26.02.14, 11:31
coz to za kosmate uszka? kto tam biedrone porzucil?
Obserwuj wątek
    • barba50 Re: Tola! 26.02.14, 12:52
      https://wstaw.org/m/2014/02/26/lisek.chytrusektola.jpg
      • lisek.chytrusek Re: Tola! 26.02.14, 13:28
        Jest moje słoneczko! Tolka wzięła się stąd, że zawsze chciałam mieć psa (wychowałam się z psami), ale mąż był nieprzejednanym przeciwnikiem. I tak długo wierciłam mu dziurę w brzuchu, że powiedział "a rób co chcesz, tylko daj mi już spokój". No to zrobiłam i po trzech dniach pani Jola z fundacji Znajdki przywiozła nam Tolę smile Zobaczyłam na ich stronie ten zawadiacki pysk i wsiąkłam. Momentalnie wsiąkł też chłop i uwielbia swoją Tosię.

Na zdjęciu Tola ma jakieś 6 miesięcy, tuż po tym, jak do nas przyjechała. Okazała się tajfunem energii i radości. Kocha cały świat - ludzi, psy, koty (koty bez wzajemności niestety). Służy mi jako terapeutka, wyprowadzając na spacery i liżąc po twarzy, kiedy mi źle. I nie mam pojęcia, jak mogłam 11 lat żyć bez psa.

A, biedronka to była kocia zabawka, koty szanowały i grzecznie się bawiły, a pies rozszarpał. Te śmieci na dywanie do właśnie kawałki biedronki smile
        • karple Re: Tola! 26.02.14, 14:03
          Śliczna Tola!!! Kosmata i pełna wdzięku wink
          • lisek.chytrusek Re: Tola! 26.02.14, 14:10
            A tak teraz wygląda jako dorosła, jest jeszcze bardziej kosmata (na zdjęciu załapało się też ucho Kici smile ):

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/aa/za/gklt/NlFWzEEfTqBt1gL8yB.jpg
            • lisek.chytrusek Re: Tola! 26.02.14, 14:41
              A tu Tola na letnim spacerze w Lesie Kabackim:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/aa/za/gklt/RUyJYr3Fa3aBVqwDhB.jpg
              • niutaki Re: Tola! 26.02.14, 15:22
                ale fajny kosmateksmile sliczna psinakiss a jaka ma ladna Paniasmile
                • ajaksiowa Re: Tola! 26.02.14, 16:27
                  Śliczna jest ta psica z bałaganem na łepetynie! smile
        • lisek.chytrusek Re: Tola! 26.02.14, 19:55
          A tu kilka dni po adopcji, z tym panem, który "żadnego psa, nigdy w życiu, a jak weźmiesz, to sama się nim będziesz opiekować" smile
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/aa/za/gklt/i8MmyGKezSui3Zf86B.jpg
          • aankaa Re: Tola! 26.02.14, 20:27
            eh, ci panowie co to "nigdy / sama / wybij to sobie z głowy"
            a za chwilę zawojowani i zazdrośni jak nie wiem co

piesa - cudo !!
          • salimis Re: Tola! 28.02.14, 16:59
            lisek.chytrusek napisała:
            Cytat
            A tu kilka dni po adopcji, z tym panem, który "żadnego psa, nigdy w życiu, a jak weźmiesz, to sama się nim będziesz opiekować" smile

HA !
            Faceci tak mają wink
            Na początku nie nie nie w żadnym wypadku a potem a gdzie jest moja niuniusia, a dzisiaj nic nie jadła, a czemu taka smutna wink
    • dzedlajga Re: Tola! 26.02.14, 17:06
      Fajna, i te zawsze sterczące uszka. Po prostu śliczna. A co ona tam szamie na tej pierwszej fotce? Bo chyba nie ma takich długich kiełbas... Na ogon krowi też mi to nie całkiem wygląda...
      • lisek.chytrusek Re: Tola! 26.02.14, 17:14
        Owszem, suszony krowi ogon. Jedyna opcja, żeby mieć godzinkę spokoju smile Bo oprócz tego, że jest śliczna, mądra i kochana, to jeszcze mega upierdliwa.
      • jottka Re: Tola! 26.02.14, 17:16
        aaa! na fotce tytułowej pies uroczy, jak to pies, ale to nędzne demo jestsmile dopiero wersja dorosła jest boskasmile piękna piesa, no piękna, trzeba by ją z kłopotem pi.asi skrzyżować, otrzymalibyśmy z pewnością biegającą futrzaną rękawiczkęsmile
        • lisek.chytrusek Re: Tola! 26.02.14, 17:24
          Hahah, niezła szczotka by wyszła smile
          Przypomniało mi się - kiedyś lala na spacerze mnie pyta, co to za rasa, bo taki słodki piesek. Ja jej, że kundel, a ona: eeee... i poszła.

No i tak pięknego szczeniaka (a właściwie dwa, bo Tola ma brata, który zamieszkał w Krakowie) jakiś ..... wyrzucił z samochodu na szosie.
          • pi.asia Re: Tola! 26.02.14, 18:24
            Piękna psina, piękna! Ten kosmaty łepek mnie zauroczył, i te uszka sterczące z pędzelkami! Panna w sam raz dla mojego Kłopota, byłyby szczeniaczki palce lizać, Zakątek by się o nie chyba pobił wink

Gdzieś słyszałam fantastyczne określenie takiego "bałaganu"na głowie: ale ma druty na pysku!

Lisku, nigdy nikomu nie mów że to jest kundel. Spokojnie odpowiadaj: owczarek mazowiecki. Uwierzą i spytają gdzie jest hodowla, więc mów, że to na razie pierwszy egzemplarz czekający na rejestrację wink

Ja już wielu osobom powiedziałam, że Kłopot to owczarek jurajski wink
            • lisek.chytrusek Re: Tola! 26.02.14, 18:30
              Ja czasem mówię, że terier radzymiński smile

A tak na serio, to staram się robić dobry PR kundelkom.
              • olinka20 Re: Tola! 26.02.14, 18:38
                Przesliczna!!! Uwielbiam takie szalone pysie!
                Szalenstwo na mordce ma, ze hej, widac, ze charakterna dziewuszka.
                Ale z moim Suplastym tez byliby niezłą parą wink
              • dzedlajga Re: Tola! 26.02.14, 18:41
                Lisku, czy to znaczy, że Ty w okolicach Radzymina mieszkasz? To by było rzut beretu ode mnie!
                • lisek.chytrusek Re: Tola! 26.02.14, 18:47
                  Nie, Tola została znaleziona pod Radzyminem, mieszkamy na Mokotowie.

E, szkoda, ustawiłybyśmy się na wspólny spacer.
              • viki711 Re: Tola! 26.02.14, 18:48
                Wyjatkowo uroczy ten twój ,, terier radzymiński'' piekna psina, ktorej tak się poszczęściło w zyciu. A propo's wymyslania ras to ja na swoją sunię zawsze mówiłam, że to gryfon irlandzki wink
                • niutaki Re: Tola! 26.02.14, 18:51
                  chacha a my naszego Kaprynia nazywalismy "owczarek nizinny", jutro wrzuce jego fotysmile
                  • viki711 Re: Tola! 26.02.14, 19:06
                    Ależ jest taka rasa owczarek nizinny! smile
                    • niutaki Re: Tola! 26.02.14, 19:37
                      wiem wiem, ale jak jutro zobaczycie Kaprynia to jego zwiazek z ta rasa hmmm bedzie odleglybig_grin
              • miriam_73 Re: Tola! 26.02.14, 19:38
                Piękna Tola smile
                Ona niewątpliwie ma w sobie terrierowe geny, to widać, szczególnie jak była malutka. Ot taki o-mało-co terrier wink jak nasza o-mało-co-jamniczka Mysia. Głaski dla Futrzaka.
                • yvi1 Re: Tola! 26.02.14, 21:33
                  O rany,ale slodka mordeczka!
                  I taka wielorasowa smile.
                • lisek.chytrusek Re: Tola! 27.02.14, 09:16
                  O tak, terierowaty ma też charakter. Jak się spotka z terierką walijską mojej mamy, to mało domu nie rozniosą.

A poza tym służy jako rehabilitantka. Mama ma taką prawie jamniczkę z częściowym paraliżem. I jak się Migotka rozochoci w zabawie z Tolą, to i pół pokoju potrafi przejść bez wywrotki.

Po prostu - Tola to same zalety, oprócz jednego. Tak się bawiła, kiedy pierwszy raz została sama na kilka godzin (to były drzwi i chodnik pod drzwiami):
                  https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/aa/za/gklt/gmSwIc2ezoblnVMHJB.jpg
                  • niutaki Re: Tola! 27.02.14, 14:00
                    umarlambig_grin kocham Tole, ucaluj ja prosze serdecznie w ten wilgotny nochallkiss
    • usia44 Re: Tola! 27.02.14, 13:47
      Słodziak z niej !!!
    • ewa_anna2 Re: Tola! 27.02.14, 16:10
      Fajna Tola smile
      • wiesia.and.company Re: Tola! 27.02.14, 18:28
        Och! No jakiż to energetyczny wątek, po prostu czuje się ten radosny, szalony pęd. I sama Tola jest uśmiechnięta, a i sfoceni z nią ludzie - uśmiechnięci również. Się udziela. Chwilowy poważny wygląd ma Tola na zdjęciu dorosłym, tym z uszkiem (Kici). smile Drzwi robią wrażenie (a ja też mam takie drzwi, Gucio nad nimi pracował, inni na szczęście nie złapali drzwiowego bakcyla, za to skupili się na tapecie w jednym pokoju) wink Byłaby to para świetna, Tola z Kłopotkiem, fakt że wszyscy by chcieli mieć takie małe rozradowane smile
    • jarka63 Re: Tola! 27.02.14, 21:00
      Śliczna, pierzasta i pracowita wink Pies-pociecha!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka