moniar1106 10.09.17, 23:21 Do którego roku jedo fyn classic była dostępna w sprzedaży? Czy był możliwy zakup nowego wózka w 2016 roku? Zastanawiam się nad zakupem używanego stąd moje pytanie. Na co zwrócić uwagę aby kupić możliwie najnowsza wersje? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ela.dzi Re: Fedoo fyn classic 11.09.17, 14:04 Wydaje mi się, że w zeszłym roku jeszcze był. Od 2014 spacerówka ma dodatkową wkładkę, a hamulec jest czarno-szary (chodzi o wiele lepiej niż poprzedni czarny) i po tym można poznać najnowszą wersję. Wrzuć link lub zdjęcie, to Ci podpowiem, akurat trochę posiedziałam w temacie. Jako gondolę bardzo polecam ten wózek. Mój, a raczej teraz już siostry ma 4 lata, wygląda dalej jak nowy i wozi kolejne dziecko (serio). Jako spacerówka był do kitu, gdy dziecko nie siedziało, ale ta wkładka rozwiązała problem. Znalazłam koleżance model z 2014 rok temu, jest zadowolona i używa go cały czas i cały czas naprawdę nie ma się do czego przyczepić. Odpowiedz Link
ela.dzi Re: Fedoo fyn classic 11.09.17, 14:14 allegro.pl/wozek-jedo-fyn-alu-special-edition-i6934893124.html#thumb/5 Ten jest na pewno starszą wersją (czarny hamulec i brak wkładki w spacerówce). Odpowiedz Link
moniar1106 Re: Fedoo fyn classic 11.09.17, 14:20 Dziękuję, jak się okazało wózek nie miał osobnej budy do gondoli i spacerówki, więc z tego co się orientuję to już naprawdę stara wersja. Chyba że się mylę. Odpowiedz Link
annulka79 Re: Fedoo fyn classic 11.09.17, 15:57 Fyn z jedna budą to właśnie Classic. Najłatwiej poznać po tym ze w gondoli nie ma widocznego pałąka do przenoszenia w budzie i przekłada sieją później do spacerówki. Produkowany był chyba do 2015r ale tu nie jestem pewna. Wersja Fyn Memo ma dwie budy (osobna do gondoli z pałąkiem do przenoszenia i inna do spacerówki). Gdybyś wstawiła zdjecie to moze udałoby sie ustalić rocznik. Odpowiedz Link
moniar1106 Re: Fedoo fyn classic 11.09.17, 17:59 Dzwoniłam do firmy jedo i twierdzą, że wersja classic również była dostępna w wersji osobno gondola i osobno spacerówka. Nie zdecydowałam się na zakup wozka. Pani pewnie sprzedała komuś innemu. Nie byłam przekonana co do roku produkcji wózka. Mam natomiast okazję kupić nowy wózek jedo fyn z roku 2016 za 950 zł. Czy wózek z tego roku to dobry wybór? Odpowiedz Link
annulka79 Re: Fedoo fyn classic 11.09.17, 20:22 Za tą cenę to bardzo dobra opcja na początek. Dopytaj czy na pewno chodzi o wersję 2w1, czy jest to Fyn Memo czy Fyn Classic. Myślę, ze raczej będzie classic. Fyn to rozsądny wybór a za podobną cenę są używane. Odpowiedz Link
moniar1106 Re: Fedoo fyn classic 11.09.17, 20:36 Egzemplarz powstawowy jedo fyn na pewno. Natomiast jeżeli chodzi o moje pierwotne pytanie to faktycznie hamulec jest czarny. Nie ma tych zdjęć w ogłoszeniu bo Pani wysyłka mi je na maila i nie bardzo chce je upubliczniać. Odpowiedz Link
smoczy_plomien Re: Fedoo fyn classic 11.09.17, 22:11 Chyba jeszcze była taka zmiana, że od maja 2015 był inny system montażu na stelażu. Starsze wersje montowało się na szynach, a nowsze na klik. Odpowiedz Link
agrafa83 Re: Fedoo fyn classic 12.09.17, 06:50 Tak,wczesniej szyna,potem klik,starsze wersje mialy prosty stelaż z przodu,nowsze maja wygieta ramę i skórzaną rączkę,wcześniej była guma. On nadal jest w produkcji,ale już przeszli na chinski system spacerowka nie rozkłada się już na płasko. Odpowiedz Link
moniar1106 Re: Fedoo fyn classic 12.09.17, 09:34 Pytanie czy lepiej kupić wersję z 2014 za około 600 zł czy wersję nieużywaną z 2016 roku.? Jest to mój pierwszy wózek stąd takie dylematy. I tak zakładam, że pewnie do roku go sprzedam i kupię coś lekkiego i poręcznego, pewnie Snap Sport. Odpowiedz Link
agrafa83 Re: Fedoo fyn classic 12.09.17, 12:28 Ja lubiłam fyna,przejezdzil 2 dzieci i poszedł dalej,i mimo wielu innych moich wózków służył do konca,spacerowalismy w każda pogode,deszcz,śnieg itd, pasowała mi spacerowka twarzą do mamy nawet u ponad 2 latka jak wiało i lalo to chociaż nie dziecku w twarz więc ja fyna miałam długo. Odpowiedz Link
smoczy_plomien Re: Fedoo fyn classic 12.09.17, 13:27 Brałabym nowszego, zawsze łatwiej odsprzedać niż jakiś przedpotopowy model. Odpowiedz Link
annulka79 Re: Fedoo fyn classic 12.09.17, 14:14 Dokładnie, też brałabym nowszego. Przy odsprzedaży bedzie łatwiej. Odpowiedz Link
moniar1106 Re: Fedoo fyn classic 13.09.17, 09:02 Jeszcze jedno pytanie. Nevo czy Fyn? Nevo tez znalazłam w podobnej cenie z wyprzedaży. Odpowiedz Link
agrafa83 Re: Fedoo fyn classic 13.09.17, 09:07 Mam nevo z 2016 i jest sztywniejszy niż fyn,ma amortyzacje, ale fyn ma lepsza,chociaż pewnie nevo lepiej się sprzeda- nowoczesniejszy stelaż.jak masz możliwość pomacaj w sklepie i wybierz co ci lepiej leży i zamawiaj gdzie taniej. Odpowiedz Link
moniar1106 Re: Fedoo fyn classic 13.09.17, 12:23 Fyn ma czrny stelaż, nevo biały i koła żelowe. Nevo jest jednak mniejszy po złożeniu. Trudna decyzja ☺ Odpowiedz Link