Dodaj do ulubionych

2w1 na poczatek

05.04.16, 14:15
Zastanawiam sie nad wozkiem 2w1 na poczatek. Oczywiscie wieksza wage przywiazuje do spacerowki, ktora chce zeby byla obracana w obu kierunkach.
Mysle nad m&papas sola/sola2/sola2 mtx - czym tak naprawde roznia sie te 3 modele? Jest sens inwestowac w mtx czy spokojnie zwykla sola wystarczy?
Drugi typ to brio go. Stary model, nie potrzebuje nowosciwink
Podobaja mi sie siedziska w spacerowkach mamas and papas, sa fajnie wyprofilowane i wiem, ze mala nie bedzie mi tam zjezdzac. Szukam czegos tego typu wlasnie.
Oczywiscie mysle o uzywkach. Raczej uzytkowanie po rownych i ubitych nawierzchniach. Okazjonalnie gdzies po niewielkich wertepach.
Co jeszcze brac po uwage? Cena do max 1000zl ale im mniej tym lepiej. Bede wdzieczna za radysmile
Obserwuj wątek
    • sermag Re: 2w1 na poczatek 11.04.16, 08:19
      Podbijam. Czy doradzi mi ktos jeszcze cos sensownego? Najbardziej zalezy mi na spacerowce na poczatek (ale chcialabym wpiac w stelaz gondole nawet quinny dreami), pozniej dziecie przesiada sie go GT.
    • acora Re: 2w1 na poczatek 11.04.16, 10:24
      Różnią sie kolami, kształtem budki i kolorem stelaża. Z tego, co słyszałam, zwykla Sola jest dość twarda i warto mieć jednak kola pompowane.

Buzz jest fajny w obie strony, ale twardy. Ja nim jeździłam od 7m chyba.

Jakaś mam pustkę w glowie big_grin
      • cuqiereq Re: 2w1 na poczatek 11.04.16, 11:03
        Mnie się marzy britax go nex albo zwykły go... ale nie miałam okazji testować. A nie celujesz w podwójny???
        • sermag Re: 2w1 na poczatek 11.04.16, 11:33
          Wlasnie chyba obejdzie sie u nas bez podwojnegosmile przynajmniej w okresie letnim, bo syn na rowerku bedzie smigal. gdyby nie to wtedy bede kupowala jak juz mloda bedzie na swiecie.
          Poki co musze miec cos na poczatek na malej, ale planuje tez chuste (chociaz latem pewnie sie do konca nie sprawdzi, zobaczymg). Nie chce mi sie bawic w zwykla gondole, sprzedawac i potem znowu kupowac spacerowke. Nie bede miala na to czasusad chce cos 2w1powiedzmy do czasu az mala skonczy rok. Dla starszego w razie wu zostaje bj gt.
          Britax poza budzetem, ale czasem zwykle brio go sie trafia w fajnej cenie. Ale rzadko. Sola 2 tez jakos nie moge trafic. Jest rozowa, wiec od biedy moglaby byc, ale szukam tez jeszcze jakiejs alternatywy.
          Buzz chyba wlasnie bedzie ciut za twardy dla noworodka
          • cuqiereq Re: 2w1 na poczatek 11.04.16, 13:37
            Czyli jednak dziewczyna ! Hurrawink do roku to fajny by był kubełek jakiś i koniecznie na pompowanych kołach. Ostatnio widziałam britaxa go na all 2w1 za 700 zł.
            • sermag Re: 2w1 na poczatek 11.04.16, 14:03
              Ja juz nie mam pomyslu co kupic dla tej mojej pannywink Przegladam all i olx i szukam tych dwoch modeli poki co. Kubelek moze byc, ale nie musi. Wlasnie m&p maja tak fajnie wyprofilowane siedziska ze dziecko sie nie zsuwa i wygodnie siedzi. Mialam pixo i gdyby lepiej sie prowadzil to bym go znowu kupila, bo siedzisko bylo super.
              Tego britaxa juz nie widac na allwink
              • acora Re: 2w1 na poczatek 11.04.16, 20:34
                Pixo nie fajne? Czaje się na niego juz jakiś czas.
                • sermag Re: 2w1 na poczatek 11.04.16, 20:40
                  Ja mialam model powystawowy i byl strasznie sztywny. Ciezko mi sie nim manewrowalo mimo skretnych kol. Moze jakas uzywka jest bardziej "rozbujana"wink
                  Chyba tez nie skladal sie z siedziskiem (ale mialsm go krotko i juz nie pamietam dokladnie). Siedzisko zdecydowanie na plus dla malucha ponizej roku.
                  • cuqiereq Re: 2w1 na poczatek 11.04.16, 22:06
                    Wiesz co, w Twojej sytuacji celowałabym w coś z dużą gondolą. Moje dziewczyny też są letnie i jeździły długo w gondoli aby część zimy przeczekać. Starsza przez 8 miesięcy bo zima była sroga.
                    Zatem ja bym brała samą gondolę dużą i tanią i potem ew. Podwójny lub inną spacerówkę. Albo jakiś zestaw 2w1 ale celowałabym w Polskie dobre marki (gondole zazwyczaj mają super) - np. Navington, baby design itp... kupisz w fajnym stanie na gwarancji za kilka stówek, sprzedaż bez straty a potem zależnie jak się sytuacja rozwinie zdecydujesz co dalej. Przy małej różnicy wieku nie wiadomo jak się potoczy kwestia wózkowania. Może młody będzie dzielnie maszerował a może jak dzidzia będzie chciał do wózkawink czy będziecie chodzić daleko czy blisko domu czy na zakupy do sklepu? Zatem ja bym tak zrobiła skoro nie decydujesz się na podwójny od początku.
                    Ja miałam podwójny i dużą pojedyńczą gondolę roan za 120 zł w super staniewink
                    • sermag Re: 2w1 na poczatek 11.04.16, 23:00
                      Duza gondole mam z zestawu 2w1 po synku, ale wlasnie jutro ma przyjsc Pani na ogledziny. Jak sie zdecyduje to w koncu sie pozbede tego wozka.
                      Z tym jezdzeniem dlugo w gondoli to wlasnie roznie bywa, bo dziec sie buntowac moze. Moj syn lipcowy i jezdzil do polowy lutego w gondoli i potem ryk, a w spacerowce jezdzil juz spokojniewink Cora teraz tez z terminem na lipiec, chyba ze bedzie sie pchala wczesniej tak jak synwink Nie chce mi sie bawic w pakowanie i wysylanie tych wozkow i maz tez mi marudzi. dlatego od razu 2w1 bym chciala.
                      No nic, zobacze czy sprzeda sie ten moj Camarelo, wtedy bede myslec i szukac rozwiazan
                      • cuqiereq Re: 2w1 na poczatek 11.04.16, 23:33
                        Dobrze jak gondola ma podnoszone oparcie, wtedy starsze nie marudzą takwink
                        • cuqiereq Re: 2w1 na poczatek 11.04.16, 23:34
                          Do tego szelki i zabudowana spacerówka z gondoli gotowa wink)
                          • sermag Re: 2w1 na poczatek 11.04.16, 23:41
                            Ha! to jest jakis sposobbig_grin ale licze na lekka zime, a przynajmnirj krotkawink
                            • jusiakr Re: 2w1 na poczatek 12.04.16, 04:35
                              Nie licz na krótka zimę. Jak jestem w Polsce to zima jest długa i mroźna, jak wyjeżdżamy zagranicę to jest krótka i ciepła. W sierpniu wracamy na stałe do Polski, wiec także tego...
                              • cuqiereq Re: 2w1 na poczatek 12.04.16, 08:21
                                Miże zimy nie są jakieś srogie od kilku lat ale jednak długie w zasadzie pół roku...sad(( przy takim maluchu to bez większego znaczenia czy jest 0st czy -10... trzeba opatulić wink) dlatego u mnie gondola była w użyciu z szelkami dłuuugo. W 2013 jeszze w maju padał śnieg i zima była mega sroga i śnieżna. We wrocławiu zaspy po1,5 m były wink) i młoda z września do maja jeździła w gondoliwink) espiro enzo evo - uwielbiałam ten wóz...sad
                                • sermag Re: 2w1 na poczatek 12.04.16, 10:17
                                  Jaka by nie byla ta zima to damy radewink czy w spacerowce czy w gondoli to da sie dziecko ladnie opatulic i odslonic.a przy -10to ja nie wychodze z domu jak nie muszewink a mam ten komfort ze zakupy robi mazbig_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka