sweethour83 14.12.12, 20:34 Witam, Proszę o opinię, czy można pozwolić niemowlakowi na sprężynowanie (w jakim wieku?), czy też może to się niekorzystanie odbić na jego rozwoju? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
murwa.kac Re: sprężynowanie 15.12.12, 09:46 mozna, a nawet trzeba. ciekawi mnie jakbys chciala tego zabronic niemowlakowi...? Odpowiedz Link Zgłoś
sweethour83 Re: sprężynowanie 16.12.12, 20:53 Nie zabronić, a nie pozwolić. Mój niemowlak bez żadnej pomocy sam jeszcze by nie sprężynował. Odpowiedz Link Zgłoś
orto_nie_orto Re: sprężynowanie 16.12.12, 23:07 murwa.kac napisała: > ciekawi mnie jakbys chciala tego zabronic niemowlakowi...? Jak sobie wyobrażasz samodzielnie sprężynowanie? Niemowlę samo się weźmie pod pachy i postawi? A może coś innego rozumiesz przez sprężynowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
murwa.kac Re: sprężynowanie 17.12.12, 00:11 moj niemowlak sam sie stawial przy meblach i sprezynowal. Odpowiedz Link Zgłoś
sweethour83 Re: sprężynowanie 17.12.12, 20:20 W takiej sytuacji nie ma mocnych, ale mi chodzi o dziecko, które staje na nóżki, leżąc na moim brzuchu (ja w pozycji półsiedzącej), czy kiedy sadzam go na swoich kolanach. Ma pół roczku. I nie wiem, czy raczej unikać takich sytuacji, czy ma ćwiczyć... A energia go rozpiera... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
orto_nie_orto Re: sprężynowanie 17.12.12, 22:17 unikać niech się lepiej porozpiera energią pełzając na brzuchu Odpowiedz Link Zgłoś