Dodaj do ulubionych

Baby Design Walker model 2015

24.04.16, 17:31
Zastanawiam się nad kupnem tego wózka, od dłuższego czasu o nim myślę, ale mam kilka pytań. Może, któraś z Was ma ten model. Szukam info w internecie, ale nie wiele tego. Chodzi np. o oparcie, czy dziecko siedzi pionowo czy się zsuwa i półleży? Teraz mam xlandera i w nim właśnie się bardzo zsuwa i pałąk jest dosłownie na wysokości oczu. Mój maluch kończy rok za miesiąc i najwyższy czas zmienić wózek na coś lżejszego. Opłaca się go kupić? A co z materiałem? Czytałam gdzieś, że zostają plamy nawet po deszczu. Podzielcie się swoją opinią, za każdą będę bardzo wdzięczna.
Obserwuj wątek
    • kejka85 Re: Baby Design Walker model 2015 25.04.16, 10:18
      W 2011 roku miałam baby design sprint dla synka. Wtedy mi odpowiadał bo miałam nieco inne wymagania niż teraz przy drugim synu, ale wynikało to tez z miejsca zamieszkania. Wracając do tematu ogólnie troszkę różnią się te wózki, ale mi sprint służył przez 3 lata. Byl naprawde nie do zdarcia, wiec mogę ci polecić firmę. On miał taka wkładkę ktora można bylo zdjąć do prania a resztę prałam gąbeczką i ładnie się dopierało. Siedzisko było w pionie (co dla mnie bylo mega plusem) i dziecko się nie zsuwało. Zalezy jakie masz wymagania. Mi ten wózek odpowiadał gdy mieszkałam w domku i miałam nawet troche nie,asfaltowych dróg i codziennie nim jeździłam do żłobka i z powrotem. Zdał egzamin nawet zima bo miał spore kółka, choc Walker ma chyba mniejsze. Mam nadzieję że trochę pomogłam.
      • mutancik1 Re: Baby Design Walker model 2015 26.04.16, 08:09
        Bardzo pomogłaś. Dziękuję za odpowiedź. Jednak się zdecyduję, dziś po niego jadę. Ten też ma taką wyjmowaną wkładkę do prania. Ja mieszkam w mieście więc tu raczej wszędzie jest asfalt i chodnik, dlatego mniejsze kółka raczej nie zrobią mi różnicy. Głównie chodziło mi o oparcie czy dziecko siedzi w pionie i się nie zsuwa. Jeszcze raz dzięki smile
        • ela.dzi Re: Baby Design Walker model 2015 26.04.16, 15:53
          A ja go zupełnie nie polecę z tego co widziałam u szwagierki. Oparcie tak krótkie, że roczniak nie mógł spać, bo mu głowa wystawała. Po 2 latach doszczętnie się rozwalił, a poza tym był ciężki jak na wózek tego typu.
          • kejka85 Re: Baby Design Walker model 2015 26.04.16, 17:31
            Spoko. Ja po prostu napisałam że ja do niego nie mam zastrzeżeń. Służył mi przez trzy lata, ale model sprint. Co do długości oparcia to powiem szczerze ze mój syn nie należał do dużych i jakos mi nie przeszkadzało. Być może to kwestia tego że to było pierwsze dziecko. Natomiast teraz przy drugim mam 3 wózek, w dodatku baby jogger City mini gt (przerobiłam też bugaboo i lupo dotty) a nadal wspominam miło sprinta smile i nadal szukam następnego hahaha smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka