Dodaj do ulubionych

Co to może być??

03.09.10, 10:17
Karmel mi choruje, jakieś 2 tyg. temu zaczęło go boleć i nie mógł oddawać moczu, okazało się, że
ma kryształy kamieni, a po badaniu krwi - niewydoloność nerek, wyniki nie były tragiczne, ale
kiepskie (mocznik 78, kreatynina 2,2). Bardzo źle się czuł, posikiwał pod siebie, był osowiały.
Dostawał antybiotyki (trzykrotnie zmieniane, bo nie było poprawy) i kroplówkę podskórnie.
Przez kilka dni było rewelacyjnie - kot ożył, przestał posikiwać. A od środy jest znowu gorzej -
posikuje (nie tak non stop jak wcześniej, ale jednak), jest jakby spłoszony, wczoraj zachowywał się
jakby nagle coś go zabolało (tylko niestety nie wiem co). A dzisiaj przez jakąś minutę miał atak
czegoś dziwnego,nawet nie wiem jak to określić, jakby całym ciałem "kaszlał", bez otwierania
pyszczka i tak dziwnie - jakby coś od środka nim trzęsło.
Chcę z nim jechać jutro do dr Czerwieckiego, ale może któryś z Waszych kotów miał podobne
objawy. Co to może być???
Obserwuj wątek
    • basset2 Re: Co to może być?? 03.09.10, 12:00
      zatrucie mocznikiem?
      sprawdziłabym to jeszcze dzisiaj
      • kena1 Re: Co to może być?? 03.09.10, 14:14
        Pojadę dzisiaj do kliniki SGGW. Mam nadzieję, że to nie jest zatrucie mocznikiem, gdyby było to
        chyba kot byłby w krytycznym stanie? a oprócz opisanych objawów funkcjonuje normalnie.
        • kasicaaa Re: Co to może być?? 03.09.10, 16:08
          nie chcę cię straszyć, ale natychmiast leć do weta
          • basset2 kena 14.09.10, 09:55
            jak Karmel?
            • wiesia.and.company Re: kena 18.09.10, 22:35
              Nie było mnie na forum a tu taki niepokojący sygnał. Jak teraz czuje się Karmel? Byłaś na badaniach, jakie wyniki? Kena, proszę, odezwij się, napisz co się dzieje...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka