05.11.13, 22:49
Choć raz i mnie udało się założyć wątek o kotku witającym gości na Kocim Zakątku.

Ksika jest piękna. Patrzy z godnością na fotografa i daje się podziwiać smile Pozuje jak prawdziwa modelka. Nie umknął również mojej uwadze portret koteczki na monitorze.

No i dodatkowo - Ksika kolorem futerka, rozmieszczeniem łatek (i chyba gabarytami) przypomina mi kotkę moich rodziców.
Obserwuj wątek
    • yvi1 Re: Ksika 06.11.13, 06:58
      O jeju,jeju.
      Ale sliczna i majestatyczna Ksika!
      Ja bym nie umiala sie skupic gdyby mi takie cudo siedzialo na monitorze smile.
      • hanka20074 Re: Ksika 06.11.13, 09:17
        nic tylko całować w ten pyszczekkiss
    • lampka_nocna5 Re: Ksika 06.11.13, 10:51
      w sumie, to są dwie - bo na monitorze jest ekstrassmile
      • czarna.kotka.psotka Re: Ksika 06.11.13, 11:28
        Nie chciałam już tego tak bezpośrednio i otwarcie, ale wydaje mi się, że mina ślicznej Ksiki mówi: Patrzcie i podziwiajcie, jaka jestem piękna! (I ma całkowitą rację smile)
        • barba50 Re: Ksika 06.11.13, 12:20
          Ooo moja KsikaTwarzą Zakątka smile (jakbym jej sama tam nie wstawiła big_grin )
          Ksika jest kotem specjalnej troski. Kochana boidoopka od której zaczęło się nasze życie z kotem. To było 11 lat temu, syn podniósł z szosy płaczące niemowlę i przywiózł je do domu. Dość długo nie wiedzieliśmy, że to jest nasze zwierzątko, nie bardzo potrafiliśmy opiekować się tym kocim oseskiem. Ale wyrosła na śliczną koteńkę, pokochaliśmy ją, tylko że odwzajemniała naszą miłość na swój sposób. Płochliwa do granic możliwości, dawała się miziać tylko wtedy kiedy się sama na to odważyła. Pomyśleliśmy wtedy, że to że chowała się bez matki i rodzeństwa przyniosło taki efekt, że może pomoże obecność innego kociego osobnika. Przez spisek dzieci trafiła do domu parka 6 tygodniowych burasków. Mieliśmy nadzieję, że Ksikula zaakceptuje ich obecność, może zaopiekuje się maluchami. Niestety nic takiego nie nastąpiło. Bała się ich od pierwszego dnia, a one dorosły i zdominowały ją. Potem przyszedł Gucio kot o gołębim sercu, który przychyliłby nieba wszystkim stworzeniom - ona tego nieba nie dała sobie przychylić. Pojawiały się kolejne koty choć wiedzieliśmy już, że dla niej każdy następny to dodatkowy stres, że jej najlepiej byłoby gdyby była jedynaczką... No, ale wszystkie trafiały w potrzebie, nie planowaliśmy kolejnych dokoceń.
          I tak sobie żyje, w swoim świecie, jakby obok nas, ma swój azyl w osobnym pokoju, swoją kuwetkę, legowiska. "Na pokoje" zagląda rzadko, do kuchni przychodzi na miskę. Wie, że jest kochana, to z całą pewnością i raczej jest na swój sposób szczęśliwa, choć ten sposób jest inny niż powszechnie przyjęty.
          Dziękuję ci koteczko za to, że do nas trafiłaś, że nauczyłaś nas życia z kotem, że zrozumieliśmy, że dom bez kota jest tylko mieszkaniem...

Maleńka Ksika

https://wstaw.org/m/2010/06/05/Ksika_moja_mala.jpg

Wspólny posiłek

https://wstaw.org/m/2010/07/09/P1140467_640x480.JPG

Teraz kocina już jest starszą panią, coraz częściej grzeje się z nosem w kaloryferze

http://imageshack.us/a/img708/5879/ksikaat.jpg
          • niutaki Re: Ksika 06.11.13, 12:28
            Piekna kicia, ja tak uwielbiam krowki! A historia chwyta za serce, tez mam boidoopke w domu, troszke podobne zaccchowania. Jak przyjdzie na miziaki - jeden glask od cioci niutakikiss
          • wladziac Re: Ksika 06.11.13, 13:26
            takim samym boidłem u mnie jest Zuzka mimo że od drugiego dnia życia swojego wychowana w domu pod troskliwą opieką mamusi i ludzi,po wielu latach wspólnego życia toleruje pozostałe koty ale byle hałas albo obca osoba i już nie jest sobą,niech sobie Ksikula żyje po swojemu, miała niezwykłe szczęście i niech tak zostanie,śliczna jest z niej damulka
            • karple Re: Ksika 06.11.13, 13:34
              Śliczne kocisko.... no a to zdjęcie Ksiki przy stole z kiełbaska na talerzu jest boskie!!!! Jaką ona ma klasę- pozowac przy zastawionym stole.... no moja Maja w takiej sytuacji drapnęłaby kiełbaskę i po zdjęciu big_grin
              • mitta Re: Ksika 06.11.13, 14:02
                Oprócz samej kici podoba mi się bardzo jej imię (kojarzy mi się trochę z gziką, naszym wlp. specyjałem, mam nadzieję, że zainteresowana nie obrazi się). A historię Ksiki też znam.
              • barba50 Re: Ksika 06.11.13, 14:04
                A jak myślisz Karple nad czym Ksika tam duma? Następna fota wygląda tak i wierz mi, że nie ja zjadłam parówkę, nie mam zwyczaju rozrzucać jedzenia po stole suspicious

https://wstaw.org/m/2010/07/09/P1140469_640x480.JPG
                • czarna.kotka.psotka Re: Ksika 06.11.13, 14:09
                  Widać, że Ksika to dama z dobrego domu. Wiedziała, że po zakończonej konsumpcji sztućce trzeba ułożyć równolegle. A kto by się przejmował małym kawałkiem parówki, która się "wymskła" wink.
                  • barba50 Re: Ksika 06.11.13, 14:27
                    Imię Ksiki powstało przypadkiem. Na początku w książeczce zdrowia zostało wpisane imię Kika i tak była nazywana. Zdarzało mi się jednak zwoływać ją do domu wieczorem czymś na kształt ksssiiiii, ksssiiii, ksssiiii i nie wiedzieć kiedy z Kiki zrobiła się Ksika.

A na koty dalej tak wołam, ale żadne oprócz Ksiki nie jest Ksika big_grin
                • karple Re: Ksika 07.11.13, 09:26
                  Ha ha ha zdjęcie po zjedzeniu paróweczki- genialne!!!! I tak powinnaś się Basiu cieszyć, że Ksika zostawiła Ci kawałeczek big_grin Moja by sie nie podzieliła big_grin
          • agazuchwa Re: Ksika 06.11.13, 15:23
            ooo jaka ksisia malutkasmile czyli kot niegłaskatysmile to gatunek częstowystępujący
            • pi.asia Re: Ksika 06.11.13, 17:05
              Piękna, dostojna, majestatyczna. Kot w pewnym wieku nabiera takiego dostojeństwa.
              Na zdjęciu z parówką ma przecudną minę - trochę pozującą, trochę proszącą, trochę planującą... I w ogóle cudne futro!
              • esimona Re: Ksika 06.11.13, 17:56
                Ksika jest wielką damą i parówkę zjada ukradkiem, przecież to żaden rarytas, nie marcepan a tylko kiełbaska, nie ma o czym mówić - po prostu nie wypada, bo nie ma o czym. A może na talerzu nic nie było? Lepiej zmienić temat i porozmawiać o czymś bardziej eleganckim - np. o urodzie, futrze, o modnym połączeniu białego z czarnym ...
                • olinka20 Re: Ksika 06.11.13, 18:35
                  Sliczna Ksika i cudowna historia. Piekne te koty masz Barbo. A krowkowa Ksikunia chwyta za serducho.
    • muraszka1 Re: Ksika 06.11.13, 19:45
      Bardzo piękna jest ta koteczka.
      • klaryma Re: Ksika 06.11.13, 20:07
        wzruszajaca, majestatyczna, madra boidupkasmile
    • elzbieta.24 Re: Ksika 06.11.13, 20:25
      Dla Ksikuni od całej mojej 6 bardzo długich lat w zdrowiu i spokoju.Rozczulająca fotka maleńkiej Ksiki na ludzkiej dłoni.
      • barba50 Re: Ksika 06.11.13, 20:36
        Zapomniałam o focie wink

https://img405.imageshack.us/img405/6131/n0qd.jpg
        • rapuntzel Re: Ksika 06.11.13, 20:39
          jest przepiękna, a płochliwy charakter dodaje jej uroku kiss
        • mist3 Re: Ksika 06.11.13, 20:41
          Z mojej Kici też jest podobna boidupka, więc tym bardziej Ksika jest mi bliska. Niestety u mnie żadne dokocenie na 36 m2 nie wchodzi w grę - Kicia nie ma po prostu możliwości, by gdzieś zorganizować sobie azyl sad
    • kusama Re: Ksika 06.11.13, 20:48
      Dostojna dama. Budzi respekt.

Poklep Barbo boidoopkę ode mnie

pzdr
    • jarka63 Re: Ksika 06.11.13, 21:14
      Nic nowego nie wymyślę, Ksika godną jest kocicą, piękną, z osobowością i nawet musztardę lubi wink
    • usia44 Re: Ksika 06.11.13, 21:47
      Śliczna , dostojna , majestatyczna w całej świetności i swej powadze.
    • minerwamcg Re: Ksika 06.11.13, 23:56
      Prześliczna! Ma zupełnie kociłapcią urodę smile Jest kotem dekoracyjnym w całym tego słowa znaczeniu - piękna i "nieużytkowa", niedotykalska jak mój Psot.
    • ewa_anna2 Re: Ksika 07.11.13, 14:27
      ma ładnego pyśka.
      Urocza krówka big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka