duchess85 02.04.11, 16:18 Jak w temacie - Warszawa. Czy ktoś wie, gdzie na pewno są? Na pobliskim bazarku brak, a jeździć po całym mieście i szukać nie bardzo mam czas Dziękuję z góry za info. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wenagala Re: gdzie kupić sadzonki kocimiętki? 02.04.11, 16:52 Ja kupiłam nasiona w ogrodniczym. Wyrosły i rosną aż miło. Nie robiłam żadnej rozsady, po prostu wsiałam do ziemi.Już trzeci rok są w skrzynkach na balkonie, kwitną, rozrastają się. Na zimę nie przykrywam. Trwają i są piękne. Kocimiętka nagrzana słońcem służy za tarzalnicę dla moich dziewczyn. Odpowiedz Link
annb Re: gdzie kupić sadzonki kocimiętki? 02.04.11, 16:59 dobrze ze mi przypomniałyscie poszłam sobie na allegro i własnie kupuję nasiona Odpowiedz Link
duchess85 Re: gdzie kupić sadzonki kocimiętki? 02.04.11, 17:08 Hmm, słyszałam, że łatwiej i pewniej zrobić rozsadę, dlatego nie myślałam o nasionach. Ponawiam więc pytanie Odpowiedz Link
jottka annb!!! 02.04.11, 17:52 ty jesteś z krakowa?? to nie kupuj, dam ci kawałek mojej hodowli balkonowej, rośnie jak głupia z takiego właśnie kawałka innej kociej hodowli przetrzymuje zimę bez żadnych starań, wygląda dekoracyjnie i ładnie pachnie Odpowiedz Link
jottka Re: annb!!! 02.04.11, 22:01 to weź mi napisz dwa słowa na priva, gdzie cie znaleźć i sie umówimy Odpowiedz Link
barba50 Też chcę! 02.04.11, 22:45 Zostaw trochę dla mnie Bo ja się coraz zdecydowaniej do Krakowa wybieram To miało znaczyć: krakowiacy - strzeżcie się! Zamierzam nawiedzić Odpowiedz Link
jottka Re: Też chcę! 03.04.11, 10:41 bardzo rozsądne postanowienie wielkopostne a poza tym to tak - kocimiętka właśnie wzbija się do lotu, odgrzebałam ją spod starych gałązek, więc pewnie będzie jej coraz więcej, nie problem odszczypać, jak się zjawisz ale świadome jesteście, że koty na to reagują wybiórczo? tatuś ziutka szalał, tarzał się w kępie i się ślinił, jego synek obwąchuje raz w czas, owszem, ale na tym się kończy zainteresowanie. ale sama roślina ładna i ładnie pachnie, a kwiatki ma takie nieduże szaroniebieskie. u mnie w skrzynce otula bluszcza, który sobie podmarzał regularnie, a teraz zdrowy zdolny, wyraźnie towarzystwo mu służy. Odpowiedz Link
0ffka Re: gdzie kupić sadzonki kocimiętki? 02.04.11, 20:24 Na giełdzie kwiatowej przy al. Krakowskiej powinna być. Odpowiedz Link
lylith Re: gdzie kupić sadzonki kocimiętki? 03.04.11, 00:38 ja też bym bardzo chciała Może dysponuje kocimiętką ktoś z Łodzi? Odpowiedz Link