Dodaj do ulubionych

Kocie spanie

20.09.04, 20:07
Mam pytanko: ile i gdzie śpią wasze koty? I czy zawsze w tym samym miejscu?
Obserwowałam swoją Miśkę i wyszło mi że to jest cały rytuał:do obiadu śpi u
córki w pokoju pod kocykiem, potem przekąska i kładzie się u mnie na fotelu
na kilka godzin, kolacja plus parę godzin aktywności i idzie spać oczywiście
z nami. Na szczęście łóżko duże...W między czasie drzemki: na skanerze, na
każdej kartce papieru,na nas, na gazetach, w każdym pudełku do którego kota
się wciśnie, na półkach, na krzesłach, w torbach wszelkich itp.A co do czasu
spania to łącznie ze 16 godzin będzie.... kot to ma klawe życie..
Obserwuj wątek
    • hania261 Re: Kocie spanie 21.09.04, 15:44
      Rano przewaznie spia na szafie w sypialni, pozniej zjedza, troche polataja i
      lapia drzemke na krzeslach w duzym pokoju, kiedy ktos przychodzi Wiki spi w
      wersalce a Jonasz w kuchni na szafce.W nocy spia na lozku corki lub ze mna
      jesli zostawie otwarta sypialnie, czasami w duzym pokoju.Lubia tez spac za
      komputerem, na najwyzszej czesci regalu, w umywalce, na pralce, na balkonie i w
      doniczce z juka, na krzeslach, fotelu, na kanapie, na dywaniku, na podlodze
      tylko jesli jest slonce.Mysle, ze nawet spia wiecej niz 16 godz. smile
      • basia553 Re: Kocie spanie 21.09.04, 20:01
        Malo jest miejsc u mnie, gdzie tych dwoje nie spi! Ale teraz to po prostu
        szalenstwo, bo wröcilam po dwu tygodniach urlopu i one chca byc stale ze mna.
        Najgorzej z Mala: jak tylko siedze przy compie to wskakuje mi na kolana, wspina
        sie w objecia, wciska lebek w cieple miejsce pod moja broda, obejmuje mnie lapka
        za szyje i zasypia mruczac cudownie! Mozecie mi zazdroscic!
        • kasikk Re: Kocie spanie 21.09.04, 20:07
          moje lubią fotele - szczególnie jeden, niezależnie, gdzie stoi
          a poza tym pod wanną, w misce, na koszu na brudną bieliznę, na kolankach,
          na psim posłaniu, na parapecie...
          czasem jest jeszcze taka konfiguracja grana - ja na fotelu z nogami na
          stołeczku, na łydkach jeden kot, a na kolanach drugi, a dodatkowo ładuje się
          psisko...
          i weź tu człowieku odpocznij wink)
    • latiffa Re: Kocie spanie 21.09.04, 22:07
      moja kota w nocy śpi z nami w łóżku, w "mojej" części łóżka, najczęściej w
      nogach. w ciągu dnia jest to najczęściej uzależnione od tego, w którym
      pomieszczenu się znajduję. teraz śpi na szafie wysoko i od czasu do czasu
      spogląda z góry. Gdy przebywam w kuchni to śpi na lodówce, w dużym pokoju też
      wychodzi na najwyższą część mebli. zdarza jej się też spać na desce do
      prasowania, albo włazi pod narzutę na fotelu. ma swój koszyk i domek z
      drapakiem ale je totalnie ignoruje. lubi też wchodzić do szaf i pudeł, nawet do
      pudełek po butach. kiedyś spała w opakowaniu po pizzy.
    • aniabe13 Re: Kocie spanie 22.09.04, 15:56
      Pomysłowość kocia mnie rozbraja. Przebojem jest pudełko po pizzy... śmiałam sie
      pół godziny.Swoją drogą ciekawe, że nasze kociska tak lubią wysoko położone
      spania i chowanie się pod różne koce.Z nierpliwością czekam na dalsze kocie
      pomysły na drzemkę.Pozdrowienia dla wszystkich futrzanych i drzemiących.
    • hakdil Re: Kocie spanie 23.09.04, 20:41
      Oj,tak,spanko to dobra rzecz!Zazdroszcze mojemu kocurkowi,bo od pon.przez 2
      tyg.mam do pracy na 6.30,oj.......juz płaczesad((Ja uwielbiam obserwowac mojego
      zbója gdy śpi-to mlaskanie,warczenie,ruchy łapek,gałki oczne orbitujące.No i te
      pozycje:na plecach w pełnym rozkroku,na siedząco-czuwająco;boczna rozciagnieta
      jak kołnierz z lisa(wtedy ma chyba z pól metra),połleżąca na plecach,łapy
      wzdłóż tułowia,nogi to samo,a ogon pomiedzy nogami-widok przekomiczny.A glowa
      oczywiscie na poduszce.
      Pozdrawiam Kociarstwosmile))
    • utrapieniec Re: Kocie spanie 23.09.04, 23:10
      Za dnia kimanko wszędzie gdzie się da. Szczytem było wepchnięcie się do
      kartonika po maśle - o przekroju jednej kostki. Dodam, że Rudy należy do
      kocurów znacznej wielkości. Z jednej strony ogon z drugiej łepek, a reszta w
      środku. Po obudzeniu był problem z wyjściem, ale od czego są pazurki. Kartonik,
      który był spankiem zamienił się w kupkę makulatury.
      Gorzej z nocą. Niki w nocy wykima się, a od 6 rano domaga się zainteresowania.
      Chyba przerobię go na przepiękny kołnierzyk futerkowy - rudo- biały w paseczki,
      a jaki miękki i cieplutki wink))
    • agszop Re: Kocie spanie 24.09.04, 14:04
      kot śpi na:
      telewizorze
      kanapie
      w nocy na moich nogach
      w dzien jak jest zimno to w skrzyni kanapy
      w łazience w misce
      w zimie na płytkach w łazience bo jest ogrzewanie podłogowe smile

ogólnie kot jeśli nie spi to ciągle mi towarzyszy, jak sprzątam czy gotuję -
      wtedy wskakuje na szlany okap kuchenny i przez cały czas spogląda przez
      szybkę smile
      • kocianna Re: Kocie spanie 28.09.04, 21:20
        Leoś śpi w dzień w swoim ulubionym fotelu. Figiel zaanektował drugi fotel
        dopiero po kastracji - uznał, że już nie jest małym kociaczkiem i własny fotel
        mu się należy. Kiedy przychodzą goście, Leoś ostentacyjnie idzie do szafy, albo
        na twardą i niewygodną półkę, jeśli uznaje, że gość jest mało ważny, i spogląda
        stamtąd z oburzeniem. W nocy śpi z nami albo na podłodze obok łóżka. Figiel
        lubi spać na budce dla kotów (nie w środku - w środku leżą ich zabawki) albo na
        wycieraczce w przedpokoju - w tym miejscu od spodu są rury z ciepłą wodą.
        Kiedyś Leoś spał na regale z książkami, ma tam nawet kocie legowisko, ale odkąd
        wzrosła ilość przechowywanych tam papierów i Leoś zaczął je niechcący zrzucać,
        to zreszygnował z ulubionego miejsca. Aha, super miejsce to miednica z praniem
        zdjętym z suszarki. Najlepiej, żeby było czarne, i żeby białe futro dobrze się
        przylepiało.

Ale najbardziej podoba im się wózek dla dziecka. Myślę, że kiedy pojawi się
        łóżeczko, to będziemy mogli tylko wspominać ciepło kociego futra...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka