Dodaj do ulubionych

Pilne - potrzebny megamocny transporter. Śmiałek

11.02.19, 18:13

Dzisiaj połamał moj i wypierniczył, na szczęście w gabinecie. Już po kastracji.
Jak wiecie, łapię do sterylek i potrzebuję czegoś mega mocnego i wytrzymałego na koty giganty. Jak wpadnie jakaś dodatkowa kasa, wydatek pierwszoplanowy i niezbędny. Jakieś linki? Ktoś coś sprawdzonego?
Przepraszam, że liczę na szperanie po internecie za mnie ale może ktoś czasowo w lepszym stanie niż ja. Jest 18:11 a ja jeszcze z Bubusiem do weta ( nieustępujący świerzbowiec od XI) i kuuupa roboty wziętej do domu. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • kkjp Re: Pilne - potrzebny megamocny transporter. Śmia 11.02.19, 18:34
      Z szybkim i mocnym zamknięciem, nie te delikatne preciki.
    • mysiulek08 Re: Pilne - potrzebny megamocny transporter. Śmia 11.02.19, 19:10
      raczej psi niz koci i jaki wymiar mniej wiecej?
    • mysiulek08 Re: Pilne - potrzebny megamocny transporter. Śmia 11.02.19, 19:15
      tylko wiesz, porzadne beda raczej ciezkie 3-4 kg
    • mysiulek08 Re: Pilne - potrzebny megamocny transporter. Śmia 11.02.19, 19:17
      animalia.pl/stefanplast-transporter-gulliver-2-deluxe-metal-door-szary-55x36x35cm/szczegoly/38586/#opinie
    • mysiulek08 Re: Pilne - potrzebny megamocny transporter. Śmia 11.02.19, 19:21
      allegro.pl/oferta/transporter-gulliver-3-delux-iata-61x40x38-do-12kg-7707630281
      • arim28 Re: Pilne - potrzebny megamocny transporter. Śmia 14.02.19, 16:52
        mysiulek08 napisała:

> allegro.pl/oferta/transporter-gulliver-3-delux-iata-61x40x38-do-12kg-7707630281

Tych osobiscie nie polecam.
        Katastrofa u weta, kiedy zdjelam gore. Poodpadaly zamkniecia - pan wet zrobil to bardzo sprawnie, powkladal je na miejsca ale za to przy drzwiach wymiekl smile Wcisnal mi je do reki a kota wziela corka na rece .
        • arim28 Re: Pilne - potrzebny megamocny transporter. Śmia 14.02.19, 17:14
          Chyba tez zle wkleilam smile
          O ten mi chodzi smile

allegro.pl/oferta/transporter-skudo-2-iata-55x36x35cm-dla-kota-7382659363?reco_id=6fd4a5cf-3073-11e9-8c30-246e9680c9a8&sid=f8bddad5d737919e6c726c989b66bdbe96499e13bc806f55bd0c404f69ac7020
        • mysiulek08 Re: Pilne - potrzebny megamocny transporter. Śmia 14.02.19, 17:46
          bo drzwiczki trzeba wlozyc ZANIM sie zepnie zatrzaskami, dla mnie najpewniejsze zamkniecie
        • basia_2804 Re: Pilne - potrzebny megamocny transporter. Śmia 15.02.19, 16:08
          w temacie wątku nie pomogę, natomiast jeżeli chodzi o transport kotów do weta na krótkich trasach czy też pieszo, to ja zrezygnowałam z transportera na rzecz torby z materiału zamykanej na suwak. Dużo lżejsza, poręczna, można przewiesić przez ramię, łatwo i szybko się zamyka i otwiera, dla domowego kota, nie dzikuska wierzgającego łapami, moim zdaniem dużo lepsza, polecam ...
          • mysiulek08 Re: Pilne - potrzebny megamocny transporter. Śmia 15.02.19, 16:38
            Basiu, zgoda. Kicia.Yoda ma takie cudo:
            www.zooplus.pl/shop/koty/transportery_obroze_kota/torby_transportowe/158961
            przeprowadzke przezyc musiala za to w duzym plastikowym a i ona najchetniej luzem lubi autem jezdzic.

Jednak jak masz domowego, ktory rzyga, sika i kupala robi ze stresu (tak jak Kluska) to miekka torba tez sie nie sprawdzi.
            • basia_2804 Re: Pilne - potrzebny megamocny transporter. Śmia 15.02.19, 16:59
              uuuu ...no to ma wersję de luxe, ale wiadomo Królowa wink to zobowiązuje... Moje chłopaki tym jeżdzą, ale czas przerzutu to max 10-15 minut.
              allegro.pl/oferta/torba-transportowa-transporter-dla-psa-kota-duza-7284146271

Fakt jak kot rzyga itp to transporterka trza, na szczęście przy moich kończy się jedynie fochem a w przypadku Grzybka żałosnym zawodzeniem ...
              • mysiulek08 Re: Pilne - potrzebny megamocny transporter. Śmia 16.02.19, 16:08
                No, ma smile byla nawet swojego czasu konsultacja na Zakatku czy warto kupic, wiekszosc byla na nie, ale mnie sie podobala i chyba bardziej dla siebie kupowalam. Najmniej byla zadowolona moja mamuska jak musiala toto zapakowac i wyslac do mnie smile

Zasadniczo sluzy za legowisko, na pieterku stoi jak Kici.Yodzie zachce sie pilnowac ferajny smile
    • mysiulek08 Re: Pilne - potrzebny megamocny transporter. Śmia 11.02.19, 19:30
      allegro.pl/oferta/transporter-skudo-2-iata-dla-psa-kota-55x36x35-cm-7146095499
    • mysiulek08 Re: Pilne - potrzebny megamocny transporter. Śmia 11.02.19, 19:34
      a jeden z lepszych to ten:
      animalia.pl/trixie-transporter-gulliver-4-72-x-52-x-51-cm/szczegoly/2687/
      tylko, ze jest wysoki
      • kkjp Re: Pilne - potrzebny megamocny transporter. Śmia 11.02.19, 19:55
        Wszystkie mają słabe drzwiczki
        • mysiulek08 Re: Pilne - potrzebny megamocny transporter. Śmia 11.02.19, 20:05
          te trixie do transportu lotniczego maja solidne zamkniecie,
        • mysiulek08 Re: Pilne - potrzebny megamocny transporter. Śmia 11.02.19, 20:09
          to tu masz taki jak mialas

allegro.pl/oferta/transporter-dla-psa-kota-duzy-gulliver-3-karma-5313844552?fromVariant=5292823235
          • mysiulek08 Re: Pilne - potrzebny megamocny transporter. Śmia 11.02.19, 20:16
            my may cos w ten desen:

www.easy.cl/tienda/producto/jaula-de-transporte-50x33x33-centimetros-xs-pets-fun-1085123

tylko bardziej solidna ale zamkniecie jest bardzo podobne, szybkie, mocne. Mielismy trzy takie ale Starszy zdecydowal, ze dwie, ktore zawiozly Elvisa i Prosiaka w ostatnia podroz juz do domu nie wracaja, a tego modelu juz sie kupic nie da

czego unikaj, to catit i dogit, niby lekkie, niby zamkniecie ok, ale sa takie malo przekonywujace
    • mysiulek08 Re: Pilne - potrzebny megamocny transporter. Śmia 11.02.19, 20:31
      www.kuchniapupila.pl/pies/akcesoria/transportery-torby-klatki/transportery-dla-psow/tradycyjne/vari-kennel-transporter-dla-zwierzat-small,p358766019
      • kkjp Re: Pilne - potrzebny megamocny transporter. Śmia 11.02.19, 20:36
        Zapięcie Mysiulku - oprócz tej co miałam są fatane zapięcia. Przy dzikusach, liczą się sekindy. Chyba ten co miałam był jednak najlepszy.
        • mysiulek08 Re: Pilne - potrzebny megamocny transporter. Śmia 11.02.19, 20:46
          mowisz o zapieciu drzwiczek? te zapadkowe sa wg mnie lepsze niz mocowanie na cztery plastikowe zaczepy, z takiego jak mialas to Miszczu by wyszedl razem z drzwiczkami, co jeszcze to im lepiej zabudowany tym lepiej, Twoj mial slaby punkt na gorze
          szukam takiego jak nasz najsolidniejszy ale nie widze
    • mysiulek08 Re: Pilne - potrzebny megamocny transporter. Śmia 11.02.19, 21:03
      a to to jest najmniej solidny:
      www.zooplus.pl/shop/koty/transportery_obroze_kota/transporter_dla_kota/316478

w psich rozmiarach ma te zalete, ze jest duzy a lekki, przy pokowaniu kotow do przeprowadzki, kazdy punkt zaczepu mocowalam dodatkowo takimi szybkolaczacymi tasiemkami
      • ajaksiowa Re: Pilne - potrzebny megamocny transporter. Śmia 12.02.19, 14:31
        W zooplusie jest klatka dla psa z podłogą
        • mysiulek08 Re: Pilne - potrzebny megamocny transporter. Śmia 12.02.19, 15:33
          I powiedz kochana, co ja mam z ta informacja zrobic? smile wiem, ze sa klatki, ze nawet takowa by sie nam przydala (u nas trudno kupic) ale to nijak ma to sie do potrzeb Kkjp, klatke najlepiej jak niosa dwie osoby, trzeba ja oslonic, trudniej kota zywotnego wsadzic. Pewnie, swietnie sie sprawdza gdy trzeba choruszka odizolowac.
          • wiesia.and.company Re: Pilne - potrzebny megamocny transporter. Śmia 12.02.19, 16:42
            A ja Was zaskoczę: otóż niesłychanie wytrzymałe są transportery wykonane z materiału, z brezentu. I wcale nie największe. Wystarczy spory brezentowy firmy Trixie. Te mam przetestowane. Chodzi o to, żeby nie był zbyt wielki, by kot nie mógł się w nim wyprostować i szaleć po wnętrzu i jeszcze odwracać się do góry brzuchem i walić łapami. Gdy nie może wyprostować łap, to nie ma takiej siły rozprężająco-naciskającej. Mało tego, ścianki są przecież materiałowe, elastyczne, one pracują, gdy kot się dociska czy też miota. Moja Natalka w takim właśnie transporterze podróżuje.
            Mało tego: początkowo bałam się, że Natalka się jakoś wyswobodzi w tego brezentowego (bo z plastikowymi tak szaleje, że potrafi uciec). Taki brezentowy Trixie wkładałam więc na dno rozpiętego (góra-dół) kontenera plastikowego. Układałam dobrze rogi i ścianki tego brezentowego, zapinałam górę i drzwiczki plastikowego i miałam podwójne zabezpieczenie. Przetestowane. smile
            • wiesia.and.company Re: Pilne - potrzebny megamocny transporter. Śmia 12.02.19, 16:53
              I chodzi mi konkretnie o ten model (dla średnich kotów i psów, do wagi 9 kg) - jest niesłychanie mocny, żadne drapanie nie zrobiło nawet zadziorka wewnątrz czy zewnątrz. U mnie jeżdżą w nim koty od co najmniej 20 lat. To bardzo solidny wyrób. A jeszcze ma ten plus, że jest lekki, daje się złożyć "na płask" i schować gdzieś tam w szafie.
              https://www.trixie.de/heimtierbedarf/pl/shop/Kot/Wdrodze2/Transporter/?card=82355
              Opis jest dokładny, nie jest to brezent ale neopren, nieprzemakalny, gęsty. To jest świetny produkt dla "dzikich" osobników. Ale też firma Trixie jest doskonałym producentem z wieloletnimi doświadczeniem i testowaniem swoich wyrobów. No i nie umiem wkleić zdjęcia. Ten rozmiar granatowego, gęstość siatki w drzwiczkach są naprawdę doskonałe. Trzeba pilnować wszystkich suwaków, rzecz jasna. Ale to podstawa zawsze. smile Żadne tam torebki pod pachę.
              • wiesia.and.company Re: Pilne - potrzebny megamocny transporter. Śmia 12.02.19, 16:55
                Kurza twarz, źle wkleiłam link... albo co...
                www.trixie.de/heimtierbedarf/pl/shop/Kot/Wdrodze2/Transporter/?card=82355
              • mysiulek08 Re: Pilne - potrzebny megamocny transporter. Śmia 12.02.19, 17:03
                Wiesiu, wszystko fajnie, tylko ze takiego miekkiego szybko, jedna reka nie zamkniesz, bo sa na zamek, dzikusa nie utrzymasz, nie ma szans. I jeszcze kwestia suwaka, no coz, jak kot wsunie pazur w odpowiednie miejsce to suwak rozsunie, wiem co mowie, Leia/Miki potrafila, Kicia.Yoda takoz smile

Z tym, ze Trixi robie porzadne kocie rzeczy sie zgodze.
                • kkjp Re: Pilne - potrzebny megamocny transporter. Śmia 12.02.19, 20:07
                  Właśnie przeczytałam. Mysiulek.ma rację - to są sekundy i to dosłownie. Wczoraj koleżanka się spóźniła i miałam tylko jeden moment, kiedy daję jeść w początkowych sekundach bo wtedy zdekoncentrowane zwierzę jest wink
                  Najedzonego nie złapię. Więc chwytam za kark, jedną ręką Wiesi sposobem, wkładam do kontenerka ustawionego na sztorc doopskiem w dół, ogarniam tylne łapy, by trafiły prosto do dziury, następnie jak wystaje już tylko głowa a tułów i wszystkie 4 łapy są w środku, dopycham głowę jednym ruchem, a w tej samej sekundzie, dociskając kolanami kontener do np.ściany, płotu, zamykam drzwiczki. Rzadne zamki i.suwaki.nie wchodzą w grę. To naprawdę są sekundy.
                  Nie znam transporterów z zatrzaskowymi drzwiami. Nie wiem jak działają i czy trzeba utrafiać w bolce z otworkiem na kratkę czy nie.
                  • wiesia.and.company Re: Pilne - potrzebny megamocny transporter. Śmia 13.02.19, 18:29
                    Zgadzam się: trzaśnięcie drzwiczkami i potem dopinanie bywa szybsze niż pociągnięcie suwaków w transporterze brezentowym. Suwaki są dwa i można suwać albo tylko jednym, albo zasunąć równocześnie po obu stronach do środka.
                    Transporter plastikowy musi być odpowiedni do wagi kota (bo inaczej klipsy puszczą i dno spada wraz z zawartością), motylki zamykające muszą być solidne (moja Natalka tak się szarpała i wystawiała łapy, że przekręciła jeden motylek, i pooooszło! bo się wypchnęła). Może zastosować takie taśmy lub pasy transportowe (mogą być i rozciągliwe). Też kiedyś używałam, żeby wzmocnić transporter jak paczkę, na krzyż. Coś takiego:
                    www.leroymerlin.pl/artykuly-metalowe/lancuchy-liny-tasmy/mocowanie-bagazu/zestaw-gum-sciagajacych-18mmx0-8m-standers,p406690,l1111.html lub jakoś w ten deseń. może być wersja szersza lub ta rozciągliwa. Wzmacnia plastik, bo siła uderzeń w plastik inaczej się rozkłada gdy są takie ściągacze.
                    • mysiulek08 Re: Pilne - potrzebny megamocny transporter. Śmia 14.02.19, 03:34
                      Wlasnie czyms takim spinam transporter jak w srodku jest np Chester smile albo Miszczu tongue_out
                      • kkjp Re: Pilne - potrzebny megamocny transporter. Śmia 16.02.19, 09:35
                        Chyba jednak ten co miałam był najsolidniejszy. Przynajmniej drzwiczki miał solidne i niezawodne. Raz tylko wpadły mi całe do środka gdy łapałam Lisiczkę ale to dlatego, że musiałam je wypiąć całe i podstawić pod budkę otwór w otwór. Potem przy zakładamiu przy szalejącym kocie i moich drżących rękach nie trafiłam. A tak nigdy mnie nie zawiodły. Teraz zresztą tez nie, tylko kto by przypuszczał, że Śmiałek wyłamie te boczne wywietrzniki? Zniszczony transporter owinęłam póki co taśmą klejącą szeroko bo od pn będę próbowała złapać Gwiazdeczkę. Udało mi się ją nawet ppgłaskać smile kiedy stawiam "pasztet obrzydliwości " czyli zmielone na szarpaku wątróbka, żołądki i serduszka - autorski przepis od Mysiulka, nieco wzbogacony wink Śmiałek przeniósł się z powrotem koło działek, w swoje pierwotne miejsce. Na szczęście Pimpuś, Gacuś i Bartuś za bardzo nie protestują, kiedy dodatkowy koleś jest do miski. Śmiałek ma cały nos w strupach, aż czarny ale nie mogę go posmarować wit. A plus E bo odskakuje, choć zgryzam kapsułkę codziennie. Za to apetyt dopisuje bardzo. Mógłby zostać koło działek bo jedna budka napewno jest niezamieszkała.
                        • mysiulek08 Re: Pilne - potrzebny megamocny transporter. Śmia 16.02.19, 16:05
                          sprobuj ten preparat:
                          www.beaphar.com/pl-pl/product/laveta-super-kot-50ml-przeciw
                          na siersc jest, ale witaminy zrobia dobrze i nosowi, chyba jest dosc smaczny, bo ani Bubu ani Chester nie protestowali przy dodawaniu do miamora
    • kkjp Re: Pilne - potrzebny megamocny transporter. Śmia 16.02.19, 18:22
      Ten ma solidną, grubą kratkę

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/vd/vj/wv1c/L8K501hNLPUDbYvPYB.jpg[/img]

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/vd/vj/wv1c/zv9tRAawS3kRyKPAQB.jpg[/img]

A oto skala zniszczeń

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/vd/vj/wv1c/pKDa6f3LqcHYKoPnYB.jpg[/img]

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/vd/vj/wv1c/KZRbgJiq5GSKoQVP2B.jpg[/img]

A oto i sam Śmiałek w dzień wypuszczenia

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/vd/vj/wv1c/I6cxiw4yIGh0GCvMTB.jpg[/img]
      -
      www.afn.pl
      • kkjp Re: Pilne - potrzebny megamocny transporter. Śmia 16.02.19, 18:23
        Nos dzisiaj wyglądał lepiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka