Dodaj do ulubionych

BRITAX B-MOTION

15.02.16, 16:15
Zastanawiam się nad kupnem tego wózka. Czy mogę prosić osoby które go mają/znają o opinie? jak się prowadzi, podbija, czy jazda jest komfortowa dla dziecka i co dla mnie najważniejsze czy posłuży nam do ukończenia przez dziecko ok 3 lat? mam duże dziecko jak na swój wiek i potrzebuję wózka z dużą ilością miejsca od siedziska do budki ... wydaje mi się spory ale nie mam możliwości zobaczenia go na żywo, dzięki.
Obserwuj wątek
    • efjana Re: BRITAX B-MOTION 15.02.16, 17:04
      Przeszukaj forum. Ja go mam i dużo o nim już napisałam nie chce się powtarzać ani zaśmiecać forum smile myślę, że warto się nad nim zastanowić i nie żałuję, że go kupiłam aczkolwiek zostanie niedługo puszczony dalej w świat. W końcu wózkomania must go on big_grin
      • djulliet Re: BRITAX B-MOTION 15.02.16, 22:00
        Ja miałam wersję 3 kołową, zdecydowanie lepsza w prowadzeniu niż 4.
        Wózek jest wygodny, ma wyczuwalną amortyzację, koła dobrze pokonują nierówności, podbija się bez problemów, składa się kompaktowo. Jeśli chodzi o wielkość siedziska to jest dosyć obszerne, wysokość oparcia wg producenta 46cm czyli przyzwoicie, czasami jeździł nim mój starszak 100cm wzrostu ale na nogi mu miejsca brakowało na podnóżku
    • titarati Re: BRITAX B-MOTION 17.02.16, 10:15
      Tak, mam - ale tego trzykołowego, jest moim zdaniem zupełnie inny niż ten 4-kołowy. Syn ma skończone dwa lata, rok jeszcze spokojnie pojeździmy smile
      Franek ma jako drugi Emmaljunge (który ja kocham) i odnoszę wrażenie, że nawet preferuje Britaxa smile
    • mama_jasia1 Re: BRITAX B-MOTION 20.02.16, 17:07
      Britax jest cudowny! Ja mam wersje 4 kolowa, 3 kołowe mimo wszystko sa dla mnie zbyt wywrotne i nie lubie podjeżdzac nimi pod krawęzniki. Wozimy w nim 2 latka a dzis własnie wpakowałam do srodka miekka gondole maclarena z noworodkiem i ponownie sie w nim zkochałam smile Siedzisko jest obszerne, syn wozi sie w nim jak krol i nie spieszy mu sie do biegania na nozkach wink Dobrze sie podbija, idealny na nierowności, nie klekocze, super sie składa, jedyny minus to kosz na zakupy (mały i słaby dostęp) ale i tak nie zamieniłabym go na zaden inny. Mielismy jedna probe z maclarenem i do dzis stoi za szafa nieuzywany...
      • atwar1 Re: BRITAX B-MOTION 20.02.16, 19:28
        B-motion 4 to jeden z najgorzej podbijalnych wózków jakie miałam, a było ich sporo. Sprzedałam po 1 spacerze.
        • djulliet Re: BRITAX B-MOTION 20.02.16, 20:04
          Motion 3 podbija się bardzo dobrze, wiadomo ze nie tak jak Mountain Buggy ale jezdzilam nim z przyjemnością. zastanawiam się co powoduje że 4 kołowy ma takie kiepskie opinie w tym względzie
        • mama_jasia1 Re: BRITAX B-MOTION 21.02.16, 15:39
          Ja po pierwszym spacerze sprzedałam bookleta nad który większość się na forum rozpływała, jak to się mówi rózni ludzie - różne potrzeby.
          • aneczka198600 Re: BRITAX B-MOTION 22.02.16, 00:49
            a możesz napisać dlaczego?
            • mama_jasia1 Re: BRITAX B-MOTION 22.02.16, 10:52
              o dokładnie koleżnka już dobrze to ujęła, mój mąż stwierdził że to typowa włska robota, wszystko skrzypi i klekocze. fajny wózek ale raczej na równe, asfaltowe chodniki..
          • koala0405 Re: BRITAX B-MOTION 22.02.16, 07:36
            ja też sprzedałam bookleta po pierwszym spacerze. Bardzo mi przeszkadzało terkotanie kół, skrzypienie budki i rączki. Jakość kiepska w porównaniu do baby jogger i valco snap.
      • efjana Re: BRITAX B-MOTION 04.03.16, 01:02
        muszę tu zabrać głos i zapytać mamo_jasia1 czy britax 3 ci się wywrócił czy tylko tak ci się wydaje wink ?? bo u mnie też długo pokutowała ta "odwieczna"prawda powtarzana przez wszystkich dookoła, oczywiście rodziców niedoświadczonych nigdy przez 3 koła wink , przez co odważyłam się na taki dopiero przy 2 dziecku, i bardzo żałuję, ale lepiej późno, niż wcale. Mało tego, jestem chyba uzależniona, obecnie chwilowo zostałam z 4 kołami, co mnie niezmiernie smuci i przeraża, niestety dostęp do fajnych terenowych joggerów w naszym kraju poraża sad Wracając do britaxa...Nie odpowiadam za wszystkie wózki 3kołowe, ale akurat bmotion, absolutnie nigdy mi się nie wywrócił, dzieci spokojnie wchodziły i wychodziły, wieszały się, przewieszały a to na jedną, a to na drugą stronę, obwieszałam go zakupami, często całym dobytkiem, ponieważ zawsze mam problem z pakowaniem tongue_out a ostatnio wiozłam ponad 10 kg (warzywa+owoce), i nigdy nie raczył nawet dęba stanąć, raz jedyny dęba stanął, ale zakupy były mega wielkie i niefachowo torbę zamontowałam, więc cóż fizyka, mam nawet wrażenie, że im bardziej obciążony tym lepiej się podbija i jeździ, jak na automacie big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka