Dodaj do ulubionych

Czka i czka

12.11.13, 19:30
Siedzi mi właśnie Bliźniaczka na lapku, robimy se baranki, więc mruczy, jak traktorek i co chwilę głośno czknie. I tak już z dziesięć minut. Nie wiem, co mam robić, może ją wystraszyć? Albo zatkać dziób i niech nie oddycha? Mogę jej nadmuchać w nos, dać łyżeczkę cukru, albo potrzymać za ogon i niech wypije szklankę wody głową w dół.
Obserwuj wątek
    • dorcia1234 Re: Czka i czka 12.11.13, 19:40
      przestrasz ją smile
      na mnie to działa
      • mitta Re: Czka i czka 12.11.13, 20:16
        Ino żal mi jej trochę, bo się tak rozanieliła. Nie mam serca tak huknąć znienacka.
        • wladziac Re: Czka i czka 12.11.13, 20:37
          nic nie trzeba robić samo przejdzie,na mimowolny skurcz przepony nic nie pomaga,na szczęście czkawka nie jest groźna dla nikogo ale wolała bym żeby kocina nie czkała bo to mało przyjemne
          • barba50 Re: Czka i czka 12.11.13, 20:41
            He, he - to mi przypomina jak reaguję na czkawkę u wnuka wink Córka uspakaja, że ona jest fizjologiczna i sama przejdzie big_grin
            • dorcia1234 Re: Czka i czka 12.11.13, 20:56
              fizjologia fizjologią ale moje osobiste dzieckoma czkawkę przynajmniej 3 razy dziennie. A czasami więcej. I nie wiem czy to jeszcze normalne czy już nie.
              • wladziac Re: Czka i czka 12.11.13, 21:17
                Dorcia,przyglądnij się jak córka je,może łyka zbyt dużo powietrza bo zbyt szybko je,jako dziecko miałam tak samo czkałam i czkałam
                • mitta Re: Czka i czka 12.11.13, 22:25
                  Samo przyszło, samo poszło. Ale taka czkawka w małym ciałku to jak trzęsienie ziemi.
                • dorcia1234 Re: Czka i czka 13.11.13, 09:46
                  wladziac napisała:
                  " Dorcia,przyglądnij się jak córka je,może łyka zbyt dużo powietrza bo zbyt szybko je,jako dziecko miałam tak samo czkałam i czkałam"
                  przepraszam, ale niechcący mnie rozśmieszyłaś do łez. Moja córka nie je szybko, nie je nawet wolno. Ona je potwornie wolno, kromkę chleba potrafi jeść godzinę smile
                  a czkawkę ma niezależnie od jedzenia, picia, chodzenia czy siedzenia. Po prostu pyk i czkawka jeste
                  • aniak68 Re: Czka i czka 13.11.13, 10:57
                    ja mam czkawkę jak mi zimno, bywało ze czkałam cały dzień i przechodziło dopiero jak położyłam się do łóżka i rozgrzałam a zakwasy miałam cały tydzień smile
    • yoma Re: Czka i czka 14.11.13, 17:30
      Bez urazy, ale... jak się ten ostatni sposób stosuje u człowieka? smile
      • mitta Re: Czka i czka 14.11.13, 18:01
        Yoma, mnie się pytasz?

Tu masz opis, cyt:

◾wypij kilka głębokich łyków wody lub napoju niegazowanego, ale… zrób to “do góry nogami” – wstań, pochyl się głową do dołu i wypij napój pijąc z odwrotnej strony kubka niż zawsze (górna część kubka zamiast dolnej) – uporczywa czkawka powinna minąć w mgnieniu oka.
        A tu masz film instruktażowy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka