Dodaj do ulubionych

gdzie kupić sadzonki kocimiętki?

02.04.11, 16:18
Jak w temacie - Warszawa. Czy ktoś wie, gdzie na pewno są? Na pobliskim bazarku brak, a jeździć po całym mieście i szukać nie bardzo mam czassmile Dziękuję z góry za info.
Obserwuj wątek
    • wenagala Re: gdzie kupić sadzonki kocimiętki? 02.04.11, 16:52
      Ja kupiłam nasiona w ogrodniczym. Wyrosły i rosną aż miło. Nie robiłam żadnej rozsady, po prostu wsiałam do ziemi.Już trzeci rok są w skrzynkach na balkonie, kwitną, rozrastają się. Na zimę nie przykrywam. Trwają i są piękne. Kocimiętka nagrzana słońcem służy za tarzalnicę dla moich dziewczyn.
      • annb Re: gdzie kupić sadzonki kocimiętki? 02.04.11, 16:59

dobrze ze mi przypomniałyscie
        poszłam sobie na allegro i własnie kupuję nasiona
      • duchess85 Re: gdzie kupić sadzonki kocimiętki? 02.04.11, 17:08
        Hmm, słyszałam, że łatwiej i pewniej zrobić rozsadę, dlatego nie myślałam o nasionach. Ponawiam więc pytaniesmile
        • jottka annb!!! 02.04.11, 17:52
          ty jesteś z krakowa?? to nie kupuj, dam ci kawałek mojej hodowli balkonowej, rośnie jak głupia z takiego właśnie kawałka innej kociej hodowlismile przetrzymuje zimę bez żadnych starań, wygląda dekoracyjnie i ładnie pachniesmile
          • annb Re: annb!!! 02.04.11, 21:50
            jak fajnie smile

biorę smile
            • jottka Re: annb!!! 02.04.11, 22:01
              to weź mi napisz dwa słowa na priva, gdzie cie znaleźć i sie umówimysmile
              • barba50 Też chcę! 02.04.11, 22:45
                Zostaw trochę dla mnie suspicious Bo ja się coraz zdecydowaniej do Krakowa wybieram big_grin
                To miało znaczyć: krakowiacy - strzeżcie się! Zamierzam nawiedzić wink
                • jottka Re: Też chcę! 03.04.11, 10:41
                  bardzo rozsądne postanowienie wielkopostnesmile a poza tym to tak - kocimiętka właśnie wzbija się do lotu, odgrzebałam ją spod starych gałązek, więc pewnie będzie jej coraz więcej, nie problem odszczypać, jak się zjawiszsmile

ale świadome jesteście, że koty na to reagują wybiórczo? tatuś ziutka szalał, tarzał się w kępie i się ślinił, jego synek obwąchuje raz w czas, owszem, ale na tym się kończy zainteresowanie. ale sama roślina ładna i ładnie pachnie, a kwiatki ma takie nieduże szaroniebieskie. u mnie w skrzynce otula bluszcza, który sobie podmarzał regularnie, a teraz zdrowy zdolny, wyraźnie towarzystwo mu służy.
    • 0ffka Re: gdzie kupić sadzonki kocimiętki? 02.04.11, 20:24
      Na giełdzie kwiatowej przy al. Krakowskiej powinna być.
    • lylith Re: gdzie kupić sadzonki kocimiętki? 03.04.11, 00:38
      ja też bym bardzo chciałasmile Może dysponuje kocimiętką ktoś z Łodzi?smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka