lukasz.1978
16.02.11, 09:59
Serek Bielański. Nasz dzielnicowy Plac Defilad. Dlaczego tak mówię? Bo od lat się mówi o róznych planach odnośnie Serka, a realizacji czegokolwiek jak nie było tak nie ma.
Mam pytania:
1. Czy wiecie, co jest tam planowane? Ja już rózne rzeczy słyszałem, więc nie wiem, co jest aktualne na teraz.
2. Czy wiecie, czy są jakieś widoki na rychłą realizację jakichś obieków w tym miejscu?
3. Co najchętniej widzielibyście na terenie Serka? A może chcecie zostawić tak, jak jest? :)
Ja wkleję to, co napisałem w innym poście:
No i w miejscu pustki na tzw. serku przydałoby się jakies eleganckie reprezentacyjne miejsce będące swoistym centrum Bielan, jakims jej wyraznym punktem identyfikacyjnym, nasza bielanską przeciwwagą dla żoliborskiego placu Wilsona (tam mają wspomnienia przeszłości, niszowe kino i kebab, my dla odmiany mielibyśmy nowoczesność).
Więc tak to widzę - nowoczesne budynki, może jakieś kino i miejski plac dostępny tylko dla pieszych z knajpkami, sklepami itp. No i pod tym także parking podziemny dla samochodów, bo bez dostępności dla samochodów to nie wypali, czy się to komuś podoba czy nie.
A Wy co sądzicie?