Dodaj do ulubionych

budka dla kota

28.03.14, 12:38
ludzie kochane, dajcie namiar na dobrego człowieka, co zrobi ładną budkę. Byłam wczoraj na spotkaniu wspólnoty i jedna pani narzekała, że budy obrzydliwe dla kotów bezdomnych (mojej Rudej!!!!) stoją i szpecą. Fakt, że nie są może to jakieś luksusowe apartamentowce, gustowna zasłonka przeciwwiatrowa z różowego polarowego koca, którą jej zrobiliśmy, to "szmaty jakieś"...
Na alledrogo patrzyłam, ale nie ma takiej z wybiegiem i wiatrołapem, a jak pada albo wieje, to miski z jedzeniem wstawiam do budki, żeby nie zamokło.... tak się tam wiatr zagina.
Jacek Łysysmile może pomoże?? Doświadczony wszak człowiek...
Obserwuj wątek
    • wiesia.and.company Re: budka dla kota 28.03.14, 18:00
      Tu jest tylko jakby baza do dalszego modyfikowania:
      www.zooplus.pl/shop/psy/buda_drzwiczki_dla_psa/z_tarasem_buda_dla_psa/114379
      oddzielnie można kupić izolację do środka, wypełnić pociętym polarem. Ale bo ja wiem? Sama bym tę piękną budę pewnie jakoś modyfikowała, bo to nie do końca jest to, o co by mi chodziło, ale jako szkielet...
      • lampka_nocna5 Re: budka dla kota 28.03.14, 20:01
        może kupię dechy, piłę, gwoździe (młotek mamsmile) i sama sklecę; na zetpetach wolałam budki dla ptaków sklecać niż kanapki czy na drutach sweterki dziergać...
    • wadera3 Re: budka dla kota 28.03.14, 22:03
      Mogę zapytać somsiada, zrobił moim działkowcom cudny domeczek, o:https://lh6.googleusercontent.com/-nKE2njZmP2A/UuVwMvA-7GI/AAAAAAAAGwY/N_5EIeA9EwE/s512/WP_20140125_001.jpg
      Zapytać?
      • lampka_nocna5 Re: budka dla kota 31.03.14, 22:06
        domeczek ładny, o takim myślałam; natomiast, wstrzymuję akcję, bo dopiero, jak się zbierze grupa niezadowolonych i mi obecne dwa domki wyeksmituje, to wtedy będę działać. Domki nie są bardzo widoczne, są zasłonięte kontenerami na śmieci, więc niech nie pitolą mi tutaj. Dowiedziałam się też, że raz na jakiś czas zdarza się ktoś niezadowolony z kotów, ale nic z tego nie wynika. Jakby znowu stanęła taka sprawa, to przypomnę, że kocica moja ruda upolowała szczura, jak nas rok temu zalała Warszawa; że widać ta osoba wolałaby szczura u siebie w domu. Na którymś zebraniu na przykład był facet, który zgłosił wniosek, żeby psy, które ludzie mają w domach, wyeksmitować do schroniska, bo mu szczekają. Dobrze miał, że mnie tam nie było, bo kazałabym dzieci oddać do domu dziecka, bo mi wrzeszczą pod balkonem, bo akurat tu jest plac zabawbig_grin
        Co za ludzie, ehh..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka