Dodaj do ulubionych

Diagnoza IBD :(

23.02.16, 20:17
Wyglada na to, ze jest to powiklanie po przewleklym zapaleniu trzustki. Jestesmy od wczoraj w domu. Totus czuje sie lepiej. Zaczal jesc, mam wspomagac RC Conv. poniewaz Calopet nie wchodzi. Mamy tez podtrzymane podleczanie ukladu moczowego. Choc tabletki zostaly zastapione Uropetem (pasta). Kocisko mi schudlo do 3kg. Nie wiem czy jeszcze ma sile walczyc... Przyjmuje leki na trzustke, antybiotyk, p. zapalny, probiotyk i w/w paste. Serce sie kraje jak na niego patrze. Bida z nedza sad .
Obserwuj wątek
    • wiesia.and.company Re: Diagnoza IBD :( 23.02.16, 20:46
      Silje, jak już jest lepiej, to przecież wiadomo... będzie na razie z Wami. Na razie ma siłę walczyć, może w domu się lepiej poczuje, bo co dom to dom. W chorobie to tak jest, że lepiej-gorzej-lepiej-gorzej a potem zjazd. Wiem, że serce Ci się kroi. Ale na razie je, nawet jeśli miałby na siłę (bo wtedy dostaje zastrzyk sił). A na razie zaczął jeść, sama zauważyłaś, że poczuł się lepiej. Ale jesteście razem. Sama będziesz wiedziała, kiedy się zupełnie wycofa, kiedy nie będzie chciał chodzić do kuwety, nie będzie niczym zainteresowany, zaszyty w kącik lub szafę. Jesteście, i teraz zaczął jeść. Wspomaganie lekami mu pomaga. I teraz ważny jest ten dzień bieżący, dzisiejszy. I tego się trzymajcie. I tego, że lepiej. I że w domu.
    • olinka20 Re: Diagnoza IBD :( 24.02.16, 20:35
      Ech Silje trzymaj sie ty i Totus niech sie tez trzyma.
      Mam nadzieje, ze sie odbuduje zdrowotnie i czeka was wiele dobrych chwil.
    • miau.weglowy Re: Diagnoza IBD :( 24.02.16, 21:31
      trzymajcie sie, usciski!
    • zielistka00 Re: Diagnoza IBD :( 25.02.16, 19:02
      Z tego co pamiętam z choroby Mamby, to dla IBD charakterystyczne są czasowe zaostrzenia a potem poprawa. Całkowicie to trudno się tego dziadostwa pozbyć, ale da się poprawić stan. Pewnie teraz macie ten gorszy okres. Oby szło ku lepszemu.
      Po tych wszystkich ostatnich zakątkowych przypadkach zapisałam Mambę na kontrolne USG, chociaż na pozór się nic nie dzieje, ale też miała i problem z trzustką i zapaleniem jelita, więc dla spokojności sprawdzę co tam w środku.
      • zielistka00 Re: Diagnoza IBD :( 25.02.16, 19:05
        Mamba brała beż 6 tyg. sulfasalazin na te jelita. Uciążliwe to było niesamowicie (3-4 razy dziennie), ale pomogło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka