parawanqq
02.05.16, 21:55
Pewnie dość rzadko witają tu tatusiowie, ale żona zajęta, więc padło na mnie zwracać się do Was z prośbą o rekomendacje pierwszego wózka dla pierwszego dziecka, na świat przyjdzie w lipcu (syn). Jako że to nasze pierwsze, to jesteśmy - jak się pewnie domyślacie - bez pojęcia.
Do tej pory myśleliśmy o zakupie jakiegoś wózka Xw1, żonie bardzo podoba się Adamex Barletta, ale po przeczytaniu dobrych kilkudziesięciu opinii tutaj dochodzę do wniosku, że potrzebujemy pomocy, bo większość z Was odradza zakup uniwesalnych wózków.
Trudno mi określić wymagania, bo to nasze pierwsze dziecko, ale mogę powiedzieć, że:
- mieszkamy w mieście, na II piętrze, bez windy - dobrze by więc było, żeby wózek był w miarę lekki
- nie mamy w okolicy jakichś super miejsc na spacery, więc będziemy trochę jeździć samochodem - ważne by były zarówno przyjazne nieobszernemu bagażnikowi gabaryty jak i łatwość składania wózka
- okolice zdecydowanie miejskie: nierówne chodniki, kostka brukowa - (wydaje mi się, że) ważne byłyby pompowane koła, skrętne
- nasz budżet to 1800 zł, ale w tej cenie musimy też kupić fotelik, jak rozumiem oddzielnie?
- kolorystycznie coś neutralnego - jakieś szare kolory, połączenie z białym (dla żony to ważne)
Pozdrawiam wszystkie mamy (i tatów!) i z góry dziękuję za pomoc.