Dodaj do ulubionych

koty osiedlowe

19.08.19, 08:52
Pomozcie dobre kobiety. Moja tesciowa dokarmia koty na osiedlu, robi to z inna pania i koty zostaly przejete juz wystarylizowane/wykastrowane wiec zero problemow. Jakis czas temu pojawila sie nowa kotka, ktora przyszla do jej znajomej do garazu urodzic dzieci. Urodzila 3 kociaki, ktore teraz maja ok. 8 tygodni. Tesciowa dowiedziala sie o tym w ten weekend. I teraz co robic dalej. Pojechalam zobaczyc te kotki nawet z mysla, ze moze jednego wezmiemy, ale nasza jest tak przewrazliwiona i humorzata, ze mam obawy, czy tego znow nie odchoruje. Kociaki skradly moje serce, nie sa specjalnie dzikie, przychodza na jedzenie i mozna je poglaskac a ich mama to juz cudo, przytulasna, slodka kotka. Tesciowa nie wezmie, bo mowi, ze sa z tesciem za starzy i nie chca osierocic kota. Dalam ogloszenie na facebooku ale cisza, co zrobic dalej? Sa jakies organizacje (poza schroniskiem), ktore pomoga znalezc dom dla kotow?
Koty sa najedzone, biegaja po ogrodzie znajomej, ale co bedzie jak zacznie sie jesien a potem zima. Oczywiscie kazde z kociat musi byc przebadane a kotka wystarylizowana.

Obserwuj wątek
    • mysiulek08 Re: koty osiedlowe 19.08.19, 17:59
      Kociakow jest zatrzesienie, wszedzie, odzew mizerny sad
      Przekonuj tesciowa, przeciez samej jej z kotami nie zostawisz, a maluchow szkoda, schronisko to niemal pewna smierc...

Na humorzata kote niewiele poradze, niestety
    • aragorna71 Re: koty osiedlowe 30.09.19, 09:40
      podsumowanie, 3 male kotki znalazly dom, jakis cud sie zdarzylwink a mama jest na sterylizacji. Dzis po 5 dniach ja odbieram i niestety musi wrocic do ogrodka znajomej. Tesciowa sie nie zdecydowala. Znajoma/tesciowa i ja bedziemy ja dokarmiac. Oby jakis kolejny cud sie zdarzyl i znalazla dom.
      • wiesia.and.company Re: koty osiedlowe 30.09.19, 18:17
        Faktycznie, to cud! Mamusia wróci do ogródka, a to i tak daje jakieś schronienie przed niebezpieczeństwami z zewnątrz. A budkę na jesień i zimę to warto zrobić, na FB i na YouTube jest masa filmików tzw. DIY z pokazanym krok po kroku budowaniem takiej przytulnej budki i jeszcze z przedsionkiem, żeby nie wiało do środka, nie padało do środka i żeby można było miseczki postawić. No i nigdy nie wiadomo, czy komuś serce nie zabije na widok wyczekującej na człowieka kociej figurki.
        • aragorna71 Re: koty osiedlowe 01.10.19, 09:23
          Wiesiu, ona ma garaz do dyspozycji, nie ogrzewany ale jest. Zawsze tez moze zostac na noc w gabinecie znajomej, juz wszyscy ja polubili. Wczoraj tez ja zostawila na noc, aby jeszcze w ciepełku spedzila noc. Dokarmiana bedzie. Z tego ogrodka zawsze moze wyjsc i poszukac wrazen na osiedlu, ale to dosc zielone, spokojne osiedle i auta tylko dojezdzajace do blokow (waskie uliczki wiec jada wolno), za to kotow wiecejwink
          • ajaksiowa Re: koty osiedlowe 01.10.19, 13:08
            A w tym garażu to trochę zimno będzie wi€c choć jakaś pseudobudka by się przydała jednak.😔
            • wiesia.and.company Re: koty osiedlowe 02.10.19, 23:46
              Ach, to się cieszę. smile Może w kącie garażu jakieś stare polary da się wrzucić, żeby się mogła zakopać w ciepłe. smile
    • aragorna71 Re: koty osiedlowe 03.10.19, 09:52
      Dziewczyny, ten swiat wciaz mnie pozytywnie zadziwia, kotka tez zostanie zabrana do domu. Znalazla sie pani, ktora przyszla wczoraj do gabinetu znajomej i kotka tam byla. Zaczepila ja i kotka zaczela sie do niej przytulac i podjela decyzje, ze bierzewink
      Troche sie obawiamy, ze po stresie zwiazanym ze sterylizacja (byla az 5 dni w lecznicy) znow zmieni miejsce pobytu i dlatego stosujemy taki dziwny zabieg. Pani ma dzis przyniesc swoj koc z domu na ktorym bedzie spala kotka. Spi chetnie na kazdym miekkim poslaniu a w sobote z tym kocem ja zabrac. Co sadzicie??? Kotka niestety przenosi sie do blokow.
      • aragorna71 Re: koty osiedlowe 03.10.19, 09:53
        swiat pozytywnie zaskakuje oczywisciewink
        • ajaksiowa Re: koty osiedlowe 03.10.19, 14:23
          Wspaniała wiadomość🙌kota polityczna ,bo wiedziała do kogo się przymilaćwink
        • zielistka00 Re: koty osiedlowe 06.10.19, 18:10
          Gratuluję i zazdroszczę, może z takim szczęściem do domów powinnaś współpracować z jakąś fundacją smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka