Dodaj do ulubionych

Prosze o porade.Futro i pasta na wlosy

08.02.17, 22:41
Tzn. Maltpaste.
Felix ma owlosienie geste i dlugie.Gina jadla ladnie paste i nie miala klopotow.Raz na jakis czas wlosy wy.....la i juz.
Z Felixem probowalam juz : trawe,pasty( z jazdej dostepnej firmy) ,olej i chrupki .
Smarkacz je tylko rano mokre,wieczorem suche.Jak wyczuje chociaz kropelke oleju w jedzeniu to juz nie ruszy.
Na toalete chodzi dwa razy na dzien ( kupa) ,zwraca raz na dwa miesiace.Obiektywnie jest zdrowy,ale sie martwie.Mam wizje kleba wlosow w zoladku.
Macie jakies inne sposoby ?
Obserwuj wątek
    • aankaa Re: Prosze o porade.Futro i pasta na wlosy 08.02.17, 23:00
      daję swoim regularnie
      2 x dziennie po 2 tabletki jako dodatek do suchego na śniadanie
      www.zooplus.pl/shop/koty/przysmaki_dla_kota/przysmaki_gimpet/przysmaki_w_tabletkach_gimpet/31997
      na kolację - znowu 2 tabletki trawy + po łyżeczce od herbaty
      na futro - www.zooplus.pl/shop/koty/przysmaki_dla_kota/sanabelle_przysmaki/przekaska/247167
      na zęby - www.zooplus.pl/shop/koty/przysmaki_dla_kota/sanabelle_przysmaki/572672

jedno futro mieszka u mnie od ponad 2 lat, drugie rok - jeszcze żadnego pawia nie znalazłam na podłodze. Oprócz tego podgryzają (jako jedyną z wielu w chałupie) roślinkę
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ei/ef/kdsh/p4BVnzmEwf0NuYR3LB.jpg
    • mysiulek08 Re: Prosze o porade.Futro i pasta na wlosy 09.02.17, 00:58
      U nas wziecie ma tylko ta pasta:

www.zooplus.pl/shop/koty/przysmaki_dla_kota/pasty_dla_kota/pastay_odklaczajace/31813

choc i tak chetniej jedza te krotkowlose smile

tej zaden nie chce ruszyc:

www.zooplus.pl/shop/koty/przysmaki_dla_kota/pasty_dla_kota/pastay_odklaczajace/31869

Natomiast pasta Miamor:

www.zooplus.pl/shop/koty/przysmaki_dla_kota/pasty_dla_kota/pastay_odklaczajace/210392

o kazdej porze dnia i nocy, w kazdej ilosci, Grubson da sie lyso ogolic za porcje smile

Dodatkowo czesc chetnie je zalinkowane przez Anke dropsy z trawy, a Grubson te na futro smile

Szalem jest wiechec selera naciowego smile w zamian za jeczmien zielony, ktory tratuja w minute, przestalam wysiewac. Co tydzien dostaja wiache selera i jest ok smile

Najczesciej malownicze rzygi miewa Grubson i UmpaLumpa, reszta sporadycznie.

• yvi1 Re: Prosze o porade.Futro i pasta na wlosy 09.02.17, 10:46
        Bardzo dziekuje 😙😙😙,sprobuje mu te tabletki z trawy i zobacze jak zareaguje.On naprawde nie rusza nic poza kocim jedzeniem,a te wszystkie przysmaki to juz nie jest jedzenie smile. W mniemaniu kota ,oczywiscie.Co ciekawe ,zawsze jak pies cos je to kot musi chiciaz powachac,posmakowac nie.
        Nawet go podstepem nie moge wziac bo nic nie kradnie,nie sciaga ze stolu itd.Wiadomo,ze zabronione jest najbardziej pozadane.Niestety nie u Felixa .
        Jeszcze raz wam dziekuje 😙😙😙
        • mysiulek08 Re: Prosze o porade.Futro i pasta na wlosy 09.02.17, 16:08
          sprobuj z miamorem, skusi sie smile
          • wladziac Re: Prosze o porade.Futro i pasta na wlosy 09.02.17, 16:17
            ja kupuję pastę Francodex którą podaję co 2-3 dni strzykawką do pysia i nie ma zmiłuj bo mieliśmy już nadmiar problemów z zakłaczeniem
            • wiesia.and.company Re: Prosze o porade.Futro i pasta na wlosy 09.02.17, 17:22
              Pasta ze słodem firmy Beaphar w ogóle nie wchodzi w rachubę, Gimpet (przecież pyszny) też nie, może spróbuję tego "mysiulkowego" Miamora? Wprawdzie moje bardzo rzadko potrzebują wspomagacza, ale czasem bywa.
              Można też zwyczajnie dosypać do karmy puszkowej czy z saszetki troszkę ziaren siemienia lnianego (nie tego mielonego, tylko takiego normalnego, ze sklepów spożywczych). To siemię się i tak rozpapuli wewnątrz kota wink i też będzie powodować gładki transport zlizanych włosów. Jeśli tylko kot je puszkową, to chociaż z 1/3 - 1/2 łyżeczki wymieszanej z karmą.
              U mnie tabletki żadne nie przechodzą. Także i z powodu braków w uzębieniu, trudno je pogryźć. Wyjątkiem są tabletki serowe Gimpet, ale tylko dlatego że są pyyyyszne, bo cudnie pachną starymi skarpetami, nie ze względu na walory zdrowotne. smile Nie wiem też, czy tabletki ze zmieloną wysuszoną trawą działają w sposób hm... rozpuszczający pilobezoary? Bo jedzenie trawy, zwłaszcza tej ostrzejszej to tak - te ostre zaczepki powodują mechaniczne podrażnienie przełyku i żołądka, stąd jest odruch wykrztuszania i zaraz potem wymiotny czyli sztuczne wywoływanie wymiotów a z nimi zalegających włosów. Czy to czyni zmielona trawa, to nie mam pojęcia. Może chodzi o kwas foliowy zawarty w czubkach wzrostu źdźbeł trawy? Nie wiem. Ale jestem ciekawa. Napiszcie, czy działa...
              • mysiulek08 Re: Prosze o porade.Futro i pasta na wlosy 09.02.17, 19:33
                Wiesiu, czy dropsy trawowe dzialaja nie wiem, ale wiem, ze Kurnikowce dadza sie pokroic za nie pokroic. Jak tylko slysza otwierana torebke robi poruszenie niczym w szlacheckim sejmiku. Czestych rzygow jednak brak, ot czasami jakies rude Chesterowe wyjda, ale on jak Grubson, musi rzygnac bo sie udusi tongue_out
        • arim28 Re: Prosze o porade.Futro i pasta na wlosy 20.02.17, 10:47
          Yvi
          Moje koty nie toleruja zadnych past, tabletek.
          I tak poszukujac alternatywy - trafilam na papirusa - uwielbiany przez Plamke i od czasu do czasu trawe. Jednak papirus to jest TO wink

Druga kotki z racji wielkiej niecheci do zielska, past i tabletek dostaje www.zooplus.es/shop/tienda_gatos/snacks_gatos/whiskas_snacks/anti_hairball/55994
          Kupisz je za 1,49 czasami w promocji po 0,99.

• arim28 Re: Prosze o porade.Futro i pasta na wlosy 20.02.17, 10:52
            Nie wiem dlaczego wkleilam obcojezyczne wink smile

Tu "nasze" i cena przystepniejsza smile

www.zooplus.de/shop/katzen/katzensnacks/knuspersnacks/whiskas_snack/9346

• kkjp Re: Prosze o porade.Futro i pasta na wlosy 20.02.17, 05:55
      A daję Bezopet, pastę od weta. Przeczyszcza od dołu a górą wychodzą zbite kłębki włosów.
      • yvi1 Re: Prosze o porade.Futro i pasta na wlosy 20.02.17, 14:37
        Dziekuje ,wszystkiego wyprobuje.On jest zdrowy ,ale wole dmuchac na zimne przy tych kudlach.
        😘😘😘😘
        • yvi1 No i d..... 21.02.17, 18:58
          Wykupilam prawie wszystko z Fressnapfu co bylo na wlosy.Pasty,tabletki ,smakolyki .
          I co zrobil kot? Powachal i odwrocil sie 4 - ma literami.
          Dobrze,ze kolezanja z pracy ma koty to to wszystko dostana.Teraz ja mowie dosc! Widac tak mu dobrze.Je,pije,futro mu sie swieci .
          Pan kocur widocznie wie jak mu najlepiej,wiec sluzaca siedzi cicho.😀😀😀😀
          • mysiulek08 Re: No i d..... 21.02.17, 19:25
            Miamora tez nie ruszyl? Nie wierze, po prostu nie wierze smile
            • jottka Re: No i d..... 21.02.17, 20:45
              yvi, nie przejmuj sięsmile ty masz wprawdzie mainkuna, a ja zwykłą dachowcówę, ale puchatą nad wyraz (bliźniaczka kromisiowej Malinki), sierść wyłazi tonami, ona się liże z upodobaniem, pasty żadnej ani innego świństwa nie tknie i może raz do roku bezoara zwróci... zdrowa zdolna zadowolona. za to kocur sierści typu gładka aksamitna wymiotuje bezoarami co 3 tygodnie przez kilka dni, o ile dostaje stosowną karmę, pasty i cholera wie co jeszcze. ale bez nich to w ogóle dramat, bo on się zatyka konkursowosad a jak wpadnie w ciąg wymiotny, to już tylko wet i środki farmakologiczne.

znaczy moim zdaniem reguły nie ma, a Felix wie, co robismile a masełko lubi? bo dla mojej puchatej to jest jedyny akceptowalny środek poślizgowy, tylko musi być świeżesmile
              • yvi1 Re: No i d..... 22.02.17, 01:24
                On nic nie chce poza rano mokrym,a wieczorem suchym.Zadnych szyneczek,tunczykow,lososi,smietanek i innych smakolykow.Je jedynue takie kocie paluszki.I to tylko z jednej firmy .Nie chce krasc z talerza 😀,jak pies cos dostaje to on to przyleci powachac,moze polize i nic.Jesc nie bedzie i koniec.Kupowalam mu na poczatku trawe dla kotow,dawalam na palcu bitej smietany i nic.Jak piszecie co jedza wasze koty to mi sie wierzyc nie chce.On jest w ogole jakis nietypowy.W Sylwestra wyszedl na balkon,usiadl sie na stole i podziwial fajerwerki.Kolezanka byla w odwiedzinach u mnie zostawila drzwi wejsciowe uchylone.Kot nawet nie probowal wyjsc 😀
                • mysiulek08 Re: No i d..... 22.02.17, 04:38
                  Bywaja takie osobniki smile chocby Kicia.Yoda, nic poza chrupkami nie tknie, je tyle ile chce i od lat wazy tyle samo. Zadne smakolyki, smietanki, zoltka, tunczyki, szyneczki, szaszetki, puszeczki. Nic, tylko chrupki. Halasy puszcza mimo uszu, pracujacy kompresor jej w drzemce nie przeszkadza, Nowy Rok wita przewracajac sie na drugi bok, uwielbia podroze autem i nowe miejsca. Nie lubi tylko szumu oceanu, silnego wiatru i trzesien ziemi tongue_out

Odpusc, jak sie przytka bedziem wtedy radzic smile

A od otwartych drzwi to wszystkie zwiewaja w podskokach smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka