dr_scott 18.06.04, 08:10 piszcie swoje opinie, także na nie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dr_scott Re: Dlaczego warto mieszkać w TG? 18.06.04, 08:11 Miasto z bogatą historią i ciekawymi unikatowymi zabytkami... Kopalnia, Sztolnia... Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: Dlaczego warto mieszkać w TG? 18.06.04, 08:14 Idealne położenie geograficzne. Śląsk, na skrau okręgu przemysłowego. Z jednej strony wysoka urbanizacja i industrializacja, a z drugiej przyroda, lasy lublinieckie, pola.... czyli wszedzie blisko :) Odpowiedz Link Zgłoś
forman5 Re: Dlaczego warto mieszkać w TG? 18.06.04, 08:17 Mieszkania nie są tak drogie jak w stolicy województwa ! Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott som gryfne dziouchy! :) 18.06.04, 08:20 to chyba jeden z najwazniejszych argumentów Odpowiedz Link Zgłoś
assasin76 piękne miasto 18.06.04, 09:16 zabytki,GWARKI,pasterka o 24.00 w św.Annie:)śnieg w parku,jesien w tym samym parku:)a czemu nie warto?zakłady Chemet:))i "niespodzianki", które czekają pod ziemią:) i paru radnych.... Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: piękne miasto 18.06.04, 09:24 assasin76 napisała: > zabytki,GWARKI,pasterka o 24.00 w św.Annie:)śnieg w parku,jesien w tym samym > parku:)a czemu nie warto?zakłady Chemet:))i "niespodzianki", które czekają > pod ziemią:) i paru radnych.... te "niespodzianki" podziemne są likwidowane! juz sie jnimi ktos zaopiekował! nie bój nic, już połowa jest zrobiona, albo nawet i więcej :) Odpowiedz Link Zgłoś
assasin76 ale troche jeszcze jest 18.06.04, 09:27 cieszy,że połowa zlikwidowana;) Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: Dlaczego warto mieszkać w TG? 18.06.04, 09:25 blisko do szkoły/pracy i blisko chociażby na przejażdżke rowerem do lasu, nad jeziorko, do ciekawych miejsc.... ( o ile sie wie kaj som ;> ) Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott jest... 18.06.04, 09:35 Tuning Klub Tarnowskie Góry!! :) www.tuningtg.com Odpowiedz Link Zgłoś
jerry_72 Re: Dlaczego warto mieszkać w TG? 19.06.04, 13:53 dr_scott napisał: > momy aquaparek To chyba nie jest dobry argument, zwłaszcza,że przez tą chybioną inwestycję miasto ma duuuże problemy finansowe... Odpowiedz Link Zgłoś
anya6 Re: Dlaczego warto mieszkać w TG? 18.06.04, 16:32 Blisko do wiekszej aglomeracji , łatwość studiowania bez wiekszych kosztow na akademik ( Gliwice, Katowice, Zabrze, Sosnowiec..) blisko w góry i do jezior tez nie jest daleko:) mamy Chechlo:) i nie jest to az takie duze miasto wiec sie fajnie mieszka:) Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: Dlaczego warto mieszkać w TG? 19.06.04, 11:34 czyste powietrze (w miare) Odpowiedz Link Zgłoś
d_aga Re: Dlaczego warto mieszkać w TG? 19.06.04, 20:46 Nie warto: Bo to jednak prowincja. Po godz 18.00 życie miasta zamiera Jest tylko jedno zapyziałe kino Nie ma życia kulturalnego na wysokim poziomie (nie mówie o działalności niewielkich klubów typu galeria Mazika, czy Wisniowy sad - ale sa to tylko kluby) Pomimo warunków, rzadko odbywajace się wartosciowe imprezy w n.p. TCK Mozliwosć zrobienia zakupów praktycznie tylko do godz. 17.00 - z drugiej strony niezadowolenie kupców tarnogórskich, że ,,tu się nie da handlować" Brud, smród i ubóstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: Dlaczego warto mieszkać w TG? 19.06.04, 21:18 d_aga napisała: > Nie warto: > Bo to jednak prowincja. hehehe... dobre :) > Po godz 18.00 życie miasta zamiera nie wiem o jakie życie Ci chodzi... > Jest tylko jedno zapyziałe kino za to blisko do Multi. > Nie ma życia kulturalnego na wysokim poziomie (nie mówie o działalności > niewielkich klubów typu galeria Mazika, czy Wisniowy sad - ale sa to tylko > kluby) prawda. ale blisko np. do Gliwic. > Pomimo warunków, rzadko odbywajace się wartosciowe imprezy w n.p. TCK > Mozliwosć zrobienia zakupów praktycznie tylko do godz. 17.00 - z drugiej strony > > niezadowolenie kupców tarnogórskich, że ,,tu się nie da handlować" tesco, minimal, blisko do M1, Plejady, Makro... que pasa? chyba ze chodzi o jakies targowiska itp... > Brud, smród i ubóstwo... nie wieksze niz w innych miastach. Odpowiedz Link Zgłoś
d_aga Re: Dlaczego warto mieszkać w TG? 19.06.04, 21:47 dr_scott napisał: > > nie wieksze niz w innych miastach. > tak więc równie dobrze może być w każdym innym miescie.... Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: Dlaczego warto mieszkać w TG? 19.06.04, 23:54 d_aga napisała: > dr_scott napisał: > > > nie wieksze niz w innych miastach. > > > tak więc równie dobrze może być w każdym innym miescie.... co to to nie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Dlaczego warto mieszkać w TG? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.04, 09:03 Gorzej, jak ktoś nie ma samochodu... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
forman5 Re: Dlaczego warto mieszkać w TG? 20.06.04, 00:06 d_aga napisała: > Nie warto: > Bo to jednak prowincja. > Po godz 18.00 życie miasta zamiera > Jest tylko jedno zapyziałe kino > Nie ma życia kulturalnego na wysokim poziomie (nie mówie o działalności > niewielkich klubów typu galeria Mazika, czy Wisniowy sad - ale sa to tylko > kluby) > Pomimo warunków, rzadko odbywajace się wartosciowe imprezy w n.p. TCK > Mozliwosć zrobienia zakupów praktycznie tylko do godz. 17.00 - z drugiej strony > > niezadowolenie kupców tarnogórskich, że ,,tu się nie da handlować" > Brud, smród i ubóstwo... Ja mieszkam na wsi w powiecie,kina nie ma wcale,imprez kulturalnych też(festyny ludowe 2 razy w roku).O zakupach nie wspomnę bo nawet sklepu elektrycznego nie ma. I nie narzekam.Wsiadam w auto jadę do Cinema lub Multi a na zakupy dalej w świat Odpowiedz Link Zgłoś
d_aga Re: Dlaczego warto mieszkać w TG? 20.06.04, 09:52 A teatr? A dobry symfoniczny koncert? Jak ktoś nie ma samochodu, to rzeczywiście przechlapane... Wielkie miasta tętnią życiem nocnych klubów, dyskotek, pubów (kazdy znajdzie coś dla siebie) W Tarnowskich Górach nie ma wielkiego wyboru...niestety ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
forman5 Re: Dlaczego warto mieszkać w TG? 20.06.04, 12:19 d_aga napisała: > A teatr? > A dobry symfoniczny koncert? > Jak ktoś nie ma samochodu, to rzeczywiście przechlapane... > Wielkie miasta tętnią życiem nocnych klubów, dyskotek, pubów (kazdy znajdzie > coś dla siebie) > W Tarnowskich Górach nie ma wielkiego wyboru...niestety ;-) Ja tam wolę spokój ! Odpowiedz Link Zgłoś
d_aga Re: Dlaczego warto mieszkać w TG? 20.06.04, 13:52 forman5 napisał: > > Ja tam wolę spokój ! Wiec rozumiem, że go posiadasz. A w wątku dr_scott pyta, czy warto mieszkac w Tarnowskich Górach. I do takiego pytania się ustosunkowałam. Sama mieszkam na wsi, gdzie owszem, odbywają ciekawe imprezy - nie tylko festyny. To tez jeden z powodów, dla których niekoniecznie marzę o mieszkaniu w Tarnowskich Górach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatuś Re: Pytajcie dlaczego warto "mieszać" TG? IP: *.zbroslawice.sdi.tpnet.pl 20.06.04, 15:30 Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: Dlaczego warto mieszkać w TG? 23.06.04, 12:02 tez lubie cisze i spokój... Odpowiedz Link Zgłoś
jerry_72 Re: Dlaczego warto mieszkać w TG? 23.06.04, 12:11 Tak sobie myślę,że zamiast siedzieć przed kompem lepiej jecgać na rowerku na Chechło popływać. Może wtedy docenię to,że mieszkam w TG? No,jeśli mi roweru nie podpieprzą oczywiście:-) Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: Dlaczego warto mieszkać w TG? 23.06.04, 12:15 jerry_72 napisał: > Tak sobie myślę,że zamiast siedzieć przed kompem lepiej jecgać na rowerku na > Chechło popływać. Może wtedy docenię to,że mieszkam w TG? > > No,jeśli mi roweru nie podpieprzą oczywiście:-) to se weź jakoś keta i go przypnij razem z tasią.... i nie odpływaj za daleko od brzegu... a nojlepij to jedź tam z kimś.... Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: Dlaczego warto mieszkać w TG? 23.07.04, 20:11 d_aga napisała: > A teatr? > A dobry symfoniczny koncert? > Jak ktoś nie ma samochodu, to rzeczywiście przechlapane... > Wielkie miasta tętnią życiem nocnych klubów, dyskotek, pubów (kazdy znajdzie > coś dla siebie) > W Tarnowskich Górach nie ma wielkiego wyboru...niestety ;-) nie moze byc wszystkiego.... ale przeciez wszedzie blisko! K-ce, Gliwice, Chorzow, Bytom.... a w TG jest troche pubow i klubow.... nie wiem czemu nie ma wyboru? nie jest to wprawdzie Barcelona, ale jest ok :) Odpowiedz Link Zgłoś
iwusia2 Re: Dlaczego warto mieszkać w TG? 25.06.04, 19:07 bo TG są pięknym miastem jest ryneczek i park i wogóle są fajne! Aaaa jacy fajni ludzie tu mieszkają to juz nie wspomnę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jerry_72 Re: Dlaczego warto mieszkać w TG? 26.06.04, 21:18 Tego,że mieszkają tu fajni ludzie nie neguję. Ale za porządki w mieście to się powinny władze wziąć. Widziałem w Rynku rusztowania na tej cholernej ruderze przy ratuszu. Dobrze,że choć w tym miejscu coś sie zmieni na lepsze:-) Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: Dlaczego warto mieszkać w TG? 30.06.04, 23:31 a rynek mieli zmieniać i co?? Odpowiedz Link Zgłoś
jerry_72 Re: Dlaczego warto mieszkać w TG? 02.07.04, 18:32 No i zmieniają (chyba). Siedząc na piwku widziałem jak rozbierają to lastryko:-) Odpowiedz Link Zgłoś
jerry_72 Re: Dlaczego warto mieszkać w TG? 02.07.04, 18:33 A może to awaria np. kanalizacji i zmieniają tylko rury?:-) Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: Dlaczego warto mieszkać w TG? 02.07.04, 19:00 kto to wie... na rynku już raz kanalizację kopali, to może sie teraz za rynek wzieli? Odpowiedz Link Zgłoś
iwusia2 Re: Dlaczego warto mieszkać w TG? 02.07.04, 20:50 no mam nadzieję że jak rozkopią to też poskładają!!! Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos już wim co robią na rynku!! 04.07.04, 14:57 z tego co pisze na tabliczce wynika, ze prowadzone są tam wykopaliska archeologiczne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: już wim co robią na rynku!! 04.07.04, 14:58 może szukają osadu pierwotnych goroli? ale nie znajdą! bo to Śląska ziemia! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatuś Re: Dlaczego warto mieszkać w TG? IP: *.zbroslawice.sdi.tpnet.pl 04.07.04, 07:08 Warto mieszkać, bo jest tutaj bardzo dużo kantorów, o czym dowiedziałem się z naszego forum Odpowiedz Link Zgłoś
assasin76 ze względu na Was forumowicze:) 04.07.04, 20:09 i nie ściemniam:)pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwusia2 Re: ze względu na Was forumowicze:) IP: *.i / *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.04, 20:46 dzięki wielkie za pozdrówka :) Dla Ciebie też pozdrowionka :D Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: ze względu na Was forumowicze:) 04.07.04, 23:09 Gość portalu: iwusia2 napisał(a): > dzięki wielkie za pozdrówka :) Dla Ciebie też pozdrowionka :D i też bez ściemy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: Dlaczego warto mieszkać w TG? 08.07.04, 21:32 bo mimo wszystko jest fajnie ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwusia2 Re: Dlaczego warto mieszkać w TG? IP: *.i / *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.04, 20:49 ...bo u nas jest jak jest! poprostu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zorro Re: Dlaczego warto mieszkać w TG? IP: *.bobry / *.bobry-net.org 23.07.04, 20:19 Za: -dobra lokalizacja -dobre połączenia komunikacyjne Przeciw: -fatalne drogi -kiepskie władze lokalne (zresztą jak wszędzie) -wysokie ceny opłat (np od nieruchomości, kanalizacji itp) Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: Dlaczego warto mieszkać w TG? 30.08.04, 21:26 mało jest miast kere sie mogą pochwolić trzema rondami!! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatuś Re: Dlaczego warto mieszkać w TG? IP: *.zbroslawice.sdi.tpnet.pl 02.09.04, 14:27 Ronda to może mają i nawewt więcej, ale Tarnowskie Góry mają aż 5 rynków! Odpowiedz Link Zgłoś