee. Bookletem sie o wiele lepiej jedzie i manewruje. A kosztuje ulamek ceny Bee smile
      • magda79pn Re: Peg Perego Booklet - Wow! :-) 05.02.15, 08:26
        uszyłam jeden panel budki, niestety czarny, bo nie ma szans na taki kolor jak ma wózek, z jednej strony tej mojej budki włożyłam fiszbinę, a drugą stronę trzeba przyszyć do budki, trochę to nie do końca fajnie wygląda, bo budka zielona, daszek srebrny, a ten panel czarny uncertain
        na tą chwilę przypięłam go szpilkami z tyłu budki, ale zastanawiam się, czy go nie dać lepiej na przód, wtedy daszek musiałby być pod spodem, żeby go nie było widać...

sama nie wiem

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/BBjxNxHiC7j404TjUB.jpg

.
        • gleana Re: Peg Perego Booklet - Wow! :-) 05.02.15, 08:44
          Jak dla mnie to ten czarny panel wygląda dobrze smile . Nie wiedziałam że w tym Booklecie jest takie fajne to okienko. Hmmm, zaczyna mi się coraz bardziej podobać big_grin
          • pinik Re: Peg Perego Booklet - Wow! :-) 05.02.15, 15:17
            Wg. mnie ten czarny kolor wcale nie przeszkadza. Stelaz, koszyk tez sa czarne. Dobrze to wyglada.
            • wodadobra Re: Peg Perego Booklet - Wow! :-) 05.02.15, 17:36
              Wyglada trochę tak jak siatka w britaxach. To co ma nie pasować? smile
        • atwar1 Re: Peg Perego Booklet - Wow! :-) 05.02.15, 19:24
          Wygląda ok. Tylko jak rozłozysz oparcie to nie zasłonisz tej siateczki z tyłu, tak?
          Czarny kolor pasuje moim zdaniem. Lepiej nawet niz ten szary z daszka przeciwsłonecznego
          • magda79pn Re: Peg Perego Booklet - Wow! :-) 05.02.15, 20:07
            dokładnie tak, jak rozłożę to nie zakryję siatki, ale mam wtedy dwie opcje do wyboru, jeśli chce mieć zakryty tył, to budka musi być standardowa, a jeśli ma być duża budka, to z tyłu jest przewiew wink

bardziej zależy mi żeby to latem zdawało egzamin, a niespełna trzylatek raczej więcej siedzi wink
            • flower_v Re: Peg Perego Booklet - Wow! :-) 05.02.15, 23:40
              wg mnie Magda wyglada jakby tak włąsnie miało byc smile zdolniacha jestes! ..... no ale o tym to my juz tu wszystkie wiemy smile
        • jprzeczek Re: Peg Perego Booklet - Wow! :-) 06.02.15, 12:53
          Wygląda jak fabrycznie. Mi się podoba ten czarny kolor, bo z tyłu jest czarny pasek, czarna siateczka, stelaż też czarny. Z przodu mogłoby wyglądać nieciekawie, ale z tyłu w sam raz.
    • pinik Re: Peg Perego Booklet - Wow! :-) 19.02.15, 16:56
      Jezdzimy juz troche naszym bookletem na zmiane z innymi wozkami i musze powiedziec, ze moj zachwyt nim nie mija. Bardzo lubie do niego wrocic i nim jezdzic. Manewrowanie dla mnie bardzo fajne, jak na wozek na piankowych kolach. Jego to raczej do parasolek niz do joggerow porownywac i tu wypada dla mnie imponujaco. Najbardziej kocham go dalej za resorki i za super kosz.

Wogole wiele pegow lubilam. Sto lat temu atlantico bylo super wozkiem o niskiej wadze i ogromnym siedzonku z fajnym koszem, pozniej Peg Perego P3 tez lubilam (ale to bylo 11 lat temu, kiedy on byl nowoscia na rynku i na tle innych wypadal naprawde ok). Przy drugim dziecku moim odkryciem u pega byla aria. Tez uwielbialam te je mini-resorki i mega kosz. A booklet jeszcze do tego ma regulowana raczke i jest ogolnie troszke lepiej wyposazonym wozkiem. Zaluje, ze nie kupilam go w zeszlym roku. Wole go od Gessleina S4 np.
      • labo75 Re: Peg Perego Booklet - Wow! :-) 19.02.15, 21:05
        Do mnie dziś przyjechała włąśnie nowa nuna i hmmmm nie wpadłam w zawchyt jak ją rozpakowałam . W sklepie miałam okazję pojeździć bookletem i ciągle siedzi mi w głowie . Nie wiem czy zostawić nune czy ją odesłać i kupić bookleta bo można też dokupić do niego pałąk i osłonkę na nóżki . Mam 14 dni na podjęcie decyzji . Może uda mi się zgwałcić M abyśmy pojechali do Gdańska obejrzeć go jeszcze raz na żywo .
        • aszyk71 labo75 19.02.15, 21:37
          gdzie widziałaś w Gdańsku bookleta? Byłam we wtorek w mama i ja i tam nie mają.
          • labo75 Re: labo75 20.02.15, 00:32
            W bobo wózkach jest booklet tylko nie wiem czy dokładnie w Gdańsku bo ja byłam w Gdyni i tam był na pewno
            • aszyk71 Re: labo75 20.02.15, 08:33
              Byłam niedawno w Bobowózkach na łostowickiej i nie mieli bookleta ale może coś się zmieniło. Do Gdyni mam dalekosad.
    • sztucznamrowka Re: Peg Perego Booklet - Wow! :-) 20.02.15, 07:51
      Ja do Bobowózków w Gdańsku mam niedaleko...wink to może się przejadę oblukać Bookleta big_grin
      Tylko teraz to ja go nie kupię, mamy jeszcze na niego czas tongue_out może coś jeszcze fajnego do niego wymyślą, może coś ulepszą....mi ten srebrny daszek nie bardzo się podoba....a może na używkę się skuszę....

Magda - budka wygląda super! i ten czarny materiał jak najbardziej pasuje do stelaża, zdolniacha jesteś smile
      p.s. napisałam do Ciebie w sprawie śpiworka wink
      • labo75 Re: Peg Perego Booklet - Wow! :-) 20.02.15, 18:02
        nie ma bookleta w Gdyni - został sprzedany sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka