19.11.13, 21:53
Wkrótce będę w Polsce i chciałabym kupić dla mojej kotki środek przeciwrobaczy Advocate. Tu, gdzie mieszkam, jest niedostępny.
Gdzie mogę go kupić? W lecznicy weterynaryjnej? Czy weterynarz, który nigdy nie widział na oczy mnie, ani mojej kotki, sprzeda mi go? Czy Advocate jest dostępny w stacjonarnych sklepach zoologicznych?
Obserwuj wątek
    • kasiak37 Re: Advocate 19.11.13, 22:09
      tu gdzie ja mieszkam jest dostepny u weta.One maja rozne dawki specyfiku zaleznie od wagi zwierzecia.Mysle, ze jak powiesz polskiemu wetowi ile wazy kot,to powinien Ci sprzedac.
      • mist3 Re: Advocate 19.11.13, 22:21
        U weterynarzy w mieście kupisz bez problemu. Trzeba tylko znać wagę kota. W małych miasteczkach lub na wsi - niekoniecznie - albo na specjalne zamówienie.
    • mysiulek08 Re: Advocate 20.11.13, 15:19
      A dlaczego konkretnie Advocate? U nas tez nie ma, ale stosujemy Profender, tez bayer. Na robaki, bo w przypadku zauwazenia pchel w ruch idzie Advantage, swietny zreszta.

megavet.eu/produkty/25-advantage-40-dla-kotow.html
      I profender i advantage dostepne u mnie na koncu swiata to i u Ciebie bez problemu pewnie tez. Kupujemy u weta, bez kota.
      • emigrantkaaa Re: Advocate 21.11.13, 00:34
        > A dlaczego konkretnie Advocate?

Dlatego, że działa także przeciwko świerzbowcowi usznemu. Profender znamy i stosujemy.

Moja kotka miała świerzb uszny. Dostała Canaural - lek w postaci zawiesiny, którym trzeba było zakraplać uszka 2 razy dziennie przez 3 tygodnie. Efekt? Kotka wymęczona, ja lżejsza o €30 (ponad 120 zł.), a świerzbowiec jak był, tak jest. Nie chcę jej męczyć kolejnym lekiem miejscowym ani tabletkami. Advocate, jako preparat typu spot-on, wydaje się najmniej kłopotliwy.
        • viki711 Re: Advocate 21.11.13, 09:07
          Kiedy zaopiekowalam sie Zarą maiala m.in. swierzb uszny, Advocate okazal sie za slaby, oprocz tego miala stosowany dousznie Otimectin, stosowany raz w tyg, dopiero po od 2 miesiacach pozbylismy sie świerzba definitywnie.
          • emigrantkaaa Re: Advocate 21.11.13, 16:23
            Czyli lekko nie będzie...
            W przyszłym tygodniu skonsultuję się w tej sprawie z weterynarzem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka