Dodaj do ulubionych

Joolz2 czy booklet

24.07.17, 09:42
Dziewczyny synek ma 5 mies, nie siedzi ale wkurza sie że nic w gondoli nie widzi... wyciągać z szafy i rozkładać spacerówkę joolza2 juz? Jak w niej sie sprawdza taki maluch? Czy booklet? Mam jeszcze yoyo ale chyba jako podstawowa spacerówka codzienna amortyzacja za słaba.
Obserwuj wątek
    • annulka79 Re: Joolz2 czy booklet 24.07.17, 12:00
      Yoyo jako podstawowa dla takiego maluszka to niezbyt moim zdaniem. Na równą powierzchnię, jako wyjazdowy itp, tak ale nie na codzienne spacery.
      Jesli masz spacerówkę joolza to wyjmij z szafy i sprawdź jak małemu się leży/siedzi. Na poczatek ładnie wyprofilowane kubełki są zazwyczaj ok. Bookleta też sprawdz (masz jak rozumiem?) i wybierz waszym zdaniem wygodniejszy. Jeden i drugi moim zdaniem moze być ok. W booklecie bedzie na płasko i przodem do świata a nie kazdemu to odpowiada, w Joolzie półsiedząco i w stronę mamy z lepszą amortyzacją.
    • thektoska Re: Joolz2 czy booklet 25.07.17, 06:52
      Joolz zdecydowanie!
      I to przy niesiedzacym dziecku kubelek tylko w pozycji lezacej

Innych wózków bym nie używała na razie. Mogą poczekać.szczegolnie yoyo to przed pierwszymi urodzinami raczej ryzykowny pomysł.
    • martuska1982 Re: Joolz2 czy booklet 26.07.17, 18:29
      Zdecydowanie joolz! booklet jest bardzo fajny, ale w kategorii lekkiej miejskiej spacerówki. joolz to klasa wyzej, nawet kilka klas. wink
      Lepsze prowadzenie, podbijanie, lepsza amortyzacja, lepsza tapicerka. Dopracowany w kazdym detalu.
    • bunny-funny Re: Joolz2 czy booklet 31.07.17, 09:37
      Dzięki dziewczyny za podpowiedzi. Mam te wszystkie 3 wózki. Używam yoyo z fotelikiem samochodowym na szybkie zakupy do supermarketu lub zeby nie dźwigać fotelika na trasie auto-przedszkole. Nie miałam nigdy kubelkowego siedzenia wiec boje sie czy dla kręgosłupa 5,5-6 mies dziecka to juz ten czas. Udało mi sie znaleźć na młodego ciekawskiego patent- odsłaniam mu w joolz2 siatkę na budzie i w gondoli i kładę na brzuch. Moje dziecko które niecierpiące tej pozycji pokochało ja bo nagle zaczął widzieć świat, rozwiazanie jest jednak krótkoterminowe bo mamy 75 centyl wzrostu i mi chłopak wyrasta z tej gondolki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka