Dodaj do ulubionych

KOT Kacper .....

04.03.19, 10:28
Bosz ………. siedzę od wczoraj i ryczę …… walczyliśmy od czterech miesięcy …….. codziennie były kroplówki, przez moment było kroplówkowanie dożylne … Szło ku dobremu - wyniki się poprawiały, ale przyszło załamanie i wszystko się spierdzieliło …. Z przekochaną wet Kasią podjęłyśmy decyzję - KOT Kacper ma teraz czas dla siebie ……. W dupie mamy chore nerki, olewamy żyganie - a KOT Kacper właściwie nie żyga …. Mamy problem z jedzeniem, bo KOT Kacper je, ale nie tyje …. Ja na przykład nie jem, ale tyję … Kwadratura koła …

Do roboty nie poszlam, bo wyglądam jak utuczona mocno świnia - małe oczka i czerwone … i Kacper wtulony. Jest mi bardzo żle
Obserwuj wątek
    • alus59 Re: KOT Kacper ..... 04.03.19, 10:49
      KOT Kacper zanim do mnie trafił łatwego życia nie miał - przez cztery lata mieszkał z innymi 50-cioma kotami w jednym mieszkaniu. U mnie była jego siostra Lili, która jest za TM. Była u mnie również Solejka, która znalazła cudowny dom. Niestety po trzech miesiącach nagle odeszła ,....

Kacper jest u mnie od czterech lat - mam nadzieję, że będzie tak samo jak z Alusiem, który miał żyć dwa lata - a Aluś w ubiegłym roku skończył 10 lat smile To się chyba nazywa siłą miłości
      • ajaksiowa Re: KOT Kacper ..... 04.03.19, 13:29
        Przytulki dla Kacpra i dla Ciebie Alus smile
        • ewa9717 Re: KOT Kacper ..... 04.03.19, 20:13
          I ode mnie!
          • wiesia.and.company Re: KOT Kacper ..... 05.03.19, 00:11
            Rany! Tak, czasem lepiej po prostu zostawić chorego w spokoju. I my walczymy od końca października, wydawało się, że się stabilizuje (zdiagnozowana nadczynność tarczycy) ale nagle włączyły się nerki (wg USG nie jest tak źle, ot po prostu następuj ą zwapnienia i jedna nerka jest ciut ciut mniejsza) i od dwóch miesięcy kroplówki raz na tydzień, od miesiąca dwa razy w tygodniu, teraz dożylne (z pompą dozującą kroplowanie - 140 ml ścieka przez 5 godzin) codziennie. Miluś też nie wymiotuje. Ogłuchł (od 2 a może 3 miesięcy), nie mogę go uspokajać głosem ani czule się odzywać. Boję się kontrolnego badania krwi. Jestem na bieżąco w tym temacie. U mnie dochodzi karmienie na siłę, cały pyszczek brudny, on się broni (dzisiaj 3 osoby usiłowały mu podać u weta jedną malutką tabletkę, dwie trzymały, lekarz podawał trzykrotnie, rękawice mu delikatny Miluś podarł). Jeszcze go karmię i bolesne jest patrzeć, jak go zmuszam do jedzenia. Nie wiem, kiedy przyjdzie ten moment, gdy też moja wetka ze szpitala i ja podejmiemy decyzję... I ta bezsilność... Bardzo Ci sekunduję i stoję przy Tobie - w tej samej sytuacji. Rozumiem i nie umiem nie płakać...
            • kkjp Re: KOT Kacper ..... 05.03.19, 05:56
              Aluś i Wiesia, bardzo Wam wsp
              • kkjp Re: KOT Kacper ..... 05.03.19, 05:58
                Współczuję. Przytulam mocno i Was, Kacperka i Milusia...
                • barba50 Re: KOT Kacper ..... 05.03.19, 12:21
                  Wspieram Was obie myślą i całym sercem. Sama z drżeniem często myślę o swoich ogonkach, nie są młode, w którymś momencie może się zacząć jakieś choróbstwo, a i ja niedomagam.
                  Tulę obie serdecznie...
    • basia_2804 Re: KOT Kacper ..... 05.03.19, 13:07
      też bym chyba tak zrobiła, czyli miałabym to tam gdzie Ty, jakkolwiek ma być (oby było jak najlepiej), niech sie kocina nacieszy życiem głaskana przez kochające ręce, codzienne pakowanie do weta dobre dla psychiki kota nie jest (oczywiście czasami trzeba), mój Kapsel jak był chory, na widok ubierającej się mnie pryskał ze strachu gdzie mógł, bo a nóż go znowu zapakuję to torby i wywiozę we wrogie miejsce ... Kochaj, głaszcz, tul, masz rację siła miłości może zdziałać cuda. Jak je, to ma wolę życia ...Trzymam mocno kciuki za Kacperka i za Ciebie - trzymajcie się ...
      • kkjp Re: KOT Kacper ..... 07.03.19, 05:46
        Jak Kacperek?
        • alus59 Re: KOT Kacper ..... 07.03.19, 19:53
          kkjp napisała:

Jak Kacperek?

Niestety nie najlepiej sad To nie najlepiej oznacza brak apetytu i to, że jest mu zimno. No i schudł … Pozostałe zachowania raczej w normie. W środku tygodnia to ciężko mi wiele rzeczy zaobserwować. Rozważam wizytę w lecznicy na jakąś kroplówkę i podanie jakiegoś preparatu na apetyt w sobotę.

Dzięki za słowa wsparcia.

• kkjp Re: KOT Kacper ..... 07.03.19, 20:00
            Trzymajcie się. Przytulam
          • mysiulek08 Re: KOT Kacper ..... 07.03.19, 21:48
            Alus, na zimno koc elektryczny, na kanapie, podlodze, nawet dwa, to nie jest taki wielki wydatek a i pobor pradu chyba 60W, a dziala

Co do braku apetytu to nie pomoge, u nas sa swietne dwa srodki na pobudzenie apetytu, zadzialaly u Chestera i Buba pieknie, ale to to produkt brazylijski, niedostepny w Polsce.

Nieustajaco trzymamy kciuki cala ferajna!
            • alus59 Re: KOT Kacper ..... 07.03.19, 22:41
              mysiulek08 napisała:

Alus, na zimno koc elektryczny, na kanapie, podlodze, nawet dwa, to nie jest taki wielki wydatek a i pobor pradu chyba 60W, a działa.

Co do braku apetytu to nie pomoge, u nas sa swietne dwa srodki na pobudzenie apetytu, zadzialaly u Chestera i Buba pieknie, ale to to produkt brazylijski, nie> dostepny w Polsce. (…)

Koc elektryczny mamy, ale Kacperek omija go szerokim łukiem - zdecydowanie bardziej woli zakopać się w pościel lub przytulactwo do mnie. Czasami się w Alusia wtuli …

Jeżeli chodzi o leki na pobudzenie apetytu - Kacper dostawał już jakieś i zawsze pomagały, także to mamy pod kontrolą.

Dzisiaj wieczorem Kacperek trochę podjadł smile

• mysiulek08 Re: KOT Kacper ..... 07.03.19, 22:50
                to on jakis dziwny jest smile z tym koce znaczy, moze za cieplo?
                • wiesia.and.company Re: KOT Kacper ..... 08.03.19, 13:29
                  Alus, może spróbuj takich bulionów (gęstych, ale sycących) firmy Miamor Vital Drink 135 ml -
                  www.kuchniapupila.pl/kot/karmy-dla-kotow/przysmaki-dla-kotow/plynne-przysmaki-dla-kotow/miamor-trinkfeine-vital-drink-miesny-napoj-dla-kota-135ml,p790418858 Miluś chłeptał, są tam drobne kłaczki mięska zasadniczego, pobudza trochę apetyt pasta Miamor Snack lub Cream - takie w tutkach po 15 mg www.kuchniapupila.pl/kot/karmy-dla-kotow/przysmaki-dla-kotow/przysmaki-witaminowe-dla-kotow/miamor-multi-vitamin-cream-multiwitaminowy-sos-dla-kota-6x15g,p594718452 No i dobrze wchodzą karmy Gourmet Gold Pastette czyli Gourmet Gold musy.
                  Kroplówki tak! Warto jest zapisać się (nawet z dnia na dzień) do Specvet na ul.Janowskiego (Ursynów, przy ul.Romera), gdzie wykonają badanie ciśnienia, badanie krwi (z potrzebnymi parametrami), USG (to jest pakiet, który oni wykonują na wejściu, chyba że masz wczorajsze badanie krwi z fosforem i potasem i rozmazem). Dostajesz potem pełną dwustronicową wypiskę objawów, wyników oraz zalecenia: co podawać w kroplówce, czy przez pompę (taktowanie, liczenie kropli na minutę), co podawać podskórnie - to dla lekarzy z Twojego gabinetu wet, żeby mogli dalej prowadzić - i potem leki dla Ciebie, co podawać w jakim odstępie czasowym. Potem już prowadzą Cię Twoi lekarze ale wg zaleceń nefrologów. To nie musi być dr.Neska, ma jeszcze dwie panie doktor nefrolog. Następne konsultacje telefoniczne czy też mailowe są w ramach tej jednej wizyty. Czyli Specvet nefrologów i potem już dalsze postępowanie w Twoim gabinecie według wskazań nefrologów. Trzymajcie się!
    • halszka2 Re: KOT Kacper ..... 09.03.19, 10:13
      Kacperek i Miluś dostają MIŁOŚĆ i mają cudne mamy
      • alus59 Re: KOT Kacper ..... 09.03.19, 16:33
        Kacperek za TM sad sad

Trudno będzie się przyzwyczaić do domu bez gadającego i łaknącego przytulania Kacpiego ….
        • ajaksiowa Re: KOT Kacper ..... 09.03.19, 17:09
          Bardzo mi przykro.....😥
        • silje78 Re: KOT Kacper ..... 09.03.19, 17:54
          Bardzo mi przykro sad
        • mysiulek08 Re: KOT Kacper ..... 09.03.19, 22:07
          Alus, przytulam, ogromnie, ogromnie mi smutno...

Kacper, biegaj za TM. Jak spotkasz Prosiaka to tul sie do niego, on to bardzo lubil...

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/xe/yb/ncoj/4YwPlgZjIBYKzRUQyX.jpg
        • kkjp Re: KOT Kacper ..... 10.03.19, 00:26
          Tak strasznie mi przykro 😢 przytulam...
          • wiesia.and.company Re: KOT Kacper ..... 10.03.19, 00:46
            Och! Bardzo smutna wiadomość 😥 Kacperku, posłuchaj Mysiulka i przytulaj się do Prosiaka. Byłeś na tyle silny, jak długo mogłeś.
            To jest bardzo bolesne, Alus, wiem i mocno Cię przytulam. I trzeba przeżyć tę żałobę, ale zostaje w człowieku pamięć o szczególnym przyjacielu. Zasnąłeś, Kacperku... 😢
        • basia_2804 Re: KOT Kacper ..... 10.03.19, 13:10
          bardzo, bardzo mi przykro ... sad
          • alus59 Re: KOT Kacper ..... 15.03.19, 22:43
            Bardzo Wam wszystkim dziękuję za słowa wsparcia po odejściu Kacperka …

Bardzo mi tego przekochanego kociaka brakuje, jego gadania - bo gadułą był straszliwym i tego przytulactwa. Kacperek zawsze znalazł sposób, żeby wejść na człowieka i uskutecznić przytulanie na maksa. Chciałeś nie chciałeś Kacper swoje osiągał - właził na ręce i miział się na full wypas …. Biegaj Kacperku za TM i przytulaj się do wszystkich ….

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka